-
Νέο μέλος
πυρασφαλεια
ειμαι νεος στην παρεα και στο επαγγελμα (μηχανολογος μηχανικος Τ.Ε.)
θα ηθελα να ρωτησω αν εχω το δικαιωμα να υπογραψω παθητικη και ενεργητικη πυροπροστασία για βιοτεχνικο χωρο (θα ασχολειτε με ψηφιακες εκτυπωσεις)
και κατι ακομα λιγο πιο αδιακριτο!!!! ποσο ειναι η χρεωσει (στον πελάτη) για την πυρασφάλεια, υπαρχει και καποιο παραβολο?
-
Σπουδαίο μέλος
Παθητική πυροπροστασία δεν έχει νομικά κανένας μηχανολόγος να υπογράψει μιας και έχει να κάνει με κατασκευαστικά στοιχεία που λαμβάνει υπ'όψη του ο πολιτικός μηχανικός ή ο αρχιτέκτονας κατά τον σχεδιασμό του κτιρίου (Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν έχω δεί και μηχανολόγους να υπογράφουν). Ενεργητική πυροπροστασία μπορείς να υπογράψεις. Δυστυχώς για χρήματα δεν μπορώ να σε πληροφορήσω μιας και έχω πολλά χρόνια να αναλάβω τέτοια δουλειά
-
Super Moderator
-
Νέο μέλος
ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.
η ερώτηση μου (μάλλον δεν την διατύπωσα σωστά) έχει να κάνει με δουλειές ανεξάρτητες, δηλαδή σε ένα internet cafe 80m2 για παράδειγμα θέλει ο ιδιοκτήτης να βγάλει πιστοποιητικό πυρασφάλειας (από πυροσβεστική όχι πολεοδομία) και χρειάζεται να γίνουν κάποια σχέδια, και μελέτη πυρασφάλειας, + διεκπεραίωση (την κατάθεση συμπληρωμένου του φακέλου, δηλ. να ψάξω να βρω τοπογραφικά, άδεια οικοδομής κ.τ.λ.)
σε ότι αφορά αυτά θα ήθελα να μάθω περίπου η αμοιβή που κυμαίνεται και από τη εξαρτάται.
παρεπιπτόντος έκανα και μια "βόλτα" στο φόρουμ και έχει πολλά ενδιαφέροντα θέματα και με άρτιες απαντήσεις. πολύ καλή δουλεία
που ήταν κρυμμένο τόσο καιρό!!!!!!!!!!!!!
-
Σπουδαίο μέλος
Πυρασφάλειες τέτοιου είδους αφορούν τα ενεργητικά μέτρα πυροπροστασίας και μπορείς να τις υπογράψεις.
Πάντως A.S.Diamond είναι λάθος να υπογράφουμε παθητική πυροπροστασία.
Αυτό το έχω διαπιστώσει και από το εξείς : τυχαίνει να βγάζω και να ελέγχω και τα φορολογικά που απαιτούνται για την έκδοση οικοδομικής άδειας. Οι υπάλληλοι στις πολεοδομίες που ελέγχουν φορολογικά απαιτούν η παθητική πυροπροστασία να υπογράφεται από πολιτικό μηχανικό ή αρχιτέκτονα (εκτός αν τους δώσεις λίγο λάδι, και δεν εννοώ καλαμάτας, οπότε κάνουν τα στραβά μάτια.)
Να περνάτε καλά.
-
Super Moderator
Φίλε and συμφωνώ απολύτως μαζί σου για την παθητική απλά όπως ανέφερες κι εσύ, έχω δεί συνάδελφο να υπογράφει μπροστά μου τα "πάντα" και με την συναίνεση μάλιστα του μηχανικού εφαρμογής..
Τι να λέει..
Δικαιώματα απάντησης