Καλημέρα και καλώς σας βρήκα στο forum.
Θέλω να προβώ σε αντικατάσταση υφιστάμενου λέβητα πετρελαίου (Chappee NXR 1C 85lt - 70kW ονομαστικής ισχύς - 76,7kW θερμικής ροής) χωρίς αντιστάθμηση.
Ο λέβητας τροφοδοτεί 2 όροφη παλαιά κατοικία του 72 η οποία αποτελείται από ισόγειο 135τ.μ και δυο διαμερίσματα 1ου ορόφου , ένα μικρό των 40τ.μ και ένα των 80τ.μ.
Οι λόγοι αντικατάστασης είναι οτι α) τα διαμέρισματα του 1ου ορόφου δεν χρησιμοποιούνται πλέον τα τελευταία 3 χρόνια , β) στο ισόγειο έχουν μπει κουφώματα ημισυνθετικά Kommerling ,
γ) θέλω να έχω μικρότερη κατανάλωση πετρελαίου και ανανέωση του λέβητα με κάποιον μικρότερης ισχύς που να έχει και τη δυνατότητα να μετατραπεί εύκολα για καύση φυσικού αερίου που το δίκτυο ακόμα δεν υπάρχει αλλά έχει δρομολογηθεί για τα επόμενα 2-3 χρόνια.
Όσον αφορά τις θερμίδες των σωμάτων που έχουν εγκατασταθεί , έχουμε για το ισόγειο 18.500kcal , για τη γκαρσονιέρα 8.500kcal και 15.900kcal για αυτό των 80τ.μ.Οι συνολικές θερμίδες που με ενδιαφέρουν είναι μόνο για το ισόγειο και για τη γκαρσονιέρα του 1ου , δηλαδή συνολικές θερμίδες 27.000kcal.Επίσης υπάρχει συνδεδεμένο με τον λέβητα ηλιακό 160lt (για το ισόγειο) το οποίο θα ήθελα να διατηρήσω.
Φυσικά θα απευθυνθώ σε μηχανολόγο μηχανικό να μου κάνει εκ νέου μια μελέτη για τις νέες θερμικές ανάγκες
του κτηρίου με βάση τα νέα δεδομένα , αλλά θα ήθελα μια πρώτη γνώμη 1ον ως προς την επιλογή ισχύος λέβητα , 2ον ως προς τη μάρκα λέβητα και 3ον ως προς το κέρδος που θα έχω στο θέμα κατανάλωσης.
Σαν μάρκα , προσανατολίζομαι ή στον Wolf ή στον Viessmann.Θέλω μια εταιρία που να μην χρειαστεί να ξαναασχοληθώ για αντικατάσταση για τα επόμενα τουλάχιστον 15+ χρόνια οπότε ψάχνω λύση αξιόπιστη.
Η τωρινή μου κατανάλωση μόνο για το ισόγειο τις τελευταίες 2 χρονιές ήταν στα 800 περίπου λίτρα με θερμοστάτη χώρου Siemens Rev13.Πριν το θερμοστάτη αυτόν είχα έναν παλιό και έφτανα και ξεπερνούσα τα 1.000 λίτρα κάθε σεζόν.Το σπίτι βρίσκεται μέσα σε αστικό ιστό (Αργολίδα) όπου δεν έχουμε ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες το χειμώνα.
Όποια βοήθεια καλοδεχούμενη.