Το δοχείο διαστολής και ο αυτόματος πλήρωσης έχουν ελεγχθεί;Μήπως υπάρχει απώλεια πίεσης; Εξαεριστικά υπάρχουν στα κατάλληλα σημεία;Λειτουργούν;
Καλησπέρα κ απο μένα το προβλημα μου ειναι οτι 2 σωματα δεν ζεσταινουν... Ετσι ψάχνοντας λιγάκι εσω μέσα έκανα εξισορρόπηση κλείνοντας κάποια απο τα βανακια στο κολεκτερ για να εξισορροπησω κάπως τα πράγματα... Οντως είχε αποτέλεσμα ολο αυτό κ τα σώματα πλέων ζεσταίνονται κανονικά όμως όλο αυτό μου στοίχισε σε θόρυβο κάθε φορα που ξεκινάει να στέλνει ο κυκλοφορητης ακούγεται θόρυβος απο τα σώματα.... Σαν να εχω μια βρύση ανοιχτή... Ανοίγω τα βανακια κ ο ήχος σταματάει... Τον κυκλοφορητή τον εχω στο ένα... Δοκιμασα να τον βάλω στο 3 μπας κ ζεσταθούν τα σώματα με ανοιχτά τα βανακια αλλα μάταιο.... Οπότε η μισοκλειστα κάποια απο τα βανακια κ θόρυβο αλλα ζεστα σώματα ή ανοιχτα βανακια χωρίς θόρυβο αλλα κρύα σωματα..... Εαν έχετε να προτείνεται κάτι άλλο σας ακούω...
Το δοχείο διαστολής και ο αυτόματος πλήρωσης έχουν ελεγχθεί;Μήπως υπάρχει απώλεια πίεσης; Εξαεριστικά υπάρχουν στα κατάλληλα σημεία;Λειτουργούν;
Last edited by kostiskostas; 04-01-2019 at 01:20:14.
Μήπως ο κυκλοφορητής είναι μεγαλύτερος από αυτό που πρέπει?
Ναι το δοχειο διαστολής ειναι καινούργιο έχει αλλαχθεί. Και τα εξαεριστικα στα ψηλότερα σημεία και αυτα καινούργια... Κ κανουνε εξαερωση κανονικα. Οσο για τον κυκλοφορητή εγω σκέφτομαι μηπως χρειάζεται μεγαλητερος ωστε να εχω ολες τις παροχές ζεστού νερού τερμα ανοιχτές και να μπορεί να καλύψει και τα σωματαπου δεν ζεσταινουν
Γιατί μου μοιάζει με χαμηλή πίεση δικτύου; Εφόσον το δοχείο είναι καινούργιο, έχει πίεση 1.5bar; Το δίκτυο (κρύο) τι πίεση έχει;
Ο λέβητας ειναι στην ταρατσα εχει 1.2 πιεση κρυο κ ζεστο παει στο 1.8
Γιαυτο λεο μηπως θελω μεγαλύτερο κυκλοφορητή και να ανοιξω εντελώς τα βανακια;
Το δοχείο σου τι πίεση έχει;
Η εγκατάσταση είναι καινούργια; Αν όχι, μπορείς να περιγράψεις πως ξεκίνησε το πρόβλημα.Και όταν λες βανάκια (κολεκτερ) , εννοείς μίνι σφαιρικά ή ρυθμιστικά με αλλεν.
Το προβλημα υπήρχε παντα.απλα πριν έμενε ο πατέρας μου και δεν ασχολήθηκε ποτέ με το προβλημα των σωμάτων που δεν ζεσταίνονται. Η εγκατάσταση ειναι παλιά. Το δοχείο εχει πίεση 1.5 bar. Ναι εννοώ τα βανακια στο κολεκτερ ειναι μινι σφαιρικα.
Καταρχήν με πίεση δοχείου 1.5 bar θέλεις πίεση δικτύου 1.7 bar η μείωση πίεσης δοχείου.Το δοχείο επίσης το τροφοδοτείς με φ22 χαλκοσωλήνα, και όχι με φ15 η τουμπόραμα φ16.Τα σώματα είναι μονοσωλήνιο η΄ σώμα -κύκλωμα στο κολεκτέρ;Είναι φέτες η΄ πάνελ;Τι διακόπτες έχουν; Αν μπορείς στείλε φωτογραφίες.
Και τα σώματα που δεν ζεσταίνουν,είναι τα πιο μακρινά από το κολεκτέρ η΄ όχι;
Εχεις ηλιακό τριπλής ενέργειας;
Last edited by kostiskostas; 05-01-2019 at 11:24:20.