Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 1 μέχρι 10 από 27

Θέμα: Ρύθμιση καυστήρα πετρελαίου

Διαχειριστής dimis's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2002
    Θέση
    Δήμος Βόλβης Ν. Θεσσαλονίκης
    Ιδιότητα:
    Υδραυλικός
    Απαντήσεις
    1,200

Ρύθμιση καυστήρα πετρελαίου

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Αναφέρω δύο πρόσφατες περιπτώσεις που συνάντησα τελευταία και μπλοκάριζε ο καυστήρας χωρίς να ξέρουν το γιατί.
    1) Ενώ ο καυστήρας ξεκινούσε (άναβε) μετά από λίγα δευτερόλεπτα μπλοκάριζε. Χαρακτηριστική περίπτωση χαλασμένου φωτοκκύταρου. Ο ιδιοκτήτης μου είπε ότι αλλάξανε φωτοκκύταρο κάνανε έλεγχο αν το ηλεκτρονικό είναι σωστό αλλά το πρόβλημα συνεχίζει. Έβγαλα το φωτοκύτταρο από την θέση του και την ώρα που άναβε ο καυστήρας άναψα έναν αναπτήρα μπρος από το φωτοκκύταρο. Ο καυστήρας δεν μπλοκάρισε. Άρα το φωτοκύταρο δεν έβλεπε φλόγα όταν άναβε ο καυστήρας. Φλόγα όμως υπήρχε. Ρώτησα αν έγινε σωστή ρύθμιση και μου απάντησε ότι δεν ξέρει. Άνοιξα την θυρίδα ελέγχου φλόγας και είδα ότι η φλόγα ήταν κόκκινη. Δεν ήταν δηλαδή λαμπερή. Άνοιξα λίγο τον αέρα μετακίνησα και τον διασκορπιστήρα λίγο και πέτυχα φλόγα που να σε θαμπώνει όταν την έβλεπες. Και το θαύμα έγινε Ο καυστήρας δεν μπλοκάριζε (μετά συνέχισα με την σωστή ρύθμιση)
    2) Καυστήρας που πλοκάριζε μια δυο φορές ην ημέρα. Άνοιξα την θυρίδα επιτήρησης της φλόγας και διαπίστωσα ότι ο καυστήρας δεν άναβε ακριβώς την στιγμή που άνοιγε η βαλβίδα πετρελαίου του καυστήρα αλλά μετά από ένα δύο δευτερόλεπτα Λίγο πριν ανάψει δε έβγαινε άσπρος καπνός από την θυρίδα που ήτανε πετρέλαιο που εξατμιζότανε μια και ακουμπούσε στις θερμές επιφάνειες του λέβητα. Η δε φλόγα ήταν κοντή και είχε χρώμα γαλάζιο. Με λίγα λόγια είχε μεγάλη παροχή αέρα Έκλεισα λίγο τον αέρα μέχρι στο σημείο που ο καυστήρας να ανάβει την στιγμή που άνοιγε η βαλβίδα πετρελαίου (κάνοντας το χαρακτηριστικό κλικ) Μετά προχώρησα στην σωστή ρύθμιση του καυστήρα. Αυτός που έκανε την αρχική ρύθμιση είχε ακολουθήσει τις οδηγίες του κατασκευαστή. Ο καυστήρας δεν ξαναμπλοκάρισε από την Παρασκευή (σήμερα Δευτέρα)
    Συμπέρασμα. Η ρύθμιση ενός καυστήρα πετρελαίου δεν είναι απλή υπόθεση. Οι οδηγίες του κατασκευαστή για ρύθμιση αέρα ισχύουν αλλά για ένα ορισμένο τύπο πετρελαίου και μια ορισμένη θερμοκρασία του πετρελαίου
    http://levitostasia.com

Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2002
    Θέση
    Ιδιότητα:
    Υδραυλικός
    Απαντήσεις
    1,200
    Μια ακόμη περίπτωση. Ο καυστήρας δεν έστελνε πετρέλαιο στο μπεκ. Ο τεχνίτης κατήργησε την βαλβίδα πετρελαίου γραμμής, Άλλαξε αντλία πετρελαίου Η δεξαμενή πετρέλαιο είχε πετρέλαιο και κανένα σωληνάκι δεν ήταν βουλωμένο Διαπίστωσε ότι δεν άνοιγε η βαλβίδα πετρελαίου της αντλίας πετρελαίου πάνω στον καυστήρα. Άλλαξε και το ηλεκτρονικό αλλά ο καυστήρας πάλι δεν άναβε. Του είπα ότι φταίει το φωτοκκύταρο και με κορόιδευε. Πήγαμε στην εγκατάσταση Έβγαλα το φωτοκκύταρο από την θέση του το έσφιξα στην χούφτα μου να μην βλέπει φως και ο καυστήρας άναψε. Έβαλα το φωτοκκύταρο στην θέση του και ο καυστήρας συνέχισε να δουλεύει. Έκλεισα τον καυστήρα. Τον ξεκίνησα πάλι με το φωτοκκύταρο στην θέση του και ο καυστήρας μπλοκάρισε (δεν έδωσε εντολή στην βάνα πετρελαίου να ανοίξει) Αλλάξαμε το φωτοκκύταρο και όλα εντάξει. Δηλαδή το φωτοκκύταρο "έβλεπε" φλόγα χωρίς να υπάρχει. Έστω δηλαδή και η λάμψη (η σπίθα) από τα ηλεκτρόδια το επηρέαζε.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Sep 2004
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    820
    Και όλοι αυτοί οι τύποι που τα έκαναν αυτά είναι αδειούχοι από το Ελληνικό κράτος και πληρώνονται κιόλας για αυτά που κάνουν; Κόβουν και αποδείξεις;
    Η εξίσωση είναι σωστή γιατί είναι όμορφη. - Dirac

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Sep 2004
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    820
    Καμιά σφαλιάρα έριξες Μάστορα ή ήσουνα πολιτισμένος;

Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2002
    Θέση
    Ιδιότητα:
    Υδραυλικός
    Απαντήσεις
    1,200
    Πρόσεξε φίλε andronoglou
    Στην περιοχή που ζω τώρα δεν υπάρχει αδειούχος καυστηρατζής. Είναι μια περιοχή με 5.000 μόνιμους κατοίκους και με 200.000 κατοίκους που έχουν σπίτια και έρχονται Σαββατοκύριακα και καλοκαίρι. Η περιοχή έχει πάνω από 3.000 λεβητοστάσια και κάθε χρόνο αυξάνονται με μεγάλους ρυθμούς. Υπάρχουν 8 συνεργεία υδραυλικών οι οποίοι ρυθμίζουν υποτίθεται και τους καυστήρες. Και εγώ δεν είμαι αδειούχος καυστηρατσής αλλά προσπάθησε να μάθω καλά το αντικείμενο όλα αυτά τα χρόνια. Ο κοντινότερος αδειούχος καυστηρατζής βρίσκεται 80 χιλιόμετρα μακριά από εδώ και φυσικά δεν έρχεται αλλά και να έρθει και που έχει άδεια δεν λέει τίποτε.
    Το ίδιο γίνεται και σε άλλους μεγάλους Δήμους. Δεν φταίει για μένα κανένας (οπότε δεν ριχνω σφαλιάρες) παρά μόνο το κράτος που έπρεπε να κάνει τι? Να φροντίσει να δώσει κίνητρα σε ένα δύο νέους της περιοχής ώστε να τους εκπαιδεύσει κατάλληλα (αλλά όταν λέω κατάλληλα το εννοώ) να τους δώσει πτυχίο και άδεια και μετά να κάνει έλεγχο αν οι καυστήρες ρυθμίστηκαν από αυτούς. Συγχρόνως όμως τα άτομα αυτά να μην έχουν δικαίωμα να κάνουν καμία υδραυλική εγκατάσταση. Αυτό θα είναι καλό για όλους αλλά κυρίως για τους υδραυλικούς. Κανένας υδραυλικός δεν θέλει να ρυθμίζει καυστήρα αλλά όταν τον φωνάζει ένας ιδιοκτήτης να του κάνει μια ατομική κεντρική θέρμανση τι θα του πει? "Εγώ σου έκανα την υδραυλική εγκατάσταση αλλά τώρα κόψε τον λαιμό σου να ανάψεις τον καυστήρα".? Αν του το πει δεν πρόκειται να κάνει άλλη δουλειά στην περιοχή.
    Το ευτύχημα είναι ότι κανένας από τα 8 συνεργεία δεν είναι εγωιστής και συζητάει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και ζητάει και την βοήθεια των άλλων αν δεν ξέρει κάτι Και οι άλλοι του το λένε. (Εγώ από τις τρεις περιπτώσεις που ανέφερα ξέρεις πόσο πληρώθηκα? 30 Ευρώ σύνολο και αυτα μου τα βάλανε με το ζόρι στην τσέπη είτε οι υδραυλικοί είτε οι ιδιοκτήτες.) Έτσι λοιπόν με αυτήν την αληλοβοήθεια ευτυχώς δεν έχει συμβεί κανένα ατύχημα στην περιοχή.
    Στην Ελλάδα ζούμε. Αν υδραυλικός στην Γερμανία ρύθμιζε καυστήρα θα πήγαινε φυλακή. Αλλά εκεί δεν υπάρχει καυστηρατζής με την ένοια που ξέρουμε εμείς. Εκεί περνάει κάποιος από ένα ατομικό και κάνει έλεγχο και ρύθμιση των καυσαερίων κάθε 2 φορές τον χρόνο και εισπράτει 300 Ευρώ. Άλλος πάει και κάνει τον καθαρισμό του λέβητα και το servis του καυστήρα και εισπράτει και εκείνος άλλα τόσα. Εδώ ξέρεις κανένα που θα πλήρωνε έστω τα μισά? (την στιγμή που ρωτάει μάλιστα εδώ μέσα πόσο κοστίζει ένας ωρομετρητής)
    Πάντως είναι ένα πρόβλημα που πρέπει κάποτε να λυθεί. Μέχρι τότε ας ανταλλάσουμε απόψεις και ας καταθέτουμε τις εμπειρίες μας σ αυτό το forum μήπως και βοηθηθεί κάποιος που έχει όρεξη και μεράκι να μάθει από την πείρα των άλλων.

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2006
    Θέση
    Γρεβενά, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3
    Xerete kai kalispera stous mastorous.... Sorry pou grafo me latinika gramata, zo stin Germania ergazome kai ego ston idio klado (kalorifer, idrablika) to forum theoro kata tin gnomi mou, einai katapliktiko...Exo diabasei arketa topics pou idietera esy dimis parousiastikes edo mesa os ontos mastoras se polla themata kai idietera se afto to thema osanafora ti rithmisi tou kaustira petreleou (as mi poume tou fisikou aeriou) pou einai allo ena megalo kefalaio..., anaferthikes se ena zitima pou gia mena itan ontos ena megalo erotimatiko - ean ontos iparxoun programata i kalitera sxoles kai mathimata stin Ellada stis opoies mporei kapoios texnitis na ginei asos sto epaggelma tou pano.. Anaferthikes sto ---> Να φροντίσει να δώσει κίνητρα σε ένα δύο νέους της περιοχής ώστε να τους εκπαιδεύσει κατάλληλα (αλλά όταν λέω κατάλληλα το εννοώ) να τους δώσει πτυχίο και άδεια και μετά να κάνει έλεγχο αν οι καυστήρες ρυθμίστηκαν από αυτούς. Συγχρόνως όμως τα άτομα αυτά να μην έχουν δικαίωμα να κάνουν καμία υδραυλική εγκατάσταση.
    Ston topo pou zo (elpizo pros to paron) kai ergazome (se isagogika, dioti epi merikous mines eimai sto tameio anergias kai psaxno doulia kai ta exo pari kranio kai skeftome na ertho Ellada... telos panton allo thema afto) stin germania pou legame, iparxoun tetia programata i mallon kalitera... mathimata ekpedeuseis kai malista gia na pareis to ptixio oste na kaneis kapia idrauliki egkatastasi prepei na parakoloutheis epi 1 xrono tetoiou idous mathimata, oste afou meta apo dapani xrimatos kai xronou na pareis to ptixio idikeumenou mastora oste na exeis to dikaioma na kaneis kapoia idrauliki egkatastasi.
    Bebea afti i periptosi einai oligon ti extrem alla apo tin alli meria tha itan anefthino apo kapion o opoios den exei idea gia merika pragmata na kathete na piramatizete opos kalista anaferes pio pano gia tis periptoseis pou oi kaustires oxi mono den eixan rithmisti sosta alla episis den litourgousan katholou... APARADEKTA PRAGMATA
    Kai afou milame gia rithmisi.... pioi einai oi kanones rithmisis???
    To germaniko ypourgio peribalontos kathorise pros stigmin oti ta kafsaeria pou bgenoun apo ton kafstira na min ksepernoun to 12-13,5 % CO2. Pia rithmisi yparxei stin Ellada???

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2006
    Θέση
    Γρεβενά, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3
    Osanafora afto pou eipes oti ---> Εκεί περνάει κάποιος από ένα ατομικό και κάνει έλεγχο και ρύθμιση των καυσαερίων κάθε 2 φορές τον χρόνο και εισπράτει 300 Ευρώ. Άλλος πάει και κάνει τον καθαρισμό του λέβητα και το servis του καυστήρα και εισπράτει και εκείνος άλλα τόσα.
    einai en meri alitheia... Ego douleua epi 8 xronia se mia eteria pou itan thigatriki tis ESSO (ta benzinadika) ekei eixame 3500 pelates... perioxi MONAXOU... ego me tous sinergates mou, eixame tin imera 4 katharismous kai rithmisis kalorifer kai kafstiron... o xronos pou itan kathorismenos itan 2 me 2,5 ores gia kathe service kai sin tis allis eixame o kathenas mas epi mia ebdomada perilambanomenis kai tou sabbatokiriakou 24aoro service. Diladi stis kathimerines pou ta oraria itan apo tis 7 to proi mexri tis 17:00 to apogeuma ergasias, as min poume doulias :-), meta apo tis 17:00 tha eprepe na eimastan se etimotita ean kapios pelatis eperne tilefono na treksoume gia boithia asxeta ean sikonomastan stis 2 to proi gia na pame na rithmisoume ti blabi... afto ginotan bebea ton ximona entatika... kai ta sabbatokiriaka enoite oti tha eprepe na eimastan se etimotita 24 ores.
    Thimame pos kathe simboleo pou kliname me tous pelates kostize gia ton pelati 230 Germanika Marka kai mesa se afta perielambanontan kai to 24oro service. Tora bebea me to Euro exoun diplasiasti oi times.
    Giafto eipa prin oti en meri exeis dikaio, 2 fores to xrono ontos ginete service stin egkatastasi... Tin proti fora emfanizete o (pos ton lene stin Ellada?? aftos pou katharizei ton kapnodoxo??) e aftos kani ena test ean einai ola ok me ton lebita kai ton kafstira ean pliri tous kanones, afto pou eipa to 12 - 13,5 % CO2, kai aftos stin ousia einai idikeumenos apo to kratos gia na kobei kai na rabei... diladi ean aftos pei oti to kalorifer, meta to test tou idiou kai meta to katharismo kai ti rithmisi tou idraulikou, den pliri tous kanones tou kratous - prepei katepigontos na allaxti o lebitas i o kafstiras.
    Kai den pa na xtipiete o petaltis i o idioktitis i o idrablikos!!... aftos o tipos apo to kratos sou dinei prothesmia gia na allakseis to sistima.
    Kai mi rotisete ti ginete stin periptosi me to fisiko aerio. Ekei oi kanones kai oi nomothesies einai toso periplokes - kai kala kanoun - pou sou klini tin bana tou Aeriou (kai as einai kai ximonas) kai stin synexeia prepei trexontas na rithmisti i na allaxti o lebitas...

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Sep 2004
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    820
    Ναι, και στην Ελλάδα έτσι ακριβώς γίνεται!
    Πόσα χρόνια είσαι στη Γερμανία; Στο ρωτάω γιατί λες να έρθεις εδώ. Κι εγώ στη Γερμανία γεννήθηκα, στο Μόναχο, αλλά είμαι πολλά χρόνια εδώ, ήρθα μικρός και συνήθισα.
    Φαντάσου τη Γερμανία όπως την ξέρεις. Μια μέρα λοιπόν καταργούνται όλοι οι νόμοι, έρχονται και τα UFO και απαγάγουν όλους τους αστυνομικούς και τους άλλους κρατικούς υπαλλήλους και εξαφανίζονται. Μετά από μερικά χρόνια όπου ο κόσμος συνηθίζει ότι μπορεί να κάνει ότι γουστάρει, φαντάσου την κατάσταση.
    Λοιπόν στην Ελλάδα είναι χειρότερα κι από αυτό που φαντάζεσαι με το παραπάνω σενάριο. Οι "μάστορες" εδώ κάνουν καλή δουλειά "άμα μπορούν και άμα γουστάρουν" και κανείς δεν μπορεί να τους ελέγξει. Φαντάσου λοιπόν ότι έρχεσαι εσύ, και θέλεις φιλότιμα να γίνεις πολύ καλός στη δουλειά σου και να επιβιώσεις εδώ. Όμως στην Ελλάδα δεν μετράει το πόσο καλός είσαι στη δουλειά σου πάνω από 5% ας πούμε. Το υπόλοιπο 95% της επαγγελματικής επιτυχίας εξαρτάται από το πόσους και πόσο ισχυρούς γνωστούς έχεις. Αυτό είναι δύσκολο να το κατανοήσεις άμα δεν το ζήσεις. Και η ζωή συνεχίζεται...

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2008
    Θέση
    Βούλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    15
    Συγχαρητήρια για την ωραία δουλειά που κάνετε εδώ μέσα και για τις πληροφορίες που μας δίνετε, σας παρακολουθώ πάνω από ένα χρόνο καθώς σκεφτόμουνα να βάλω καλοριφέρ στο σπίτι μου

Να μπω στο θέμα μου.

Τον περασμένο Οκτώβριο έβαλα τελικά καλοριφέρ στο σπίτι μου στην Βούλα μια παλιά μονοκατοικία πενήντα ετών 100 τμ περίπου.
    Ο λέβητας που έβαλα είναι De Dietrich GT 124 και ο καυστήρας Bentone ST 120 KA.

Όταν τελείωσε η εγκατάσταση μου έστειλαν έναν καυστηρατζή από την εταιρία που τα αγόρασα για να μου κάνει το πρώτο άναμμα.
    Αυτό που παρατήρησα από την πρώτη στιγμή ήταν ότι ο τεχνικός αυτός δεν είχε καθόλου όργανα μαζί του για να μετρήσει καυσαέρια και θερμοκρασία και ότι τέλος πάντων χρειάζεται.
    Έκανε λοιπόν μια υποτυπώδη ρύθμιση και αυτό ήταν.
    Δεν έλεγξε ούτε τι μπεκ είχε επάνω ο καυστήρας ούτε τις μοίρες του μπεκ ούτε έλεγξε τον διασκορπηστήρα ούτε τίποτα.
    Από αυτά που διαβάζω εδώ μέσα καθημερινά καταλαβαίνω ότι κάθε λέβητας έχει διαφορετική δομή και μπορεί να χρειάζεται διαφορετικό τύπου μπεκ, γιατί εκτός των άλλων και χωρίς να έχω μέτρο σύγκρισης, έχω την εντύπωση ότι κάνει αρκετή φασαρία, η δε καμινάδα όταν δουλεύει ακούγεται από τον δρόμο σαν πλοίο.
    Την άλλη ημέρα το πρωί και χωρίς να έχει προηγηθεί κάτι και ενώ ο καυστήρας δούλευε μέχρι το βράδυ της προηγούμενης, δεν έπαιρνε μπρος με τίποτα. Όταν τον φώναξα και ήρθε να δει τι γίνεται πείραξε λίγο την πίεση της τρόμπας του πετρελαίου και από τότε δουλεύει (κανονικά).

Την Κυριακή τελείως τυχαία παρακολουθώντας την καμινάδα βλέπω ότι βγάζει μαύρο καπνό πράγμα που μου προκάλεσε εντύπωση γιατί απ’ότι θυμάμαι δεν έβγαζε και δεν μπορούσες να καταλάβεις εάν δούλευε η όχι κοιτώντας μόνο την καμινάδα.
    Άνοιξα λοιπόν την θυρίδα με ένα κατσαβίδι για να δω την φλόγα και άρχισε να πετάει προς τα έξω κομματάκια καπνού με αποτέλεσμα να την κλείσω αμέσως.

Και εδώ μπαίνει η ερώτηση μου προς εσάς γιατί δεν θέλω να απευθυνθώ πάλι στον ίδιο τεχνικό, εάν υπάρχει κάποιος σωστός και μερακλής συνεργάτης να έρθει να κάνει ένα έλεγχο και μια σωστή ρύθμιση.

Η περιοχή μου είναι Βούλα.

Παρακαλώ ας μου απαντήσει κάποιος στο e-mail: rivol1@yahoo.gr

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Αλέξης

Διαχειριστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,103

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Το email σας δεν φαίνεται αφ' ενός και αφ' εταίρου η υπηρεσία αυτόματης αποστολής ηλεκτρονικών μηνυμάτων δεν λειτουργεί, επομένως κανείς δεν μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σας[:I]
    εάν θέλετε πάλι μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σωματείο των αδειούχων συντηρητών http://www.somatioestia.gr/.

Περικλής
    Εάν δεν ξέρεις εσύ, ξέρει κάποιος άλλος...

Δικαιώματα απάντησης