Σελίδα 7 από 8 ΠρώτοΠρώτο ... 5678 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 61 μέχρι 70 από 72

Θέμα: προβλημα - πολλα κοινοχρηστα λογω θερμανσης

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Sep 2004
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    820

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Καταρχή κάνε μια καταγραφή του τι σώματα υπάρχουν εγκατεστημένα στα διαμερίσματα συν boiler, ηλιακοί τριπλής ενέργειας κτλ, για να υπάρχει μια βάση για υπολογισμό.
    Μετά θα κάνουμε αντιπαραβολή με την θεωρητική ισχύ του παλιού συστήματος και αν μπορείς στείλε φωτογραφίες από το λεβητοστάσιο να δούμε τι υπάρχει εκεί.
    Η εξίσωση είναι σωστή γιατί είναι όμορφη. - Dirac

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Feb 2006
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    8
    quote:Originally posted by andronoglou

Καταρχή κάνε μια καταγραφή του τι σώματα υπάρχουν εγκατεστημένα στα διαμερίσματα συν boiler, ηλιακοί τριπλής ενέργειας κτλ, για να υπάρχει μια βάση για υπολογισμό.
    Μετά θα κάνουμε αντιπαραβολή με την θεωρητική ισχύ του παλιού συστήματος και αν μπορείς στείλε φωτογραφίες από το λεβητοστάσιο να δούμε τι υπάρχει εκεί.
    Συγνώμη που δεν απάντησα νωρίτερα αλλά έλειπα λόγω προσωπικών προβλημάτων.
    Θα βγάλω φωτό και θα τις στείλω.
    Νίκος

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Feb 2006
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    22
    Γεια σας και παλι.
    Τελικα αλλαξα τα 2 σωματα του καθσιστικου με 2 καινουρια (33).
    Απ' οτι μου ειπε ο υδραυλικος (τιμιο τον εκοψα...) βγαζουν τουλαχιστον
    6500 θερμιδες.Οντως το καθιστικο γινεται "φουρνος" σε 10 λεπτα.
    Εννοειται οτι πληρωσε η ιδιοκτητρια για ολα.

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Feb 2006
    Θέση
    athens, , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    36
    Φιλε kenmex ειχα και εγω διαμερισμα που απο κατω ειχε πιλοτη και δεν ζεσταινοταν με τιποτα.Αν μπορεις μονωσε το ταβανι της πιλοτης με dow η πετροβαμβακα και ελεγξε τα σωματα αν ειναι ιδια με τους αλλους συνιδιοκτητες.

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Uganda
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    133
    Γνώμη μου είναι να δοκιμάσεις μεταφορά θερμοστάτη.
    Μην τρομάζεις σκεφτόμενος "τι??και θα κάνω μερεμέτι???"
    Λοιπόν υπάρχει εύκολος τρόπος να μεταφερθεί ο θερμοστάτης σε σωστό σημείο.
    Κατ' αρχήν,ας αρχίσουμε με τις προδιαγραφές.
    Ο θερμοστάτης χώρου πρέπει να είναι σε ύψος 1.50-1.70 από το πάτωμα.Πρέπει να είναι μακριά από παράθυρο που κάποια ώρα της ημέρας επιτρέπει στον ήλιο να τον χτυπάει και να τον 'τρελλαίνει' και σε κεντρικό χώρο του διαμερίσματος,ώστε να κάνει 'μίξη' της θερμοκρασίας από όλα τα δωμάτια.Μιά καλή περίπτωση είναι ο διάδρομος του σπιτιού που επικοινωνεί με τα υπόλοιπα δωμάτια.Και φυσικά να είναι μακριά από σώμα,που επίσης μπορεί να τον 'τρελλάνει'.
    Η λύση για 'ανώδυνη' μεταφορά θερμοστάτη σε άλλο σημείο,είναι ο ασύρματος θερμοστάτης.Στο σημείο που ήταν ο παλιός,μπαίνει η 'κεντρική μονάδα' (ή αν προτιμάς,ο 'δέκτης') και στο επιθυμητό σημείο,το αισθητήριο με τά ρυθμιστικά.Η λειτουργία του είναι με μπαταρίες.
    Μέχρι στιγμής,η μόνη μάρκα που ξέρω να βγάζει αυτό το προιόν,ειναι η Danfoss.
    Η συγκεκριμένη μάρκα είναι η μεγάλη μου αγάπη και με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο,όπου κι αν τον έχω βάλει.
    Επίσης,μου έχει τύχει μερικές φορές,η βάνα αυτονομίας να δίνει εντολή προς τον πίνακα αυτονομίας,χωρίς αυτή να είναι ανοιχτή.Τις συνέπειες τις καταλαβαίνετε...
    Η πιό συνηθισμένη μάρκα που τα κάνει αυτά,είναι η περιβόητη Herhold,η λευκή παρτίδα,που κυκλοφόρησε από το 93 ως το 97 περίπου.

ένας φίλος έχει παρόμοιο πρόβλημα..
    σε σπίτι καινούργιο 85 τ.μ. για 20 ώρες θέρμανσης πλήρωσε 55 ευρώ πετρέλαιο..
    το σπίτι είναι στον τρίτο όροφο και έχει ένα χώρο 45 τμ σαλονι-κουζίνα στον οποίο χώρο βρίσκεται μια μεγάλη μπαλκονόπορτα [περίπου 4 μέτρα μήκος], μια πόρτα μικρή και ένα παράθυρο προς το άλλο μπαλκόνι, επίσης στον ίδιο ενιαίο χώρο βρίσκεται και η πόρτα εισόδου.
    Όλος αυτό ο χώρος προσπαθεί να θερμανθεί με 2 σώματα ακαν 905 των 9 φετών τριστηλα...με αποτέλεσμα τις 20 ώρες που προείπα να μην έχει ζεσταθεί ποτέ το σπίτι!!!
    Αν και νέος στο χώρο θεωρώ υπερβολικό το ποσό ..2,75 ευρώ ανα ώρα θέρμανσης...Αλήθεια πόσο είναι το νορμάλ κόστος ανα ώρα θέρμανσης;
    Υπάρχει κάποιος τύπος για να υπολογίσουμε πόσες θερμίδες απαιτεί ο χώρος που περιέγραψα; Σαν πιο έμπειροι μπορείτε να προτείνετε μια λύση;
    ευχαριστώ πολύ

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2003
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    25
    Καλημέρα

Αντιμετώπιζο ένα θέμα που έχει σχέση με το αντικείμενο που αναφέρετε αλλά από την ανάποδη. Δηλαδή την τελευταία περίοδο, η ένδειξη του μετρητή μου δείχνει πολύ μικρότερες μονάδες ωρομέτρησης σε σχέση με το παρελθόν και τους αντίστοιχους μήνες. Σημειώνεται ότι ενοικιάζουμε το διαμέρισμα που βρίσκεται στον 1ο όροφο..και υπάρχει φυσιολογικό πρόβλημα με τους υπόλοιπους ένοικους. Λόγω δε και της ιδιότητας μου (μηχανολόγος μηχανικός) είναι φυσικό να υπάρχει και σχετική καχυποψία. Οι διαχειριστές έχουν καλέσει τεχνικούς προκειμένου να γίνει έλεγχος και δεν έχει εντοπισθεί τίποτα. Ολες οι ηλεκτροβάνες έχουν αλλαχτεί πριν ενάμιση χρόνο.
    Κατέβηκα και εγώ στον πίνακα ωρομέτρησης για να εντοπίσω τίποτα αλλά διαπίστωσα ότι τα ρολόγια γράφουν κανονικά σε σχέση με την ώρα που είναι ανοικτά.
    Το μόνο σίγουρο είναι ότι εγώ δεν έχω ακουμπήσει την ηλεκτροβάνα του διαμερίσματος. Αρκετά ασχολούμαστε με τεχνικά θέματα στη δουλειά μας...
    Κάθε βοήθεια καλοδεχούμενη...
    Ευχαριστώ

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    Δηλαδή χρησιμοποιείς τη θέρμανση όσο και πιο παλιά και άλλαξαν οι ώρες που γράφεις; Μήπως έγινε καμιά αλλαγή στους ωρομετρητές; Μήπως παλιότερα σου χρέωναν άλλον μετρητή; Αφού το ψάχνεις και συ το θέμα, μπορείς να βάλεις έναν ωρομετρητή δίπλα στο θερμοστάτη σου και να συγκρίνεις σε μια μεγάλη περίοδο τις ενδείξεις. Το λέω αυτό διότι θα μπορούσε ίσως να γράφει κανονικά ο ωρομετρητής σου αλλά να μη γράφει πάντα. Δεν κάθισα να σκεφτώ που θα μπορούσε να ωφείλεται αυτό αλλά με τον επιπλέον ωρομετρητή θα είσαι σχεδόν 100% σίγουρος (αφού κάνεις και ένα τσεκάρισμα του πρόσθετου ωρομετρητή, με το ρολόι).

Μήπως οι λιγότερες ώρες άρχισαν να εμφανίζονται μετά από κάποια επισκευή στην εγκατάσταση;

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Μήπως άλλαξες τον θερμοστάτη σου με κανέναν ψηφιακό ακριβείας?

www.udravlikos.gr

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2003
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    25

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Καταρχήν θέλω να ευχαριστήσω για τις γρήγορες απαντήσεις.

Δεύτερον πριν δύο χρόνια άλλαξα θερμοστάτη λόγω φθοράς του προηγούμενο. Την αντικατάσταση την έκανα εγώ ο ίδιος αλλά τοποθέτησα ένα απλό διμεταλλικό θερμοστάτη. Επίσης λίγο μετά την αντικατάσταση του θερμοστάτη οι διαχειριστές αλλάξαν και όλες τις ηλεκτροβάννες στα διαμερίσματα (τρία/ ένα διαμέρισμα ανά όροφο) και τοποθέτησαν νέες μάρκας Oromatic. Επίσης όντως από ότι μου αναφέραν σήμερα που ασχολήθηκα και εγώ με το πρόβλημα (φανταστείτε δεν ήξερα κάν που ήταν το λεβητοστάσιο...) ότι αλλάξαν μετρητή στον πίνακα και συνδέσαν το διαμέρισμα μας με ένα μετρητή που δεν χρησιμοποιούνταν μέχρι τότε.
    Ομως το πρόβλημα με τις μειωμένες μονάδες θέρμανσης του διαμερίσματος μας εμφανίστηκε περίπου τους δύο τελευταίους μήνες ενώ από ότι παρατήρησα το λίγο χρονικό διάστημα που ήμουν κάτω ο μετρητής έγραφε μάλλον με το ίδιο ρυθμό που έγραφε και σε άλλο διαμέρισμα.
    Τέλος αίσθηση μου είναι ότι φέτος όντως γενικά έχουμε μειώσει τις ώρες χρήσης της θέρμανσης (εκτός ορισμένων κρύων ημερών) λόγω απουσίας από το διαμέρισμα καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Ομως δεν νομίζω να δικαιλογείται τόσο μεγάλη διαφορά (π.χ πέρσι τον Ιανουάριο είχαμε γράψει 53 μονάδες και φέτος 27...)
    Ούτως ή άλλως ευχαριστώ για την βοήθεια.

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα απάντησης