Σελίδα 3 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 21 μέχρι 30 από 44

Θέμα: Πτώση πίεσης νερού σε λέβητα Buderus.

Συντονιστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    May 2011
    Θέση
    kerkyra, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    415

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Καμιά φωτογραφία αν είναι εύκολο;

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2010
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    1,621
    quote:Originally posted by SharpShooter

Μία τελευταία ιδέα μου έμεινε, και παρακαλώ για τα φώτα σας.
    Το νερό, όπως και κάθε ρευστό, περιέχει διαλυμένο αέρα. Επίσης, όσο πιο θερμό το ρευστό τόσο πιο μεγάλη ποσότητα διαλυμένου αέρα μπορεί να "κουβαλάει".
    Το αναποδο συμβαινει, οσο πιο χαμηλη η θερμοκρασια τοσο περισσοτερο αερα μπορεις να εχεις διαλυμενο...
    Ομως η ποσοτητα αυτη ειναι αδυνατον να επηρεασει την πιεση μιας εγκατασταση θερμανσης με δοχειο διαστολης, και πρεπει να θεωρειται αμελητεα.

Κατι αλλο παιζει. Τσεκαρε το δοχειο διαστολης οπως σου λεει ο γρηγορης

Burn baby, burn

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Τσέκαρε επίσης το σωλήνα απορροής της βαλβίδας ασφαλείας του λέβητα. Πού καταλήγει; Αν βγαίνει νερό από εκεί θα το δεις, ή πάει κατευθείαν στην αποχέτευση;

Νίκος

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2013
    Θέση
    , , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    9
    Καλημέρα! Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

gregori : Το δοχείο διαστολής έχει ελεγχθεί έξω από την εγκατάσταση, άδειο από νερό. Ήταν ΟΚ.

alto : Η θερμοκρασία του νερού δεν είναι σταθερή. Έχω βάλει θερμορύθμιση με την εξωτερική θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Το υψηλότερο που είδα είναι 58 βαθμοί. Η πίεση σε λειτουργία ανεβαίνει περίπου 0.2 bar. Ο κυκλοφορητής ξεκινά αμέσως με την ενεργοποίηση του καυστήρα. Αυτά όλα είναι από παρατήρηση δική μου, δεν είμαι θερμουδραυλικός.

quote:Το νερό, όπως και κάθε ρευστό, περιέχει διαλυμένο αέρα. Επίσης, όσο πιο θερμό το ρευστό τόσο πιο μεγάλη ποσότητα διαλυμένου αέρα μπορεί να "κουβαλάει". Έχω παρατηρήσει ότι ο ρυθμός με τον οποίο χάνεται η πίεση είναι μεγαλύτερος όταν ο καυστήρας δεν δουλεύει και η θερμοκρασία του νερού είναι χαμηλή, από όταν εργάζεται ο καυστήρας, και η θερμοκρασία του νερού είναι υψηλή.
    Ουουουπς, [:I] Θα σκίσω τα πτυχία μου..... [:I] Το έψαξα και έχεις δίκιο. Σόρυ για την πατάτα.

Nyannaco : Ο σωλήνας απορροής "ενώνεται" με τα συμπυκνώματα των καυσαερίων που καταλήγουν σε λάστιχο και από εκεί στην αποχεύτευση του μπαλκονιού. Από όσο διάβασα στο manual, πάνω από τα 3 bar ανοίγει η βαλβίδα ασφάλειας και εκτονώνεται η πίεση.

Τι μπορεί να επηρεάζει το δοχείο διαστολής; Γιατί να επικεντρωθώ εκεί;

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    quote:Originally posted by SharpShooterΟ σωλήνας απορροής "ενώνεται" με τα συμπηκνώματα των καυσαερίων που καταλήγουν σε λάστιχο και από εκεί στην αποχεύτευση του μπαλκονιού. Από όσο διάβασα στο manual, πάνω από τα 3 bar ανοίγει η βαλβίδα ασφάλειας και εκτονώνεται η πίεση.
    Κακώς, κατά τη γνώμη μου. Θα έπρεπε να είναι ξεχωριστά, ώστε αν ανοίξει η βαλβίδα ασφαλείας να μπορείς να το δεις. Οντως η ΒΑ ανοίγει (θεωρητικά) πάνω από τα 3 bar, αλλά υπάρχουν δύο πιθανότητες: (α) η βαλβίδα να μην λειτουργεί σωστά και να ανοίγει σε χαμηλότερη πίεση, ή (β) λόγω κακής ρύθμισης ή αστοχίας του ΔΔ, να ανεβαίνει όντως η πίεση στα 3+ bar, και να ανοίγει η ΒΑ. Και στις δύο περιπτώσεις, χάνεις νερό από το κύκλωμα. Στη συνέχεια πέφτει η πίεση, εφ'όσον, απ'ότι κατάλαβα, δεν έχεις αυτόματο πλήρωσης. Πάντως και να είχες αυτόματο πλήρωσης, αυτό θα λειτουργούσε σαν δεικλίδα ασφαλείας για να μην δουλέψει το σύστημα με ελλειπές νερό, αλλά δεν μπορεί να θεωρηθεί λύση. Λύση είναι μόνο να βρεθεί και να αποκατασταθεί το σημείο απώλειας του νερού.

quote:Τι μπορεί να επηρεάζει το δοχείο διαστολής; Γιατί να επικεντρωθώ εκεί;
    Οι πιθανότητες αστοχίας του ΔΔ είναι δύο: (α) να έχει τρυπήσει η μεμβράνη, οπότε το νερό καταλαμβάνει όλο το χώρο του δοχείου, ή (β) να έχει χαλάσει η βαλβίδα του και να φύγει το αέριο. Και στις δύο περιπτώσεις, το δοχείο είναι σαν να μην υπάρχει. Τα συμπτώματα είναι ότι αρχικά πέφτει η πίεση στο σύστημα (εφόσον δεν έχεις αυτόματο πλήρωσης), και από εκεί και μετά ανεβαίνει πολύ η πίεση κατά τη λειτουργία (και ανοίγει η ΒΑ).

Επίσης, μου έχει μείνει μια απορία. Λες:
    quote:Κατά τα γνωστά, γεμίζω πάλι το δοχείο διαστολής του καυστήρα για να.....ζεσταθώ, και μετά από 2 ή 3 μέρες πάλι τα ίδια.....
    Τί εννοείς, πώς γεμίζεις το ΔΔ;

Νίκος

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2013
    Θέση
    , , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    9
    quote:Κακώς, κατά τη γνώμη μου. Θα έπρεπε να είναι ξεχωριστά, ώστε αν ανοίξει η βαλβίδα ασφαλείας να μπορείς να το δεις.
    Μάλλον θα συμφωνήσω, αλλά είναι η κατασκευή του τέτοια.

Όσον αφορά το ΔΔ, εάν είχε τρυπήσει η μεμβράνη, θα έχανε την πίεση του αερίου. Αυτό μετρηθηκε από τον τεχνικό και ήταν ΟΚ.

Εννοώ ανοίγω τη στρόφιγγα, γεμίζει με νερό το κύκλωμα, άρα το δοχείο, και ανεβαίνει η πίεση σε επίπεδα που επιτρέπει ο λέβητας για να λειτουργήσει. Δεν πειράζω το ΔΔ. Αν λέω κάτι λάθος, την κατανόησή σου, δεν είμαι θερμουδραυλικός.

Σήμερα, μου ήρθε άλλη μία ιδέα. Να κλείσω τις βάνες των σωληνώσεων προσαγωγής και επιστροφής, να κλείσω τον καυστήρα, να.... κρυώσω λίγο [], και να δω αν θα πέσει η πίεση. Αν θα πέσει, τότε κάτι παίζει με τον λέβητα, αλλά τι; Πώς φαίνεται η ιδέα;

Να δώσω άλλο ένα στοιχείο - ερώτηση. Η ισχύς του λέβητα είναι 25KW. Μετράω την ποσότητα των συμπηκνωμάτων ανά μέρα, και είναι 1 μπουκάλι του 1 1/2 λίτρου τουλάχιστον. Η θερμοκρασία είναι αυτή της θεσσαλονίκης. Είναι "καλή" η ποσότητα ή είναι πολύ;

Μήπως είναι κατασκευαστικό τελικά; Είμαι μέσα στην εγγύηση ακόμα.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2010
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    1,621
    Αλλαξε προληπτικα μια βαλβιδα ασφαλειας, και ξαναμετρα ποσοτητα συμπηκνωματων...

Burn baby, burn

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    quote:Αλλαξε προληπτικα μια βαλβιδα ασφαλειας, και ξαναμετρα ποσοτητα συμπηκνωματων...
    Η ΒΑ ασφαλείας είναι μέσα στη μονάδα, ίσως η αλλαγή της ακυρώνει την εγγύηση; Δεν ξέρω. Το παραπάνω, επομένως, μόνο αφού επιβεβαιώσεις τα περί εγγύησης με την εταιρεία.
    quote:Σήμερα, μου ήρθε άλλη μία ιδέα. Να κλείσω τις βάνες των σωληνώσεων προσαγωγής και επιστροφής, να κλείσω τον καυστήρα, να.... κρυώσω λίγο , και να δω αν θα πέσει η πίεση. Αν θα πέσει, τότε κάτι παίζει με τον λέβητα, αλλά τι; Πώς φαίνεται η ιδέα;
    Δεν θα σου δείξει κάτι αν το πρόβλημα είναι ότι ανοίγει πολύ νωρίς (χαμηλή πίεση) η ΒΑ, ή ότι λόγω αστοχίας ή κακής ρύθμισης του ΔΔ ανεβαίνει πάνω από τα 3 bar η πίεση κατά τη λειτουργία, και η ΒΑ ανοίγει κανονικά. Αν, πάλι, συνεχίσει να πέφτει η πίεση, έχεις διαρροή σε κάποια σύνδεση πριν τις βάνες, ή και στη ΒΑ αν χάνει συνέχεια. Στην τελευταία περίπτωση, θα ρέπει να έχεις έστω και πολύ μικρή ροή στο σωλήνα απορροής, ακόμη και με σβηστό το λέβητα.
    Κάτι εύκολο που μπορείς να κάνεις, είναι αφού πληρώσεις τον (κρύο) λέβητα για να επαναφέρεις την πίεση, να τον ανάψεις και να παρακολουθήσεις τηξ πίεση κατά τη λειτουργία του, για να δεις μέχρι πόσο ανεβαίνει. Ετσι θα ξέρεις αν φταίει το ΔΔ.
    Αν η προηγούμενη δοκιμή δεν δείξει άνοιγμα της ΒΑ λόγω αύξησης της πίεσης, προχωράς στην επόμενη δοκιμή: παρακάμπτεις την αντιστάθμιση (υποθέτω ότι θα λέει το manual πώς γίνεται), και βάζεις το λέβητα να δουλεύει με πλήρη ισχύ. Ετσι δεν θα έχεις συμπυκνώματα, θεωρητικά. Ακόμη καλύτερα αν γίνει τις σχετικά θερμές ώρες της ημέρας. Αν λοιπόν βγάζει νερό, θα είναι από τη ΒΑ.
    Κι ελπίζω να μην κάνω λάθος εδώ, στο ότι δεν θα βγάλει συμπυκνώματα έτσι, αν κάνω ας με διορθώσει κάποιος.

Edit: τελικά έκανα λάθος. Ακόμη και σε πλήρη ισχύ να δουλέυει, κάποια λίγα συμπυκνώματα θα τα βγάλει (ευχαριστώ για τη διόρθωση Mechatron).

Νίκος

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2013
    Θέση
    , , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    9
    Θα μιλήσω με τον τεχνικό μήπως φταίει η ΒΑ. Ερώτηση: Η βαλβίδα αυτή φαντάζομαι θα λειτουργεί όπως και στους θερμοσίφωνες: Αφήνει σταγόνες να διαφύγουν ανακουφίζοντας την πίεση. Ή μήπως επιτρέπει μεγάλη ροή και απότομη πτώση της πίεσης;

nyannaco, παρατήρησα καλά την λειτουργία του λέβητα και ποτέ δεν ανέβηκε πάνω από 0.2 bar σε σχέση με την πίεση που έχει όταν είναι σβηστός. Διαρροή στις βάνες αποκλείεται, γιατί έχει ελεγχθεί.

Θα τα δοκιμάσω αυτά που μου προτείνετε, ευχαριστώ.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Αν έχεις θέρμανση με κολλεκτέρ όπου οι σωλήνες βγαίνουν από το δάπεδο και εντός σπιράλ προστασίας να κοιτάξεις πολύ σχολαστικά μήπως έχεις διαρροή απο τα ρακορ των σωμάτων.
    Με το μάτι δεν φαίνεται παρά μόνο με την αφή ή με χαρτοπετσέτα.

http://udravlikos.gr

Δικαιώματα απάντησης