Σίγουρα κάτι έχετε κάνει λάθος. Δεν δίνεις ποτέ από τον λέβητα στον ηλιακό, το αντίθετο πρέπει να γίνει και υπό συνθήκες. Ανέβασε καμιά φωτό.
Καλησπέρα σε όλους και καλώς σας βρηκα,έχω τον εξής προβληματισμό,έχω έναν λέβητα πετρελαίου με ΖΝΧ τον οποίο ο εγκαταστατης τα ζεστά νερά τα σύνδεσε με τον ηλιακό,η θερμοκρασία είναι ρυθμισμένη στους 40 βαθμούς αλλά ζεστό νερό δεν έχω,είναι προς χλιαρό,θα πρέπει να περιμένω κανένα μισάωρο για να ζεσταθεί,είναι φυσιολογικό αυτό?ο εγκαταστατης μου είπε είναι φυσιολογικό γιατί το ζεστό νερό περνάει από το καζάνι του ηλιακού,πως γίνεται να κάνει εισαγωγή το ζεστό νερό στον ηλιακό?το ζεστό νερό μόνο εξαγωγή δεν κάνει?στην αρχή το είχε ρυθμίσει στους 55 βαθμούς αλλά και πάλι δεν είδα διαφορά,μετά το κατέβασα στους 40 για να προφυλάξω από τα άλατα και τον εναλλάκτη.
Σίγουρα κάτι έχετε κάνει λάθος. Δεν δίνεις ποτέ από τον λέβητα στον ηλιακό, το αντίθετο πρέπει να γίνει και υπό συνθήκες. Ανέβασε καμιά φωτό.
Για να πάρω ζεστό νερό σύνδεσε τον λέβητα με μια Βάνα στο ζεστό νερό του ηλιακού, μήπως θα χρειαστει μια Βάνα αντεπιστροφής εκεί?θα ανεβάσω σε λίγο φωτογραφίες αν και σήμερα περιμένω τον εγκαταστατη να το δει
Δεν υπάρχει λόγος να ανεβάσετε φωτογραφίες.
Η απάντηση του αυτοαποκαλούμενου υδραυλικού δείχνει ότι ο άνθρωπος δεν ξέρει που πάνε τα τέσσερα.
Καλέστε έναν υδραυλικό που να είναι υδραυλικός να σας συνδέσει είτε την έξοδο ΖΝΧ του ηλιακού με την έξοδο ΖΝΧ του λέβητα μέσω τρίοδης βάνας (για να μπορείτε να επιλέξετε αν θα τραβάτε ζεστό νερό από τον ηλιακό ή τον λέβητα), είτε την έξοδο ΖΝΧ του ηλιακού με την είσοδο κρύου στον λέβητα μέσω πεντάοδης βάνας (ώστε να μην χρειάζεται να επιλέγετε εσείς από που τραβάτε νερό αλλά να γίνεται αυτόματα).
"Αυτός που εργάζεται με τα χέρια του είναι εργάτης.Αυτός που εργάζεται με τα χέρια του και το μυαλό του είναι τεχνίτηςΑυτός που εργάζεται με τα χέρια του, το μυαλό του και την καρδιά του είναι καλλιτέχνης."
― St Francis of Assisi
Στα αριστερά είναι ο σωλήνας που έρχεται από τον λέβητα,τώρα τον έχω κλειστό και παίρνω νερό από τον ηλιακό,αλλά αν κλείσω τον ηλιακό και γυρίσω την Βάνα του λέβητα το νερό δεν έρχεται ζεστό κάτω.ειναι χλιαρό,λογικά από την στιγμή που η Βάνα του ηλιακού είναι κλειστή το ζεστό νερό του λέβητα θα πρέπει να κατεβαίνει από τον σωλήνα του ηλιακού.με το ηλιακό έρχεται πολύ γρήγορα το ζεστό νερο
Το νερό από τον ηλιακό είαι λογικό να έρχεται πιο γρήγορααφού κάνει την μισή διαδρομή. Μέτρα θερμοκρασία ζεστού στον λέβητα και στην σύνδεση με τον ηλιακό. Τ ι λέβητα έχεις?
Της mytherm ttw-c20 εντάξει έβαλε την θερμοκρασία νερού στους 55 και δουλεύει καλά τώρα.στα πετρέλαια μου λέει το βάζουμε πάνω από 50 βαθμούς,στο αέριο παίζει ποιο χαμηλά.δεν ήξερα επίσης πως όταν ενεργοποιήσεις το νερό χρήσης από τον θερμοστάτη πρέπει να περιμένεις λίγο μέχρι να ανοίξεις την βρύση
Στην πρώτη ανάρτηση σου περιέγραψες λάθος το πρόβλημα.
Last edited by alto; 04-12-2024 at 01:39:39.