Καλησπέρα σε όλους,
Βρίσκομαι στην Αθήνα (Αγία Παρασκευή) και ενδιαφέρομαι για αγορά και εγκατάσταση ηλιακού.
Έχοντας κάνει αρκετή έρευνα διαπίστωσα ότι οι προδιαγραφές διαδραματίζουν πολύ σοβαρό ρολο και βασει αναγκών θα ήθελα να κινηθώ σε κάτι σωστό... Δηλαδή:
Χωρητικότητα: 130-160lt (3-4 άτομα)
Θερμοδοχείο: Χαλυβας με επένδυση πορσελανης εμαγιέ DIN 4753 Γερμανικών Προδιαγραφών BAYER FERRO, Επισμάλτωση Double Glass η Εκτονωμενο Χαλκό (όχι ανοξείδωτο, οχι Τιτανιο)
Εναλλάκτης Boiler: Περιμετρικός από Χάλυβα
Μόνωση Boiler: Πολυουρεθάνη πάχους ανω 50 mm, ειδικού βάρους 50 Kgr/m3
Εξωτερικό Κάλυμμα Δεξαμενής / Μανδύας: Αλουμίνιο η Γαλβανισμένο χαλυβα με ηλεκτροστατική βαφή (όχι πλαστικό)
Βαλβίδα ασφαλείας κλειστού κυκλώματος
Συλλέκτες: Επιλεκτικοι με βαφή / επίστρωση τιτανίου, εξαερισμό και τεχνολογία Tinox (ιδανικά)
Μόνωση Συλλεκτών: Πολυουρεθάνης πλευρική και οπίσθια (θα απέφευγα πετροβάμβακα ή ορυκτοβαμβακα)
Τζαμι: Ασφαλείας Αθραυστο Πάχος άνω 4mm
Πλαίσιο: Ανωδιομενο Αλουμίνιο Μονοκόμματο (ιδανικά)
Ανόδιο: Μαγνησιο εξωτερικής χρήσης
Αντίσταση: Ηλεκτρική αντιδιαβρωτική ειδικής κατασκευής 4 KW με θερμοστάτη ασφαλείας
Σωλήνες: Πολυστρωματικοι, χαλκοσωλήνες ή εστω ανοξείδωτοι εύκαμπτοι
Υγρά: Προπυλενογλυκολη
Εγγύηση: Μέγιστη Δοχείου και Συλλέκτη
Επειδή κατάλαβα ότι έχετε πολλή γνώση εδώ μέσα, πριν κάνω οποιαδήποτε κίνηση, ήθελα να σας ρωτήσω αν έχετε να προτείνετε κάποιο μοντέλο, μάρκα κλπ. Όχι απαραίτητα αυτων που εμπορεύεστε και ίσως όχι δημόσια (το καταλαβαίνω).
Σας ευχαριστώ και εκ των προτέρων.
Καλημέρα.
Σας έχω στείλει με email την πρόταση μου γιατι δημόσια δεν θέλω να αναφέρομαι σε εμπορικά προιόντα....
Γενικότρερα, είναι ορθό να επιλέγουμε τον κατάλληλο εξοπλισμό ανάλογα με την χρήση και την περιοχή εγκατάστασης. Με τις θερμοκρασίες που επικρατούν πλέον, οι ηλιακοί θέλουν πολύ προσοχή γιατι τους θερινούς μήνες γίνονται ....πύραυλοι....Πρίχν 15 χρόνια είχαμε προβληματα το χειμώνα....τώρα έχουμε το καλοκαίρι....