-
Νέο μέλος
Καπναγωγός
Καλημέρα σε όλους,
Στο σπίτι μου ο καπναγωγός που συνδέει την έξοδο του καυστήρα με την εξωτερική καμινάδα είναι
α. μεταλλικός τετραγωνικής διατομής και σε όλη τη διαδρομή του έχει τρεις γωνίες
β. αμόνωτος
γ. από την πολυκαιρία σε πολλά σημεία, κυρίως στις γωνίες έχει σαπίσει και έχει τρυπήσει.
δ. δεν έχει καθαριστεί ποτέ.
Τι προβλήματα μπορεί να μου δημιουργήσει όλη αυτή η κατάσταση, και επιρρεάζει τον βαθμό απόδοσης του λέβητά?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων,
evplo
-
Εξέχον μέλος
α. Βγάλτον μια φωτογραφία και στείλε την να τον δούμε.
β. πέτα τον, βάλε έναν καινούργιο.
γ. και φτιάξε συλλέκτη συμπυκνωμάτων.
δ. και μετά μόνωσέ τον με υαλοβάμβακα, αυτόν που έχει και φύλλο αλουμινίου από την έξω πλευρά.
=================================================
Η εξίσωση είναι σωστή γιατί είναι όμορφη. - Dirac
-
Super Moderator
Πρόσεχε όμως μην πέσεις σε κανά εργολάβο-σοβατζή-υδραυλικό-καυστηρατζή και σου πουληση υαλοβάμβακα που γίνεται εισαγωγή απο την ΝΑΣΑ.
Προτείνω διπλού τοιχώματος,μονωμένη!!!!!!!!!!!
-
Νέο μέλος
ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.
Όμως κανοντας τον συνήγορο του διαβόλου, ας υποθέσουμε ότι εγώ λέω στους υπόλοιπους ενοίκους ότι πρέπει να αλλαχθεί και μάλιστα επειγόντος. Κάποιος λοιπόν πετάγετε και λέει "Γιατί ρε φιλαράκι να το αλλάξουμε, μας ενοχλεί έτσι όπως είναι?" και κάποιος άλλος "Σιγά μην δώσουμε λεφτά για να τον μονώσουμε? Τί έχουμε να κερδίσουμε, ρε μάγκα?" Σε αυτούς και σε άλλους πολλούς με παρόμοιες απορείες τι απαντάς?
-
Εξέχον μέλος
Τίποτε, μπορείς να τους πεις, "Πάμε ρε μαγκίτες για κανένα ουζάκι και δεν πα να σαπίσουν όλα εκεί κάτω, μιλάω καλά φιλάρες;"
=================================================
Η εξίσωση είναι σωστή γιατί είναι όμορφη. - Dirac
-
Super Moderator
-
Εξέχον μέλος
....και όταν έρθουν στο κέφι τους το αμολάς.
-
Super Moderator
Και άν δέν συμφωνήσουν και πάλι,κρατήστε το ουζάκι καβάνζα γιατί ο επόμενος χειμώνας μάλλον θα είναι ζόρικος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Σπουδαίο μέλος
-
Νέο μέλος
Φίλε Diamond,
ελπίζω να μου επιτρέπεις να σε αποκαλώ φίλο, στο topic "Μελέτη ή όχι" αναρωτιέσαι "Σοβαρά τώρα, με ενδιαφέρει η άποψη σου, διότι εάν κάποιος που δεν είναι του "χώρου", όπως εσύ, κι ενώ διαβάζει κάποια πράγματα, έχει δίλημμα, όπως "Καλά όλα αυτά που λέτε.. Τελικά ρε παιδιά, να γίνεται μελέτη εφαρμογής ή όχι?" τότε κάτι δεν πάει καλά.. Θέλω να γνωρίζω πως εκλαμβάνονται οι πληροφορίες που δίνονται από κάποιον που δεν έχει καμία σχέση με το "άθλημα"."
Εγώ λοιπόν εξακολουθώ να αναριωτιέμαι γιατί αξίζει να δώσω κάποια χρήματα και να αντικαταστήσω τον καπναγωγό μου. Τι έχω να κερδίσω?
Καλός ή κακός η μηχανολογικές εγκαταστάσεις έχουν ένα κακό. Αν εγώ γυρίζω το μηχάνημα και αυτό δουλεύει τότε θεωρώ ότι όλα είναι καλά, άσχετα αν αυτό μπορεί να μου καταναλώνει πολύ ενέργεια ή να μου δημιουργεί άλλα προβλήματα που θα φανούν στο μέλλον. Για να γίνει σε μία τέτοια περίπτωση επένδυση χρημάτων πρέπει να αποδεικνύεται ότι έχω κάτι να κερδίσω.
Θεωρώ λοιπόν ότι για να πεισθούν οι άνθρωποι που δεν γνωρίζουν να κάνουν κάτι ή όχι πρέπει κριτήριο να είναι το κέρδος και όχι η ομορφιά ή το έτσι πρέπει να γίνει.
Θα ήθελα λοιπόν να μάθω τι προβλήματα μου δημιουργεί ένας αμόνωτος και σκουριασμένος καπναγωγός. Μου μειώνει τον βαθμό απόδοσης του λέβητα και γιατί? Τα οξείδια που δημιουργούνται μπορούν να προκαλέσουν διάβρωση και στον λέβητα?
Ξέρω ότι κούρασα.
ευχαριστώ για την υπομονή σας,
evplo
Δικαιώματα απάντησης
- You may not post new threads
- ΔΕΝ έχετε το δικαίωμα απάντησης
- You may not post attachments
- ΔΕΝ μπορείτε να επεξεργαστειτε τις απαντησεις σας
-
Κανονισμός λειτουργίας