Σελίδα 4 από 4 ΠρώτοΠρώτο ... 234
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 31 μέχρι 40 από 40

Θέμα: Πρόβλημα υγρασίας

Διαχειριστής monachus's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    May 2001
    Θέση
    Θεσσαλονίκη
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    3,002
    Blog Entries
    1

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Αφήστε τις μετρήσεις και μονώστε την pilotis....
    w w w . m o n a c h o s . g r

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Feb 2006
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    14
    Συμφωνώ με τη μόνωση.
    Υπάρχουν θερμικές κάμερες οι οποίες όμως είναι ακριβές (δεν γνωρίζω αν νοικιάζονται) με τις οποίες είναι δυνατόν να εντοπιστούν οι θερμικές απώλειες.
    Δείτε το παρακάτω site:
    http://www.flirthermography.com/demo/Default.asp
    http://www.flirthermography.com/demo...image_list.asp

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Sep 2004
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    820
    Χρειάζεται ένα ψηφιακό υγρόμετρο, που σε συνδυασμό με ψηφιακό θερμόμετρο εσωτερικής - εξωτερικής θερμοκρασίας που έχει και αισθητήριο με καλώδιο ενός μέτρου, κάνει περί τα 15 Ευρώ στα μαγαζάκια ηλεκτρικών - ηλεκτρονικών γύρω από την Ομόνοια ή στην Πραξιτέλους, ή στην πλατεία Βάθης.
    Με αυτό το όργανο και λίγη θερμοαγώγιμη αλοιφή πάνω στο αισθητήριο εξωτερικής θερμοκρασίας μπορούν να γίνουν οι μετρήσεις στα πλακάκια που γίνεται η συμπύκνωση.
    Προσωπικά μου φαίνεται παράδοξο το φαινόμενο, και χωρίς να υποστηρίζω ότι δεν πρέπει να είναι μονωμένο το δάπεδο καθόσον δεν υπάρχει άλλος όροφος από κάτω, οφείλω να πω ότι από επιστημονικό ενδιαφέρον αξίζει να ερευνηθεί το φαινόμενο, γιατί τέτοιας έκτασης συμπύκνωση και τόσο εντοπισμένη είναι πραγματικά περίεργο.
    Αν πάλι η συμπύκνωση συμβαίνει στο πλαίσιο της αλουμινένιας πόρτας και τα νερά κυλάνε κάτω, ή μέσα σε κοιλότητα του τοίχου, τότε δεν θα εμφανιζόταν αρχικά διάσπαρτες σταγόνες αλλά νερό που κυλάει.
    Όμως από τις φωτογραφίες φαίνεται ότι το νερό είναι πολύ και δεν δικαιολογείται εύκολα τέτοια ποσότητα. Η ποσότητα που βλέπω μοιάζει περισσότερο με συμπύκνωση που θα μπορούσε να δημιουργήσει μια εξωτερική μονάδα κλιματιστικού ας πούμε, που λειτουργεί στη θέρμανση με υψηλή εξωτερική υγρασία.
    Αλήθεια υπάρχει κλιματιστικό που να χρησιμοποιείται για θέρμανση εκεί;
    Και αν ναι, πού παροχετεύονται τα νερά που παράγει η εξωτερική μονάδα; Δεν μιλάω για τα νερά που παράγει η εσωτερική μονάδα όταν κάνουμε ψύξη του χώρου και παροχετεύονται με σωληνάκι συνήθως πάνω στου περαστικούς που περνάνε κάτω από το μπαλκόνι...
    Η εξίσωση είναι σωστή γιατί είναι όμορφη. - Dirac

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2006
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    19
    quote:Originally posted by andronoglou

Χρειάζεται ένα ψηφιακό υγρόμετρο, που σε συνδυασμό με ψηφιακό θερμόμετρο εσωτερικής - εξωτερικής θερμοκρασίας που έχει και αισθητήριο με καλώδιο ενός μέτρου, κάνει περί τα 15 Ευρώ στα μαγαζάκια ηλεκτρικών - ηλεκτρονικών γύρω από την Ομόνοια ή στην Πραξιτέλους, ή στην πλατεία Βάθης.
    Με αυτό το όργανο και λίγη θερμοαγώγιμη αλοιφή πάνω στο αισθητήριο εξωτερικής θερμοκρασίας μπορούν να γίνουν οι μετρήσεις στα πλακάκια που γίνεται η συμπύκνωση.
    Προσωπικά μου φαίνεται παράδοξο το φαινόμενο, και χωρίς να υποστηρίζω ότι δεν πρέπει να είναι μονωμένο το δάπεδο καθόσον δεν υπάρχει άλλος όροφος από κάτω, οφείλω να πω ότι από επιστημονικό ενδιαφέρον αξίζει να ερευνηθεί το φαινόμενο, γιατί τέτοιας έκτασης συμπύκνωση και τόσο εντοπισμένη είναι πραγματικά περίεργο.
    Αν πάλι η συμπύκνωση συμβαίνει στο πλαίσιο της αλουμινένιας πόρτας και τα νερά κυλάνε κάτω, ή μέσα σε κοιλότητα του τοίχου, τότε δεν θα εμφανιζόταν αρχικά διάσπαρτες σταγόνες αλλά νερό που κυλάει.
    Όμως από τις φωτογραφίες φαίνεται ότι το νερό είναι πολύ και δεν δικαιολογείται εύκολα τέτοια ποσότητα. Η ποσότητα που βλέπω μοιάζει περισσότερο με συμπύκνωση που θα μπορούσε να δημιουργήσει μια εξωτερική μονάδα κλιματιστικού ας πούμε, που λειτουργεί στη θέρμανση με υψηλή εξωτερική υγρασία.
    Αλήθεια υπάρχει κλιματιστικό που να χρησιμοποιείται για θέρμανση εκεί;
    Και αν ναι, πού παροχετεύονται τα νερά που παράγει η εξωτερική μονάδα; Δεν μιλάω για τα νερά που παράγει η εσωτερική μονάδα όταν κάνουμε ψύξη του χώρου και παροχετεύονται με σωληνάκι συνήθως πάνω στου περαστικούς που περνάνε κάτω από το μπαλκόνι...
    Πήρα ένα ατομικό μετεώρολογικό σταθμό με ψηφιακό υγρόμετρο/θερμόμετρο και ασύρματο εξωτερικό αισθητήρα, αλλά θα μου το φέρουν τη Δευτέρα. Όσον αφορά για τη μόνωση της οροφής της pilotis, ζήτησα από τον ιδιοκτήτη τα σχέδια του μηχανικού, τη μελέτη θέρμανσης, θερμομόνωσης, μονοσωλήνιου και ύδρευσης και μου τα έδωσε. Επίσης μου είπε και το κορυφαίο οτι δε θα βγάλω και καμία άκρη διότι έχουν γίνει μετατροπές που δε φαίνονται στο σχέδιο(πχ αυτός θα βάλει θέρμανση στη σοφίτα του ενώ δεν προβλέπεται στο σχέδιο). Από τα σχέδια φαίνεται πως η οροφή της pilotis έχει επιπλέον μόνωση. Μάλιστα ανέβηκα σε μία καρέκλα και χτύπησα με το χέρι μου το ταβάνι του διαμερίσματός μου και το ταβάνι της pilotis. Στο δικό μου κάνει τον κλασικό ήχο του ντουβαριού, ενώ στης pilotis(αλήθεια γιατί δεν χρησιμοποιούμε την ελληνική λέξη "πυλωτή" ??) κάνει έναν ήχο περίεργο σαν να είναι κούφιο από κάτω(όχι κούφιο σαν σάπιο αλλά κάτι άλλο).Δεν υπάρχει κανένα κλιματιστικό στον όροφό μου.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    Nikea, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2,979
    Η ελληνική λέξη είναι "πιλοτή" με ι και όχι με υ, δηλαδή δεν προέρχεται από το ελληνικό πύλη αλλά είναι "δανεική" από την γαλλική le pilotis που σημαίνει δόμηση πάνω σε πασσάλους. Είναι δόκιμοι και οι δύο όροι και επίσης νομίζω πως το ελληνικό "πιλοτή" μπορεί και να κλίνεται επίσης.
    Βέβαια ο όρος αυτός χρησιμοποιήθηκε για μορφή δόμησης ίδια με αυτή που έχουμε σήμερα από τον Le Corbusier στις αρχές του 20ου αιώνα όπου σαν ένα από τους 5 σημεία της "νέας αρχιτεκτονικής" του.
    Αυτά βέβαια είναι άνευ σημασίας. Μεγαλύτερη σημασία έχουν οι μετρήσεις σου τις οποίες και περιμένουμε με αγωνία...

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2006
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    19
    Και μάλλον θα περιμένετε λίγο ακόμα, διότι το θερμόμετρο δεν ήρθε ακόμα.Έκανα την παραγγελία σε ένα ψευτο online κατάστημα (wwwdot01shopdotgr μην το προτιμήσετε ποτε!!) την Πέμπτη και από τοτε μου λέε πως περιμένουν να παραλάβουν το θερμόμετρο. Μόλις ακύρωσα την παραγγελία και σε λίγο θα κατέβω ομόνοια....

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Sep 2004
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    820
    Ομόνοια οπωσδήποτε!
    Αλλά και ασύρματο εξωτερικό αισθητήριο έ; Και πόσο πήγαινε το μαλί;

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2006
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    19
    http://www.01shop.gr/Shopping.asp?La...ubCategCode1=4
    Αλλά δυστυχώς είναι λαλάκες....

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2006
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    19
    Στην ομόνοια ξέρει κανείς να προτείνει? Πάνω στην ομόνοια η θέλει ψάξιμο στα στενά? Δεν είμαι Αθηναίος....

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    Nikea, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2,979

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Στοά Φέξη (κι' όποιος αντέξει..) και γενικότερα στην πλατεία Κάνιγγος.

Δικαιώματα απάντησης