Σελίδα 6 από 6 ΠρώτοΠρώτο ... 456
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 51 μέχρι 57 από 57

Θέμα: Ανακυκλοφορία ζεστού νερού χρήσης

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:Originally posted by nyannaco

Γρηγόρη, για σένα είναι εύκολο... εγώ πρέπει να βρω υδραυλικό
    Απ'την άλλη, η αλήθεια είναι ότι δεν πολυασχολήθηκα ποτέ γιατί δεν με πειράζει, το χειμώνα λίγη θέρμανση δεν πάει χαμένη (χώρια που το μπόιλερ το ανάβω μαζί με τη θέρμανση έτσι κι αλλιώς, για να μην ξαναζεσταίνω άδικα το λέβητα), κι όσο για το καλοκαίρι, δε με σκοτώνει ένας χειρισμός μια φορά τη σαιζόν [:I]

Νίκος
    Ναι βρε φίλε Νίκο...κουβέντα να γίνετε τώρα.....και να προβληματιζόμαστε...
    Γεία σου φίλε Μουστάκια....άκου 4......

quote:Το τι θα γίνει με χαλασμένο boiler το είπα εννοώντας κυρίως το τι θα γίνει αν κλείσει κάποιος τις βάνες του boiler (επειδή αυτό πχ στάζει) και αφήσει τον κυκλοφορητή ως έχει. Αλλά μάλον δε θα γίνει και τίποτα φοβερό.
    Δεν έχεις και άδικο.....για να πεις ότι είσαι σωστός γιατί πολύ λογικά όπως είπες σε μία βλάβη διαρροή ό άλλος η πρώτη κίνηση που κάνει είναι να κλείσει βάνες αγνοώντας ότι πρέπει να σβήσει και τον κυκλοφορητή... Η λύση είναι τοποθέτηση ΒΔΠ... αλλά ποιος το κάνει[?]....

www.udravlikos.gr

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Apr 2010
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    19
    Γεια σας και παλι,
    δεν μπορω ν` αντισταθω στον πειρασμο...
    Εχω ηλεκτρο-θερμοσυφωνο-μποιλερ 100λτ που ζεστενεται απο τον κυκλοφοριτη του λεβητα,,
    ο εγκαταστατης μου εδειξε σωλημα ταπωμενη στο λεβητοστασιο, μου ειπε οτι ειναι ανακυκλοφορια!
    ειμαι σε μεζονετα τριων οροφων και πραγματι το ΖΝΧ αργει ν` ανεβει.
    Αρα χρειαζομαι ανακυκλοφορια?!
    -τι κυκλοφοριτακι να βαλω?
    -ποια η ροη της κυκλοφοριας?
    -Υποθετω οτι το ΖΝΧ ανακυκλωνεται μονο οταν λειτουργει ο λεβητας?
    -το συστημα -σωληνωση ανακυκλοφοριας- ουσιαστικα λειτουργει σαν ενα ακομα θερμαντικο σωμα?
    -Θα βαλω θερμοστατικο διακοπτη πανω σε κολωνα θερμανσης?
    -πως ρυθμιζω για να μην χανω τη θερμοτητα που ανακυκλωνεται ισως ματαια?
    - η γυναικα μου νομιζει οτι κρυβω ερωμενη στο λεβητοστασιο, διοτι λεει οτι περναω πολλες ωρες κλεισμενος εκει κατω, και ακουουει , λεει διαφορους θορυβους... Εσεις τι λετε στις δικες σας συζυγους???
    - χρησιμοποιω παντου Loctite 55 νημα, ειμαι σωστος η πρεπει να μαθω το κανναβι?

Καλο ΣΚ.
    Σας ευχαριστω
    Φανης

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Θα μπορούσες να βάλεις αλλά δεν είναι τόσο απλό ώστε να το κάνεις μόνος σου, τόσο από υδραυλικής όσο και από ηλεκτρολογικής πλευράς. Θα σε παρακαλούσα να ρίξεις και μια ματιά εδώ.
    Υπάρχουν ειδικοί κυκλοφορητές γι'αυτή τη δουλειά, δεν χρησιμοποιούνται κυκλοφορητές θέρμανσης.
    Ενημερωτικά, πάντως, ο κυκλοφορητής συνήθως ελέγχεται από χρονοδιακόπτη (π.χ. δύο λεπτά κάθε είκοσι), αλλά υπάρχουν και άλλοι τρόποι (έχει συζητηθεί εκτενώς στο forum). Σε κάθε περίπτωση, χρειάζεται και ένας υδροστάτης στο μπόιλερ ώστε να μην εκκινεί ο κυκλοφορητής αν η θερμοκρασία του νερού δεν είναι πάνω από ένα όριο.
    Αν δεν είσαι σίγουρος ότι οι σωλήνες τόσο του ΖΝΧ όσο και της ανακυκλοφορίας έχουν μονωθεί σωστά, τότε ρισκάρεις μεγάλες απώλειες με την ανακυκλοφορία.
    quote:- η γυναικα μου νομιζει οτι κρυβω ερωμενη στο λεβητοστασιο, διοτι λεει οτι περναω πολλες ωρες κλεισμενος εκει κατω, και ακουουει , λεει διαφορους θορυβους... Εσεις τι λετε στις δικες σας συζυγους???
    Τις πήραμε κανα-δυο φορές μαζί, και τους δείξαμε και το forum. Δεν ξαναπλησίασαν

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Φίλε διάβασε αυτό και θα πάρεις τις απαντήσεις που ψάχνεις.
    http://www.grundfos.com/web/HOMEGR.N...ag/ASTI-76ZCJH
    και πάτα στο λινκ Ανακυκλοφορία Ζεστού Νερού Χρήσης

http://udravlikos.gr

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Apr 2010
    Θέση
    Korinthia, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    13
    Γεια σας και από εμένα.
    Αν μπορώ να πω κι εγώ την άποψη μου . . .
    Ο παραπάνω πίνακας (αυτός με τα κέρατα επάνω) είναι μάλλον πίνακας που έφτιαχναν παλαιά με ρελαί τύπου λυχνίας. Επειδή έχω συναντήσει αρκετούς τέτοιους η συνδεσμολογία του είναι απλός για να εκκινεί τους κυκλοφορητές και τον καυστήρα. Δεν κάνει για Η/Β γιατί πράγματι δεν αφήνει την τελευταία Η/Β ανοικτή. Η αποθέρμανση γινόταν συνδέοντας έναν υδροστάτη από μόνιμη φάση με έναν από τους κυκλοφορητές ο οποίος (και μόνο αυτός) θα έκανε αποθέρμανση.
    Πιστεύω ότι το καλύτερο στη περίπτωση του λεβητοστασίου της πιο πάνω φωτογραφίας, είναι να αφαιρεθεί η Η/Β του boiler. Να παραμείνει όμως η Η/Β της θέρμανσης. Έτσι όταν ο πελάτης ανοίξει το boiler από τον θερμοστάτη χώρου θα εκκινεί μόνο ο κυκλοφορητής και θα πηγαίνει ζεστό νερό μόνο στο boiler. Όταν κατά την χειμερινή περίοδο ο πελάτης ανάβει την θέρμανση το ζεστό νερό θα πηγαίνει και στο boiler. Η αποθέρμανση αφού δεν παρεμβάλλεται τίποτα μεταξύ κυκλοφορητή και boiler θα γίνεται στο boiler.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Φίλε Γιάννη, καλωσόρισες στο forum.
    Η λύση που προτείνεις θα δουλέψει, αλλά έχω κάποιες ενστάσεις στην κατάργηση της Η/Β του boiler. Συγκεκριμένα, κατά το άναμμα θέρμανσης ενώ το νερό στο boiler είναι κρύο: το boiler θα γονατίσει τη θέρμανση, και θα αργήσει να ζεσταθεί το σπίτι, την ώρα που εγώ κρυώνω! Κατά την ταπεινή μου άποψη, η λύση της αντικατάστασης του ΠΑ με κατάλληλο για Η/Β και αποθέρμανση στην τελευταία είναι προτιμότερη.

Νίκος

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Apr 2010
    Θέση
    Korinthia, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    13

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Καλημέρα nyannaco, ευχαριστώ που απαντάς στην πρόταση μου.
    Σίγουρα η λύση με 2 Η/Β και αποθέρμανση στη τελευταία είναι και η καλύτερη.
    Η πρόταση μου έγινε για μια οικονομική λύση στη πρόβλημα του φίλου μας, απλά μπορεί να βγάλει την Η/Β του boiler και με μια απλή σύνδεση να λύσει το πρόβλημα της αποθέρμανσης. Συμφωνώ ότι η καλύτερη λύση είναι αυτή που προτείνεις αλλά αν ο πελάτης απαντά ¨αφού έτσι δούλευε τόσα χρόνια¨ τότε μπορεί να φανείς ο κακός που πάει να τα ¨κονομήσει¨. Άστα εδώ στην επαρχία οι νέοι τεχνικοί που θέλουν καλές εγκαταστάσεις έχουμε το πρόβλημα ότι ¨τα βάζουμε με τους παλιούς για να πάρουμε κι εμείς ένα κομμάτι πίτα¨ δεν είναι έτσι όμως

όταν το μάθω, θα το πώ σε όλους !!!

Δικαιώματα απάντησης