Αφού το δουλεύεις όλο το 24ωρο καθημερινά γιατί όχι; Το ίδιο σπορ με πετρέλαιο θα ήταν ακόμη πιο ακριβό...
Η εξίσωση είναι σωστή γιατί είναι όμορφη. - Dirac
Ειμαι ιδιοκτήτης διαμέρισματος στο οποίο πρόσφατα (23/11/2005) άρχισε η λειτουργία ατομικής θέρμανσης με φυσικό αέριο. Ο Θερμοστάτης είναι μόνιμα ανοιχτός στους 23 βαθμούς C. Ο πρώτος λογαρισμός της ΔΕΠΑ ήταν 368 Ευρώ για κατανάλωση 80 ημερών,μέχρι 30/1/2006, περίπου 700 μονάδες. Ολοι οι υπολοιποι στην πολυκατοικία που έχουν ατομικά συστήματα πλήρωσαν πάνω από 320 Ευρώ για το ίδιο διάστημα. Είναι λογική η κατανάλωση αυτή;
Αφού το δουλεύεις όλο το 24ωρο καθημερινά γιατί όχι; Το ίδιο σπορ με πετρέλαιο θα ήταν ακόμη πιο ακριβό...
Η εξίσωση είναι σωστή γιατί είναι όμορφη. - Dirac
Είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζουμε την ποιότητα της θερμομόνωσης του διαμερίσματος και την θέση του (για να εκτιμήσουμε την εξωτερική θερμ.)
Θα το συγκρίνω με τα δικά μου δεδομένα γιατί και εγώ έχω επιτοιχιο λεβητα αερίου, όμως έχω πολύ καλή μόνωση και μένω σε σχετικά ζεστή περιοχή.
Θα αθροίσω τους λογαριασμούς και τα ξαναλέμε...
Ποσο παει ρε παιδια η ατομικη θερμανση με επιτοιχιο ;
I'm Cold
Δεν είναι κάτι που είναι προκοστολογημένο.
Ο λέβητας έχει περίπου 1000 και επιπλέον ότι στοιχίσει η εγκατάσταση.
Με τον όρο 'εγκατάσταση' εννοούμε την διαδικασία αδειοδότησης, το εφάπαξ ποσόν για την σύνδεση με το δίκτυο, σωλήνες, εξαρτήματα, φίλτρο και αν είναι σε κλειστό χώρο προαιρετικά ανιχνευτή και ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα ασφαλείας (εγώ σου συνιστώ να βάλεις) και φυσικά την εργασία του εγκαταστάτη.
Ολα αυτά μπορούν να αποκλίνουν αρκετά από εγκαταστάτη σε εγκαταστάτη (εκτός βέβαια από το ποσό που πληρώνεις στη ΔΕΠΑ) και από περίπτωση σε περίπτωση (απόσταση κατανάλωσης από μετρητή, ανα θα βάλεις και κουζίνα, τρόπος σύνδεσης σωλήνων κ.α.). Φαντάσου πόσο θα αποκλίνει το άθροισμά τους. Αρα το μόνο που μπορώ να σου πώ είναι "πάρε προσφορές".
α) Οι επίτοιχες μονάδες μπορεί ναι είναι και θερμοσίφωνες ροής. Οπότε πρέπει να ληφθεί και αυτή η κατανάλωση υπ'όψη.quote:Originally posted by karamouzi
Ειμαι ιδιοκτήτης διαμέρισματος στο οποίο πρόσφατα (23/11/2005) άρχισε η λειτουργία ατομικής θέρμανσης με φυσικό αέριο. Ο Θερμοστάτης είναι μόνιμα ανοιχτός στους 23 βαθμούς C. Ο πρώτος λογαρισμός της ΔΕΠΑ ήταν 368 Ευρώ για κατανάλωση 80 ημερών,μέχρι 30/1/2006, περίπου 700 μονάδες. Ολοι οι υπολοιποι στην πολυκατοικία που έχουν ατομικά συστήματα πλήρωσαν πάνω από 320 Ευρώ για το ίδιο διάστημα. Είναι λογική η κατανάλωση αυτή;
β) 23 βαθμούς; δηλ. αν βάλεις και θερμόμετρο χώρου και δείχνει 23 βαθμούς τότε υπολόγισε ότι έχεις το θερμοστάτη αρκετά ψηλά πράγμα που ανεβάζει την κατανάλωση![]()