Μετά από τόσα χρόνια πρέπει να αλλάξεις σώματα και δίκτυο. Με τον χημικό καθαρισμό μπορεί και να εμφανιστούν προβλήματα στις σωληνώσεις.
Έχω ένα δισωλήνιο δίκτυο θέρμανσης περίπου 45 χρόνια και πέρυσι πριν βάλω αντλία θερμότητας έκανα χημικό καθαρισμό και μου έβαλαν συντηρητή δικτύου.Ένα χρόνο μετά το φίλτρο της αντλίας(hitachi) γέμισε αρκετές φορές με αποτέλεσμα να βγάζει συνεχώς σφάλμα ροής.Στα επιστρεφόμενα έχω έναν διαχωριστή σωματιδίων της Reflex και κάθε φορά που ανοίγω το βανάκι βγάζει μικρά μαύρα σωματίδια.
Έχω φτάσει σε απόγνωση και δεν ξέρω αν φταίνε οι σωλήνες ή τα σώματα καλοριφέρ, εκ των οποίων τα περισσότερα είναι ακαν 45 χρόνων κι αυτά.
Οι λύσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι ή ένας εκ νέου χημικός καθαρισμός από άνθρωπο που φαίνεται να είναι γνώστης του αντικειμένου ή να αλλαχθούν οι σωληνώσεις με πολυστρωματική henko 18αρα, γραμμή και σώμα με κολλεκτέρ, αλλά στην παρούσα φάση δεν θα φτάσει η πολυστρωματική μέχρι τους διακόπτες των σωμάτων αλλά ένα μέτρο πιο κάτω εκεί που γίνεται η ένωση με τις μεγάλες σωλήνες του δικτύου θέρμανσης.
Τι θεωρείτε οτι είναι πιο σωστό να γίνει?
Μετά από τόσα χρόνια πρέπει να αλλάξεις σώματα και δίκτυο. Με τον χημικό καθαρισμό μπορεί και να εμφανιστούν προβλήματα στις σωληνώσεις.
Όσο αφορά τα σώματα δεν είναι εφικτό να αλλαχθούν τουλάχιστον τώρα.
Για το δίκτυο η λύση που ανέφερα (πολυστρωματική 18αρα) είναι ενδεδειγμένη ή υπάρχει κάτι καλύτερο? Δεν βάζω στην εξίσωση τον χαλκό γιατί θα ήθελα πολλές χιλιάδες ευρώ.
Να αναφέρω οτι το σπίτι είναι 130 τ.μ. και οι αποστάσεις είναι μεγάλες.IMG_20231021_114951.jpgIMG_20231021_115236.jpg