-
Νέο μέλος
Συντηρηση Ηλιακου
Γεια σας.Μπορει καποιος να μου πει τα βηματα για την σωστη συντηρηση ενος ηλιακου κλειστου κυκλωματος;(πως γινεται η εξαερωση,η προσθηκη νερου και αντιψυκτικου υγρου,σε τι ποσοτητα κτλ).Επισης στο πάνω μέρος του boiler υπαρχουν 2 βαλβιδες,η μια εκ των οποιων εχει σχημα σαν μανιταρι.Ποιος ειναι ο ρολος τους; Ευχαριστω εκ των προτερων.
-
Νέο μέλος
SORRY Η σωστη συντηρηση ειναι να χρησιμοποιείς ζεστό νερό από τον ηλιακό και τον χειμώνα όταν έχει ηλιοφάνεια. Έτσι δεν ανεβάζει πίεση το θερμικό υγρό και δεν χάνεται. Το <<μανιτάρι>> είναι δοχείο διαστολής
-
Νέο μέλος
Η ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΗΛΙΑΚΟΥ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΚΑΘΕ 2 ΜΕ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΑ ΑΚΌΛΟΥΘΑ:
- ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΡΑΒΔΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΟΥ Η ΟΠΟΊΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΒΙΔΩΜΕΝΗ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.
-ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΔΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑΤΑ ΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ,(ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΑ ΚΑΘΕΤΑ ΚΑΖΑΝΙΑ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΟΥ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΣ).
-ΕΑΝ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΥΡΙΑΣΜΕΝΗ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΡΑΒΔΟ ΜΑΓΝΗΣΙΟΥ.ΕΑΝ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΑΤΑ.
-ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΑΣΤΙΚΟ ΠΑΡΕΜΒΙΣΜΑ (ΦΛΑΤΖΑ)
-ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΕΓΑΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΚΥΚΛΏΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΥΧΟΝ ΜΙΚΡΟΔΙΑΡΡΟΕΣ (ΛΕΚΕΔΕΣ).
-ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΑΝΤΙΨΥΚΤΙΚΟΥ ΥΓΡΟΥ ΠΑΧΥΡΕΥΣΤΟΥ ΑΡΑΙΟΜΕΝΟ ΜΕ ΝΕΡΟ 1 ΠΡΟΣ ΤΡΙΑ,(ΟΧΙ ΠΑΡΑΦΛΟΥ)
-ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΕΓΑΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΕΚΤΗ ΣΤΑ ΛΑΣΤΙΧΑ ΤΩ ΤΖΑΜΙΩΝ (Ν ΜΗΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΒΡΟΧΗ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ, ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΕ ΣΙΛΙΚΟΝΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΛΑΒΗΣ)
zachariadis ioannis
-
Διαχειριστής
παρακαλώ να μην γράφετε με κεφαλαία.
Περικλής
Εάν δεν ξέρεις εσύ, ξέρει κάποιος άλλος...
-
Νέο μέλος
Καλησπέρα σας.
Έχω έναν ηλιακό θερμοσίφωνα (και με ρεύμα) Solenerg-Fyrogenis από το 1994. Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει ποτέ συντήρηση. Χθες μου είπε ο γείτονας ότι ο ηλιακός έχει διαρροή. Ανέβηκα πάνω και είδα ότι ψεκάζει - χάνει νερό με τη μορφή spray σε 3 σημεία από το "μανητάρι" (δοχείο διαστολής) στο μέσο όπου είναι η ραφή του. Το δοχείο διαστολής από πάνω έχει τάπα και όχι κάποια βαλβίδα.Κάποιος μου έιπε να βάλω τάπα και να το καταργήσω γιατί λέει στα καινούργια δεν βάζουν καθόλου τέτοιο μανητάρι. Μπορώ να το κάνω αυτό;
Από τι μπορεί να προήλθε η διαρροή; Φυσιολογική φθορά ή κάτι άλλο;
Για να κάνω τη συντήρηση μόνος μου που μπορώ να βρω αντίσταση για το δικό μου ηλιακό αν χρειαστεί, ράβδο μαγνησίου φλάντζες, δοχείο διαστολής κλπ;
Τα κάτοπτρα από τον καιρό έχουν αποκτήσει ένα καφέ χρώμα. πως μπορώ να τα καθαρίσω; Μία φορά που έιχα προσπαθήσει με Ava και σφουγγάρι δεν έγινε σχεδόν τίποτα;
Ευχαριστώ πολύ.
Υ.Γ. Νόμος του Μέρφυ [}
]
Ο ηλιακός θα χαλάσει οπωσδήποτε πριν το Σαβ/κο.
-
Νέο μέλος
OK αυτό ήταν. Τέλειωσε. Έχει τρυπήσει το θερμοδοχείο-καζάνι και πέρασε η πίεση του δικτύου στο δοχείο διαστολής και τίναξε.
Πάμε για νέο αλλά ποιόν;
-
Σπουδαίο μέλος
Εταιριες υπαρχουν πολλες... Αναλογως τι λεφτα δινεις..
Μπορεις να παρεις και ινοξ καζανι με επιλεκτικους συλλεκτες,
επιλεκτικους συλλεκτες και glass δοχειο ειτε κατι κλασσικο με απλους συλλεκτες και glass δοχειο.Οι τιμες διαμορφωνονται αναλογα..
Αν πας σε επιλεκτικους συλλεκτες απαραιτητα βαλε θερμοστατικη βαλβιδα στην εξοδο του ΖΝΧ στον ηλιακο..
-
Νέο μέλος
Σου έστειλα mail King. Ευχαριστώ
-
Εξέχον μέλος
Φίλε nik16v το e-mail μέσω του forum δεν λειτουργεί. Συνεπώς μην περιμένεις απάντηση. Γράψε το δικό σου e-mail στο profile που είναι στην κορυφή της οθόνης.
Κώστας.
-
Νέο μέλος
A, OK, ευχαριστώ.
Συνοπτικά ρωτούσα για μία συγκεκριμένη μάρκα με inox δοχείο και επιλεκτικούς συλλέκτες (MAL....S). Μου έρχεται ο 160λ (διπλής ενέργειας) στα 1260 + 80 τοποθέτηση + 40 αποξήλωση παλιού. Τώρα στην ταράτσα (5όροφη οικοδομή και εγώ μένω στον 1ο) έχω χαλκοσωλήνες παλιούς Φ12 με πλεούμενη επένδυση απ'έξω που την περνούσαν μόνοι τους. Πρέπει να τους αλλάξω; Αν ναι πρέπει να βάλω χαλκό με επένδυση ή πλαστικό με επένδυση; Τί διατομή (Μέσα στο σπίτι όλα τα ζεστά νερά τα έχω με Φ18);
Δικαιώματα απάντησης