Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 11 μέχρι 20 από 21

Θέμα: Η αντλία θερμότητας δεν διατηρεί τη θερμοκρασία που έχω επιλέξει

Διαχειριστής monachus's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    May 2001
    Θέση
    Θεσσαλονίκη
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    3,002
    Blog Entries
    1

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Επίσης καλό θα ήταν να κάνετε μια δοκιμή να βάλετε το θερμόμετρο ακριβώς δίπλα στον θερμοστάτη, για να δείτε αν το θερμόμετρο σας έχει απόκλιση από τον θερμοστάτη. Μην λαμβάνετε ως σίγουρο ότι το θερμόμετρο σας είναι ακριβές, μπορεί αυτό να δείχνει λάθος θερμοκρασία. Και σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να είναι ΑΚΡΙΒΩΣ δίπλα στον θερμοστάτη, ώστε αν ο θερμοστάτης επηρεάζεται από κάτι (ρεύμα αέρα, ανοικτή πόρτα, πηγή θερμότητας) το θερμόμετρο σας να δέχεται την ίδια επηρροή.
    "Αυτός που εργάζεται με τα χέρια του είναι εργάτης.
    Αυτός που εργάζεται με τα χέρια του και το μυαλό του είναι τεχνίτης
    Αυτός που εργάζεται με τα χέρια του, το μυαλό του και την καρδιά του είναι καλλιτέχνης."

― St Francis of Assisi

Ήταν πάρα πολύ κατατοπιστική η απάντηση. Σας ευχαριστώ πολύ. Ησύχασα κιόλας γιατί βλέπω ότι αν θέλω ρυθμίζεται αυτό. Μια τελευταία απορία για να δω αν θα την αλλάξω κιόλας τη ρύθμιση τελικά.. αν το αφήσω έτσι όπου από ότι βλέπω η διαφορά είναι περίπου στους 1,7 βαθμούς.. δηλαδή τη βάζω στο 19 κι όταν το θερμόμετρο χώρου δείξει 17,3 ξεκινάει. Έχω μεγαλύτερη κατανάλωση ρεύματος? Παίζει κάποιο ρόλο δηλαδή η ρύθμιση αυτή στην οικονομία?

Το θερμόμετρο είναι δίπλα στον θερμοστάτη και από ότι έχω καταλάβει σωστή θερμοκρασία δείχνει

Ημερομηνία εγγραφής
    May 2001
    Θέση
    Θεσσαλονίκη
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    3,002
    Blog Entries
    1
    Παρένθεση Αρχικά δημοσιευμένο από τον Chryssa Εμφάνιση απάντησης
    Ήταν πάρα πολύ κατατοπιστική η απάντηση. Σας ευχαριστώ πολύ. Ησύχασα κιόλας γιατί βλέπω ότι αν θέλω ρυθμίζεται αυτό. Μια τελευταία απορία για να δω αν θα την αλλάξω κιόλας τη ρύθμιση τελικά.. αν το αφήσω έτσι όπου από ότι βλέπω η διαφορά είναι περίπου στους 1,7 βαθμούς.. δηλαδή τη βάζω στο 19 κι όταν το θερμόμετρο χώρου δείξει 17,3 ξεκινάει. Έχω μεγαλύτερη κατανάλωση ρεύματος? Παίζει κάποιο ρόλο δηλαδή η ρύθμιση αυτή στην οικονομία?
    Λογικά η κατανάλωση είναι μικρότερη, γιατί η μέση θερμοκρασία του σπιτιού είναι χαμηλότερη από την επιθυμητή.

Υπάρχει τρόπος (πάλι με παραμετροποίηση) να διορθώσετε την θερμοκρασία που διαβάζει το χειριστήριο ώστε να δείχνει ακριβώς την ίδια θερμοκρασία με το θερμόμετρο σας, αλλά αυτό καλό είναι να γίνει χρησιμοποιώντας ένα πιστοποιημένο θερμόμετρο, γιατί κατά τα άλλα εμπιστεύομαι περισσότερο το χειριστήριο σας από το θερμόμετρο σας.
    Αυτός που εργάζεται με τα χέρια του, το μυαλό του και την καρδιά του είναι καλλιτέχνης."

― St Francis of Assisi

Οκ. Κρίμα που ο θερμοστάτης δε μου δείχνει θερμοκρασία χώρου, παρά μόνο εξωτερική. Δηλαδή η κατανάλωση τώρα είναι μικρότερη? Υπέθεσα ότι η εκκίνηση που κάνει τώρα, απαιτεί περισσότερο ενέργεια ενώ αν έπεφτε η θερμοκρασία χώρου μισό βαθμό και ξεκινούσε τότε θα δούλευε πιο ήπια για διατηρήσει τη θερμοκρασία. Επίσης, αυτός που μου τοποθέτησε την αντλία μου είπε ότι όλο αυτό γίνεται γιατί την έχω στους 18-19 βαθμούς. Ότι αν την βάλω στους 20-21 δε θα λειτουργεί με τόση διαφορά... Υπάρχει τέτοια περίπτωση? Η αλήθεια είναι ότι 2-3 γνωστοί μου που έχουν αντλία την έχουν στους 21 βαθμούς

Ημερομηνία εγγραφής
    May 2001
    Θέση
    Θεσσαλονίκη
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    3,002
    Blog Entries
    1
    Αρχικά δημοσιευμένο από τον Chryssa
    Οκ. Κρίμα που ο θερμοστάτης δε μου δείχνει θερμοκρασία χώρου, παρά μόνο εξωτερική. Δηλαδή η κατανάλωση τώρα είναι μικρότερη? Υπέθεσα ότι η εκκίνηση που κάνει τώρα, απαιτεί περισσότερο ενέργεια ενώ αν έπεφτε η θερμοκρασία χώρου μισό βαθμό και ξεκινούσε τότε θα δούλευε πιο ήπια για διατηρήσει τη θερμοκρασία. Επίσης, αυτός που μου τοποθέτησε την αντλία μου είπε ότι όλο αυτό γίνεται γιατί την έχω στους 18-19 βαθμούς. Ότι αν την βάλω στους 20-21 δε θα λειτουργεί με τόση διαφορά... Υπάρχει τέτοια περίπτωση? Η αλήθεια είναι ότι 2-3 γνωστοί μου που έχουν αντλία την έχουν στους 21 βαθμούς

Τι εννοείτε "ο θερμοστάτης δείχνει μόνο εξωτερική θερμοκρασία;"
    Αν δείχνει μόνο εξωτερική, πως ξέρετε ότι έχει απόκλιση;

Δεν γνωρίζω να υπάρχει θερμοστάτης που να δείχνει θερμοκρασία περιβάλλοντος και να μην δείχει θερμοκρασία χώρου.
    Μήπως θα μπορέσετε τελικά να ανεβάσετε μια φωτογραφία;

― St Francis of Assisi

Ημερομηνία εγγραφής
    May 2001
    Θέση
    Θεσσαλονίκη
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    3,002
    Blog Entries
    1
    Οδηγίες για να ανεβάσετε φωτογραφία θα βρείτε κάνοντας κλικ εδώ.

― St Francis of Assisi

Συντονιστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    May 2011
    Θέση
    kerkyra, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    415
    Εμένα δεν μου βγάζει κανένα εικονίδιο

Δυστυχώς δε μου βγάζει την εργαλειοθήκη που λέτε για ανεβάσω φωτο. Ναι ο θερμοστάτης δε δείχνει εσωτερική θερμοκρασία σπιτιού. Και μάλιστα μου έκανε εντύπωση και ήταν το πρώτο πράγμα που ρώτησα σε αυτόν που μου την έβαλε. Τη θερμοκρασία χώρου τη βλέπω από ένα ηλεκτρονικό θερμόμετρο που έχω, όπως σας είπα

Ημερομηνία εγγραφής
    May 2001
    Θέση
    Θεσσαλονίκη
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    3,002
    Blog Entries
    1

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Αλλάξτε τον θερμοστάτη σας με έναν θερμοστάτη της προκοπής.

https://www.aenaos-sa.gr/siemens-rdh100-tpi

― St Francis of Assisi

Παρεμφερή θέματα

1. Αντλία θερμότητας και υψηλή θερμοκρασία χώρου
    από Spirosg στο φόρουμ Εγκαταστάσεις θέρμανσης.
    Απαντήσεις: 22
    Τελευταία απάντηση: 07-01-2020, 12:06:42
  2. Ποια μάρκα αντλία Θερμότητας να επιλέξω;
    από Maria S. στο φόρουμ Εγκαταστάσεις θέρμανσης.
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταία απάντηση: 23-07-2018, 10:33:11
  3. Αντλία θερμότητας και ζνχ.
    από kopernikos στο φόρουμ Αντλίες θερμότητας
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταία απάντηση: 29-01-2014, 00:15:25
  4. Αναποδη αντλια θερμοτητας?
    από Nikos1977 στο φόρουμ Αντλίες θερμότητας
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταία απάντηση: 31-12-2013, 05:56:34
  5. ΑΝΤΛΙΑ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ
    από vibob στο φόρουμ Αντλίες θερμότητας