Εμφάνιση αποτελεσμάτων 1 μέχρι 5 από 5

Θέμα: Ανοδική προστασία

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    , , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    121

Ανοδική προστασία

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Σε εγκατάσταση θέρμανσης διαμερισμάτων με αυτόνομα λεβητάκια (φ. αερίου)όπου το νερό φεύγει από το λεβητάκι και πάει στο συλλέκτη με χαλκοσωλήνα και από το συλλέκτη φεύγουν οι βρόχοι επίσης από χαλκοσωλήνα και πηγάινουν στα χαλύβδινα πάνελ θ. σώματα (DELONGHI)και μετά στο συλλέκτη επιστροφής και από εκεί με χαλκοσωλήνα στο λεβητάκι.
    Το ανόδιο (στις κεντρικές θερμάνσεις το βάζαμε στη στήλη που ξεκινούσε από λεβητοστάσιο, στο λεβητοστάσιο ώστε να έχουμε και τη δυνατότητα αντικατάστασης) που είναι καλύτερο να το βάλουμε; Εγώ θα έλεγα μετά το συλλέκτη επιστροφής. Μήπως κάποια λεβητάκια φ. αερίου διαθέτουν και ανόδιο και δεν χρειάζεται;
    AndreasK
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός Ε.Μ.Π.

Διαχειριστής monachus's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    May 2001
    Θέση
    Θεσσαλονίκη
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    3,002
    Blog Entries
    1
    Το θέμα της καθοδικής προστασίας στα επίτοιχα λεβητάκια είναι πολυσυζητημένο, και όχι καθαρά λυμένο.
    Υπάρχει έντονο πρόβλημα στις μονάδες αερίου με τρίοδη βάνα και έναν εναλλάκτη, αφού το ανόδιο λιώνοντας παρασύρει κομματάκια στην μονάδα με αποτέλεσμα πολύ συχνές βλάβες στην τρίοδη.
    Εμείς δέν βάζουμε ανόδιο στις μονάδες αερίου, και προσέξτε το όσοι βάζετε, να το τοποθετείτε με φίλτρο μετά το ανόδιο (στην επιστροφή) για την συγκράτηση τεμαχίων ανοδίου.
    Το πρόβλημα το έχουμε λύσει με εξωτερικές συσκευές ανοδικής προστασίας οι οποίες λειτουργούν με ηλεκτρικό ρεύμα και συνδέονται με σφικτήρα στις σωληνώσεις του δικτύου.
    Βεβαίως το σύστημα αυτό δέν έχει δοκιμαστεί επαρκώς, και διατηρώ και εγώ τις επιφυλάξεις μου, άσε που οι περισσότεροι πελάτες δέν θέλουν να το πληρώσουν...
    Προσοχή πάντως στις ράβδους μαγνησίου.
    w w w . m o n a c h o s . g r

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    , , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    121
    Καθοδική προστασία, έχεις απόλυτο δίκιο!!!!
    Μερικοί προμηθευτές ισχυρίζονται ότι οι επίτοιχοι λέβητες τους έχουν καθοδική προστασία. Ισχύει όντως κάτι τέτοιο;
    AndreasK
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός Ε.Μ.Π.

Διαχειριστής monachus's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    May 2001
    Θέση
    Θεσσαλονίκη
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    3,002
    Blog Entries
    1
    Ανοδική, καθοδική, είναι πιά και τα δύο σωστά.
    Δέν έχω δεί μηχανήματα που να διαθέτουν ενσωματωμένη προστασία(Πραγματική εννοώ), και ανυπομονώ να δώ.
    Ρώτα τους προμηθευτές σου τί είδους προστασία διαθέτουν τα μηχανάκια τους (ράβδο, ηλεκτρική άνοδο κ.λ.π.) και ζήτα τους να σου την δείξουν live στο μηχάνημα. [}]

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2006
    Θέση
    ΝΙΚΑΙΑ
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    304

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:Originally posted by monachus

Το θέμα της καθοδικής προστασίας στα επίτοιχα λεβητάκια είναι πολυσυζητημένο, και όχι καθαρά λυμένο.
    Υπάρχει έντονο πρόβλημα στις μονάδες αερίου με τρίοδη βάνα και έναν εναλλάκτη, αφού το ανόδιο λιώνοντας παρασύρει κομματάκια στην μονάδα με αποτέλεσμα πολύ συχνές βλάβες στην τρίοδη.
    Εμείς δέν βάζουμε ανόδιο στις μονάδες αερίου, και προσέξτε το όσοι βάζετε, να το τοποθετείτε με φίλτρο μετά το ανόδιο (στην επιστροφή) για την συγκράτηση τεμαχίων ανοδίου.
    Το πρόβλημα το έχουμε λύσει με εξωτερικές συσκευές ανοδικής προστασίας οι οποίες λειτουργούν με ηλεκτρικό ρεύμα και συνδέονται με σφικτήρα στις σωληνώσεις του δικτύου.
    Βεβαίως το σύστημα αυτό δέν έχει δοκιμαστεί επαρκώς, και διατηρώ και εγώ τις επιφυλάξεις μου, άσε που οι περισσότεροι πελάτες δέν θέλουν να το πληρώσουν...
    Προσοχή πάντως στις ράβδους μαγνησίου.
    Καλημέρα ήθελα να ρωτήσω άν εκτός από την τρίοδη κινδυνεύει και ο κυκλοφορητής από την ίδια αιτία[8D]

Δικαιώματα απάντησης