Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 11 μέχρι 20 από 28

Θέμα: Εργαλεία νέου μάστορα

Super Moderator
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2006
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    528

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Όλα τα όργανα καλά είναι,πλέον......
    Το σοβαρότερο πρόβλημα είναι πόσο σοβαρός επαγγελματίας είναι ο αντιπρόσωπος που τα φέρνει....
    Γιατί δηλαδή πρέπει να αγοράσω δύο ή τρείς αναλυτές για να έχω όργανο να κάνω την δουλειά μου,όταν πάω το ένα για service και μου λέει ο τύπος ¨Ξέρεις δέν έχουμε service εδώ,πρέπει να το στείλω έξω.....
    Ή το άλλο: Δέν έχουμε το ανταλλακτικό στόκ γιατί η βλάβη αυτή είναι σπάνια......
    ΟΥΣΤ........
    :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: :::
    Don't try to bribe me.You can't afford my rates!

quote:Originally posted by burnerman

Όλα τα όργανα καλά είναι,πλέον......
    Το σοβαρότερο πρόβλημα είναι πόσο σοβαρός επαγγελματίας είναι ο αντιπρόσωπος που τα φέρνει....
    Γιατί δηλαδή πρέπει να αγοράσω δύο ή τρείς αναλυτές για να έχω όργανο να κάνω την δουλειά μου,όταν πάω το ένα για service και μου λέει ο τύπος ¨Ξέρεις δέν έχουμε service εδώ,πρέπει να το στείλω έξω.....
    Ή το άλλο: Δέν έχουμε το ανταλλακτικό στόκ γιατί η βλάβη αυτή είναι σπάνια......
    ΟΥΣΤ........
    Πεστα χρυσοστομε!!!
    Ετσι ειναι...
    Αν ομως υπηρχε περισσοτερη ζητηση αυτων των εργαλειων ισως να ηταν καλυτερα τα πραματα.
    Υπαρχουν πολλοι(μην πω οι περισσσοτεροι) ακομη αδειουχοι συντηρητες που ρυθμιζουν με το ματι.
    Ιδιως στην επαρχια.
    Γιατι να μπουν σε εξοδα?
    Αφου ο κοσμακης κοιμαται ακομη...
    Και επισης μερικοι νομιζουν οτι αγοραζοντας εναν αναλυτη καυσαεριων εχουν γινει μαστορες.
    Αμ δεν ειναι ετσι...

Ακριβώς όπως τα λές!
    Εχω σταμπάρει εναν συγκεκριμένο αδειούχο συντηρητή που όταν πάω σε καυστήρα που είχε αναλάβει αυτός περυσι, πάντα το μπέκ ειναι λάθος.
    Αν είναι δυνατόν να βάζει 0.50 σε λέβητα 65 Mcal. Και να δουλεύει με μια περίσσεια αέρα 120%
    (Εγώ το αφήνω περίπου 30-35%, κάτι φορές και παραπάνω αν δώ μαύρο χαρτάκι...)
    Όσο για τη ρύθμιση με το μάτι, υπάρχουν και εξαιρέσεις! Έχω δεί καυστηρατζή να ξεκινάει και να ρυθμίζει καυστήρα αερίου με το μάτι, και μετά να βάζει τον αναλυτή και να μην χρειάζεται καμία επιπλέον ρύθμιση!

Super Moderator
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2006
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    528
    quote:Originally posted by vr1221

...............Όσο για τη ρύθμιση με το μάτι, υπάρχουν και εξαιρέσεις! Έχω δεί καυστηρατζή να ξεκινάει και να ρυθμίζει καυστήρα αερίου με το μάτι, και μετά να βάζει τον αναλυτή και να μην χρειάζεται καμία επιπλέον ρύθμιση!
    Δέν έχω λόγο να μήν σε πιστέψω,αλλά εάν το κάνει τρείς φορές συνεχόμενες σε διαφορετικά μηχανήματα εγώ του χαρίζω το αυτοκίνητο και δύο αναλυτές.........

Super Moderator
    Ημερομηνία εγγραφής
    Nov 2003
    Θέση
    Αθήνα
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    328
    Δέν έχω λόγο να μήν σε πιστέψω,αλλά εάν το κάνει τρείς φορές συνεχόμενες σε διαφορετικά μηχανήματα εγώ του χαρίζω το αυτοκίνητο και δύο αναλυτές.........
    Μήπως λέει για σένα..
    Τι να λέει..
    (http://www.archibase.net/personal_block/11732.html)

Αν burnerman λέγεσαι Βασίλης, φοράς γυαλιά, και εχεις κάνει τις περισσότερες μελέτες ΦΑ στην αθήνα, τότε για σένα μιλάω. :Ρ
    Πάντως εκτός απο 'μενα το είδαν και αρκετοί συνάδελφοι που ήμασταν γύρω του.
    "Τόση" παροχή, "τόση" πίεση, "να δώσουμε και λίγο αέρα παραπάνω".
    Και μόλις βάλαμε τον αναλυτή είχαμε θερμοκρασία 185οC, Ο2 3.8%, και το ρεύμα του καλωδίου ιονισμού στα 15-17μΑ.

Super Moderator
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2006
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    528
    Βασίλη με λένε,αλλά δέν φοράω γυαλιά,ούτε μελέτες κάνω........Και σίγουρα δέν έχω ανάψει τα περισσότερα στην Αθήνα, γιατί εάν ήταν έτσι όλα θα δουλεύαν άψογα.......
    Τσικ,τσικ,τσικ.......Τί μετριοφροσύνη θεέ μου.......

quote:Originally posted by vr1221

...............Όσο για τη ρύθμιση με το μάτι, υπάρχουν και εξαιρέσεις! Έχω δεί καυστηρατζή να ξεκινάει και να ρυθμίζει καυστήρα αερίου με το μάτι, και μετά να βάζει τον αναλυτή και να μην χρειάζεται καμία επιπλέον ρύθμιση!
    Και γω του χαριζω τον παλιο αναλυτη που χαλασε

Παιδιά ξέρετε αν υπάρχει κάποιος ηλεκτρονικός τρόπος για μέτρηση της αιθάλης, έναντι της κλασσικής τρόμπας;

ΥΓ: Είδα έχει βγεί το Testo 308, αλλά κι αυτό λειτουργεί με χαρτάκι/πατέντα και όχι 100% ηλεκτρονικά...

Super Moderator
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2006
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    528

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Ρίξε μια ματιά εδώ

Γράφει: Soot/smoke test according to the Bacharach method -
    electronically regulated..........

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: :::::

Δικαιώματα απάντησης