Σελίδα 5 από 7 ΠρώτοΠρώτο ... 34567 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 41 μέχρι 50 από 69

Θέμα: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΓΡΑΣΙΑΣ ΛΟΓΩ ΜΙΚΡΟΥ ΚΑΥΣΤΗΡΑ;

Διαχειριστής dimis's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2002
    Θέση
    Δήμος Βόλβης Ν. Θεσσαλονίκης
    Ιδιότητα:
    Υδραυλικός
    Απαντήσεις
    1,200

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

jim21 έχεις καταλάβει σχεδόν τα πάντα.
    Μια είναι η λύση κατά την γνώμη μου και δεν θα την ξαναπώ
    Φίλε burnerman δεν μου αρέσει να επαναλαμβάνω τα ίδια και τα ίδια γι αυτό και δεν μπλέκω σε συζητήσεις που ξέρω εκ των πραγμάτων που θα καταλήξουν
    Για το tamper που λες θα μου επιτρέψεις να έχω τις αμφιβολίες μου. Υπάρχουν αυτά τα tamper και μάλιστα μερικοί λέβητες (παλιότεροι δεν ξέρω αν υπάρχουν και σήμερα) τα είχαν ενσωματωμένα πάνω στην δική τους καμινάδα δηλαδή στο σημείο ακριβώς κάτω από την την σύνδεση του λέβητα με την καμινάδα) Το tamper αυτό λοιπόν εξυπηρετεί ένα και μόνο σκοπό, Να μειώσει την περιεκτικότητα του διοξειδίου του άνθρακα και αυτό γιατί? Γιατί το CO2 με περιεκτηκότητα στα καυσαέρια 12% υγροποιείται στους 40 βαθμούς κελσίου (περίπου ίσως να είναι 42 οι βαθμοί) Αναμυγνύοντας λοιπόν καθαρό αέρα από το τάμπερ με τα καυσαέρια μπορεί να κατεβάσουμε το CO2 σε μια περιεκτηκότητα στα καυσαέρια 6% που σημαίνει ότι αυτό υγροποιείται στους 80 βαθμούς κελσίου. ΑΛΛΑ μειώνουμαι την θερμοκρασία καυσαερίων κατά πολύ που σημαίνει ότι βοηθάμε στην υγροποίηση των υδρατμών.
    Τάμπερ λοιπόν μόνο όταν παρατηρούμε κατάλοιπα CO2 (άσπρη συμπαγή ουσία ή αλλιώς στην γλώσσα μας θερμός πάγος) και ποτέ στις περιπτώσεις που η θερμοκρασία καυσαερίων είναι ήδη χαμηλότερη απ αυτήν που προτείνει ο κατασκευαστής. Αν μας φαίνεται δε υψηλή η θερμοκρασία εξόδου καυσαερίων που προτείνει ο κατασκευαστής απλά τον αλλάζουμε και πειραματιζόμαστε με κάποιον άλλον
    Κάτι ακόμα. Με ποια κριτίρια εσύ λες ότι ο τάδε λέβητας έχει απόδοση 15% χαμηλότερη από ότι γράφει το ταμπελάκι του? Αυτό δεν το κατάλαβα. Εγώ ξέρω ότι κάθε κατασκευαστής πηγαίνει το μέγεθος κάθε λέβητα που κατασκευάζει σε ιστιτούτα θερμοδυναμικής (αναγνωρισμένα) και αυτά αποφασίζουν ότι ο το τάδε μοντέλο (διαστάσεις) είναι τόσες θερμίδες το τάδε τόσες κλπ
    Ξέρεις γιατί τα λέω όλα αυτά? Γιατί πλέον όποιος μπει σ αυτό το φόρουμ θα νοιώσει ότι μια μολότωφο τον περιμένει στην γωνία. Θα νοιώσει ότι μόνο εμείς οι τρεις πέντε δέκα που γράφουμε εδώ μέσα τα ξέρουμε όλα και όλοι οι άλλοι είναι άσχετοι και επικίνδυνοι για την δημόσια υγεία και το πορτοφόλι των πελατών. Δεν είναι έτσι. Υπάρχουν στην Ελλάδα ικανότατοι μαστόροι και ικανότατοι επιστήμονες πάνω στο θέμα. Απλά αναγκάζονται από την μιζέρια κυρίως (όχι την φτώχια) των πελατών (να ο άλλος μου έδωσε φτηνότερη περοσφορά) να κατασκευάζουν και να πουλάνε εκτρώματα ενώ ξέρουν ότι θα αντιμετωπίσοουν προβλήματα και θα προσπαθήσουν με μεσοβέζικες λύσεις να τα "μπαλώσουν"
    Πάντα φιλικά
    http://levitostasia.com

Super Moderator
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2006
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    528
    Από την έναρξη των κρύων και της λειτουργίας του καλοριφέρ και 1-2 μήνες μετά, παρουσιάστηκε στον εξωτερικό τοίχο του σπιτιού στο μπαλκόνι στο σημείο που περνάει η καπνοδόχος του καυστήρα του καλοριφέρ σε όλα τα διαμερίσματα από τον 6ο μέχρι και τον 3ο όροφο υγρασία σε απελπιστικό βαθμό (φαίνεται κάτι σαν χνούδι ή πάγο ή φελιζόλ και ο τοίχος τριγύρω σε ακτίνα 1-2 μέτρα έχει αρχίσει και ξερνάει το χρώμα).
    Αυτές είναι οι πρώτες πληροφορίες που έδωσε ο φίλος μας και βάση αυτού το τάμπερ.
    Όσο για το άλλο θέμα συμφωνώ ότι υπάρχουν ικανότατοι μαστόροι και ικανότατοι επιστήμονες,αλλά εγώ προτιμώ να παίζω τάβλι και να πίνω φραπέ παρά να αναγκάζομαι να ρίχνω την ποιότητα της δουλειάς μου και να κατασκευάζω εκτρώματα που μεθαύριο θα με κάνουν ρεζίλι.
    Γιατί όπως και να το κάνουμε αν το δουμε και απο την πλευρά την οικονομική καλυτερα να κάνω 5 δουλειές σωστές και να <<κονομίσω>> παρά 40 με μιζέρια και να ακούω και τα καντήλια μου απο πάνω γιατί δούλεψα φτηνά.
    Γιατί στο τέλος και την δουλειά τους κάνεις και δεν πληρώνεσαι και σε λένε και μ.......α.Προτιμώ λοιπόν να αφήσω την δουλειά και να παίζω τάβλι.
    Και ίσως με κανα στοιχηματάκι βγάλω και τους καφέδες!!!!!!
    Και για την πιστοποίηση έχω να πώ πως μπορεί κάποτε με το πετρέλαιο να μας <<ξεγελάγανε>> κατά κάποιο τρόπο αλλά τώρα αρχίσαν τα δύσκολα.
    Τα κριτήρια βάση των οποίων κράζω τους κατασκευαστές είναι μερικές δεκάδες φύλλα ελένχου με λέβητες που όχι μόνο η σχεδιαση του θαλάμου καύσης τους δεν κάνει για φυσικό αέριο και πιστοποίηση (CE)έχουν μόνο για πετρέλαιο αλλά όποιον απο αυτους δοκίμασα για πλάκα να τους φορτίσω στην ονομαστική ισχύ τους μόνο που δεν μπήκαν σε τροχιά.
    Ονομαστική ισχύς λέβητα μεταφράζεται ότι αν ο λέβητας είναι 100KW εγώ για να τα πάρω πρέπει να τον φορτίσω 120KW.(τυχαία νούμερα)
    Οταν θα σταματήσουν να μας κοροιδεύουν και να μας πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες τότε ίσως να πάρουν αυτό που τους αξίζει.
    Αλλά όπως λέει και μια παροιμία(νομίζω,δεν είναι σίγουρο)καλύτερα να σου βγεί το μάτι παρά το όνομα.
    Πάντα φιλικά,γιατί στο κάτω-κάτω δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα(εκτός απο κανά κατσικάκι) την προσωπική μας άποψη καταθέτουμε,[8D]

Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2002
    Θέση
    Ιδιότητα:
    Υδραυλικός
    Απαντήσεις
    1,200
    burnerman Είδες λοιπόν όταν ένα θέμα το "κουράζουμε" κάπου χάνετε η αρχή? Εγώ τουλάχιστον έχασα το νόημα του αρχικού post
    Ναι έχεις δίκιο . Σύμφωνα με την πρώτη σου παράγραφο (που την μεταφέρεις) είναι απαραίτητο το τάμπερ και αυτό ακριβώς εξήγησα παραπάνω
    Ναι και εγώ το ίδιο κάνω (προτιμώ λίγες και καλές δουλειές) με την διαφορά ότι δεν παίζω τάβλι αλλά προτιμώ να καθαρίζω τις κοπριές από τα άλογα μου ή να κάνω ιππασία από το να ασχολούμαι με δουλειές που θα με δυσφημήσουν στο μέλλον. Απλά μιλούσα γενικά και ούτε υποστηρίζω την λογική της αρπαχτής.
    Από εκεί και πέρα δεν μπορώ να έχω απαιτήσεις από κάποιον κατασκευαστή που λέει ότι η ισχύς του λέβητα του είναι 100 KW και εγώ να τον φορτώσω 120 (τα 20 είναι οι απώλειες)
    Τώρα το αν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα εξαρτάται αν προτιμάς τα πλευρά (γιατί εγώ τρελαίνομαι γι αυτά). Γιατί αν τα προτιμάς όντως θα έχουμε πρόβλημα. Εκτός και αν βάλουμε στην σούβλα δύο κατσικάκια.

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2006
    Θέση
    ΝΙΚΑΙΑ
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    304
    Καλά βρε dimi όλα τα πλευρά για πάρτη σου;Πάντως στη φωτογραφία του site σου δεν δείχνεις τόσο φαγανός

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Sep 2004
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    820
    Στην εκδρομή μετά συμποσίου όμως δεν ήρθατε...
    =================================================
    Η εξίσωση είναι σωστή γιατί είναι όμορφη. - Dirac

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Feb 2006
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    21
    Ισως να φταίω κι εγώ κυρίως που έκανα τον γύρο του (θερμο-υδραυλικού) κόσμου σε ένα τόπικ, οπότε χάθηκε η μπάλα λίγο...
    Ηρθε τελικά ο μηχανικός και -πάνω κάτω- η ετοιμιγορία του ήταν η εξής:
    - Οντως ο καυστήρας δεν μπορεί να παίξει στη μέγιστη ισχύ του, αλλά τώρα παίζει μια χαρά και έχουμε και χαμηλή κατανάλωση αερίου (την μέτρησε και την έβγαλε 6.3 κυβικά) οπότε είναι και πιο οικονομικό
    (αυτή τη στιγμή παίζει στο κάτω όριο, οπότε δεν υπάρχει λόγος να βάλουμε μεγαλύτερο και να μας "καίει" και πιο πολύ αέριο.
    - Το επόμενο μοντέλο του καυστήρα στο προσπεκτ δεν μπορεί να μπει γιατί είναι προπανίου.
    Ακόμα μεγαλύτερος καυστήρας από άλλη εταιρεία δεν θα μπορούσε γιατί θα είχε μεγαλύτερο στόμιο και θα έπρεπε να αλλάξουμε το καπάκι του λέβητα -εξ'αλλου όπως είπαμε παραπάνω, δεν υπάρχει λόγος...
    - Ο,τι και να κάνουμε τις υγροποιήσεις δεν τις γλυτώνουμε και απ'ό,τι φαίνεται η καμινάδα έχει σχεδόν ανύπαρκτη μόνωση - να περάσουμε άλλη καμινάδα μέσα στην υπάρχουσα δεν θα το πρότεινε.
    - Πρότεινε να ανοίξουμε μια τρύπα στη βάση της καμινάδας (μετά τον καπναγωγό) για να δημιουργούνται στροβιλισμοί και να φεύγουν πιο γρήγορα τα καυσαέρια και να μη προλαβαίνουν να ψύχονται τόσο γρήγορα -αλλά υγροποιήσεις θα εξακολουθούμε να έχουμε.
    Προτεινόμενη λύση:
    Να αλλάξουμε ολόκληρη την καμινάδα και να βάλουμε μονωμένη ανοξοίδωτη, η οποία θα έχει και μηδενικές απώλειες και άρα και 160 βαθμούς να έχουμε στην έξοδο του λέβητα, θα έχουμε 160 βαθμούς και στην έξοδο της καμινάδας, οπότε και μηδενικές υγροποιήσεις...
    Σχόλια; [?]

Super Moderator
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2006
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    528
    Τι άλλα σχόλια να κάνουμε; Το θέμα παρέμεινε ώς έχει.
    6.3 κυβικά=55.000 K/cal,χοντρικά.Αν νομίζετε ότι έτσι πρέπει να δουλέψει,ας δουλέψει έτσι.Εμείς ότι μπορούσαμε κάναμε.
    Με αυτά που έμαθες μπορείς άνετα να δώσεις και εξετάσεις!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Sep 2004
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    820
    Εντυπωσιάστηκα από τη βαθιά γνώση θερμοδυναμικής που αναδύει το πόρισμα...
    Όντως με τη σχετικιστική θεώρηση αν προσθέσουμε κρύο αέρα στα καυσαέρια, αυτά δεν ψύχονται τόσο γρήγορα.
    Και πραγματικά με τις νέες θεωρίες περί διατήρησης της ενέργειας, αν μπαίνουν με 160 βαθμούς τα καυσαέρια στην καμινάδα, θα βγαίνουν και πάλι με 160.
    Βέβαια το έχει πει ο Αινστάϊν κάποτε... "Υπάρχουν δυο πράγματα στον κόσμο χωρίς γνωστό όριο, το ένα είναι το μέγεθος του σύμπαντος και το άλλο η ανθρώπινη βλακεία." Και πρόσθεσε... "Δεν είμαι όμως τόσο σίγουρος για το πρώτο..."

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2006
    Θέση
    ΝΙΚΑΙΑ
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    304
    quote:Originally posted by andronoglou

Στην εκδρομή μετά συμποσίου όμως δεν ήρθατε...
    Πότε έγινε αυτό βρε παιδιά;[8D]

Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2002
    Θέση
    Ιδιότητα:
    Υδραυλικός
    Απαντήσεις
    1,200

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:Originally posted by and

Καλά βρε dimi όλα τα πλευρά για πάρτη σου;Πάντως στη φωτογραφία του site σου δεν δείχνεις τόσο φαγανός
    Έχω εγκαταστήσει σκουλίκια στο στομάχι μου για να τρώω όσο θέλω χωρίς να παχαίνω Τι σόι εγκαταστάτης είμαι?
    Πολλοί με ρωτάνε "καλά που το βάζεις όλο αυτό το φαί? " Το μυστικό το λέω μόνο σε σένα

Δικαιώματα απάντησης