Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 21 μέχρι 27 από 27

Θέμα: Ρύθμιση καυστήρα πετρελαίου

Διαχειριστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,103

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Αρχικά ο Gt 124 είναι μέχρι τις 28000 θερμίδες πε΄ριπου.
    Εσείς φοράτε μπεκ Danfoss 1.10 / 60 S που στην καλύτερη περίπτωση με πίεση 10 (μικρότερη δύσκολα και θα κατουράει) αποδίδει 42000 kcal/h.......[:0]
    Χρειάζεστε τα μισά, για να μην σας τρυπήσει και το λέβητα και να μην καίτε και άντερα και να μην πετάτε και κάπνα πλοίου με μαζούτ...
    Ο καυστήρας αρχικά είναι μεγάλος, αλλά πρέπει τουλάχιστον να κατέβει κάπου στο 0.75 με ίδια πίεση.
    Αυτά με βεβαιότητα, χωρίς να είναι η τελική απάντηση, μιας και θα σας πουν και οι τεχνικοί καύσης περισσότερα (εάν θελήσουν).
    Πάντως είστε σχεδόν με 2πλάσια ισχύ από αυτή που θα έπερεπε.
    Τώρα εάν αρχικά ο καραγκιόζης που το ρύθμισε, έριξε την πίεση στα 7 bar για να "ρυθμίσει" την ισχύ, μάλλον το μόνο που κατάφερε να παραγάγει είναι κάπνα!

Περικλής
    Εάν δεν ξέρεις εσύ, ξέρει κάποιος άλλος...

Super Moderator
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2006
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    528
    Εάν δείς εδώ πέρα ο λέβητάς σου είναι 26-33 kw.
    Βάση του παρακάτω πίνακα το 0.65 είναι το max.νούμερο που μπορεί ο λεβητάς σου να δουλέψει στα 12 bar...

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: :::
    Don't try to bribe me.You can't afford my rates!

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2008
    Θέση
    Βούλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    15
    Να είστε καλά ρε παιδιά Περικλή και Burnerman.
    Ευτυχώς που δεν απογειώθηκε ο λέβητας

Θα πάω από Δευτέρα να πάρω ένα μπεκ 0,65 / 45 S που είναι ένα από τα δυο που προτείνει η De Dietrich για αυτόν τον λέβητα και ελπίζω να στρώση. Θα ρωτήσω και στην Bentone εάν ο ST 120KA δουλεύει σωστά με αυτό το μπεκ να είμαι και σίγουρος.

Και κάτι τελευταίο, είναι απαραίτητο η ρύθμιση σε αυτό το λεβητακι να γίνει με όργανα γιατί ο καυστηρατζής μου δεν νομίζω να διαθέτει ???

Εάν έχετε κάποιον να προτείνετε στο e mail μου ευπρόσδεκτος.

Ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια.

Αλέξης
    rivol1@yahoo.gr

Διαχειριστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,103
    quote:Originally posted by rivol
    Και κάτι τελευταίο, είναι απαραίτητο η ρύθμιση σε αυτό το λεβητακι να γίνει με όργανα γιατί ο καυστηρατζής μου δεν νομίζω να διαθέτει ???
    Σε όλους τους λέβητες και όχι μόνο σε αυτόν. Αλλιώς με την μέθοδο της "οσμής, αφής ακοής" λαμβάνει κανείς περίπου αποτελέσματα και περίπου ρύθμιση.
    Καυστηρατζής χωρίς όργανα = στρατιώτης δίχως όπλο.

Περικλής

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2008
    Θέση
    Βούλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    15
    Εχτές ήρθε τελικά ο καυστηρατζής για να αλλάξει το μπεκ. Αγόρασα ένα μπεκ 0,65/45 S βάση του πίνακα που ανέβασε ο Burnerman ποιο πάνω και τον ευχαριστώ για αυτό.

Ο καυστηρατζής αν και νέο παιδί είναι κλασικός ελληνάρας που τα ξέρει όλα. Αρχικά δεν συμφώνησε με την επιλογή μου, όταν του έδειξα το πινακάκι και το prospectus του κατασκευαστή ότι είναι αυτό που προτείνει το μόνο που είπε είναι ότι τον ξέρει τον πίνακα αλλά δεν είναι ο ίδιος για όλους τους καυστήρες (κουφό) και ότι θα καθυστερεί να ανεβάσει θερμοκρασία ο λέβητας.

Με τα πολλά τελικά μπήκε το μπεκ επάνω τον έπεισα να μου ανεβάσει την πίεση της αντλίας στα 12 bar και όλα δούλεψαν ρολόι. Ο λέβητας δουλεύει αθόρυβα χωρίς να τρέμει το σπίτι κάθε φορά που παίρνει μπρος και χωρίς να κάνει θόρυβο η καμινάδα.

Να πω εδώ ότι δεν έκανε καμία ρύθμιση και δεν έβαλε κανένα όργανο μέτρησης. Σε ερώτηση μου (μα καλά δεν θα ελέγξεις την φλόγα από την θυρίδα ?) Δεν την άνοιξε καν και πήρα την εξής απάντηση (τώρα που σετάραμε την πίεση στα 12 Bar το μόνο που μπορούμε να παίξουμε είναι ο αέρας).

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Πάντως την φλόγα την έλεγξα μόνος μου σήμερα χωρίς να δω κάτι περίεργο (μην έχοντας γνώσεις βέβαια) και δεν είδα ίχνος αιθάλης μέσα στο θάλαμο και η φλόγα ήταν ζωηρή και φωτεινή χωρίς να είναι πολύ κόκκινη ούτε πολύ άσπρη.
    Τι να πω ίσως να στάθηκα τυχερός.

Και για την ιστορία δεν θέλησε να πάρει αμοιβή για την δουλειά του.

Ευχαριστώ τους Burnerman και Περικλή για τις χρήσιμες πληροφορίες τους.

Αλέξης
    rivol1@yahoo.gr

Διαχειριστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,103
    Ας απαντήσω εγώ για να αποφύγει ο burnerman το εγκεφαλικό!
    Αυτά που είπε ο "μάστορας" είναι απλά μαλ...ες.
    Ακόμα και σίγουρος να είσαι για το μπεκ, πώς είσαι για τον αέρα και την αιθάλη? Πρέπει να ρυθμίσεις με όργανα, διότι κανένα εργοστάσιο δεν ξέρει τι καπνοδόχο ακριβώς έχει ο κάθε πελάτης, αλλά ούτε και τις συνθήκες που λειτουργεί και παίζουν ρόλο και οι ατμοσφαιρικές (πίεσης και θερμοκρασίας).
    Έτσι ο κατασκευαστής κατευθύνει ώς προς το μπεκ που θα προσδώσει τελικά την απαιτούμενη ισχύ στο σύστημα, αλλά απαιτούνται και μικρορυθμίσεις για να πετύχεις το βέλτιστο και ιδεατό για κάθε σύστημα.
    Είναι κρίμα να μπορείς να "πάρεις" απόδοση πχ 92% και να δουλεύεις στο 91% (που πάλι καλό είναι)
    Η μία μονάδα διαφορά, σε ένα χρόνο χοντρικά, είναι πχ 10 λίτρα στον τόνο δηλ. 7€. Γιατί να τα πετάξεις?

"το μόνο που είπε είναι ότι τον ξέρει τον πίνακα αλλά δεν είναι ο ίδιος για όλους τους καυστήρες "

[B)][:0]ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΘΕΕ ΜΟΥ!!!!!!!!!!!

Περικλής

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2008
    Θέση
    Βούλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    15

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Να ρωτήσω και κάτι ακόμα τους φίλους καυστηρατζίδες ???

Σε μαντεμένιο λέβητα 30 Kw που είναι ο δικός μου, σε τι θερμοκρασία βάζουμε το θερμοστάτη για να συνδυάσουμε απόδοση και οικονομία.

Εγώ αυτή την στιγμή τον έχω στους 70 βαθμούς και τον κυκλοφορητή στους 45.

Με το νέο μπεκ που έβαλα χρειάζεται περίπου τέσσερα λεπτά για να φτάσει το νερό στους 45 βαθμούς και να πάρει μπρος ο κυκλοφορητής.

Το τελευταίο ήταν σε απάντηση του καυστηρατζή που είχε αμφιβολίες για το μπεκ που μου προτείνατε, ότι δήθεν θα καθυστερεί ο λέβητας. Νομίζω ότι τέσσερα λεπτά είναι ικανοποιητικός χρόνος.

Αλέξης
    rivol1@yahoo.gr

Δικαιώματα απάντησης