Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 11 μέχρι 20 από 40

Θέμα: Πρόβλημα υγρασίας

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2006
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    19

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:Originally posted by dipoli

Τπ πιθανότερο είναι να είναι νερό που προέρχεται απο την υγρασία του αέρα που συμπυκνώνεται στις κρύες επιφάνειες. Πάω στοίχημα πως ο τοίχος που εμφανίζει το πρόβλημα είναι στην πιο κρύα πλευρά του σπιτιού. Είναι συνδυασμός κακής μόνωνσης του σπιτιού και υψηλής ποσότητας υγρασίας στον εσωτερικό αέρα του σπιτιού.
    Δές και τα παρακάτω...
    http://alsnetbiz.com/homeimprovement/faq12.html
    http://www.heraldnet.com/stories/05/...hgcarey001.cfm
    Ναι το νερό στο υπνοδωμάτιο εμφανίζεται στον βορεινό(κρύο) τοίχο. Η εξήγηση που δίνεις δικαιολογεί και το πολύ κρύο στο σπίτι όπως και τον μεγάλο χρόνο που απαιτείται για να ζεσταθεί, αλλά και το ότι η θερμοκρασία δεν μπορεί να ξεπεράσει τους 22-23 βαθμούς. Από αυτά που διάβασα όμως στους συνδέσμους που έστειλες, αναρωτιέμαι γιατί να μην εμφανίζεται το νερό στον κρύο τοίχο ή στο κρύο τζάμι και να κυλά προς τα πλακάκια, αλλά αντιθέτως να εμφανίζεται αρχικά στο σημείο επαφής του πατώματος με τον τοίχο.Το νερό δηλαδή δεν στάζει από τον τοίχο, αλλά βγαίνει από τη χαραμάδα τοίχου πατώματος.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    Nikea, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2,979
    Τότε είναι πιθανό να έχεις υγροποίηση μέσα στο δομικό στοιχείο. Τα νερά βρίσκουν διέξοδο προς τα έξω στο κάτω μέρος του τοίχου.
    Δες επίσης αυτό http://www.dow.com/styrofoam/na/pro-...ools/intro.htm
    Γνωρίζεις τι μόνωση έχει το σπίτι;
    Επίσης μήπως έχεις κάποιο όργανο που να μετρά υγρασία; Αν μπορέσεις να την κρατήσεις περίπου στο 45% στον εσωτερικό αέρα νομίζω θα δείς μεγάλη διαφορά στο πρόβλημα. Αν καταφέρεις και να θερμάνεις κατάλληλα και τα δομικά στοιχεία νομίζω θα το λύσεις...

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    Nikea, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2,979
    Μήπως επίσης ξέρεις και κάποιους έξυπνους εργολάβους που θεωρούν τη μόνωση των δοκών και των υποστυλωμάτων περιττή;
    Ισως η δοκός στη βάση του τοίχου να έιναι αμόνωτη.
    Μήπως βλέπεις υγρασία και στο ταβάνι σου, στη συμβολή της πλάκας με τον τοίχο;

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    Nikea, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2,979
    Τώρα που το ξανασκέφτομαι νομίζω πως είναι επίσης πιθανό το νερό να δημιουργείται απ'ευθείας πάνω στο κρύο πάτωμα. Αυτό εξηγεί και την ύπαρξη νερού μπροστά από την μπαλκονόπορτα.
    Πάω επίσης στοίχημα πως απο κάτω σου υπάρχει pilotis...και μάλιστα με αμόνωτη οροφή...

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2006
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    19
    [quote]quote:Originally posted by utumno

Originally posted by dipoli

Τώρα που το ξανασκέφτομαι νομίζω πως είναι επίσης πιθανό το νερό να δημιουργείται απ'ευθείας πάνω στο κρύο πάτωμα. Αυτό εξηγεί και την ύπαρξη νερού μπροστά από την μπαλκονόπορτα.
    Πάω επίσης στοίχημα πως απο κάτω σου υπάρχει pilotis...και μάλιστα με αμόνωτη οροφή...
    Έχω μείνει με το στόμα ανοιχτό....Ναι είμαι στον πρώτο όροφο και από κάτω έχει pilotis....

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2006
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    19
    Γιατί όμως να μην σχηματίζεται νερό σε όλο το πάτωμα, παρά μόνο σε αυτά τα δύο σημεία?

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    Nikea, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2,979
    Γιατί τα άλλα κουτσά-στραβά τα ζεσταίνεις, ενώ αυτά τα σημεία του πατώματος είναι δυσμενέστερα από άποψη απωλειών αφού είναι ταυτόχρονα σε άμεση γειτονία με πολύ ψυχρές επιφάνειες όπως ο βορινός τοίχος και το παράθυρο.

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2006
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    19
    Τελικά λοιπόν φαίνεται οτι δεν είναι διαρροή αλλά από συμπύκνωση υδρατμών. Η οροφή της pilotis θα έπρεπε να έχει καλύτερη μόνωση και αν είχε τότε θα παρατηρούταν αυτό το φαινόμενο? Και αν τελικά φταίει η αμόνωτη(που μάλλον αυτό είναι γι΄αυτό κάνει και κρύο στο σπίτι) τότε μπορεί να γίνει κάτι τώρα(κατόπιν εορτής....)?

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    Nikea, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2,979
    Η μόνωση της οροφής της pilotis είναι σχετικά απλή διαδικασία αφού πρέπει να τοποθετηθεί εξωτερικά (δηλαδή δεν χρειάζεται να δουλέψει κανείς μέσα στο σπίτι σου.)
    Το βασικό ερώτημα είναι ποιός θα πληρώσει τη νύφη, αφού είναι οι εξωτερικές επιφάνειες της πολυκατοικίας είναι κοινόχρηστες. Αν καταφέρεις να τους πείσεις....
    Νομίζω πως το πρόβλημα θα διορθωθεί ίσως και σε συνδυασμό με την μείωση της περιεκτικότητας του εσωτερικού αέρα σε υγρασία.
    Νομίζω πως και μόνο του το δεύτερο θα σου μειώσει αρκετά το πρόβλημα της συμπύκνωσης (δυστυχώς όμως όχι της θέρμανσης).
    Δοκίμασε να αερίζεις το σπίτι τακτικά, και ίσως να αφήνεις και κανένα μικρό άνοιγμα να γίνεται ρεύμα ώστε ο αέρας που έχει μεγάλα ποσοστά υγρασίας λόγω των καθημερινών δραστηριοτήτων μας να ανανεώνεται με τον πιο στεγνό εξωτερικό. Φρόντισε ο απορροφητήρας της κουζίνας να δουλεύει καλά, και να αερίζεις το λουτρό μετά από κάθε μπάνιο.
    Αν τα βρείς σκούρα δοκίμασε με αφυγραντή (τα περισσότερα splitακια έχουν λειτουργία αφύγρανσης).
    Καλή επιτυχία...

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2006
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    19

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:Originally posted by dipoli

Η μόνωση της οροφής της pilotis είναι σχετικά απλή διαδικασία αφού πρέπει να τοποθετηθεί εξωτερικά (δηλαδή δεν χρειάζεται να δουλέψει κανείς μέσα στο σπίτι σου.)
    Το βασικό ερώτημα είναι ποιός θα πληρώσει τη νύφη, αφού είναι οι εξωτερικές επιφάνειες της πολυκατοικίας είναι κοινόχρηστες. Αν καταφέρεις να τους πείσεις....
    Νομίζω πως το πρόβλημα θα διορθωθεί ίσως και σε συνδυασμό με την μείωση της περιεκτικότητας του εσωτερικού αέρα σε υγρασία.
    Νομίζω πως και μόνο του το δεύτερο θα σου μειώσει αρκετά το πρόβλημα της συμπύκνωσης (δυστυχώς όμως όχι της θέρμανσης).
    Δοκίμασε να αερίζεις το σπίτι τακτικά, και ίσως να αφήνεις και κανένα μικρό άνοιγμα να γίνεται ρεύμα ώστε ο αέρας που έχει μεγάλα ποσοστά υγρασίας λόγω των καθημερινών δραστηριοτήτων μας να ανανεώνεται με τον πιο στεγνό εξωτερικό. Φρόντισε ο απορροφητήρας της κουζίνας να δουλεύει καλά, και να αερίζεις το λουτρό μετά από κάθε μπάνιο.
    Αν τα βρείς σκούρα δοκίμασε με αφυγραντή (τα περισσότερα splitακια έχουν λειτουργία αφύγρανσης).
    Καλή επιτυχία...
    Χεχεχε....δε μου φτάνει που ξεπαγιάζω και καίω το καλοριφέρ ολη μέρα, τώρα πρέπει να ανοίγω πόρτες και παράθυρα(οπότε θα χάνω την όποια θερμότητα) για να μην πλημυρίζω!!! Δεν σας έχω πει ακόμα οτι το σπίτι τυπικά δεν το έχω αγοράσει ακόμα. Έχω δώσει ένα ποσό για προκαταβολή(2 χιλιάρικα και μου ζητάει επίμονα περισσότερα) και περιμένω να κάνουμε συμβόλαια με τον ιδιοκτήτη( ο οποίος όπως έχω πει μένει στην ίδια οικοδομή), αλλά έτσι όπως πάμε έχω αρχίσει να το ξανασκέφτομαι. Δεν ξέρω τι να κάνω, να σηκωθώ να φύγω η να τον πιέσω να φτιάξει τις ατέλειες του σπιτιού και να μην κοιτάει πως θα κάνει καλύτερο μόνο το δικό του διαμέρισμα!!
    dipoli πάντως σε ευχαριστώ πολύ. (τι σημαίνει αλήθεια το nick σου? Από το δίπολος βγαίνει??)

Δικαιώματα απάντησης