-
Συντονιστής
Επίσης και όλα τα αυτόματα εξαεριστικά της εγκατάστασης.
-
Νέο μέλος
Τα αυτόματα εξαεριστικά είναι ολοκαίνουργια (1 εβδομάδας), αλλά τα ξανακοίταξα και ήταν ΟΚ.
Έχω συλλέκτη, όπως τον περιγράφεις ακριβώς, τον έχω ελέγξει ήδη αλλά θα το ξαναδώ. Τι ποσότητα να περιμένω περίπου, αν έχει διαρροή;
Η βαλβίδα ασφαλείας αποκλείται. Είναι ΟΚ.
Μια ακόμα διαπίστωση. Η απώλεια της πίεσης συμβαίνει όσο δεν λειτουργεί ο καυστήρας ή/και ο κυκλοφορητής. Όταν δουλεύει ο καυστήρας ή/και ο κυκλοφορητής δεν χάνει καθόλου. Καμιά ιδέα;
-
Εξέχον μέλος
Φίλε μου πες μας τα παρακάτω:
1. Τον όγκο του δοχείου διαστολής που διαθέτει η εγκατάσταση.
2. Τον όγκο του νερού που περιέχουν τα σώματα και το δίκτυο.
3. Την πίεση του αζώτου/αέρα που ρυθμίστηκε το δοχείο διαστολής όταν το είχε εκτός εγκατάστασης ο τεχνικός και το ήλεγχε.
Στις παραπάνω κρυψώνες κρύβεται μάλλον ο ποντικός.
Στίγμα Μαστροκαπετάνιου
-
Νέο μέλος
Δύσκολα μου βάζεις πειρατή.....
Τον όγκο του δοχείου διαστολής μπορώ να τον ψάξω, τον όγκο των σωμάτων και του δικτύου όμως πώς να τον βρώ;
Θα ρωτήσω και την πίεση του δοχείου.
-
Εξέχον μέλος
Οι ερωτήσεις που θέτεις προϋποθέτουν κάποιες βασικές γνώσεις ειδάλλως δεν ρωτάς αλλά ζητάς ειδικό!
Δεν είναι δύσκολο να βρεις τον όγκο του νερού που περιέχεται μέσα στα σώματα που έχεις.
Εν πάσει περιπτώσει δώσε μας την λίστα των σωμάτων που έχεις εγκατεστημένα ώστε να τον βρούμε εμείς.
Η πίεση του δοχείου διαστολής είναι ο σημαντικότερος παράγοντας πριν την εγκατάστασή του στο δίκτυο. Ρώτα τον αντιπρόσωπο να σου πει την πίεση που μέτρησε όταν έκανε τον έλεγχο. Αν δεν μετρήθηκε ποτέ τότε δεν βγαίνει θετικό συμπέρασμα!
Στίγμα Μαστροκαπετάνιου
-
Νέο μέλος
Μου αρέσει εκτός από το να λύνω τα προβλήματα που έχω, να μαθαίνω από αυτά.
Ο όγκος του δοχείου διαστολής είναι 8 λίτρα και η πίεση πριν την εγκατάσταση είναι 1 bar.
Τα σώματα είναι 7 συν το μπόιλερ.
Είναι τύπου πάνελ. Τι άλλο στοιχείο χρειάζεσαι;
-
Εξέχον μέλος
Ολα ειναι στο ιδιο επιπεδο με το λεβητα? Δεν υπαρχει πχ κανενα παταρι, σοφιτα, δωμα, υπογειο..
Burn baby, burn
-
Νέο μέλος
Στο πατάρι είναι το μπόιλερ. Υψομετρική διαφορά λέβητα με σώματα, 0,5 μέτρο περίπου.
-
Εξέχον μέλος
Θα ήθελα να ξέρω τα σώματα για να βγάλουμε τον συνολικό όγκο του νερού που περιέχει η εγκατάσταση. Άστο όμως διότι θα ξημεροβραδιαστούμε μέχρις ότου βγει ένα χρήσιμο συμπέρασμα. Ας δουλέψουμε προσεγγιστικά το θέμα:
Έστω ότι έχεις περ. 15.000 θερμ. ονομαστική ισχύ σωμάτων σε πάνελς. Αυτά περιέχουν περ. 60 λίτρα νερό. Μαζί με το δίκτυο ας πάρουμε 80 λίτρα νερό. Έστω ότι ανεβάζεις τη θερμοκρασία του νερού σε μία μέση τιμή π.χ. 70°.
1. Ας δεχθούμε ότι το δοχείο έχει πίεση αζώτου εν ηρεμία 1 Bar. Ας δεχθούμε επίσης ότι κατάφερες πλήρη ισορροπία και ρύθμισες την πίεση του κρύου δικτύου στο 1 Bar ακριβώς. Τότε κατά τη λειτουργία η πίεση του συστήματος πρέπει να ανέβει στα 1,6 Bar και πρέπει να το βλέπεις στο μανόμετρο και όλα καλά κι όλα ωραία που λέει κι ο Νταλάρας.
2. Αν όμως, αν, σου ξεφύγει η πίεση του κρύου δικτύου και ανέβει στο 1,5 Bar τότε πιέζει την μεμβράνη και το δοχείο δεν είναι πλέον 8 λίτρων αλλά 6,4 λίτρων ακριβώς. Στην περίπτωση αυτή η τελική πίεση ξεπερνάει τα 3 Bar, ανοίγει η βαλβίδα ασφαλείας σε στιγμές που δεν την βλέπεις, ξερνάει την διαστολή και το σύστημα λειτουργεί πιεσμένο στην ονομαστική πίεση της ΒΑ χωρίς άλλο πρόβλημα. Μόλις όμως κρυώσει ψάχνει να βρει το νερό που ξέρασε και το οποίο έχει φύγει από το σύστημα, δεν το βρίσκει, με αποτέλεσμα να συστέλεται το νερό του συστήματος και να μηδενίζει την αρχική του πίεση. Τότε πας εσύ και το ξαναγεμίζεις και ψάχνεις να βρεις τη «διαρροή» εις μάτην! Ο κύκλος αυτός του χαμένου όγκου νερού θα συνεχίζεται πλέον στο διηνεκές!
Στίγμα Μαστροκαπετάνιου
-
Νέο μέλος
Καλησπέρα.
Το πρόβλημα μάλλον λύθηκε. Ο τοίχος ενός από τα σώματα έβγαλε υγρασία..... Στο σώμα αυτό είχε γίνει η σύνδεση του λέβητα αερίου με το κύκλωμα.
Η διαρροή φαίνεται να είναι από το σωλήνα παροχής, μέσα στο πάτωμα. Κανένα σημάδι διαρροής από τα ρακόρ ή το ταυ της σύνδεσης.
Ο εγκαταστάτης έτριβε τα μάτια του.
Ευχαριστώ, πάντως, για το χρόνο το ενδιαφέρον σας!
Δικαιώματα απάντησης