quote:
Originally posted by burnerman
Δεν νομίζω να υπάρχει ηλεκτρολόγος που να βγάζει 2.000-3.000 παντελόνι την εβδομάδα και να δουλεύει ακόμα.Βέβαια
τονίζω ότι δέν ξέρω από τιμές ηλεκτρολόγου αλλά μιά και είμαι στον χώρο του ελεύθερου επαγγέλματος πιστεύω ότι οι τιμές σίγουρα έχουν να κάνουν με την ποιότητα της εργασίας και των υλικών.
Σίγουρα υπάρχουν και κάποιοι απίθανοι τύποι που νομίζουν ότι είναι θεοί και ίσως είναι και η πλειοψηφία αλλά υπάρχουν και σωστοί επαγγελματίες.
Μπορεί κάποιος να δουλεύει μόνος του ή με ένα βοηθό και να είναι ακόμα στην εποχή του σφυροκάλεμου.
Κάποιοι άλλοι όμως έχουν 6 και 10 άτομα προσωπικό και απο τέσσερα αυτοκίνητα με full εξοπλισμό.Όταν αυτός ο άνθρωπος πληρώνει μαζί με τα ένσημα 700 euro την ημέρα και σου τελειώνει το σπίτι σε 4 μέρες και δέν σου λέει ότι τις τρύπες θα τις κλείσει ο σοφατζής και δέν τοποθετεί τον θερμοστάτη χώρου πάνω απο το σώμα και δέν έχει πισωγυρίσματα απο ατέλειες και δέν βάζει όλο τον φωτισμό σε δύο ασφάλειες και,και,και,και............
Έ,αυτος δεν πρέπει να πληρωθεί;
Και στο κάτω-κάτω όποιος έχει το στομάχι και τις αντοχές ας έρθει να εξασφαλίσει δουλειά και φαί σε άλλες πέντε οικογένιες και να πληρώνει ΤΕΒΕ,ΙΚΑ,ΑΔΕΙΕΣ,ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ,ΕΡΓΑΛΕΙΑ..........και μετά τα λέμε.
Τώρα θα μου πείτε που να τους βρούμε αυτούς και ότι είναι η εξαίρεση στον κανόνα.
Λάθος.Ετσι είναι οι επαγγελματίες και αυτή την δουλειά κάνουνε και πρέπει να την πληρωθούνε.Τώρα κάτι τύποι που έχουν ένα βοηθό που του δίνουν 20-30 euro μεροκάματο χωρίς ένσημα,χωρίς εργαλεία και είναι με μία μπύρα στο χέρι τότε
φταίμε εμείς οι πελάτες που αυτοί υπάρχουν και δουλεύουν ακόμα.
ΗΘΟΣ-ΣΥΝΕΠΕΙΑ-ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑ και σεβασμός προς τον πελάτη πρέπει να είναι τα χαρακτηριστικά ενός ελεύθερου επαγγελματία και η αναγνώρηση και καταξίωση έρχεται απο μόνη της.
Ισως να ξέφυγα λίγο απο το θέμα αλλά νομίζω ότι το
ΠΟΣΟ ΚΑΝΕΙ ΜΑΣΤΟΡΑ έχει να κάνει με το
ΤΙ ΣΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Ο ΜΑΣΤΟΡΑΣ.