Εμφάνιση αποτελεσμάτων 1 μέχρι 6 από 6

Θέμα: πυρασφαλεια

  1. #1
    Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2005
    Θέση
    8ESSALONIKH, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    4

    πυρασφαλεια


    Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

    ειμαι νεος στην παρεα και στο επαγγελμα (μηχανολογος μηχανικος Τ.Ε.)
    θα ηθελα να ρωτησω αν εχω το δικαιωμα να υπογραψω παθητικη και ενεργητικη πυροπροστασία για βιοτεχνικο χωρο (θα ασχολειτε με ψηφιακες εκτυπωσεις)
    και κατι ακομα λιγο πιο αδιακριτο!!!! ποσο ειναι η χρεωσει (στον πελάτη) για την πυρασφάλεια, υπαρχει και καποιο παραβολο?

  2. #2
    Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2006
    Θέση
    ΝΙΚΑΙΑ
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    304
    Παθητική πυροπροστασία δεν έχει νομικά κανένας μηχανολόγος να υπογράψει μιας και έχει να κάνει με κατασκευαστικά στοιχεία που λαμβάνει υπ'όψη του ο πολιτικός μηχανικός ή ο αρχιτέκτονας κατά τον σχεδιασμό του κτιρίου (Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν έχω δεί και μηχανολόγους να υπογράφουν). Ενεργητική πυροπροστασία μπορείς να υπογράψεις. Δυστυχώς για χρήματα δεν μπορώ να σε πληροφορήσω μιας και έχω πολλά χρόνια να αναλάβω τέτοια δουλειά

  3. #3
    Super Moderator
    Ημερομηνία εγγραφής
    Nov 2003
    Θέση
    Αθήνα
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    328
    Για τις αμοιβές, συνήθως γίνεται συμφωνία με τον κύριο μηχανικό (πολιτικό μηχανικό - αρχιτέκτονα, αυτόν που σου δίνει την δουλειά) σύμφωνα με αυτά που εσύ θα υπογράψεις.
    Για παράδειγμα,
    α) Στην παθητική πυροπροστασία εάν υπογράψει την μελέτη ο πολιτικός μηχανικός άσχετα εαν την έχεις κάνει εσύ τότε πληρώνεσαι βάσει % επί της αμοιβής πολεοδομίας. Το επιθυμητό είναι να πληρωθείς την μελέτη 100%, εξαρτάται όμως από την έκπτωση που θέλεις να του κάνεις (συνήθως στην πιάτσα οι περισσότεροι πολιτικοί μηχανικοί πληρώνουν από 50 έως 75% για μελέτες που σφραγίζουν αυτοί - μην ξεχνάς ότι φορολογούνται γι' αυτό)
    Την επίβλεψη της παθητικής δεν νομίζω ποτέ να στην πληρώσει πολιτικός μηχανικός.
    β) Στην ενεργητική που σίγουρα θα υπογράψεις εσύ θα πληρωθείς 100% την μελέτη κι 100% την επίβλεψη. Επίσης, θα πληρώσεις ΦΕΜ 10% και στα δύο ποσά (αυτό πολλοί το χρεώνουν στον ιδιοκτήτη οπότε πρέπει να συνεννοηθείς με τον κύριο μηχανικό του έργου όσον αφορά τον φόρο, μην κάνει καμιά πουστιά ο άλλος, τον επιβαρύνει στον ιδιοκτήτη και μετά τον βάλει στην τσέπη του..)
    Τώρα εάν θελήσεις να κάνεις έκπτωση στην ενεργητική είναι καθαρά δική σου πολιτκή (πολιτική συνεργασίας με τον μηχανικό που σε συστήνει), πάντως να γνωρίζεις πως οι αμοιβές πολεοδομίας είναι ήδη ξεφτιλισμένες συνεπώς προσπάθησε να κρατήσεις ένα επίπεδο (μην δουλεύεις και τσάμπα ).
    Επίσης εξαρτάται και τί επίβλεψη θα κάνεις επί του έργου (μην ξεχνάς πως εσύ θα έχεις την ευθύνη κατά την κατασκευή και αυτοψία από την Πυροσβεστική καθώς και όλο το τρέξιμο). Μελετητές που αναλαμβάνουν και την κατασκευή του δικτύου έμμεσα χρεώνουν επιπλέον ποσό στην προσφορά τους καλύπτοντας έτσι τυχόν έκπτωση που έχουν δώσει στη μελέτη και "καπελώνουν" έξτρα και την επίβλεψη )
    Καλή επιτυχία
    Τι να λέει..

  4. #4
    Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2005
    Θέση
    8ESSALONIKH, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    4
    ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.
    η ερώτηση μου (μάλλον δεν την διατύπωσα σωστά) έχει να κάνει με δουλειές ανεξάρτητες, δηλαδή σε ένα internet cafe 80m2 για παράδειγμα θέλει ο ιδιοκτήτης να βγάλει πιστοποιητικό πυρασφάλειας (από πυροσβεστική όχι πολεοδομία) και χρειάζεται να γίνουν κάποια σχέδια, και μελέτη πυρασφάλειας, + διεκπεραίωση (την κατάθεση συμπληρωμένου του φακέλου, δηλ. να ψάξω να βρω τοπογραφικά, άδεια οικοδομής κ.τ.λ.)
    σε ότι αφορά αυτά θα ήθελα να μάθω περίπου η αμοιβή που κυμαίνεται και από τη εξαρτάται.
    παρεπιπτόντος έκανα και μια "βόλτα" στο φόρουμ και έχει πολλά ενδιαφέροντα θέματα και με άρτιες απαντήσεις. πολύ καλή δουλεία
    που ήταν κρυμμένο τόσο καιρό!!!!!!!!!!!!!

  5. #5
    Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2006
    Θέση
    ΝΙΚΑΙΑ
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    304
    Πυρασφάλειες τέτοιου είδους αφορούν τα ενεργητικά μέτρα πυροπροστασίας και μπορείς να τις υπογράψεις.
    Πάντως A.S.Diamond είναι λάθος να υπογράφουμε παθητική πυροπροστασία.
    Αυτό το έχω διαπιστώσει και από το εξείς : τυχαίνει να βγάζω και να ελέγχω και τα φορολογικά που απαιτούνται για την έκδοση οικοδομικής άδειας. Οι υπάλληλοι στις πολεοδομίες που ελέγχουν φορολογικά απαιτούν η παθητική πυροπροστασία να υπογράφεται από πολιτικό μηχανικό ή αρχιτέκτονα (εκτός αν τους δώσεις λίγο λάδι, και δεν εννοώ καλαμάτας, οπότε κάνουν τα στραβά μάτια.)
    Να περνάτε καλά.

  6. #6
    Super Moderator
    Ημερομηνία εγγραφής
    Nov 2003
    Θέση
    Αθήνα
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    328

    Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

    Φίλε and συμφωνώ απολύτως μαζί σου για την παθητική απλά όπως ανέφερες κι εσύ, έχω δεί συνάδελφο να υπογράφει μπροστά μου τα "πάντα" και με την συναίνεση μάλιστα του μηχανικού εφαρμογής..
    Τι να λέει..

Δικαιώματα απάντησης

  • You may not post new threads
  • ΔΕΝ έχετε το δικαίωμα απάντησης
  • You may not post attachments
  • ΔΕΝ μπορείτε να επεξεργαστειτε τις απαντησεις σας
  •  
  • BB code is Ανοικτό
  • Smilies are Ανοικτό
  • [IMG] code is Ανοικτό
  • [VIDEO] code is Κλειστό
  • HTML code is Ανοικτό