Ναι, μπορείς.
Καλησπέρα σε όλους.
Έχω έναν λέβητα Buderus σε σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης ήθελα να ρωτήσω το εξής.
Όταν ο λέβητας δουλεύει για να παράξει ζεστό νερό ( ζητάω 60 βαθμους στο boiler), ανεβάζει τα νερά του περίπου στους 82 βαθμους. Τις ώρες που δεν εχω ενεργή την παραγωγή ΖΝΧ τότε ανεβαζει μεταξύ 45-60 αν θυμαμαι καλά (προσαγωγη μαξ ρυθμισμένη στο 45).
Επίσης όταν ζητάω θερμική απολύμανση (στους 70), ανεβάζει στους 93 την ενδειξη που γράφει μπροστά.
Να θεωρήσω οτι είναι φυσιολογικές οι τιμές αυτές;
Επίσης το να ζητάω 60 βαθμούς μήπως είναι πλεονασμός, και υπερβολικό (για φόβο λεγιωνέλας); Αν παίζει θερμική απολύμανση 1 φορά την εβδομάδα θα κπορούσα να το εχω χαμηλότερα πχ 55 βαθμούς;
Ναι, μπορείς.
Ευχαριστω πολύ!
Ξεχασα να αναφερω οτι ο λέβητας είναι συμπυκνώσεως πετρελαίου.
Δεν παίζει ρόλο στην λειτουργία του ζεστού νρού.
Ευχαριστώ και πάλι.
Οπότε το κατεβάζω π.χ. στους 55. Η απολύμανση είναι αναγκαία ή εάν το νερό φτάνει όντως 55 είμαστε οκ;
Βασικά είμαι σε δίλλημα, γιατί έχω και ηλιακό (αλλά σε άλλο κύκλωμα νερού), οπότε σκεφτόμουν μήπως απλά παίζω μπάλα μόνο με ηλιακό και καταργήσω το boiler (εννοώ να σταματήσω το ΖΧΝ από το boiler). Η κατανάλωση είναι αρκετά μεγαλύτερη ή υπάρχει απλά κάποια μικρή αύξηση αν χρησιμοποιώ το boiler?
Επίσης, το να φτάνει ο λέβητας σε τέτοιες θερμοκρασίες είναι φυσιολογικό όταν ζητάω να θερμάνει και το νερό έτσι; Εάν δεν το ενεργοποιήσω το ΖΧΝ, δεν ανεβαίνει πάνω από 60.