Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 11 μέχρι 20 από 25

Θέμα: Αμοιβή Ηλεκτρολόγου

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Ως κόστος υλικών, το μόνο που έχει αξιόλογο κόστος είναι ο ηλεκτρικός πίνακας με τα υλικά (ασφάλειες - διακόπτες). Πρόσφατο παράδειγμα είναι πίνακας με υλικό για τριφασικό ρεύμα σε σπίτι με 4 δωμάτια + κουζίνα + μπάνιο κόστισε περίπου 200 €. Τώρα καλωδιώσεις, κουτιά, σωλήνες κτλ δεν είναι δεν είναι αξιόλογα προς μέτρηση μιάς και 100μ 1,5mm2 καλώδιο στοιχίζει περίπου 10€.
    Το σύνολο των υλικών χωρίς πριζοδιακόπτες για το πιό πανω σπίτι στοιχισαν περίπου 500€ μαζί με εγκαταστάσεις κλιμακοστασίου, τηλεφωνικού δικτύου και TV.
    Ο χρόνος εγκατάστασης συγκεντρωτικά διότι δεν πηγαίναμε και κάθε μέρα μιας και ήταν σπίτι φίλου, ήταν περίπου 6 ημέρες.
    Δε λέω να πληρωθεί ο ηλεκτρολόγος για μιά τέτοια δουλειά αλλά πόσα θέλει να βγάλει σε 6 ημέρες? 2000€ ?
    Ε, να μήν τρελαθούμε κι όλας. Και δεν είναι τυχαίο για την ίδια δουλειά με τα ίδια υλικά ένας να ζητάει 2500€ και ένας άλλος 1500€ δηλαδή τί, ο δεύτερος δουλεύει από χόμπυ και βάζει και από την τσέπη του?
    Τα πάντα θέλουν ψάξιμο. Αρκετές προσφορές για να δείς τελικά τι σε συμφέρει.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Sep 2004
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    820
    Βρίσκουν και τα κάνουν. Γνώμη μου. Και σας μιλάει άνθρωπος που πήρε φωτιά σε σπίτι που έμενε, από "δουλειά" ηλεκτρολόγου...
    Καλά που είχε πυροσβεστήρα ο σπιτονοικοκύρης μου που έμενε απέναντι, μόνο αυτό σας λέω...
    =================================================
    Η εξίσωση είναι σωστή γιατί είναι όμορφη. - Dirac

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Feb 2006
    Θέση
    athens, , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    36
    dimi δεν το διατυπωσα σωστα παραπανω.Για τις 5 πριζες ανα δωματιο εννοω (2 σουκο+1TV+1 σουκο για αιρκοντισιον+1 τηλεφωνου)συνολο 5

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2006
    Θέση
    veroia, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    11
    ksana kalispera.
    katarxas vriskoune kai patane merikoi.
    Giati otan esu kegese na telioseis to spiti sou k na mpeis mesa les den gam...e ta dino na telionoume.
    na sas po kai kati pou to eida kiolas otan eimoun xalkidiki hlektrologos gia ena spiti me duo domatia , wc , kouzina kai ena saloni mikro pire 2000 xiliarika.
    ta eida ta vlepo ka8e mera k ta leo
    Mas Aresei Pou Eimaste Ellhnes

Super Moderator
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2006
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    528
    quote:Originally posted by kourkos

ksana kalispera.
    katarxas vriskoune kai patane merikoi.
    Giati otan esu kegese na telioseis to spiti sou k na mpeis mesa les den gam...e ta dino na telionoume.
    na sas po kai kati pou to eida kiolas otan eimoun xalkidiki hlektrologos gia ena spiti me duo domatia , wc , kouzina kai ena saloni mikro pire 2000 xiliarika.
    ta eida ta vlepo ka8e mera k ta leo
    Mas Aresei Pou Eimaste Ellhnes
    Εσύ μπορεί να τα βλέπεις και να τα λές,εγώ όμως για να τα διαβάσω μου πεταχτήκαν τα μάτια έξω.Γιατί δεν γράφεις ελληνικά,όπως όλοι; Καλά τα greeklish αλλά για να τα διαβάσεις σου φεύγει η ψυχή!!!!!!!!!

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Apr 2005
    Θέση
    , , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    44
    Κι εγώ 2500 προσφορά πήρα από ηλεκτρολόγο για κατασκευή 130 τ.μ. με 35 πρίζες. Όσο για μια τιμή 20 ευρώ που είδα παραπάνω, δε μιλάτε μόνο για το κουτί, έτσι; Γιατί η υποδοχή που μπαίνει η πρίζα ή ο διακόπτης ζήτημα να έχει 1-2 ευρώ. Οπότε, αν βάλεις και τον πίνακα που θα έχει 200 ευρώ, με όλα τα υλικά να φτάνει στα 500 ευρώ; ΟΚ.
    Και τα άλλα 2000 για 5-6 καθαρές μέρες εργασίας; Πόσο είναι δηλαδή το μεροκάματο ενός ηλεκτρολόγου; 300-400 ευρώ ανά ημέρα; Εγώ που φτιάχνω το σπίτι ούτε το 1/5 δε βγάζω το μήνα μεροκάματο.
    Κι αυτά τα ποσά είναι καθαρά, έτσι; Από κει και πέρα έχει και ΦΠΑ

Super Moderator
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2006
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    528
    Δεν νομίζω να υπάρχει ηλεκτρολόγος που να βγάζει 2.000-3.000 παντελόνι την εβδομάδα και να δουλεύει ακόμα.Βέβαια τονίζω ότι δέν ξέρω από τιμές ηλεκτρολόγου αλλά μιά και είμαι στον χώρο του ελεύθερου επαγγέλματος πιστεύω ότι οι τιμές σίγουρα έχουν να κάνουν με την ποιότητα της εργασίας και των υλικών.
    Σίγουρα υπάρχουν και κάποιοι απίθανοι τύποι που νομίζουν ότι είναι θεοί και ίσως είναι και η πλειοψηφία αλλά υπάρχουν και σωστοί επαγγελματίες.
    Μπορεί κάποιος να δουλεύει μόνος του ή με ένα βοηθό και να είναι ακόμα στην εποχή του σφυροκάλεμου.
    Κάποιοι άλλοι όμως έχουν 6 και 10 άτομα προσωπικό και απο τέσσερα αυτοκίνητα με full εξοπλισμό.Όταν αυτός ο άνθρωπος πληρώνει μαζί με τα ένσημα 700 euro την ημέρα και σου τελειώνει το σπίτι σε 4 μέρες και δέν σου λέει ότι τις τρύπες θα τις κλείσει ο σοφατζής και δέν τοποθετεί τον θερμοστάτη χώρου πάνω απο το σώμα και δέν έχει πισωγυρίσματα απο ατέλειες και δέν βάζει όλο τον φωτισμό σε δύο ασφάλειες και,και,και,και............
    Έ,αυτος δεν πρέπει να πληρωθεί;
    Και στο κάτω-κάτω όποιος έχει το στομάχι και τις αντοχές ας έρθει να εξασφαλίσει δουλειά και φαί σε άλλες πέντε οικογένιες και να πληρώνει ΤΕΒΕ,ΙΚΑ,ΑΔΕΙΕΣ,ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ,ΕΡΓΑΛΕΙΑ..........και μετά τα λέμε.
    Τώρα θα μου πείτε που να τους βρούμε αυτούς και ότι είναι η εξαίρεση στον κανόνα.
    Λάθος.Ετσι είναι οι επαγγελματίες και αυτή την δουλειά κάνουνε και πρέπει να την πληρωθούνε.Τώρα κάτι τύποι που έχουν ένα βοηθό που του δίνουν 20-30 euro μεροκάματο χωρίς ένσημα,χωρίς εργαλεία και είναι με μία μπύρα στο χέρι τότε φταίμε εμείς οι πελάτες που αυτοί υπάρχουν και δουλεύουν ακόμα.
    ΗΘΟΣ-ΣΥΝΕΠΕΙΑ-ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑ και σεβασμός προς τον πελάτη πρέπει να είναι τα χαρακτηριστικά ενός ελεύθερου επαγγελματία και η αναγνώρηση και καταξίωση έρχεται απο μόνη της.
    Ισως να ξέφυγα λίγο απο το θέμα αλλά νομίζω ότι το ΠΟΣΟ ΚΑΝΕΙ ΜΑΣΤΟΡΑ έχει να κάνει με το ΤΙ ΣΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Ο ΜΑΣΤΟΡΑΣ.

Αγαπητέ burnerman έχεις δίκιο στην αρχή μου φάνηκαν πολλά τα λεφτά αλλά τώρα βλέπω ότι τα αξίζει ο ηλεκτρολόγος που πήρα. Απο την στιγμή που τον φωνάζω σε 5 λεπτά είναι στην οικοδομή έχει τρία παλικάρια στην οικοδομή και αυτός τέσσερις σε 4 μέρες μέσα το τελείωσε το σπίτι.
    quote:Originally posted by burnerman

Δεν νομίζω να υπάρχει ηλεκτρολόγος που να βγάζει 2.000-3.000 παντελόνι την εβδομάδα και να δουλεύει ακόμα.Βέβαια τονίζω ότι δέν ξέρω από τιμές ηλεκτρολόγου αλλά μιά και είμαι στον χώρο του ελεύθερου επαγγέλματος πιστεύω ότι οι τιμές σίγουρα έχουν να κάνουν με την ποιότητα της εργασίας και των υλικών.
    Σίγουρα υπάρχουν και κάποιοι απίθανοι τύποι που νομίζουν ότι είναι θεοί και ίσως είναι και η πλειοψηφία αλλά υπάρχουν και σωστοί επαγγελματίες.
    Μπορεί κάποιος να δουλεύει μόνος του ή με ένα βοηθό και να είναι ακόμα στην εποχή του σφυροκάλεμου.
    Κάποιοι άλλοι όμως έχουν 6 και 10 άτομα προσωπικό και απο τέσσερα αυτοκίνητα με full εξοπλισμό.Όταν αυτός ο άνθρωπος πληρώνει μαζί με τα ένσημα 700 euro την ημέρα και σου τελειώνει το σπίτι σε 4 μέρες και δέν σου λέει ότι τις τρύπες θα τις κλείσει ο σοφατζής και δέν τοποθετεί τον θερμοστάτη χώρου πάνω απο το σώμα και δέν έχει πισωγυρίσματα απο ατέλειες και δέν βάζει όλο τον φωτισμό σε δύο ασφάλειες και,και,και,και............
    Έ,αυτος δεν πρέπει να πληρωθεί;
    Και στο κάτω-κάτω όποιος έχει το στομάχι και τις αντοχές ας έρθει να εξασφαλίσει δουλειά και φαί σε άλλες πέντε οικογένιες και να πληρώνει ΤΕΒΕ,ΙΚΑ,ΑΔΕΙΕΣ,ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ,ΕΡΓΑΛΕΙΑ..........και μετά τα λέμε.
    Τώρα θα μου πείτε που να τους βρούμε αυτούς και ότι είναι η εξαίρεση στον κανόνα.
    Λάθος.Ετσι είναι οι επαγγελματίες και αυτή την δουλειά κάνουνε και πρέπει να την πληρωθούνε.Τώρα κάτι τύποι που έχουν ένα βοηθό που του δίνουν 20-30 euro μεροκάματο χωρίς ένσημα,χωρίς εργαλεία και είναι με μία μπύρα στο χέρι τότε φταίμε εμείς οι πελάτες που αυτοί υπάρχουν και δουλεύουν ακόμα.
    ΗΘΟΣ-ΣΥΝΕΠΕΙΑ-ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑ και σεβασμός προς τον πελάτη πρέπει να είναι τα χαρακτηριστικά ενός ελεύθερου επαγγελματία και η αναγνώρηση και καταξίωση έρχεται απο μόνη της.
    Ισως να ξέφυγα λίγο απο το θέμα αλλά νομίζω ότι το ΠΟΣΟ ΚΑΝΕΙ ΜΑΣΤΟΡΑ έχει να κάνει με το ΤΙ ΣΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Ο ΜΑΣΤΟΡΑΣ.

Διαχειριστής dimis's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2002
    Θέση
    Δήμος Βόλβης Ν. Θεσσαλονίκης
    Ιδιότητα:
    Υδραυλικός
    Απαντήσεις
    1,200
    Ο burnerman έγραψε κάτι που είναι σοφό Ισως να ξέφυγα λίγο απο το θέμα αλλά νομίζω ότι το ΠΟΣΟ ΚΑΝΕΙ ΜΑΣΤΟΡΑ έχει να κάνει με το ΤΙ ΣΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Ο ΜΑΣΤΟΡΑΣ.
    burnerman και που να δεις μπρίζες πίσω από σώματα (η εγκατάσταση θέρμανσης έχει τελειώσει και κοπανάει την μπρίζα πίσω από το σώμα) Το αποτέλεσμα? μερεμέτια στο σοβά
    Άσε δε που δεν ξέρουν τι θα πει αυτονομία και τραβάνε ένα κοινό καλώδιο παροχής και ένα κοινό επιστροφής για τους θερμοστάτες χώρου σε μια τριόροφη μεζονέτα πχ. Και αν τους πεις για κιτουράμι εκεί είναι που πέφτει γέλιο μια και τα καλώδια αυτά δεν θα πρέπει να περνάνε μέσα από το ίδιο κανάλι που περνάνε και τα καλώδια για τις μπρίζες και λόγω μαγνητισμού κάνει παλαβά ο κιτουράμι
    Και πολλές φορές αν θέλεις να κλείσεις τον ασφαλοδιακόπτη του καυστήρα αναγκάζεσαι να κλείσεις την παροχή ρεύματος στο μισό σπίτι Αμ το άλλο σου έτειχε? Για να λειτουργεί ο καυστήρας πρέπει να έχεις σηκωμένη την ασφάλεια του θερμοσύφωνα
    Κάνουν και τους καυστηρατζήδες πολλές φορές και ρωτάνε μετά από πολλές προσπάθειες γιατί βραχυκυκλώσει ο θερμοστάτης χώρου ενώ τον σύνδεσαν σύμφωνα με το σχέδιο? Φυσικά δεν ξέρουν τι σημαίνει το σχέδιο δίοδης αντίστασης και συνδέουν την επιστροφή στον ουδέτερο οπότε μόλις ζυτήσεις θέρμανση κλακ κάτω η ασφάλεια
    Οπότε κάθε τιμή είναι σχετική.
    Να για να μην κατηγορούν μόνο τους υδραυλικούς
    http://levitostasia.com

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Feb 2006
    Θέση
    athens, , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    36

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Η ελλαδα ειναι μπανανια. Οτι δηλωσεις εισαι.Ο ενας μαστορας κατηγορει τον αλλο οτι δεν ειναικαλος αμα δωσει πιο φτηνη τιμη.Αλλα η ηλεκτρολογοι δενονται στο πιστοποιητικο της ΔΕΗ και ζητανε οτι θελουν.Τεχνη πουλανε.Δουλευουν με 300% κερδος.Οσοι ασχολουνται με οικοδομη προσπαθουν να σε κοροιδεψουν γιατι εχουμε αγνοια των πραγματων.ΟΛοι στην οικοδομη δουλευουν με το παραπανω κερδος.

Δικαιώματα απάντησης