-
Νέο μέλος
Ηλεκτρονικός Θερμοστάτης
Γειά σας,
Αφορμή γι' αυτό το Topic πήρα από κάποιον φίλο που ανέφερε προβλήματα με τα κοινόχρηστά του (ίσως εξαιτίας προβληματικού θερμοστάτη). Εχω κι εγώ στο διαμέρισμα που μένω εναν ηλεκτρονικό της Olympia, αντιμετωπίζω όμως το εξής πρόβλημα: Η διαφορική του θερμοκρασία (η διαφορά θερμοκρασίας από το σημείο εκκίνησης μέχρι το σημείο σβησίματος του καυστήρα) είναι ένας ολόκληρος βαθμός Κελσίου. Αυτό σημαίνει ότι αν τον ρυθμίσω πχ στους 20 βαθμούς, όταν η θερμοκρασία φτάσει τους 20 θα σταματήσει και ο καυστήρας θα ξανα εκκινήσει στους 19. Το πρόβλημα είναι ότι ο χρόνος που μεσολαβεί μέχρι η θερμοκρασία να πέσει στους 19 είναι μεγάλος (μπορεί και 2 ώρες) οπότε κάποιος που είναι στο σπίτι δεν αισθάνεται ζέστη (παρόλο που η θερμοκρασία μπορεί να δείχνει πχ 19.2 εσύ νιώθεις ότι κρυώνεις). Ετσι πολλές φορές επεμβαίνω χειροκίνητα και τον ξεκινάω εγώ (βάζοντας του 21 βαθμούς και μόλις ανάψει κατεβάζοντάς τον στους 20 ξανά). Αυτό που θελω να πω είναι υπάρχει καποιος ηλεκτρονικός θερμοστάτης που να έχει διαφορικό 0.5 βαθμούς ή και λιγότερο? Οι μηχανικοί με το διμεταλλικό, είναι καλύτεροι νομίζω σε αυτό το σημείο γιατί δεν αφήνουν τα σώματα να παγώσουν (εκκινούν και σταματάνε σε πιό τακτα διαστήματα). Το βλεπω αυτό και στο απο πανω διαμέρισμα που έχουν τέτοιον.
Ελα ομως που θέλω να εχω προγραμματιζόμενο και δεν υπάρχουν τετοιοι μηχανικοί θερμοστάτες.
Αν έχετε υπ'όψιν σας κανένα μοντέλο με όσο το δυνατόν χαμηλότερο διαφορικό, σας παρακαλώ να μου τον προτείνετε. Το κόστος δεν είναι πρόβλημα.
Ευχαριστώ πολύ
Panagiotis
-
Εξέχον μέλος
Το μοντέλο που χρησιμοποιώ έχει ρυθμιζόμενο διαφορικό, το βάζεις όσο θέλεις, πάντως το έχω αφήσει στην εργοστασιακή ρύθμιση που είναι 0.5 βαθμοί.
http://www.olympia-electronics.gr/ne...lts.asp?id=212
Όντως ο ένας βαθμός είναι αρκετός για να αισθάνεσαι διαφορά, ειδικά αν δεν κινείσαι και είσαι αραχτός ας πούμε.
Η εξίσωση είναι σωστή γιατί είναι όμορφη. - Dirac
Δικαιώματα απάντησης