Εμφάνιση αποτελεσμάτων 1 μέχρι 9 από 9

Θέμα: Ανοδική(καθοδική) προστασία

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2006
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    7

Ανοδική(καθοδική) προστασία

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Συνάδελφοι καλημέρα σας.
    Ερώτηση: διαβάζοντας στο forum είδα τα σχετικά περί ανοδικής προστασίας. Εξηγήστε μου λίγο πιο αναλυτικά τι κάνουμε στην περίπτωση πάνελ με χαλκοσωλήνες? Που και πώς μπαίνει η προστασία? Ποια είναι η πιο σίγουρη λύση? Επίσης τώρα τελευτάια μου έτυχε σε δημόσιο κτίριο λέβητας του οποίου οι αναχωρήσεις (ας πούμε συλλέκτης) είχαν διαβρωθεί τόσο πολύ που το προλάβαμε στο παρά ένα.Ακόμη και ο κυκλοφορητής είναι διαβρωμένος.Έχει να κάνει με τα όξινα του νερού του δικτύου ή λέω βλακεία? Ή είναι απλά λήξη της διάρκειας ζωής των σωλήνων κ.λ.π.? Η εγκατάσταση έγινε περίπου το 1986...
    Χαιρετισμούς,Γιώργος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Sep 2004
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    820
    20 χρόνια καλά είναι, δεν μας στέλνεις καμιά φωτογραφία να το δούμε;
    =================================================
    Η εξίσωση είναι σωστή γιατί είναι όμορφη. - Dirac

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2006
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    7
    Φίλε ανδρόνογλου εάν βρω το κομμάτι και δεν το πέταξε ο εγκαταστάτης υδραυλικός θα στείλω. Με την ανοδική για τα πάνελ κανείς???

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Sep 2004
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    820
    Συνήθως μπαίνει στην επιστροφή προς το λέβητα, όπως φαίνεται σε αυτό το τμήμα φωτογραφίας από παλαιότερο θέμα:

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Το ανόδιο δεν μπαίνει όπως φένετε στην φωτογραφία....
    στην επιστροφή μεν αλλά στην σωλήνα που έχει διέλευση νερού.

Η ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΣΗ έχει απασχολήσει τον τεχνικό κόσμο ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια με την εξάπλωση των μικτών δικτύων σωληνώσεων. Γιά να υπάρξει υλεκτρόλυση εΙναι απαραίτητο να υπάρχουν δύο διαφορετικά μέταλα (συνήθως χαλκός-σίδηρος) σε επαφή ή συνδεδεμένα μεταξύ τους με αγώγιμο υλικό και να διαβρέχονται από έναν ηλεκτρολύτη (ακόμα και το νερό του δικτύου με τα εν διαλύσει άλατά του ή το επιφανειακό στρώμα υγρασίας που διαποτίζει την σκόνη που αφήνει η ατμόσφαιρα είναι ηλεκτρολύτες). Στο σχήμα που ακολουθεί φαίνεται καθαρά πως λειτουργεί η ηλεκτρόλυση. Τα ηλεκτρόνια που ελευθερώνονται από την διάβρωση του σιδήρου οδεύουν προς την κάθοδο.

www.udravlikos.gr

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    417
    Στην επιστροφη μπαινει και το πιο σωστο ειναι να μην μπει ολοκληρο οπως το αγοραζεις ιδιαιτερα αν εχεις διατομη ανω της 1'' διοτι το κελυφος του ανοδιου πολλες φορες κανει κρακ.
    Συστολικο σιδερενιο ταφ π.χ. 2-1 1/4-2 (το κομματακι με το ανωδιο 1 1/4 ειναι) για να εχουμε το κεφαλι μας ησυχο.
    Ανα 2-3 χρονια το πολυ αντικατασταση του ανωδιου και παντα τα σιδερενια μερη βαμενα με μινιο.
    Ακομα καλυτερα στις ενωσεις θα ηταν να υπηρχαν διηλεκτρικοι συνδεσμοι αλλα το κοστος τους ειναι ....
    Οι παλιες εγκαταστασεις ιδιαιτερα την παθαινουν οταν υπαρξει μια ζημια και αντικαταστησουμε το σαπιο κομματι με χαλκο..
    Σιδερα και χαλκος ΔΕΝ συνεργαζονται.
    Στην εγκατασταση που λες ψαξε βρες αν υπαρχει καπου χαλκος.
    30 χρονια δεν ειναι πολλα για μια σωστη εγκατασταση εκτος ηταν τπτ σιδεροσωληνες με κιτρινη ετικετα και μεσα σε χωρο με πολυ υγρασια αβαφτες. Υπαρχουν εγκαταστασεις 50τιας που δουλευουν μεχρι σημερα μια χαρα...
    Προσωπικα στην θερμανση την κεντρικη στηλη την κανω με σιδεροσωληνα πρασινη στα δαπεδα πολυστρωματικη και εχω το κεφαλι μου ησυχο...
    Ας μην ξεχναμε οτι ελαχιστοι ασχολουνται με το λεβητοστασιο και κατα συνεπεια ανωδια κλπ...

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Συνάδερφε King γειά...Πρέπει να ανοίξουμε ένα topic και να συζητήσουμε το θέμα επιλογής σωλήνας...είναι πολύ ενδιαφέρον για μας τους υδραυλικούς...Εγώ είμαι φανατικός του χαλκού καιέχω εν μέρη αποδεχτεί το πολυαιθηλένιο με φράγμα οξυγόνου σαν δεύτερη επιλογή για μονοσωλήνια και για ηλιακά,παροχές....αλλά βρε φίλε την πολυστροματική δεν πάει να είναι REHAU είτε viega....δεν την γουστάρω κάτω από τα δαπεδά μου με 90 βαθμούς.
    Στις ενδοδαπέδιες με χαμηλή θερμοκρασία εντάξει.
    Και να συμπληρώσω ένα καλό που μας έλεγε κάποτε ένας καθηγητής μας
    Το πλαστικό γηράσκει.
    www.udravlikos.gr

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Sep 2004
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    820
    Σύντροφε, συμφωνώ απολύτως ότι το πλαστικό γηράσκει και μάλιστα με απρόβλεπτη ταχύτητα μερικές φορές, ανάλογα με το περιβάλλον που βρίσκεται, κάτι που δεν αναφέρεται φυσικά στα ανακοινούμενα στοιχεία για τη διάρκεια ζωής από τους κατασκευαστές, καθόσον τους συμφέρει να ανακοινώνουν μόνο τα ευνοϊκότερα στοιχεία και μάλιστα σε "σταθμισμένες" περιβαλλοντικές συνθήκες, που απέχουν άγνωστη απόσταση από τις πραγματικές συνθήκες στις οποίες θα κληθεί να λειτουργήσει το υλικό.
    Ζήτω ο χαλκός! Ούγκ!

Διαχειριστής monachus's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    May 2001
    Θέση
    Θεσσαλονίκη
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    3,002
    Blog Entries
    1

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:Originally posted by gregori

Συνάδερφε King γειά...Πρέπει να ανοίξουμε ένα topic και να συζητήσουμε το θέμα επιλογής σωλήνας...είναι πολύ ενδιαφέρον για μας τους υδραυλικούς...Εγώ είμαι φανατικός του χαλκού καιέχω εν μέρη αποδεχτεί το πολυαιθηλένιο με φράγμα οξυγόνου σαν δεύτερη επιλογή για μονοσωλήνια και για ηλιακά,παροχές....αλλά βρε φίλε την πολυστροματική δεν πάει να είναι REHAU είτε viega....δεν την γουστάρω κάτω από τα δαπεδά μου με 90 βαθμούς.
    Στις ενδοδαπέδιες με χαμηλή θερμοκρασία εντάξει.
    Και να συμπληρώσω ένα καλό που μας έλεγε κάποτε ένας καθηγητής μας
    Το πλαστικό γηράσκει.
    www.udravlikos.gr
    Συζητάμε αν θέλεις εδώ...
    http://www.monachos.gr/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1399

w w w . m o n a c h o s . g r

Δικαιώματα απάντησης