Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 1 μέχρι 10 από 12

Θέμα: Θερμοστάτης σε λάθος θέση

Θερμοστάτης σε λάθος θέση

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Καλησπέρα σε όλους. Στο σπίτι μου ο θερμοστάτης του καλοριφέρ είναι τοποθετημένος σε σημείο του σπιτιού όπου η θερμοκρασία είναι αρκετά μεγάλη και σταθερή, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να θερμανθεί σωστά το υπόλοιπο σπίτι.
    Υπάρχει κάποια άλλη λύση εκτός της μεταφοράς του; Για παράδειγμα υπάρχει κάποιος ασύρματος αισθητήρας ή κάτι τέτοιο;
    Ευχαριστώ προκαταβολικά

Διαχειριστής dimis's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2002
    Θέση
    Δήμος Βόλβης Ν. Θεσσαλονίκης
    Ιδιότητα:
    Υδραυλικός
    Απαντήσεις
    1,200
    Ίσως να είναι αντιαισθητικό αλλά τράβα ένα καλώδιο και βάλτον στην σωστή θέση, ή ανέβασε τον θερμοστάτη λίγπ παραπάνω ή προσπάθησε να μειώσεις την θερμοκρασία του χώρου που βρίσκεται (κλείνοντας λίγο το ανάλογα σώμα)
    Για ασύρμαστος αισθητήρας δεν νομίζω να υπάρχει (αυτό γίνεται μόνο στα κλιματιστικά)
    Πάντως είναι μια καλή ιδέα η κατασκευή ενός ασύρματου θερμοστάτη χώρου για κεντρική θέρμανση. Ίσως στο μέλλον να το δούμε κι αυτό. (ή μήπως υπάρχει?)
    http://levitostasia.com

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Nov 2005
    Θέση
    , , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    298
    Υπαρχει αλλα καλυτερα να κανει αυτο που το ειπες....Οι τιμες ειναι Πολυ προσιτες.........
    Απο οσο ξερω μια εταιρεια εχει βγαλει ασυρματους θερμοστατες με αποσταση μεταξυ πομπου και δεκτη περιπου στα 20μετρα.....Και μαλιστα ειναι χρονοθερμοστατες με επιλογες προγραμματισμου......
    Η τιμη βεβαια ειναι ζορικη αφου μιλαμε για περιπου 80-100ευρω.....!!!!!

Δεν με πειράζει το κόστος, μήπως θα μπορούσατε να μου πείτε ποια εταιρία κατασκευάζει αυτόν το θερμοστάτη; Έτσι και αλλιώς με ενδιαφέρει ο χρονοπρογραμματισμός.
    Ευχαριστώ

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Nov 2005
    Θέση
    , , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    298
    quote:Originally posted by the_saint_gr

Δεν με πειράζει το κόστος, μήπως θα μπορούσατε να μου πείτε ποια εταιρία κατασκευάζει αυτόν το θερμοστάτη; Έτσι και αλλιώς με ενδιαφέρει ο χρονοπρογραμματισμός.
    Ευχαριστώ
    Η εταιρεια Siemens.Σειρα Dragon ο κωδικος του θερμοστατη ειναι RDE20.1
    +απομακρυσμενο αισθητηριο κωδικος QAA32
    Τιμη πριν απο 1 χρονο 82ευρω+15ευρω=97ευρω συνολο.....χωρις ΦΠΑ
    Εχει ανεξαρτητο προγραμματισμο ανα ημερα και ανα εβδομαδα και κλιμακα ρυθμισης απο 5-35βαθμους.....
    Αυτα..φανταζομαι ομως οτι μπορει να εχουν βγει και αλλοι πιο φτηνοι...ψαξτο....

Ευχαριστώ για τις πολύτιμες πληροφορίες. Μια τελευταία ερώτηση, υπάρχει κάποιο εξειδικευμένο κατάστημα στα βόρεια προάστια (Μελίσσια, Βριλήσια, Μαρούσι, Χαλάνδρι κλπ) ή στο Περιστέρι στο οποίο θα μπορούσα να απευθυνθώ, γιατί στις περισσότερες περιπτώσεις δεν βρήκα άκρη τελικά. (για παράδειγμα ενώ είχα δει αυτόν τον θερμοστάτη στο φυλλάδιο της siemens όταν ρώτησα μου είπαν ότι δεν είναι για αυτό το σκοπό...)

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Nov 2005
    Θέση
    , , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    298
    Aν ρωτησες την Siemens ή καποιον επισημο αντιπροσωπο της τοτε φανταζομαι οτι κατι θα ξερουν....
    Μου φαινεται παρολα αυτα περιεργο διοτι το συγκεκριμενο προϊον δεν περιγραφεται ως "θερμοστατης fan coil" αλλα ως κανονικος θερμοστατης....(Με λιγα λογια δεν μπορω να καταλαβω γιατι στο ειπαν αυτο....)
    Παντως οχι δεν γνωριζω καποιο καταστημα στις περιοχες που ζητας αλλα θα σου ελεγα να επικοινωνησεις στο 210 6771450 για περισσοτερες info....Ενα στανταρ που ξερω ειναι το καταστημα στο Ψυχικο...Κολολοτρωνη 5 και Δημοκρατιας....
    ρωτα εκει και φανταζομαι οτι θα βρεις ακρη...

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Sep 2004
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    820
    Από την εμπειρία μου, όταν σου λένε κάτι τέτοιο, απλά δεν το έχουν αυτό που ζητάς και θέλουν να σου πουλήσουν κάτι που το έχουν άμεσα διαθέσιμο. Λέμε τώρα...
    Η εξίσωση είναι σωστή γιατί είναι όμορφη. - Dirac

Τελικά αυτή την δουλειά την κάνει ο θερμοστάτης RD23RF/SET της Siemens που περιλαμβάνει θερμοστάτη και ασύρματο αισθητήρα θερμοκρασίας. Η τιμή του είναι περίπου 180€. Από όσο έψαξα στο δίκτυο υπάρχουν και άλλοι, αλλά δεν έχω ιδέα εάν αντιπροσωπεύονται...

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Nov 2005
    Θέση
    , , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    298

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:Originally posted by the_saint_gr

Τελικά αυτή την δουλειά την κάνει ο θερμοστάτης RD23RF/SET της Siemens που περιλαμβάνει θερμοστάτη και ασύρματο αισθητήρα θερμοκρασίας. Η τιμή του είναι περίπου 180€. Από όσο έψαξα στο δίκτυο υπάρχουν και άλλοι, αλλά δεν έχω ιδέα εάν αντιπροσωπεύονται...
    Αυτος ο θερμοστατης ειναι απο τους πιο ακριβους που υπαρχουν..και δεν νομιζω οτι χρειαζεσαι κατι τετοιο...(αλλωστε Pid control και smart enviroment θελουν μονο ειδικες εφαρμογες και οχι σπιτια....)
    Βεβαια εσυ θα αποφασισεις αλλα τελικα σκεφτομαι οτι ο φιλος andro εχει δικιο....."αμεσα διαθεσιμο" και συμπληρωνω "και πανακριβο"

Δικαιώματα απάντησης