Εμφάνιση αποτελεσμάτων 1 μέχρι 9 από 9

Θέμα: μεγαλη καταναλωση

μεγαλη καταναλωση

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

καλησπερα
    μενω στην καβαλα κ νοικιασα πριν 2 μηνες ενα σπιτι κ εχω μια Α/Θ 16kw για 137τμ
    η καταναλωση της ειναι 40kwh την μερα, ειναι λογικο??? προχθες λειπαμε ολη μερα ηταν κλειστη κ το απογευμα στις 5 ωρες καταναλωσε 32kwh
    μου ειπαν για αντισταθμηση κτλ αλλα μπηκα ακομη κ στο < κρυφο> μενου αλλα δεν βρηκα τιποτα τετοιο.
    μιλησα με καποιος που ειχαν παρομοιο προβλημα κ βρηκαμε καποιες λυσεισ οσον αφορα τις παραμετρους.
    την εβαλα να εχει 2 στοχους νερα κ θερμοκρασια χωρου ωστε να μην κρυωνουν πολυ τα νερα ομως παρατηρω οτι ενω εχω τα νερα ελαχιστο 30 κ μεγιστο 50 εκεινη παρολο που τα νερα επεσαν στους 26 δεν πηρε. η θερμοκρασια στο θερμοστατη εδιχνε 21 βαθμους οσο ηταν κ η ζητουμενη θερμοκρασια δλδ.
    δεν θα επρεπε ομως να ξεκινησει να δουλευει ωστε να φερει τα νερα στους βαθμους που τα εχω ρυθμισει? ειμαι ετοιμος να αλλαξω σπιτι

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Apr 2012
    Θέση
    ΚΕΡΚΥΡΑ
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    236
    δεν μας λες πια μαρκα μοντελο αντλια εχεις.

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Nov 2015
    Θέση
    Ηράκλειο Κρήτης
    Ιδιότητα:
    Μηχανικός άλλης ειδικότητας
    Απαντήσεις
    35
    Καλημέρα. Για 136m² και Καβάλα, που λογικά έχει κρύο δεν είναι καθόλου παράλογο να καταναλώνει 40kw τη μέρα. Δεν νομίζω ότι έχει ειπωθεί κάπου ότι οι αντλίες είναι τσάμπα...
    Αν είχες καυστήρα πετρελαίου θα καταναλώνατε σίγουρα το ρόλο κόστος.
    Από εκεί και πέρα είναι σημαντικό να ελαχιστοποιηθεί το κόστος κατανάλωσης και σίγουρα η λειτουργία αντιστάθμισης είναι ο σωστός δρόμος, απλά δεν έχετε κατανοήσει πλήρως τον τρόπο λειτουργίας. Αυτό που σας ενδιαφέρει είναι να επιτυγχάνεται η θερμοκρασία του εσωτερικού χώρου με την ελάχιστη δυνατόν θερμοκρασία νερού. Δεν έχει σημασία αν θα πάρει μπρος η αντλία τόσο οσο να έχετε τη ζέστη που επιθυμείτε. Δώστε παραπάνω λεπτομέρειες και θα τη βρείτε την άκρη

Καλησπέρα.
    ΜΟΝΤΕΛΟ lg therma v r32 monoblock 16kw hm163m.u33 Αντλία Θερμότητας
    Απόδοση Θέρμανσης 16kw
    Απόδοση Ψύξης 16,1kw
    Θόρυβος 45/55
    Ισχύς 16kw
    Κλάση Ενεργειακής Απόδοσης Θέρμανσης a++
    Κλάση Ενεργειακής απόδοσης Ψύξης a++
    Συντελεστής Ενεργειακής Απόδοσης Θέρμανσης (cop) 4,20
    Συντελεστής Ενεργειακής Απόδοσης Ψύξης (eer) 3,18
    Ψυκτικό Μέσο r32

Παρένθεση Αρχικά δημοσιευμένο από τον el greco Εμφάνιση απάντησης
    δεν μας λες πια μαρκα μοντελο αντλια εχεις.
    Καλησπέρα.
    ΜΟΝΤΕΛΟ lg therma v r32 monoblock 16kw hm163m.u33 Αντλία Θερμότητας
    Απόδοση Θέρμανσης 16kw
    Απόδοση Ψύξης 16,1kw
    Θόρυβος 45/55
    Ισχύς 16kw
    Κλάση Ενεργειακής Απόδοσης Θέρμανσης a++
    Κλάση Ενεργειακής απόδοσης Ψύξης a++
    Συντελεστής Ενεργειακής Απόδοσης Θέρμανσης (cop) 4,20
    Συντελεστής Ενεργειακής Απόδοσης Ψύξης (eer) 3,18
    Ψυκτικό Μέσο r32

Παρένθεση Αρχικά δημοσιευμένο από τον laman Εμφάνιση απάντησης
    Καλημέρα. Για 136m² και Καβάλα, που λογικά έχει κρύο δεν είναι καθόλου παράλογο να καταναλώνει 40kw τη μέρα. Δεν νομίζω ότι έχει ειπωθεί κάπου ότι οι αντλίες είναι τσάμπα...
    Αν είχες καυστήρα πετρελαίου θα καταναλώνατε σίγουρα το ρόλο κόστος.
    Από εκεί και πέρα είναι σημαντικό να ελαχιστοποιηθεί το κόστος κατανάλωσης και σίγουρα η λειτουργία αντιστάθμισης είναι ο σωστός δρόμος, απλά δεν έχετε κατανοήσει πλήρως τον τρόπο λειτουργίας. Αυτό που σας ενδιαφέρει είναι να επιτυγχάνεται η θερμοκρασία του εσωτερικού χώρου με την ελάχιστη δυνατόν θερμοκρασία νερού. Δεν έχει σημασία αν θα πάρει μπρος η αντλία τόσο οσο να έχετε τη ζέστη που επιθυμείτε. Δώστε παραπάνω λεπτομέρειες και θα τη βρείτε την άκρη
    Καλημέρα.
    Δεν είπα ότι νομιζα πως θα είναι τζάμπα, αλλά δεν βλέπω κ καμία οικονομία όταν θέλω 1300-1400kwh τον μήνα.
    Τα νερά τα εχω στους 40°
    Στο μενου (έχω μπει κ στου εγκαταστάτη) δεν βρήκα πουθενά ρύθμιση αντιστάθμισης.
    Όπως είπα το σπίτι εχει μόνωση περιμετρικά, είναι πετρόχτιστο κ έχει κ στη οροφή.
    Για να έχω 21-22° σταθερά καταναλώνω 46,6kwh

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Nov 2015
    Θέση
    Ηράκλειο Κρήτης
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    35
    Καταρχάς εννοείται ότι έχει λειτουργία αντιστάθμισης, όπως όλες οι αντλίες αν δεν κάνω λάθος, και στο λέω με σιγουριά καθώς έχω και εγώ LG MONOBLOCK. Ψάξε ξανά στο μενού και θα το βρεις δεν υπάρχει περίπτωση και σίγουρα μόλις το ρυθμίσεις σωστά θα σου ρίξει την κατανάλωση. Τώρα στην Καβάλα για τον Φλεβάρη η μέση θερμοκρασία είναι 5⁰C. Εγώ μου είμαι Κρήτη όταν έχει 5⁰C η δική μου που είναι 9kw , σε λειτουργία αντιστάθμισης και να μου αποδίδει 22⁰C όλο το 24ωρο περίπου καταναλώνει 20kw. Για αυτό σου λέω ότι δεν είναι παράλογη η κατανάλωση . Σκέψου ότι στις ίδιες συνθήκες ένας καυστήρας πετρελαίου θα σου έκαιγε σχεδόν τα διπλά. Με φυσικό αέριο θεωρώ ότι θα ήταν αρκετά κοντά η κατανάλωση...

Παρένθεση Αρχικά δημοσιευμένο από τον laman Εμφάνιση απάντησης
    Καταρχάς εννοείται ότι έχει λειτουργία αντιστάθμισης, όπως όλες οι αντλίες αν δεν κάνω λάθος, και στο λέω με σιγουριά καθώς έχω και εγώ LG MONOBLOCK. Ψάξε ξανά στο μενού και θα το βρεις δεν υπάρχει περίπτωση και σίγουρα μόλις το ρυθμίσεις σωστά θα σου ρίξει την κατανάλωση. Τώρα στην Καβάλα για τον Φλεβάρη η μέση θερμοκρασία είναι 5⁰C. Εγώ μου είμαι Κρήτη όταν έχει 5⁰C η δική μου που είναι 9kw , σε λειτουργία αντιστάθμισης και να μου αποδίδει 22⁰C όλο το 24ωρο περίπου καταναλώνει 20kw. Για αυτό σου λέω ότι δεν είναι παράλογη η κατανάλωση . Σκέψου ότι στις ίδιες συνθήκες ένας καυστήρας πετρελαίου θα σου έκαιγε σχεδόν τα διπλά. Με φυσικό αέριο θεωρώ ότι θα ήταν αρκετά κοντά η κατανάλωση...
    Καλησπέρα. Θυμάσαι πως το αναφέρει στο μενου;;;;;
    Γτ έχω ψάξει τα πάντα ακόμη κ στο μενού του εγκαταστάτη κ δεν αναφέρει καπου για αντιστάθμιση

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Nov 2015
    Θέση
    Ηράκλειο Κρήτης
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    35

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Νομίζω weather compensation
    Εμένα απλά από την αρχική οθόνη πατάς το mode και σε πάρει στο ΑΙ που είναι η αντιστάθμιση. Τώρα οι ρυθμίσεις της αντιστάθμισης θέλουν λίγο ψάξιμο

Παρεμφερή θέματα

1. μεγαλη καταναλωση υγραεριου βοηθεια
    από tanos1973 στο φόρουμ Φυσικό αέριο - υγραέριο - LPG
    Απαντήσεις: 68
    Τελευταία απάντηση: 15-02-2019, 12:15:52
  2. Κοινοχρηστο ρευμα-μεγαλη καταναλωση
    από cpap στο φόρουμ Ηλεκτρολογικά
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταία απάντηση: 16-11-2013, 22:42:13
  3. Εντολή από μεγάλη απόσταση
    από miltos στο φόρουμ Ηλεκτρολογικά
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταία απάντηση: 24-03-2010, 14:52:22
  4. Μεγάλη κατανάλωση πετρελαίου
    από Sar. στο φόρουμ Εγκαταστάσεις θέρμανσης.
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταία απάντηση: 17-01-2006, 02:52:00

Δικαιώματα απάντησης