-
Νέο μέλος
Ευχαριστώ για τις συμβουλές. Θα προσπαθήσω να βγάλω άκρη και θα σας ενημερώσω.
Δυστυχώς σε κάθε χώρο υπάρχουν και άνθρωποι που είναι λιγότερο "επαγγελματίες" από όσο θα έπρεπε.
-
Εξέχον μέλος
Να το διατυπώσω αλλιώς, σε αυτό το χώρο υπάρχουν απειροελάχιστοι επαγγελματίες...
Βέβαια οι συντεχνίες στην Ελλάδα από τότε που ανακάλυψαν τον όρο "μεμονωμένη περίπτωση" χάσανε και την ντροπή. (Αν υποθέσουμε ότι κάποτε ήξεραν από ντροπή.)
Η εξίσωση είναι σωστή γιατί είναι όμορφη. - Dirac
-
Διαχειριστής
Οσον αφορά στο θέμα του πληρωτή, φυσικά και θα πρέπει να έχεις εγκατεστημένο πληρωτή, δέν το συζητάμε, και να πείς στον υδραυλικό σου να τσακιστεί να σου τοποθετήσει πληρωτή.
Η πτώση της πίεσης μπορεί να οφείλεται στα εξαεριστικά, μπορεί όμως να οφείλεται και σε πολύ μικρή διαρροή που μερικές φορές είναι τόσο μικρή που το νερό μόλις βγεί απο το δίκτυο να εξατμίζεται πάνω στις θερμές σωλήνες.
Μας έχει τύχει να υπάρχει μία απειροελάχιστη διαρροή στον συλλέκτη σε ρακόρ σύσφιξης τουμποράματος μετά το διακοπτάκι, και ήταν τόσο μικρή που το νερό εξατμιζόταν πάνω στον συλλέκτη μόλις έβγαινε απο την σωλήνα. Ο χρόνος πτώσης της πίεσης στο 0 ήταν περίπου 20 ημέρες όπως και στην δική σου περίπτωση.
Εξέτασε προσεκτικά τις αναχωρήσεις των πλαστικών (αν έχεις τέτοιες) σωλήνων στον συλλέκτη, στα εξαεριστικά και στους διακόπτες των σωμάτων μήπως και βρείς σχηματισμένο μικρό "ρυάκι" απο σκουριά, που είναι ένδειξη διαρροής.
Αν έχεις χαλκό, ο οπτικός έλεγχος είναι πιό δύσκολος, και υπάρχει η πιθανότητα μία μικρή διαρροή να εμφανίζεται με δίκτυο ζεστό (και να εξατμίζεται μόλις βγεί απο την σωλήνα) και να "κλείνει" με δίκτυο κρύο. Το φαινόμενο οφείλεται στις συστολοδιαστολές των σωλήνων.
Οι μικρές διαρροές είναι δύσκολο να ανιχνευτούν, αφού δέν βρίσκεις νερό στο δάπεδο.
Το σωστό είναι να ξαναπρεσσάρεις το δίκτυο σε 10bar έχοντας βγάλει εκτός την μονάδα, και να δείς τί γίνεται. Αν η πίεση πέφτει, έχεις διαρροή, την οποία θα πρέπει να φτιάξεις έτσι κι αλλιώς γιατί αλλιώς κινδυνεύεις να μεγαλώσει και να σου κάνει ζημιά στο σπίτι. Πιθανόν αν είχες εγκατεστημένο πληρωτή η ζημιά να είχε ήδη συμβεί. Δέν θα επεκταθώ στην διαβολική σκέψη ότι ο υδραυλικός σου πιθανόν να ξέρει την διαρροή και για τον λόγο αυτόν να μήν έβαλε πληρωτή.
Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να μπεί πληρωτής.
w w w . m o n a c h o s . g r
-
Νέο μέλος
Ευχαριστώ σε όλους.
Ρίξατε "φως" στο πρόβλημα μου, και πιστεύω ότι έχω αρκετά επιχειρήματα πλέον για να πιέσω τον προμηθευτή και εγκαταστάτη του εξοπλισμού, να δώσει επιτέλους λύση. Ας ελπίσουμε να μπορεί!!!
-
Εξέχον μέλος
Άμα δεν μπορεί να το βρει και να στο φτιάξει, να καλέσουμε τίποτε τεχνικούς από τη NASA να κάνουν την επισκευή!!!
Η εξίσωση είναι σωστή γιατί είναι όμορφη. - Dirac
-
-
Νέο μέλος
Το αν θα μπει αυτόματος πληρώσεως ή όχι είναι επιλογή του χρήστη. Φυσικά και επιτρέπονται εγκαταστάσεις επιτοίχιων συσκευών χωρίς αυτόματο πληρώσεως και μερικές φορές αυτό ενδείκνυται, γιατί, όπως σωστά επεσήμανε ο monachus, αν στην συγκεκριμένη υπήρχε αυτόματος πληρώσεως θα μπορούσε να γίνει μεγάλη ζημιά. Υπάρχουν δε χώρες, π.χ. Μ. Βρετανία, όπου οποιαδήποτε μόνιμη σύνδεση του κυκλώματος θέρμανσης με το δίκτυο νερού απαγορεύεται.
Τώρα, η διαρροή σίγουρα δεν είναι στον λέβητα, αν δεν υπάρχουν σημάδια νερού κάτω από αυτόν. Αν ήταν τρύπιος ο δευτερεύων εναλλάκτης θα είχαμε αύξηση της πίεσης και όχι μείωση.
-
Νέο μέλος
Καλησπέρα.
Μια και είνα το πρώτο μου ποστ, θα ήθελα σας συγχαρώ για το φόρουμ. Είναι μια πολύ καλή ιδέα και μια ευχάριστη ενασχόληση για όσους μας αρέσουν τα τεχνικά θέματα.
Συνεχίζω το τόπικ, μιας και δεν βρήκα άλλο που να ταιριάζει στο πρόβλημα που αντιμετωπίζω, και δεν θέλω να ανοίξω νέο.
Έγινε εγκατάσταση στο σπίτι μου (διαμέρισμα) επιτοίχιου καυστήρα φυσικού αερίου, για θέρμανση. Πριν από αυτή υπήρχε εγκατάσταση ωρομέτρησης πετρελαίου. Παρουσιάζεται το εξής παράξενο και παρόμοιο με αυτό του gandre.
Η ένδειξη της πίεσης νερού στο ρολόι του καυστήρα μηδενίζει με την πάροδο 2 το πολύ 3 ημερών. Κατά τα γνωστά, γεμίζω πάλι το δοχείο διαστολής του καυστήρα για να.....ζεσταθώ, και μετά από 2 ή 3 μέρες πάλι τα ίδια.....
Έχω ψάξει όλα τα καλοριφέρ, όλες τις σωληνώσεις, τον συλλέκτη της υπάρχουσας εγκατάστασης, για διαρροές, δάκρυα ή οτιδήποτε άλλο υποδηλώνει διαρροή νερού, αλλά τίποτα. Άλλαξα τα παλιά εξαεριστικά του θερμοσίφωνα, αλλά τίποτα. Σκέφτηκα μέχρι και τη διαρροή από τη σερπαντίνα του μπόιλερ, το έλεγξα, και πάλι τίποτα.....
Δεν το έβαλα κάτω. Ανέβασα την πίεση στα 2 και κάτι bar μήπως και γίνει πιο φανερή η διαρροή, πάλι τίποτα.... Δεν φαίνεται πουθενά να διαφεύγει νερό.
Μία τελευταία ιδέα μου έμεινε, και παρακαλώ για τα φώτα σας.
Το νερό, όπως και κάθε ρευστό, περιέχει διαλυμένο αέρα. Επίσης, όσο πιο θερμό το ρευστό τόσο πιο μεγάλη ποσότητα διαλυμένου αέρα μπορεί να "κουβαλάει". Έχω παρατηρήσει ότι ο ρυθμός με τον οποίο χάνεται η πίεση είναι μεγαλύτερος όταν ο καυστήρας δεν δουλεύει και η θερμοκρασία του νερού είναι χαμηλή, από όταν εργάζεται ο καυστήρας, και η θερμοκρασία του νερού είναι υψηλή. Πιο απλά, την νύχτα, που συνηθίζω να βάζω τον θερμοστάτη 1 βαθμό χαμηλότερα, η πίεση πέφτει πιο γρήγορα από ότι την ημέρα που τον βάζω 1 βαθμό ψηλότερα. Είναι πιθανό αυτό; Δεν έχω ξανακούσει παρόμοια περίπτωση.
Για όλα τα παραπάνω έχω μιλήσει με τον εγκαταστάτη μου, ο οποίος ήρθε, έλυσε τον καυστήρα, μέτρησε το δοχείο διαστολής, έλεγξε τα εξαρτήματά του και τις σωληνώσεις που έβαλε, αλλά δεν βρήκε τίποτα.
Η λύση που μου πρότεινε είναι να μπει αυτόματος τροφοδότης, εάν δεν υπάρχει διαρροή.
Υπάρχει καμιά ιδέα για το τι να φταίει;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
-
Εξέχον μέλος
Γεια σου φίλε.
Να ελέγξεις την πίεση στο δοχείο διαστολή αλλά με άδεια την εγκατάσταση.
Θα πρέπει να είναι λίγο πάνω απο 1 bar
http://udravlikos.gr
-
Συντονιστής
Πες μας σε τι θερμοκρασίες λειτουργεί ο λέβητας και πόσο ανεβαίνει η πίεση σε λειτουργία,επίσης σε τι θερμοκρασία ανοίγει ο κυκλοφορητής;
Δικαιώματα απάντησης