Εμφάνιση αποτελεσμάτων 1 μέχρι 3 από 3

Θέμα: Θερμοκρασία Λειτουργίας Καυστήρα

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Feb 2006
    Θέση
    Halkida, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2

Θερμοκρασία Λειτουργίας Καυστήρα

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Παιδιά γειάσσας.
    Είμαι διαχειριστής της πολυκατοικίας μας και έχω ένα πρόβλημα. Η θερμοκρασία λειτουργίας του καυστήρα όταν ανέλαβα ήταν στους 65 βαθμούς Κελσίου. Λόγο άγνοιας δεν τον πείραξα ποτέ. Υπήρχαν βέβαια παράπονα από κάποιους του 5ου τελευταίου ορόφου και του 1ου ορόφου ότι δεν ζεσταίνονται και κάλεσαν τον κατασκευαστή και τον μηχανικό-μηχανολόγο που έκανε την μελέτη και γύρισαν τον θερμοστάτη στους 85 βαθμούς Κελσίου. Ο προηγούμενος όμως διαχειριστής μαζί με έναν ένοικο του 4ου έχουν κάνει ιστορία γιατί ο συντηρητής του καυστήρα υποστηρίζει ότι η ανώτατη θερμοκρασία λειτουργίας δεν πρέπει να πάει πάνω από τους 75 βαθμούς και ότι κινδυνεύουμε να γίνει έκρηξη. Έχω καλέσει τους πάντες σε γενική συνέλευση και θέλω να μου πείτε ποίος αποφασίζει για την θερμοκρασία λειτουργίας του καυστήρα και πώς καλύπτετε νομικά. Ο μηχανικός λέει ότι την μελέτη την έκανε με βάση τους 85 βαθμούς. Τώρα το έχουμε στους 80 και οι πάντες ζεσταίνονται.
    ΣΟΣ Ευχαριστώ Νίκος
    Nikos Chalkida
    Nikos Chalkida

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Sep 2004
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    820
    Από τους 65 μέχρι τους 80 δεν συμβαίνει τίποτε τραγικό στην πίεση του συστήματος. Με την προϋπόθεση ότι είναι πραγματικά 80, δηλαδή δεν υπάρχει απόκλιση προς τα πάνω, και το θερμόμετρο του λέβητα δείχνει σωστά.
    Αν έχει εντοπιστεί κάποια αστοχία στο υλικό από τον συντηρητή, πρέπει να σας πει που βρίσκεται και να επισκευαστεί. Επίσης πρέπει να είναι σε λειτουργία η βαλβίδα ασφαλείας και ο θερμοστάτης ασφαλείας του συστήματος, ή αν δεν υπάρχουν να εγκατασταθούν. Ακόμα και καινούργιο λέβητα να χρειαστεί να πάρετε, δεν είναι και τόσο μεγάλο κόστος για ένα χαλύβδινο ελληνικό λέβητα, αφού θα λειτουργεί πιο οικονομικά και θα αποσβεστεί αμέσως ειδικά με τις τρέχουσες τιμές του πετρελαίου...
    Επίσης αυτοί που λένε αυτά περί έκρηξης, καλό είναι να τα πούνε και εγγράφως με την υπογραφή τους από κάτω, μιας και ο καυστηρατζής υποτίθεται ότι εκδίδει και ένα πιστοποιητικό ότι όλα έχουν καλώς... και πληρώνεται γι αυτό...
    Η εξίσωση είναι σωστή γιατί είναι όμορφη. - Dirac

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Feb 2006
    Θέση
    Halkida, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Telika o mhxanologos mhxanikos poy mas ekane thn meleth mas edose bebaiosh poy lei oti h meleth egine me bash toys 85 bathmous kelsiou kai oti afth ine h thermokrasia pou o kafsthras tha exi thn megisth apodosh. Kai to thema elikse.... kai me mia genikh syneleysh opou enhmerothikan oloi kai apofasisame na asfalisoume kai toys koinoxrhstous xorous....
    Ayta Nikos Xalkida telos kalo ola kala kai oloi pleon zestenontai...
    Nikos Chalkida

Δικαιώματα απάντησης