Σελίδα 4 από 7 ΠρώτοΠρώτο ... 23456 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 31 μέχρι 40 από 67

Θέμα: Σύνδεση ηλιακού με επίτοιχο λέβητα αερίου

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2007
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    418

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:Originally posted by gregori
    [Πάντως η ανακυκλοφορία σε σύνδεση με το κρύο δεν είναι σωστό...
    Τα μπόιλερ την ανακυκλοφορία την βγάζουν 20-30 πόντους κάτω από το ζεστό....και απορώ με τις εταιρίες που βγάζουν ηλιακούς γιατί δεν έχουν αναμονή ανακυκλοφορίας στα ηλιακά τους.

www.udravlikos.gr
    Πολύ σωστό αυτό που λες για τα κάθετα μπόιλερ γιατί εκεί έχεις στρωματοποίηση (ζώνες με άλλη θερμοκρασια απο κάτω προς τα πάνω) που βοηθάει πολύ και την απόδοση των ηλιακών και το να έχεις ΖΝΧ στην σωστή θερμοκρασία.

Για τα οριζόντια (στα θερμοσιφωνικά) η στρωματοποιηση πρέπει να είναι μάλλον σχεδόν μηδενική λόγω σχήματος δοχείου και εναλλάκτη και ίσως για αυτό δεν μπαίνουν στον κόπο να βάλουν εισαγωγή ανακυκλοφορίας.

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2008
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    113
    Καλή Σαρακοστή σε όλους, μιας και είναι το πρώτο Σαρακοστιανό μου μήνυμα.
    Το κολπάκι αυτό το έκανα σε μια ανακαίνιση, που έκανα πρίν 3 μήνες περίπου.
    Το καλοριφέρ βέβαια δεν λειτουργεί ακόμη, απλώς εχουν μπεί σωλήνες συλέκτες, παροχές κτλ και περιμένουν το επίτοιχο, όταν μπει αέριο στη γειτονιά.
    Έβγαλα λοιπόν αναμονές για ΖΝΧ, στη μονάδα.
    Η προσαγωγή όμως, έρχεται από τον ηλιακό.
    Ο χειρισμός (θα) γίνεται χειροκίνητα, από το συλλέκτη του ζεστού.
    Με προβληματίζει βέβαια η μεγάλη διαδρομή. Με ένα πρόχειρο υπολογισμό, πρέπει να είναι κοντά στα 40 μέτρα (το νερό του ηλιακου, μέχρι την κατανάλωση, αφού περάσει από τη μονάδα).
    Βέβαια η απόσταση της μονάδας από το κολεκτέρ ειναι πολύ μικρότερη (7 μέτρα περίπου).
    Η πρώτη απόσταση πάντως, είναι αυτή που επηρεάζει την απόδοση που μας ενδιαφέρει εδώ.

ΟΦΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ
    Είμαι ελεύθερος, να κάνω ό,τι θέλουν...

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    Παιδιά κάτι σαν "ομπρέλα" παίζει στην ύδρευση; Έχει ακούσει κανείς κάτι τέτοιο; Εννοώ να πηγαίνει πρώτα το κρύο στο θερμοσίφωνα ή boiler και μετά να ξεκινάνε μαζί δυο σωλήνες ζεστό-κρύο για τις καταναλώσεις ή τους συλλέκτες.

Super Moderator DDD's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    1,695
    quote:Originally posted by miltos

Παιδιά κάτι σαν "ομπρέλα" παίζει στην ύδρευση; Έχει ακούσει κανείς κάτι τέτοιο; Εννοώ να πηγαίνει πρώτα το κρύο στο θερμοσίφωνα ή boiler και μετά να ξεκινάνε μαζί δυο σωλήνες ζεστό-κρύο για τις καταναλώσεις ή τους συλλέκτες.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    quote:Originally posted by DDD

Δεν βλέπω λόγο να δημιουργεί πρόβλημα...
    Το θέμα είναι αν λύνει κάποιο πρόβλημα. Αν πχ κάνει καλύτερη την κατάσταση όταν τη στιγμή που κάνεις μπάνιο ανοίγει κάποιος μια άλλη βρύση. Και φυσικά αν αυτό γίνεται με ανεκτό κόστος.

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    417
    Ουσιαστικα να παει η κεντρικη παροχη στο ηλιακο και μετα στα υπολοιπα??? Δεν νομιζω οτι θα λυσει το προβλημα κατι τετοιο αφου παλι σαν μετρα τα ιδια θα βγουν ισως και παραπανω..
    Αν ειναι καινουργιο το σπιτι προσωπικα απο διατομες προτεινω>>

Απο ρολοι εως συλλεκτη Φ25
    Στο συλλεκτη το Τ για τα ηλιακα θα διωξει μια Φ20 οπως και μια Φ20 θα επιστρεψει απο το ηλιακο στον συλλεκτη ζεστων
    Καθε αναχωρηση απο το συλλεκτη σε καταναλωση Φ16..

O gregori αναφερει πολυ καλα τα περι χαλκου στο παρακατω ποστ..

Να προσθεσω σε γαλβανιζε 3/4 απο ρολοι μεχρι συλλεκτη και Τ προς ηλιακα με 3/4 και παλι... Συλλεκτες Φ16 σε πλαστικο/πολυστρωματικο.

Σε καμια περιπτωση

Η παροχη του ηλιακου να φυγει απο διακοπτακι πανω στο κολλεκτερ (στενωση τοπικα)
    Η σωληνα του ηλιακου να ειναι Φ15-Φ16 ή χαλκουδακι 9/11

Οπου εχω κανει το παραπανω μεχρι 2 ζεστα ανοικτα ταυτοχρονα δεν περνει κανεις ειδηση κατι. Στο 3ο βλεπεις μια πτωση πιεσης αλλα οχι παγωμα.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    quote:Originally posted by miltos

Θα σου πω πως θεωρώ εγώ τον καλύτερο τρόπο για αυτές τις περιπτώσεις.
    Η παροχή σου να ξεκινάει από τον μετρητή και να καταλήγει στο λεβητοστάσιο διάμετρο Φ22 αν μιλάμε για χακλό φ28 αν μιλάμε για πολυαιθυλένιο .....
    Στο λεβητοστάσιο τοποθετήσεις ένα ταφ ίδιας διαμέτρου και από την μία βάζεις μία βάνα και την ξαναβγάζεις έξω για να δόσεις στον κήπο πριν από τον μειωτή πιέσεως. (Τα popup που βάζουν για πότισμα θέλουν μεγάλη παροχή και πίεση. Με αυτή την βάνα ελέγχεις πάντα τον κήπο σου αλλά σου δίνει την δυνατότητα αν σου τύχη μία ζημιά στον κήπο (από παγετό ας πούμε) να μην αφήνεις όλο το σπίτι χωρίς νερό και το θεωρώ συμαντικό.
    Από την άλλη μεριά του ταφ πηγαίνεις στον μειωτή πιέσεως και φίλτο (αν υπάρχει) και από εκεί και πέρα μοιράζεις με ξεχωριστές βάνες. Ένα στο μπόιλερ σου στον αυτόματο πληρώσεως και στα κουτιά υρολυξίας που έχεις στο σπίτι.
    Στο μπόιλερ πας φ22 η 28 στο αυτόματο πληρώσεως φ15 και στα κουτιά 22η18.
    Στην περίπτωση του χαλκόυ ο φ22 δουλεύεται δύσκολα πάντως σε εύκαμπτο.

www.udravlikos.gr

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    quote:Ουσιαστικα να παει η κεντρικη παροχη στο ηλιακο και μετα στα υπολοιπα??? Δεν νομιζω οτι θα λυσει το προβλημα κατι τετοιο αφου παλι σαν μετρα τα ιδια θα βγουν ισως και παραπανω..
    Δεν εξήγησα καλά αυτό που θέλω να πω. Τα μέτρα σαφώς θα βγουν παραπάνω. Και στο παλιό δισωλήνιο που κάνανε ομπρέλα πάλι τα μέτρα παραπάνω βγαίνανε. Και τώρα που βάζουμε (βάζετε εννοώ ) ρυθμιστικά στα κυκλώματα είναι σαν να αυξάνεις τα μέτρα του σωλήνα. Στις περιπτώσεις αυτές προσθέτουμε μέτρα σωλήνα με σκοπό να δούμε κάποιο θετικό αποτέλεσμα.

Αυτό που έθιξα παραπάνω δεν έχω κατασταλάξει και δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι λύνει το πρόβλημα, για αυτό και το θέτω σαν θέμα προς συζήτηση.

Λέω λοιπόν ότι είναι θέμα εξισσορόπησης κρύου-ζεστού και ίσως έχει περισσότερη εφαρμογή σε δίκτυα όπου μια κεντρική γραμμή διακλαδίζεται προς τις καταναλώσεις. Ας το δούμε με ένα παράδειγμα.

Ανοίγω έναν μίκτη στη μέση και έχω μια θερμοκρασία πχ 35C
    Κλείνω τον παραπάνω μίκτη και ανοίγω έναν άλλον πάλι στη μέση και μου βγάζει και αυτός 35C.

Ανοίγω τώρα μαζί τους δυο μίκτες. Η θερμοκρασία του νερου θα είναι μικρότερη από 35C και η παροχή κάθε μίκτη ελαφρώς μικρότερη.

Το παραπάνω μου δείχνει ξεκάθαρα ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το ζεστό. Δεν είναι θέμα παροχής αλλά αναλογίας ζεστού κρύου. Έχει τύχει σε κανέναν όταν ανοίξει μαζί τους δυο μίκτες όπως περιγράφω παραπάνω να βγαίνει νερό πιο ζεστό, πχ 40C; Άρα κάτι φταίει με το ζεστό και ψιλλιάζομαι πως αυτό είναι η μεγαλύτερη διαδρομή μέχρι να έρθει στη βρύση.

Ακούω απόψεις τώρα που το ξεκαθάρισα.

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2008
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    113
    Νομίζω φίλε Μίλτο, ότι αυτό δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί 100%, οπως και να γίνει η εγκατάσταση, γιατί πάντα, το ζεστό νερό, έχει περισσότερες αντιστάσεις, αφου πρέπει να περάσει από μπόιλερ, ηλιακό κτλ.
    Επίσης στο πείραμα με τους μίκτες που αναφέρεις, παίζει μεγάλο ρόλο η θερμοκρασία ζεστού και κρύου νερού.
    Παντως οι συνάδελφοι παραπάνω, έχουν απόλυτο δίκιο με τις παροχές.
    Κι εγώ την κάνω αυτή την πατάτα, και δίνω νερό στον ηλιακό, από παροχή του συλλέκτη, αν υπάρχει, ή με ταφ φ15, αν είναι τελάρο.
    Τουλάχιστον όταν υπάρχει συλλέκτης, θα το αλλάξω κι εγώ και θα δίνω στον ηλιακό, απο σφαιρικό διακόπτη, έστω και με φ15.

ΟΦΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ
    Είμαι ελεύθερος, να κάνω ό,τι θέλουν...

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Σήμερα μίλησα με τον Dipoli και μου είπε πως η Vissman δεν επιτρέπει την σύνδεση του ηλιακού με την μονάδα..απευθείας.....μετά μίλησα με φίλο από Vaillant μου είπε το ίδιο....δεν μου ξεκαθάρισε ακριβός τον λόγο....Νομίζω πως το θέμα είναι προς ερεύνηση ακόμα....

www.udravlikos.gr

Σελίδα 4 από 7 ΠρώτοΠρώτο ... 23456 ... ΤελευταίαΤελευταία

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα απάντησης