Προσωπικά αυτό που θα σου προτείνω είναι να πάρεις τουλάχιστον 3 με 4 προσφορές αναλυτικές (υλικά και εργασία ξεχωριστά), όπου κάθε ένας να αναφέρει αναλυτικά τι υλικά θα χρησιμοποιήσει. Μόνο έτσι γίνεται σύγκριση προσφορών.
Γειά σας και χαρά σας .Χτίζω ένα σπίτι 108 τετραγωνικά .Τρία υπνοδωμάτια χωλ δύο μπάνια μκρό και μεγάλο , σαλόνι -καθιστικό , κουζίνα και λεβητοστάσιο στην πυλωτή. Ήδη προυπάρχει ένας όροφος και χτίζω δεύτερο .Για την εγκατάσταση ( μιλάμε μόνο για τον δεύτερο όροφο και το λεβητοστάσιο )και μόνο πίνακες σπιτιού καλώδια πίνακας στο λεβητοστάσιο κ.λ.π μου ζήτησε 2500 e . Τα κρίνετε ότι είναι πολλά γιατί εμένα μου φάνηκαν υπερβολικά (φυσικά μου είπε ότι θα βάλει τα καλύτερα υλικά και λοιπά ).
Προσωπικά αυτό που θα σου προτείνω είναι να πάρεις τουλάχιστον 3 με 4 προσφορές αναλυτικές (υλικά και εργασία ξεχωριστά), όπου κάθε ένας να αναφέρει αναλυτικά τι υλικά θα χρησιμοποιήσει. Μόνο έτσι γίνεται σύγκριση προσφορών.
Έχω δώσει το σπίτι σε πολιτικό μηχανικό αυτεπιστασία αν κάτι λέει αυτό .Αυτό που θα ήθελα να σε ρωτήσω ειναι βρίσκεις το ποσό λογικό για μια συνηθισμένη εγκατάσταση με καλά υλικά κ.λ.π ?quote:Originally posted by ziko
polath νομίζω ότι κάπου εδώ μέσα λες ότι έχεις εμπιστοσύνη στην τιμιότητα του μηχανικόυ σου. Μ αυτά που γράφεις εδώ δείχνεις το αντίθετο. Δεν ξέρω από τιμές ηλεκτρολόγου αλλά θα σου έδινα μια συμβουλή. Πες τον μηχανικό σου να σου κάνει μελέτες εφαρμογής και από κει και πέρα μόνος σου πλεον κάνε αυτό που λέει ο ziko σε όλες τις φάσεις των εργασιών.
http://levitostasia.com
Εμενα για την ιδια δουλεια σε σπιτι 100 τετραγωνικα , μονοκατοικια , με 3 κραβατοκαμαρες ηλεκτρικη εγκατασταση εξ αρχης λογο ανακατασκευης, μου ζητησε 1500ε.
Η τιμη βεβαια ειναι για επαρχια που οι τιμες ειναι σημαντικα φθηνοτερες, στην Αθηνα βαρανε στο κεφαλι...![]()
Παιδιά ακούστε τι λέει ο Ziko. Δεν είναι δυνατόν να συγκρίνουμε προσφορές με τα τετραγωνικά. Κάποιος από τους κατασκευαστές θα αδικηθεί...
Η τιμη παει 2000-2500 ο οροφος.5 πριζες ανα δωματιο και καλωδιωδη συναγερμου+δορυφορικη![]()
Akoma η οικοδομη ειναι γεματο λαμογια
sini8os oi hlektrologoi pernoune kata apokopi megala erga opos tuxenei na perno k ego.
twra oso gia ta 2000-2500 xiliarika pou se zitise pisteyo den eine akrivo.skepsou oti sunaderfos apo veroia gia mia monokatikoia pire 4 xaliarika.ara min milas ka8olou eise ok
Mas Aresei Pou Eimaste Ellhnes
Για σιγά ρεσί kourkos
Μήπως θα πρέπει να πάμε σε κανένα συμβολαιογράφο και να γράψουμε το σπίτι μας εξ αδιαιρέτου με τον ηλεκτρολόγο εγκαταστάτη? Μην τρελαθούμε τελείως δηλαδή. Τι θα περάσει? Χρυσά καλώδια? Μια μπρίζα ξέρω ότι κοστίζει σύνολο 20 Ευρώ. Πέντε μπρίζες λέει ό άλλος σε ένα δωμάτιο (υπεβολή αλλά θα το δεχτώ) σύνολο 100 Ευρώ ανά δωμάτιο Πέντε δωμάτια σύνολο 500 Ευρώ. Τα υπόλοιπα 3500 ή 2000 που τα κολλάς?
http://levitostasia.com