-
Νέο μέλος
Αμφιβολίες για κυκλοφορητή...
Καλησπέρα σε όλους,
Ανακαινίζω το διαμερισμά μου, ένα από αυτά τα διαμερίσματα που δεν ζεσταίνονταν ποτέ και ο υδραυλικός με τον οποίο συνεργάζομαι, πρότεινε την τοποθέτηση δεύτερου κυκλοφορητή στον λέβητα με αποκλειστική χρήση για το διαμερισμά μου. Καταννοώ ότι η απόδοση θέρμανσης στον χώρο μου θα αυξηθεί αλλά ανησυχώ για οποιοδήποτε (αρνητικό) αποτέλεσμα μπορεί να έχει αυτή η επέμβαση στο σύστημα θέρμανσης της πολυκατοικίας (ποιός ακούει την διαχείριση μετά...)
Οποιαδήποτε βοήθεια επί του θέματος είναι παραπάνω από καλοδεχούμενη,
ευχαριστώ πολύ.
Υ.Γ Τι είναι ο κυκλοφορητής και ποιά η λειτουργεία του;
-
Διαχειριστής
Ε όντως γίναμε μπάχαλο τελικά
Γιατί βρε φίλε industrial80 να είμαι αναγκασμένος να ανοίξω ένα post δύο φορές για να δω μια ερώτηση που έχει απαντηθεί χιλιάδες φορές?
http://levitostasia.com
-
Super Moderator
Με απλά λόγια.. ο κυκλοφορητής είναι ένας ιδιαίτερος τύπος μίας μικρής αντλίας νερού, η οποία, μέσω ενός κλειστού κυκλώματος, "μεταφέρει" το ζεστό νερό από το "καζάνι" (λέβητα) μέχρι και το πιο απομακρυσμένο "καλλοριφέρ" (θερμαντικό σώμα) στο πιο "απομακρυσμένο" διαμέρισμα και τούμπαλιν, καλύπτοντας τις αντιστάσεις των σωληνώσεων του δικτύου.
Αυτό που με προβληματίζει όμως στην περίπτωσή σου είναι πως για να το κάνει αυτό ο υδραυλικός σου θα πρέπει να γίνει τροποποίηση στις σωληνώσεις του υφιστάμενου δικτύου, πράγμα το οποίο έχει να κάνει με σύμφωνη απόφαση του 51% των συνιδιοκτητών του κτιρίου..
Τι να λέει..
-
Διαχειριστής
Το υστερόγραφό σου με σακάτεψε...
Δέν μας είπες ΄πόσο παλιά είναι η οικοδομή σου, τί όροφο είσαι, πόσους ορόφους έχει η οικοδομή, αν έχει ελεγχθεί η πίεση στον πληρωτή, αν η εγκατάσταση δούλευε παλιά, και γενικώς μας έχεις στο σκοτάδι.
Λοιπόν, να πείς του φίλου σου να ψάξει να βρεί το πρόβλημα (κατα πάσα πιθανότητα ο υφιστάμενος κυκλοφορητής πνέει τα λίσθια - ή όπως γράφεται- ή ισχύει το ότι υπήρχε πρόβλημα απο την αρχή.
Κυκλοφορητής είναι η αντλία θερμού νερού που κυκλοφορεί το ζεστό νερό που παράγει ο λέβητας στα σώματα.
Μάλλον χρειάζεται αντικατάσταση ο κεντρικός κυκλοφορητής, πιθανόν και να πρέπει να τοποθετηθεί ένα νούμερο μεγαλύτερος.
Την απόφαση πρέπει να πάρει έμπειρος μηχανολόγος μηχανικός.
Μήν προσθέσεις δικό σου κυκλοφορητή, εκτός και αν δέν υπάρχει ΚΑΜΜΙΑ άλλη λύση - πράγμα που γενικά δέν ισχύει-.
w w w . m o n a c h o s . g r
-
Super Moderator
Ρε μάστορα μήπως θα πρέπει να γίνω κι εγώ λίγο αυστηρός.. [}
]
(βέβαια αρκετά με έχουν παρεξηγήσει κατά καιρούς για το χιούμορ μου
)
Τι να λέει..
-
Διαχειριστής
A.S.Diamond κάποτε νομίζω εσύ (βαριέμαι να ψάξω τώρα) είχες πει ότι ξόδεψες τον χρόνο σου να εξηγείς (κάτι τέτοιο) Να σου πω την αλήθεια σκέφτηκα τότε ότι όντως εδώ είμαστε όποιοι είμαστε να εξηγούμε πράγματα σε όσους θέλουν να μάθουν αλλά παράλληλα να μαθαίνουμε και εμείς (εγώ τουλάχιστον) και ότι θεώρησα την στάση σου είτε επιθετική είτε αφ υψηλού ομιλών
Σήμερα δικαιολογώ και καταλαβαίνω την στάση εκείνη
Έσβησα δύο post μου πριν λίγο που έγραψα εδώ "εν βρασμώ ψυχής" που λένε. Όσοι πρόλαβαν και τα διάβασαν ας τα ξεχάσουν. Θα συνεχίσω να γράφω εδώ μέχρι είτε να μου το απαγορεύσουν είτε μέχρι να μάθουν όλοι είτε μέχρι να δω τα ραδίκια ανάποδα 
Φίλε industrial80 το ότι δεν ζεσταινόσουν μέχρι τώρα μπορεί να οφείλεται σε πολλούς λόγους Αν είσαι και στον τελευταίο όροφο σε ακόμη περισσότερους.
Το ότι η απόδοση θέρμανσης στο δικό σου διαμέρισμα θα αυξηθεί δεν είναι απόλυτο εκτός και αν έχετε αυτονομία ανά διαμέρισμα (δηλαδή κάθε διαμέρισμα έχει τον δικό του κυκλοφορητή) αλλά αυτό δεν θα είναι σε βάρος άλλων.
Δώσε μερικές ακόμη πληροφορίες
Κυκλοφορητής είναι ένα "μπουζουκάκι" που βρίσκεται συνήθως στο λεβητοστάσιο χρώματος πράσινου πορτοκαλί ή γκρί (και κάποιοι καινούργιοι χρώματος μπλε) έχει το μέγεθος μιας καρύδας μέχρι ενός δωδεκάκιλου καρπουζιού και η δουλειά του είναι να κάνει αυτό που λέει η λέξη κυκλοφορώ κυκλοφορητής κυκλοφορία. Ελληνικότατες λέξεις
Εκείνο που πρέπει να προσέξεις είναι να μην σε πιάσει κορόιδο ο μάστορας και πληρώσεις τσάμπα χωρίς να γίνει η δουλειά σου τελικά
http://levitostasia.com
-
Νέο μέλος
Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια σας. Η νέα γνώση είναι πάντα χρήσιμη. Επιπλέον πληροφορίες για να διαφωτιστεί το θέμα: Το διαμέρισμα μου είναι ισόγειο (ακριβώς πάνω από το λεβητοστάσιο!) σε μια πολυκατοικία 46 ετών. Τα σώματα που υπήρχαν μέσα στο διαμέρισμα ήταν τύπου "φέτας" μικρά και τοποθετημένα κόντα στο κέντρο του χώρου (σε μικρή ακτίνα γύρω από τον λέβητα που βρίσκεται ακριβώς από κάτω)
Ο τεχνικός μου δεν πρότεινε αλλαγή του υφιστάμενου συστήματος σωληνώσεων, αλλά την δημιουργία ενός νέου το οποίο θα ξεκινά από τον δεύτερο κυκλοφορητή και θα καταλήγει σε συλλέκτη μέσα στο διαμέρισμα. (Πράγμα σχετικά εύκολο λόγω εγγύτητας λέβητα -διαμερίσματος)
Και πάλι κάθε πληροφορία είναι όχι μόνο καλοδεχούμενη αλλά και διαφωτιστική, ειδικά για κάποιον που δεν είναι γνώστης του θέματος
Σας ευχαριστώ
-
Εξέχον μέλος
Άμα είσαι πάνω από το λέβητα, ακόμα και με φυσική κυκλοφορία θα ζεσταίνεσαι, εκτός αν έχουν βουλώσει τόσο πολύ οι σωλήνες από τις σκουριές μετά από 46 χρόνια που ούτε το ζεστό νερό δεν μπορεί να περάσει, με κυκλοφορητή ή χωρίς.
Και αν λάβουμε υπόψη ότι για λόγους εξισορόπησης του δικτύου, λόγω εγγύτητας του κλάδου σου προς το λέβητα, σίγουρα θα έχεις σωλήνες μικρής διατομής σε σχέση με τους υπόλοιπους κλάδους, τότε με τη μείωση της ενεργής διατομής λόγω της σκουριάς που είναι σημαντικότερη σε στενούς σωλήνες... μάλλον θέλεις να περάσεις καινούργιους εξωτερικούς σωλήνες για να ζεσταθείς.
Μάλλον καλά στα λέει ο υδραυλικός σου.
Αν μπορείς στείλε φωτογραφίες του λεβητοστασίου και σημείωσε ποιές είναι οι δικές σου σωλήνες για να δούμε καλύτερα.
Η εξίσωση είναι σωστή γιατί είναι όμορφη. - Dirac
-
Διαχειριστής
Αν είσαι ισόγειος πάνω απο τον λέβητα, τότε συμφωνώ και εγώ.
Εμπιστέψου τον τεχνικό σου.
w w w . m o n a c h o s . g r
-
Νέο μέλος
Για άλλη μια φορά σας ευχαριστώ πάρα πολύ.
Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο με βοηθήσατε όλοι σας.
Και επιτέλους έμαθα τι είναι ο κυκλοφορητής!
Δικαιώματα απάντησης