θα λεγα να εκανες επεκταση με καλωδιο χωρις σκαψιμο μεσα σε πλαστικο καναλι
Καλησπέρα σε όλους. Θέλω μια συμβουλή. Μένω σε ένα σπίτι στυλ μεζονέτας όπου διαθέτει ξεχωριστούς θερμοστάτες για τους δύο ορόφους. Το θέμα είναι ότι ο θερμοστάτης του πάνω ορόφου μάλλον είναι σε λάθος θέση. Τον έχουν βάλει ακριβώς πάνω από την εσωτερική σκάλα. Αποτέλεσμα λόγου το ότι η θερμότητα τείνει να ανεβαίνει προς τα πάνω το σημείο αυτό παραμένει πάντα θερμό διότι προφανώς η ζέστη εγκλωβιζεται στο χώρο της σκάλας. Έτσι ενώ ο χώρος αυτός είναι ζεστός τα υπόλοιπα δωμάτια είναι κρύα. Και για να αρχίσει ο θερμοστάτης την λειτουργία του πρέπει να πάει πάνω από 24βαθμους. Η ερώτηση μου είναι η εξής εγω θέλω να μεταφέρω τον θερμοστάτη σε ένα πιο ουδέτερο σημείο όπου θα λαμβάνει υπόψη τη θερμοκρασία από τα άλλα δωμάτια που είναι και η πραγματική. Πόσο εύκολο είναι να γίνει αυτό; το χρειάζεται; τι λύσεις υπάρχουν; σκέφτηκα ασύρματο είναι κη λύση; διότι αν το μεταφέρω ενσύρματα χρειάζεται σκάψιμο κλπ; ή μπορεί να μπει πχ κοντά σε μια μπριζα;
Σας ευχαριστώ όλους προκαταβολικά
θα λεγα να εκανες επεκταση με καλωδιο χωρις σκαψιμο μεσα σε πλαστικο καναλι
Θα προτιμούσα κάτι σε ασύρματο ώστε να μην έχω τα καλώδια γιατί θέλω να το πάω αρκετά πιο μακριά. Ωστόσο δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι τέτοιο
Αν τον άφηνες στο ίδιο σημείο και επέλεγες παράδειγμα 25c βαθμούς, δε θα σε βόλευε;
Αν καταργουσες την"αυτονομία" του πάνω ορόφου και λειτουργούσε σύμφωνα με τον κάτω όροφο, θα βόλευε;
O χωρισμός σε ζώνες είναι πρωταρχικός παράγοντας εξοικονόμησης ενέργειας. Δεν υπάρχει λόγος να θερμαίνουμε τον κάτω όροφο (π.χ. σαλόνι, κουζίνα), όλη νύχταμ με τον ίδιο τρόπο που θερμαίνουμε τον πάνω (π.χ. υπνοδωμάτια).
Η λύση του ασύρματου θερμοστάτη είναι η καλύτερη. Θα σας επιτρέψει να πειραματιστείτε με τη θέση του αισθητηρίου ώστε να πετύχετε το ζητούμενο αποτέλεσμα.
Φυσικά και υπάρχουν στην αγορά ασύρματοι θερμοστάτες. Θα πρέπει να επιλέξετε μια αξιόπιστη λύση ώστε να λειτουργεί σε ικανοποιητική απόσταση και να εκπέμπει τα σωστά σήματα.
Μια άλλη λύση θα ήταν να εγκαταστήσουμε θερμοστατικές κεφαλές στα σώματα ώστε να ρυθμίζετε πλέον την επιθυμητή θερμοκρασία σε κάθε χώρο.
Λέει ότι θέλει να ανεβάσει την θερμοκρασία στα υπνοδωμάτια γιατί ο θερμοστάτης δεν δίνει εντολή λόγο ότι επειρεαζεται από τον κάτω χώρο. Πριν μπει σε έξοδα και εργασίες, λέω μήπως να δοκίμαζε πρώτα να "ανεβάσει" λίγο την τιμή στον θερμοστάτη (αν δεν το έκανε ήδη). Μπορεί να αρκεί μόνο αυτό. Σε κανά δυο ώρες
θα φανεί το αποτέλεσμα. Τώρα να καταργήσει τελείως τον πάνω θερμοστάτη, ειδικά αν έχει θερμοστατικές κεφαλές είναι ένα σενάριο αλλά όχι ποιο εύκολο από ένα ασύρματο θερμοστάτη.
Σε κάθε περίπτωση η δικές μου σκέψεις δεν μπορούν να συγκριθούν με κάποιου ειδικού, αγαπητέ nkx. Απλά μια σκέψη έκανα.
Last edited by Spirosg; 15-12-2018 at 20:48:33.