Σελίδα 5 από 7 ΠρώτοΠρώτο ... 34567 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 41 μέχρι 50 από 67

Θέμα: Σύνδεση ηλιακού με επίτοιχο λέβητα αερίου

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    , , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    121

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Το ίδιο μου έχουν πει και μένα από Vaillant και Sunier Duval που χρησιμοποιούμε συνήθως, ούτε και με δοχείο διαστολής. Ο λόγος που, όπως μου είπαν, πρέπει να αποφεύγεται αυτό είναι επειδή το νερό πολλές φορές ξεπερναει τους 60-65C και τότε τα άλατα επικάθονται στις σωληνώσεις και τα εξαρτήματα του επίτοιχου και τα καταστρέφουν.

Πάντως σε αντίστοιχα compact συστήματα πετρελαίου (Saturn κλπ.) έβαζα κατα κόρον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα πρίν από το λεβητάκι για να έχουμε και ζεστό νερό αν θέλουμε χωρίς χρήση καυσίμου, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    quote:Ο λόγος που, όπως μου είπαν, πρέπει να αποφεύγεται αυτό είναι επειδή το νερό πολλές φορές ξεπερναει τους 60-65C
    Αν είναι μόνο αυτός ο λόγος, έχει ήδη προβλέψει ο Γρηγόρης τρίοδη θερμοστατική πριν το επίτοιχο

Super Moderator DDD's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    1,695
    quote:Originally posted by miltos

quote:Ο λόγος που, όπως μου είπαν, πρέπει να αποφεύγεται αυτό είναι επειδή το νερό πολλές φορές ξεπερναει τους 60-65C
    Αν είναι μόνο αυτός ο λόγος, έχει ήδη προβλέψει ο Γρηγόρης τρίοδη θερμοστατική πριν το επίτοιχο

Ναι αλλά αν σκεφτούμε ότι αυτά κάποια στιγμή παραδίδουν το πνεύμα και δεν ξέρεις πότε θα γίνει αυτό και, κακά τα ψέματα, στις κατοικίες δεν συντηρούνται αυτά τα πράγματα σχολαστικά, νομίζω πως ούτε εγώ θα ήθελα να το προδιαγράψω. Εκεί συγκλίνω τουλάχιστον...

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    Nikea, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2,979
    Η περίπτωση στην οποία αναφέρομαι είναι με λεβητάκια cosmogaz. Απότι μου είπε ο and αυτοί επιτρέπουν τη σειριακή σύνδεση με θερμοσίφωνο και ηλιακό.
    Τέτοιο λεβητάκι είναι και το συγκεκριμένο αλλα ο φίλος μου δεν έχει αγοράσει ακόμα τον ηλιακό, οπότε δεν έχει δοκιμαστεί ακόμη το σύστημα. Ο υδραυλικός που του τα εγκατέστησε πάντως (και του πρότεινε και αυτόν τον τρόπο σύνδεσης) ισχυρίζεται οτι "δεν έχει ανάγκη".

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    Αν κάποιος θέλει να κάνει αυτή τη σύνδεση δε νομίζω να αποτελεί πρόβλημα η συντήρηση της τρίοδης.

Το να αρχίσεις να το βάζεις σε όλους θα μπορούσε να είναι πρόβλημα, αν δεν είναι "συνειδητοποιημένοι". Αλλά αν κάποιος μου το ζητούσε θα θα το έβαζα.

Στην τελική, βάζεις και έναν υδροστάτη στη είσοδο του επίτοιχου και κλείνεις μια ηλεκτροβάνα τοποθετημένη στο ζεστό του ηλιακού και άμα θες το κάνεις και τύπου ασφαλείας, ώστε να θέλει reset. Αλλά παραπάει μου φαίνεται...

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    , , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    121
    Λοιπόν, ξανασυζήτησα το θέμα με πολύ έμπειρο άνθρωπο του χώρου και μου είπε ότι ο λόγος που οι κατασκευάστριες εταιρείες επίτοιχων απαγορεύουν τη σύνδεση με ηλιακό οφείλεται σε ενα ευαίσθητο σε θερμοκρασίες άνω των 60C πλαστικό αισθητήρα ροής, ο οποίος ενδέχεται κάποια στιγμή να πνέυσει τα λίσθια (το κόστος του είναι γύρω στα 10 ευρώ). Ο σύγκεκριμένος την έχει κάνει αυτή τη συνδεσμολογία πάντως σε αρκετές δουλειές. Φυσικά εννοείται ότι θα μπει δδ κλπ.
    Η τρίοδη η/βάνα σε συνδυασμό με θερμοστάστη/αισηθτήρα στην έξοδο του ηλιακού που να κάνει bypass τον επίτοιχο πάνω από μια επιθυμητή θερμοκρασία που λέει και o gregori είναι μια καλή λύση ώστε να αποφύγουμε το παραπάνω πρόβλήμα. Όμως η τρίοδη η/βάνα θέλει καλή συντήρηση και παρουσίαζει μερικές φορές προβλήματα πλήρους στεγανότητας ειδικά όταν είναι συνδεδεμένη σε δύκτιο σωλήνων με διαφορετικές πίεσεις σε κάθε κλάδο.

Γι' αυτό το λόγο μια άλλη καλύτερη λύση είναι η χρησιμοποίηση 2 δίοδων η/βανών που παίρνουν εντολή απο τον θερμοστάστη του ηλιακού και ανοίγει η μία που παρακάμτει τον επίτοιχο και κλείνει η άλλη που απομονώνει τον επίτοιχο.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Παιδιά sorry αλλά δεν πείθομαι ότι ο λόγος είναι το πολύ ζεστό νερό.....
    Τριοδες θερμοστατικές βάννες βρίσκουμε εύκολα και είναι αξιόπηστες Ανδρέα....Βλέπε θερμοστατικές βρύσες, που το ίδιο μηχανισμό έχουν και δεν χαλάνε....οσο για συντήρηση δεν νομίζω πως χρειάζονται κάτι παραπάνω από ένα φίλτρο.
    Τώρα σε αυτόν που θα του κάνεις αυτή την εγκατάσταση θα είναι ενήμερος....
    Αν ποτέ νιώσει παραπάνω καυτό νερό απο το κανονικό να ανησυχήσει. Μπορεί εύκολα κιόλας να έχεις ένα ταφ με μία βάνα όπου να κλείνεις το ζεστό απο το ηλιακό και να ανοίγεις το κρύο όπου θα δουλεύει με ΦΑ. Αυτή την βάνα για να έχει και τις 2 επιλογές εγώ θα το έκανα έτσι και αλλιώς.... Δεν πιστεύω πως η μονάδα θα χαλάσει με την πρώτη που θα περάσει πιο ζεστό απο 60β.....χωρίς να είμαι και σίγουρος όμως.
    Στο όλο θέμα μπορεί να μας λύσει την απορία ο Νίκος απο την Γερμανία....
    Το ερώτημα έχει διαμορφωθεί πλέον λιγάκι και είναι:

Μπορεί να συνδεθεί στη επίτοιχη μονάδα ΦΑ αντί για κρύο νερό, ζεστό προερχόμενο απο ηλιακό με πρόβλεψη η θερμοκρασία εισαγωγής να είναι κάτω απο 60β. Και αν όχι γιατί?

www.udravlikos.gr

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    quote:AndreasK Posted - 14 March 2008 : 16:07:27 Λοιπόν, ξανασυζήτησα το θέμα με πολύ έμπειρο άνθρωπο του χώρου και μου είπε ότι ο λόγος που οι κατασκευάστριες εταιρείες επίτοιχων απαγορεύουν τη σύνδεση με ηλιακό οφείλεται σε ενα ευαίσθητο σε θερμοκρασίες άνω των 60C πλαστικό αισθητήρα ροής, ο οποίος ενδέχεται κάποια στιγμή να πνέυσει τα λίσθια (το κόστος του είναι γύρω στα 10 ευρώ)
    quote:gregori Posted - 14 March 2008 : 20:41:37 Παιδιά sorry αλλά δεν πείθομαι ότι ο λόγος είναι το πολύ ζεστό νερό.....

Ξαναδιάβασα το πόστ του Ανδρέα και νομίζω πως βιάστηκα να απαντήσω....
    Ο Ανδρέας λέει πως στις μονάδες υπάρχει ένας ευαίσθητος αισθητήρα ροής προφανώς στο κρύο όπου δεν έχει προδιαγραφές για ζεστό νερό...
    Πολύ λογικό μου ακούγετε.....
    Παίρνω πίσω λοιπόν αυτό που είπα πως δεν πείθομαι....

www.udravlikos.gr

Για την διαδικασία σύνδεσης του ηλιακού με επιτύχιο καυστήρα αερίου έχω ξαναγράψει, πριν βέβαια να γίνει το σφάλμα στο site και να χαθούν τα δεδομένα.
    Έψαχνα τότε άλλες λύσεις και το έιχα πειραματίσει αποτελεσματικά με άλλους μεθόδους.

Το EKOSOLAR MIX από τη RADIANT νομίζω οτι είναι μια καλή και εύκολη λύση για όλους. Αποτελείται από μια τρίοδη βάνα εναλλαγής, μια τρίοδη μίξεως (για την στατερή θερμοκρασία νερού από ηλιακό)και μία αντεπίστροφη βαλβίδα.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Ωραίος ο dimitrios

Εδώ κολλάει το ρητό του Περικλή
    Αν δεν ξέρεις εσύ ξέρει κάποιος άλλος!

Το προϊών υπάρχει στην Ελλάδα? Και αν ναι για τι τάξη χρημάτων μιλάμε?

www.udravlikos.gr

Σελίδα 5 από 7 ΠρώτοΠρώτο ... 34567 ΤελευταίαΤελευταία

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα απάντησης