Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 11 μέχρι 20 από 27

Θέμα: Θέρμανση με θερμοσυσσωρευτές για Πολεοδομία

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2006
    Θέση
    ΝΙΚΑΙΑ
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    304

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:Originally posted by andronoglou

Να πάμε εμείς πάνω, γιατί η Ασπροβάλτα είναι πολύ σπέσιαλ μέρος!
    =================================================
    Η εξίσωση είναι σωστή γιατί είναι όμορφη. - Dirac
    Δεν έχω πάει και δεν ξέρω, όμως και εδώ καλά θα περάσουμε

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Nov 2005
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    13
    Το θέμα κύριοι είναι να μην μπλέξεις με πολιτικούς μηχανικούς - κατασκευαστές. Ο μάγκας θέλει ντε και καλά το υπόγειο να ανήκει στο κατάστημα του ισογείου οπότε δεν θέλει να δεσμεύσει χώρο για λεβητοστάσιο αποθήκη καυσίμων κλπ. Ποιός την πλήρώνει? Ο μηχανολόγος όπως πάντα!!!!!!!!!!

Διαχειριστής dimis's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2002
    Θέση
    Δήμος Βόλβης Ν. Θεσσαλονίκης
    Ιδιότητα:
    Υδραυλικός
    Απαντήσεις
    1,200
    Λάθος. Ο πελάτης την πληρώνει φίλε joffakis
    http://levitostasia.com

Super Moderator
    Ημερομηνία εγγραφής
    Nov 2003
    Θέση
    Αθήνα
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    328
    Φίλε joffakis, θέλω χάρη.. Για συζήτα με τον μηχανικό εφαρμογής στην Πολεοδομία εάν δέχεται να του κάνεις θέρμανση με επίτοιχους λέβητες αερίου. Να συνδυάσεις δηλ. μελέτη θέρμανσης (θερμικές απώλειες) με μελέτη καύσιμου αερίου.
    Να μην σου λέω μ.......ς, προσωπικά δεν το έχω εφαρμόσει αλλά το είχα προτείνει πάλι στο forum, σε κάποιον συνάδελφο στο παρελθόν, κι αν θυμάμαι επειδή δεν υπήρχε πρόβλεψη για δίκτυο αερίου στην περιοχή που ήταν το κτίριο τότε έκανε αναγκαστικά μελέτη θερμοσυσσωρευτών.
    Θα με ενδιέφερε αν κάποιος συνάδελφος ρωτήσει, και να μας πεί σε ποια πολεοδομία, ποιός και τί του απάντησαν...
    Εννοείται πως θα ρωτήσω κι εγώ!
    (αν περνάει θα είναι καλή φάση! )
    Τι να λέει..

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2006
    Θέση
    ΝΙΚΑΙΑ
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    304
    quote:Originally posted by A.S.Diamond

Φίλε joffakis, θέλω χάρη.. Για συζήτα με τον μηχανικό εφαρμογής στην Πολεοδομία εάν δέχεται να του κάνεις θέρμανση με επίτοιχους λέβητες αερίου. Να συνδυάσεις δηλ. μελέτη θέρμανσης (θερμικές απώλειες) με μελέτη καύσιμου αερίου.
    Να μην σου λέω μ.......ς, προσωπικά δεν το έχω εφαρμόσει αλλά το είχα προτείνει πάλι στο forum, σε κάποιον συνάδελφο στο παρελθόν, κι αν θυμάμαι επειδή δεν υπήρχε πρόβλεψη για δίκτυο αερίου στην περιοχή που ήταν το κτίριο τότε έκανε αναγκαστικά μελέτη θερμοσυσσωρευτών.
    Θα με ενδιέφερε αν κάποιος συνάδελφος ρωτήσει, και να μας πεί σε ποια πολεοδομία, ποιός και τί του απάντησαν...
    Εννοείται πως θα ρωτήσω κι εγώ!
    (αν περνάει θα είναι καλή φάση! )
    Τι να λέει..
    Αυτό A.S. το δέχονται αρκεί να τους πας βεβαίωση (από την Ε.Π.Α.) ότι υπάρχει παροχή αερίου ή ότι θα υπάρξει μέσα σε 6 μήνες.
    Στην πολεοδομία του Πειραιά το δέχονται αυτό (η διευκρίνηση γιατί πολλές φορές άλλα εφαρμόζει η μία πολεοδομία και άλλα η άλλη)

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    Nikea, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2,979
    Σε νέα οικοδομή στον Χολαργό δείξανε στην πολεοδομία ακριβώς αυτό που περιγράφεις και πέρασε (ήδη κατασκευάζεται..). Το ίδιο ξέρω σίγουρα και για μια πολυκατοικία στην Ν.Σμύρνη. Επίσης αυτό που λέει ο and είναι γενικά αποδεκτό (ειδικά για κεντρικό λέβητα οπότε γλυτώνεις μόνο τον χώρο της δεξαμενής) αλλα δεν βλέπω το λόγο γιατί να μην το δέχονται και για επίτοιχα.

Super Moderator
    Ημερομηνία εγγραφής
    Nov 2003
    Θέση
    Αθήνα
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    328
    γι' αυτό ακριβώς ρώτησα το πού και το πώς..
    Τι να λέει..

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Nov 2005
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    13
    Στην πόλη μου δεν υπάρχει πρόβλεψη για δίκτυο φυσικού αερίου όπότε θερμοσυσσωρευτές αναγκαστικά.Παρεπιπτόντως μήπως κάποιος συνάδελφος μπορεί να με βοηθήσει με την τεχνική περιγραφή για την ηλεκτρική θέρμανση? Δεν ξέρω τι να γράψω!

Μία ερώτηση σχετική. Για πολεοδομία σε αποθήκη που έγινε καφενείο ζητάν ηλεκτρολογικά (οκ) και θέρμανση :S

Μπορώ να δείξω a/c split unit και πως;

Δηλαδή κάνω κανονικά μελέτη θερμικών απωλειών και μετά λέω άρα επιλέγω (έστω) 2 κλιματιστικά 12000 btu/h τα δείχνω και στις κατόψεις και στα ηλεκτρολογικά και τέλος;

Από τεχνικές περιγραφές για τα split τι να δώσω;

Ψάχνω κάτι να περάσει στην πολεοδομία (να μην μπλέκω) και να είναι και όσο πιο κοντά στην πραγματικότητα. (η πραγματικότητα είναι split :P)

(Η λύση με ηλεκτρικά σώματα; πιο απλή

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Για την πολεοδομία δεν ξέρω να σου πω φίλε μου, αλλά θα σε απέτρεπα από τα ηλεκτρικά σώματα. Το μεγάλο συν της αντλίας θερμότητας (των split units περιλαμβανομένων) είναι η πολύ οικονομικότερη λειτουργία τους. Χοντρικά, η κατανάλωση σε σχέση με απλό ηλεκτρικό σώμα διαιαρείται δια το COP του μηχανήματος (παίζει από 3 και μπάνω για τα καλά μηχανήματα). Δεδομένης δε της πολύωρης καθημερινής λειτουργίας σε ένα καφενείο, αξίζει να επενδύσει κανείς σε καλά μηχανήματα με υψηλό COP. Τώρα, αν είναι σε περιοχή με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες το χειμώνα (αρνητικές), θα πρέπει να δεις καικάποια λύση για εφεδρεία για τις δύσκολες ώρες (έστω κηροζίνη ή καταλυτική υγραερίου).

Νίκος

Δικαιώματα απάντησης