Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 21 μέχρι 29 από 29

Θέμα: φτηνο ΄η΄ ακριβο;

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2006
    Θέση
    salonica, , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    71

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Τι το΄θελες βρε burneman; καλα ειχα ΄καθαρισει΄(κατα andronoglou) με το μπουρι και τον συλλεκτη συμπυκνωματων, αλλα τωρα με μπερδεψες. Τι σου φταιει η καμιναδα μας; Οπως προειπα, πρακτικα ειναι στο κεντρο της οικοδομης αρα σχετικα(; προστατευμενη απο το κρυο. Οσο για τον καυστηρα, απ΄οσο καταλαβαινω απλως καιει πετρελαιο. Τι τον νοιαζει αν κανει παρεα με τον ΄ταδε΄ η΄ τον ΄δεινα΄ λεβητα; θα ..παρεξηγηθουνε; (δε ξερω για τους νεωτερους που.. βραζει το αιμα τους, αλλα ο δικος μας ειναι cool!). Για λεβητα οντως ψαχνω κατι με CE και ISO 9001, και δεν ειναι και πολλοι. Εδω (θεσ/νικη) βρηκα Stibetherm (η παλια Stiebel Eltron), Thermostahl και Βιοσσωλ (ISO; και ισως Protherm. Aπο εισαγομενο μαντεμι, αφου απεκλεισα (λογω τιμης) τους Γερμανικους (Buderus, Wolf) επεζησαν μονον οι Γαλλικοι (Ζaegel-Held και De Dietrich) αλλα κι΄άυτοι ..δαγκανουν!!
    airmitzi

Super Moderator
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2006
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    528
    Την εποχή που φτιάχτηκε η πολ/κία σας,ώς κοινό μυστικό,όλες οι κατασκευές απο την καμινάδα εώς το λαμπατέρ είχαν μία υπερβολή.Δέν είπα να την γκρεμίσετε,ακόμα και λάθος να είναι με ένα τάμπερ βαρύτητας ή και με συλλεκτη συμπυκνωματων φτιάχνετε.Εγώ πρότεινα μιά που θα μπείτε στα έξοδα να αλλάξετε τον λέβητα,τουλάχιστον αυτή την φορά να γίνει κάποια μελέτη,[u]γιατί χωρίς υπογραφή ο καθένας τάζει [u]παπάδες,για να γλυτώσετε απο μελλοντικά προβλήματα.Απο τότε μέχρι τώρα,έχουν αλλάξει τόσα πράγματα στον τομέα της θέρμανσης,όσα απο τον ATARI στον DUAL CORE.Όσο για το θέμα τι να αγοράσετε,ελληνικός χαλύβδινος που να αξίζει να να δίνει αυτά που λέει και κάτι παραπάνω είναι μόνο ο ΠΥΡΚΑΛ(προσωπική άποψη),αλλά πού να τον βρείς!!
    Σε μαντέμι,φίλε μου,χαμηλών θερμοκρασιών ΚΑΖΗΣ δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμα.Προτείνω CHAPPEΕ,χωρίς φόβο και πάθος.Δεν παίρνω μίζα,απλώς σαν εταιρία έχει καλύτερη πολιτική αντιμετώπισης του πελάτη,δεν είναι <<γιούργια>> κοινώς.Τώρα όλοι οι καινούργοι λέβητες είναι πιεστικοί με αρκετά μαγάλη αντίθλιψη και με μία σχετικά δύσκολη καμινάδα, κανένας καυστήρας ηλικίας άνω της 8ετίας δέν πρόκειται να δουλέψει χωρίς επίσκεψη τεχνικού μέρα παρά μέρα.
    ΑΥΤΑ!!!!!! ΟΥΦ!!!!! ΠΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΧΈΡΙ ΜΟΥ!!!!

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Sep 2004
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    820
    Συμφωνώ, οπότε με έναν λογικό προϋπολογισμό, πας για Ελληνικό χαλύβδινο και σύγχρονο καυστήρα.
    Τώρα αν έχεις μεγάλο προϋπολογισμό, και γουστάρεις και πολυτέλεια, πάρε Dedietrich με Diematic-Delta και έναν από τους καυστήρες που δίνουν αυτοί, νομίζω Oertli είναι, για να είναι και όλη η ευθύνη δική τους...
    Πάντως εγώ, όπως πάντα, θα έπαιρνα το φθηνό και σίγουρα μεγαλύτερο από όσο θεωρητικά προκύπτει...
    Αλλα μιλάμε ότι ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ θα πάρεις καυστήρα, είτε έτσι είτε αλλιώς.
    =================================================
    Η εξίσωση είναι σωστή γιατί είναι όμορφη. - Dirac

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2006
    Θέση
    salonica, , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    71
    Tο Diematic απ΄οσο καταλαβα ειναι αντισταθμιση ενσωματωμενη στο λεβητα, εμεις ομως εχουμε ηδη αντισταθμιση (Excelsior KLIMA 220, με τριοδη βανα). Τα Chappee οντως ξεχασα να τα κοιταξω και μαλλον πρεπει να το κανω. Τα Καζης φαινονται ενδιαφεροντα αλλα γιατι εχουν τοσο μικρη περιεκτικοτητα νερου; π.χ. το STAR 7 εχει μονο 85 λιτρα, ποση θερμοτητα μπορει να κρατησει; ειναι αυτο οικονομικο; (μπορει να λεω και.. χαζαμαρες!) και το κυριοτερο, που μπορει να τα βρει κανεις στη Θεσσαλονικη; Το μονο που βρηκα ειναι καποια Τelethermansi.gr στην Αττικη. Για την ιστορια, ο.. χιλιοτραγουδισμενος καυστηρας μας ειναι Lamporghini G30 BC, 14-30 kg/h, γεννηθεις το 1979. Ακριβη ημερομηνια δεν ξερω, γιατι οπως λεει κι΄η γιαγια μου (που κρυβει καποια χρονακια!),΄εκεινα τα χρονια παιδι μου δεν κρατουσαν αρχεια, κι΄αν κρατουσαν ..καηκαν με την πυρκαια του 1917!!
    airmitzi

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Sep 2004
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    820
    Πέτα το, το ρημάδι να γλυτώσεις...

Super Moderator
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2006
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    528
    Τώρα που ξεθύμωσα,έχω να πω πως τελικά η ποιό φθηνή λύση ή προσφορά συνήθως γυρνάει μπούμερακ.Οπότε καλό είναι,πέρα απο την κοντόφθαλμη λογική του να κάνουμε τώρα την δουλειά μας και βλέπουμε,να λαμβάνουμε και όλους τους άλλους παράγοντες υπόψιν μας όπως μακροζωία του συστήματος,χαμηλή κατανάλωση,ευκολία συντήρησης,κόστος συντήρησης,θερμική άνεση κ.τ.λ...............................

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2006
    Θέση
    salonica, , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    71
    Κατ΄αρχας οφειλω μια επανορθωση στο θεμα του λεβητα, καθως μεσα στην γενικοτερη αγνοια μου, δε μπορω να ξεχωρισω το ..μαντεμι απο τον (εστω και μπαρουτοκαπνισμενο!) χαλυβα. Μαντεμι ιταλικο λοιπον, δε πατησε ποτε στο υπογειο μας, και η ετικετα Lamporghini ηταν παραπλανηση! Ο λεβητας ειναι ..ΠΥΡΚΑΛ (και δικαιωνεται ο burneman αφου μας εβγαλε 20 χρονια). Στον Καζη μου κινησε το ενδιαφερον η Γερμανοφωνη TUV πιστοποιηση του (στο Ελλαδισταν συνηθως κυκλοφορουν κατι ..NTUA(!) και λοιπα φρουτα). Τελικα θα ψηφισω andronoglou (κατα το ημιση) και θα παρω ελληνικο. Κατα το αλλο ημιση, θα κρατησω τον καυστηρα μεχρι να παμε στο αεριο, καθως ο συντηρητης (καυστηρατζης) της πολυκατοικιας ειναι βεβαιος (37 χρονια στο επαγγελμα!!) οτι με διαφορα ..βουντου, οχι μονο δεν εχει προβλημα, αλλα κι΄οταν με το καλο παμε στο αεριο θα τον κρατησουμε μαζι με τη δεξαμενη πετρελαιου για καβατζα. Αυτα προς το παρον, νεωτερα τον Ιουνιο με τις δοκιμες αποδοχης του νεου λεβητα!
    airmitzi

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Sep 2004
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    820
    Μα καλά, τόσο καιρό τα λες, μια φωτογραφία να τα δούμε δεν μπορείς να στείλεις; Εσύ νομίζεις ότι καταλαβαίνουμε τι γίνεται από τις περιγραφές σου, επειδή τα έχεις δει εσύ, όμως βλέπεις ότι ακόμα και οι πληροφορίες που τόσο καιρό δίνεις προκύπτουν ανακριβείς, ενώ αν είχες στείλει φωτογραφία μπορεί να σου προτείναμε και κάτι άλλο.
    Γιατί προτιμάμε φωτογραφίες, τι να κάνουμε; (και γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε!!!)

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Sep 2004
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    820

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:Originally posted by dimis

Βρε μανία με φωτογραφίες
    Tι να τις κάνεις βρε andronoglou τις φωτογραφίες? Ένα μαντέμι "τρυπάει" για δύο λόγους και μόνο. Πρώτον από την παγωνιά και δεύτερον από τις συστοδιαστολές (εκτός και αν έχει πόρους από την κατασκευή του) και δεν κολλάει με τίποτε πλεον οριστικά. Το πιο πιθανό είναι να δημιούργησε κάποια σχισμή σαν ξυραφιά κοντά στο σημείο που ενώνονται οι φέτες.
    Το e-mail μου αυτό δεν ισχύει (πρέπει να το αλλάξω από την σελίδα μου) και βρίσκομαι 80 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη και ούτε να το σκεφτώ δεν θέλω ότι θα μπώ έστω και για μια ώρα ξανά μέσα στην μπόχα και τα καυσαέρια της πόλης.
    Πάρε τηλ τον monachos
    όσο για τον καυστήρα ναι κράτα τον. Σε τρία χρόνια θα έχει αμήθυτη αξία......
    σαν αντίκα
    http://levitostasia.com
    Αφού δεν μας τα λέει καλά, ούτε καν μαντέμι δεν ήταν, ούτε και βέβαια μαντέμι κολλημένο... μετά να μη ζητάω φωτογραφίες, γιατί μπορεί να λέει ότι είναι μαντέμι, άμα όμως το βλέπεις στη φωτογραφία...

Δικαιώματα απάντησης