Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 1 μέχρι 10 από 24

Θέμα: ΔΙΑΡΡΟΗ ΚΑΜΙΝΑΔΑΣ??(sos)

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Feb 2006
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    4

ΔΙΑΡΡΟΗ ΚΑΜΙΝΑΔΑΣ??(sos)

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Δεν ειμαι τεχνικος και ας μου συγχωρηθει η τυχον αδυναμία έκφρασης στο προβλημα.Κατοικω σε μαιζονετα 5 επιπέδων 10ετίας και εμπορικης κατασκευης. Το δωματιο που ειναι το λεβητοστασιο (καυστηρας και δεξαμενη πετρελαιου) ειναι στο 2ο επιπεδο απο το επιπεδο του δρομου.Χαρακτηριστικο του λεβητοστασιου ειναι ο ανεπαρκης εξαερισμος για να φευγει η μυρωδια και ο λιγος αερας που μπαινει στο δωματιο αυτο. Αλλα το ΜΕΓΑΛΟ μου θεμα ειναι οτι την νυχτα και οταν εχω αναμμενο το καλοριφερ, αισθάνομαι την ύπαρξη καυσαερίων/αναθυμιασεων στο υπνοδωμάτιο μου!!Σημειωτέον οτι η καμινάδα περνάει μέσα απο το υπνοδωμάτιο μου διπλα στον τοιχο που κοιμαμαι. Χαρακτηριστικά, όταν άρχιζει να λειτουργει ο καυστηρας ακουω τον ηχο του και τον ηχο του αερα που ανεβαινει. Επισης είμαι σχεδον βεβαιη οτι κατι δεν παει καλα διοτι ξυπναψ στο μεσον της νυχτας με βαρυ κεφαλι,ξηρο λαιμο και την αναγκη να ανοιξω το παράθυρο. Υπαρχει πιθανοτητα διαρροης μεσα απο την καμιναδα αυτη>?? Πως μπορώ να ελέγξω τι συμβαίνει? ¨Εχετε εσεις καποιον ή καποια ειδικοτητα να μου συστησετε? HELP!!!

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Sep 2004
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    820
    Δύσκολη κατάσταση. Για πόσο καιρό συμβαίνει αυτό;
    Να τα πάρω από την αρχή. Πρέπει το λεβητοστάσιο να έχει επαρκή αερισμό γιατί η καύση απαιτεί ανάμιξη του καυσίμου με αέρα και αν αυτός δεν υπάρχει τότε έχουμε ατελή καύση και επικίνδυνους ρύπους.
    Στο υπνοδωμάτιό σου όπου περνάει από μέσα η καμινάδα, πέρα από το απίστευτο του γεγονότος, αισθάνεσαι μυρωδιά καυσαερίων; Υπάρχει κάποιο ορατό σημείο, π.χ. ρωγμή, από όπου υποπτεύεσαι ότι μπορεί να υπάρχει διαρροή;
    Πάρε ένα υγρόμετρο και μέτρησε τη σχετική υγρασία μέσα στο υπνοδωμάτιό σου σε όλες τις ώρες της μέρας και ειδικά της νύχτας, όταν λες ότι παρουσιάζεται το φαινόμενο να έχεις ενοχλήσεις από τον αέρα εκεί.
    Η λύση προφανώς είναι να κατασκευαστεί άνοιγμα στο λεβητοστάσιο ώστε να υπάρχει άνετη και επαρκής παροχή αέρα για την καύση, αλλά και να φύγει η καμινάδα από τον εσωτερικό χώρο του σπιτιού και να βγει εξωτερικά του τοίχου, αλλά μιας και το σπίτι υπάρχει μια δεκαετία, κάπου υποπτεύομαι ότι αυτά δεν είναι πιθανό να συμβούν...
    Και ένα τελευταίο, όταν λειτουργεί το καλοριφέρ, ο καπνός που βγαίνει από την καμινάδα του, βλέπεις να έχει αιθάλη, να είναι μαύρος, ορατός, γιατί αυτό δηλώνει ατελή καύση που δικαιολογείται από την έλλειψη παροχής αέρα στο λεβητοστάσιο.
    Αν μπορείς στείλε φωτογραφίες της καμινάδας που περνάει μέσα από το υπνοδωμάτιο για να δούμε ακριβώς τι συμβαίνει.
    Η εξίσωση είναι σωστή γιατί είναι όμορφη. - Dirac

Διαχειριστής dimis's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2002
    Θέση
    Δήμος Βόλβης Ν. Θεσσαλονίκης
    Ιδιότητα:
    Υδραυλικός
    Απαντήσεις
    1,200
    To λεβητοστάσιο επικοινωνεί με τον χώρο που κατοικείς? Δηλαδή ο αέρας που χρειάζεται για την καύση πηγαίνει στον καυστήρα μέσα από τα άλλα δωμάτια? Σου κλέβει δηλαδή το οξυγόνο που αναπνέεις? Αν Ναι πρέπει απαραίτητα να βρεις τρόπο ο αέρας για την καύση να έρχεται από το περιβάλλον.
    http://levitostasia.com

Διαχειριστής monachus's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    May 2001
    Θέση
    Θεσσαλονίκη
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    3,002
    Blog Entries
    1
    Να φωνάξεις οπωσδήποτε συνεργείο να σου λύσει το πρόβλημα, γιατί η ζαλάδες και ο πονοκέφαλος είναι τα πρώτα συμπτώματα εισπνοής καυσαερίων.
    Εκτός του ότι μπορεί να λιποθυμήσεις κάποια στιγμή, η όλη κατάσταση μπορεί να σου προκαλέσει μόνιμα προβλήματα υγείας, χρόνιες παθήσεις και άλλα που δέν θέλω κάν να αναφέρω[:X].
    Λύση θα σου δώσει τεχνική εταιρία μηχανολογικών όπως εμείς, ή πολύ καλός θερμουδραυλικός όπως ο dimis, ή καυστηρατζής που να θέλει να ασχοληθεί.
    Την λύση στο πρόβλημά σου στην έδωσε ο andronoglou ήδη.
    Κάν'το ΑΜΕΣΑ.
    w w w . m o n a c h o s . g r

Διαχειριστής monachus's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    May 2001
    Θέση
    Θεσσαλονίκη
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    3,002
    Blog Entries
    1
    Τα καυσαέρια μπορεί να μήν έρχονται απ' ευθείας απο την καπνοδόχο, αλλά έμεσα απο διαρροή στον καπναγωγό, μέσω των παραθύρων σου, μίας και το δωμάτιό σου είναι δίπλα. Το τί φταίει θα σου το πούν οι τεχνικοί που θα έρθουν.
    w w w . m o n a c h o s . g r

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Feb 2006
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    4

Σας ευχαριστώ όλους θερμά για το ενδιαφέρον σας και τον χρόνο να μου απαντήσετε. Θα κινηθώ άμεσα γιατί και η παραμικρή πιθανότητα να συμβαίνει κάτι τέτοιο, θα έχει, όπως όλοι ξέρουμε, πολύ κακά αποτελέσματα.

Διαχειριστής dimis's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2002
    Θέση
    Δήμος Βόλβης Ν. Θεσσαλονίκης
    Ιδιότητα:
    Υδραυλικός
    Απαντήσεις
    1,200
    quote:Originally posted by Chriscross

Σας ευχαριστώ όλους θερμά για το ενδιαφέρον σας και τον χρόνο να μου απαντήσετε. Θα κινηθώ άμεσα γιατί και η παραμικρή πιθανότητα να συμβαίνει κάτι τέτοιο, θα έχει, όπως όλοι ξέρουμε, πολύ κακά αποτελέσματα.
    Όχι άμεσα ΤΩΡΑ να κινηθείς γιατί είναι θέμα ζωής και θανάτου. Πολλοί άνθρωποι έχου πεθάνει από παρόμειες αιτίες
    http://levitostasia.com

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Feb 2006
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    4
    Βλεπω οτι ο MOnachus ειναι στην Θεσσαλονίκη.
    Είναι κάποιος από εσάς ή κάποιος που γνωρίζετε που να μπορεί να αναλάβει το πρόβλημα που περιέγραψα, στην περιοχή της Αττικής (μένω στην Νέα Ερυθραία)?
    Ευχαριστώ και πάλι,
    Χριστινα (Chris Cross)
    p.s still alive[:0]

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Sep 2004
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    820
    Βγάλε καμιά φωτογραφία να το δούμε κι εμείς τι τρέχει, είναι περίεργη περίπτωση οπωσδήποτε.
    Οποιοδήποτε σοβαρό συνεργείο μπορεί να σου κάνει τη δουλειά... (μεγάλη κουβέντα το "σοβαρό" έ
    Η εξίσωση είναι σωστή γιατί είναι όμορφη. - Dirac

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2006
    Θέση
    ΝΙΚΑΙΑ
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    304

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Καλημέρα. Για να επηβεβαιωθούν οι υποψίες περί ύπαρξης καπναερίων μέσα στο χώρο ίσως βοήθαγε ένας αναλυτής καυσαερίων ή κάποιος ανιχνευτής που να ανιχνεύει υποπροιόντα καύσης. Δεν συζητάω για αγορά όμως άν το συνεργείο που θα αναλάβει τη δουλειά μπορεί να εξασφαλίσει την χρησιμοποιήσει τους, θα ήταν ιδανικό νομίζω

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα απάντησης