-
Νέο μέλος
Χαλκοσωλήνες με μόνωση
Γεια σας,
Θα ήθελα να σας ρωτήσω για τις χαλκοσωλήνες ύδρευσης που έχουν μόνωση με armaflex. Κάποιος υδραυλικός μου είπε ότι "τώρα βάζουμε τέτοιες και έχουν 4 ευρώ το μέτρο". Θα ήθελα να μάθω αν χρειάζεται οι σωλήνες να έχουν τέτοιου είδους μόνωση και σε τι εξυπηρετεί? Αν μιλάμε για τις σωλήνες που βρίσκονται έξω απο το σπίτι το καταλαβαίνω αλλά γι' αυτές που θα θαφτούν στο μπετό είναι απαραίτητο?
Οι παλιές καλές με την επένδυση pvc εξωτερικά (talos ή wicu) δεν αρκούν για μέσα στο σπίτι?
Εχω οικοδομή στο στάδιο των υδραυλικών και σκέφτομαι για ενδοδαπέδια (το αναφέρω για να καταλάβετε ότι οι σωλήνες θα θαφτούνε σε θερμομονωτικό μπετό) και θα μπεί και ανακυκλοφορία ζεστού νερού.
Σας ευχαριστώ
Panagiotis
-
Εξέχον μέλος
Αυτό που σου προτείνει έχει περισσότερη (παχύτερο στρώμα) μόνωση. Σου το λέει επειδή θα βάλεις ενδοδαπέδια, ή έτσι κι αλλιώς σου λέει να βάλεις από αυτό;
Μπορεί να έχει στοκ μεγάλο ο άνθρωπος, και κάποιος πρέπει να το αγοράσει... κάνει και καλό τζίρο έτσι...
=================================================
Η εξίσωση είναι σωστή γιατί είναι όμορφη. - Dirac
-
Super Moderator
Παχύτερο στρώμα μόνωσης=λιγότερες απώλειες.Σίγουρα είναι καλύτερη περίπτωση,και σίγουρα δεν θές να ζεσταίνεις το πάτωμα με το νερό χρήσης.
Άν έχεις και αρκετά μέτρα ανακυκλοφορία τότε μόνο τέτοιο σωλήνα πρέπει να βάλεις.Να έχεις στο μυαλό σου πως αυτές οι εγκαταστάσεις θα γίνουν μία φορά και θα ζείς μαζί τους μέχρι να φύγεις απο αυτό το σπίτι.
-
Διαχειριστής
Συμφωνώ με τον burnerman
Μπορεί να πληρώσεις κάτι παραπάνω αλλά κορόιδο δεν πιάνεσαι
Κάποτε όταν πήγα να κάνω μια δουλειά ο ιδιοκτήτης μου είπε : "Μάστορα εκείνο που με νοιάζει είναι να μην χρειαστεί ούτε τα δυσέγγονα μου να κάνουν ανακαίνηση υδραυλικών"
Χώρια από την προστασία είναι και η οικονομία στην λειτουργία.
http://levitostasia.com
-
Νέο μέλος
Εντάξει, κατάλαβα ότι θα έχω κάποια οικονομία. Μιλάμε ότι πρέπει να μπεί τέτοια σωλήνα μόνο για το ζεστό νερό χρήσης ή και για το κρύο?
Την ενδοδαπέδια την ανέφερα μόνο σε σας, ο υδραυλικός δεν το ξέρει ακόμα. Και κάτι άλλο. Στις εξωτερικές γραμμές (πχ από το ρολόι στον συλλέκτη, ή από το συλλέκτη στις παροχές του κήπου κλπ) χρειάζονται μονωμένες (για την αποφυγή σπασιμάτων με πάγους και χιόνια) ή είναι το ίδιο βάλεις δεν βάλεις μονωμένη?
Ευχαριστώ πολύ
Panagiotis
-
Εξέχον μέλος
Καλά τώρα, εσύ Μάστορα αλήθεια πιστεύεις ότι του βάζει τέτοια σωλήνα "για να μην έχουν πρόβλημα ούτε τα δισέγγονά του"; Γιατί εσύ μπορεί να το κάνεις αυτό, αλλα από όσο ξέρω, η κλωνοποίηση ανθρώπων απαγορεύεται...
Για την ανακυκλοφορία ζεστού νερού χρήσης, προφανώς και πρέπει να μπει η ισχυρότερη μόνωση, και για την ενδοδαπέδια επίσης θα πρέπει να μονωθεί καλά. Όμως σε σωλήνες κρύου νερού, μέσα στο σπίτι και εφόσον ο υδραυλικός δεν ξέρει τίποτε για ενδοδαπέδια;
Για εξωτερικές σωλήνες καλό είναι να χρησιμοποιείται η ισχυρότερη μόνωση και να θάβονται κάτω από το επίπεδο παγετού στο υπέδαφος για μεγαλύτερη ασφάλεια, ειδικά σε περιοχές με πρόβλημα.
Και για προχωρημένες καταστάσεις υπάρχουν και θερμαινόμενες σωλήνες σε χώρες που υπάρχει πραγματικά σοβαρό πρόβλημα (π.χ. Καναδάς), μάλιστα η πιο προχωρημένη τεχνολογία χρησιμοποιεί αυτόματη ρύθμιση θερμοκρασίας στη σωλήνα ανάλογα με την εξωτερική θερμοκρασία για να γίνεται και οικονομία ενέργειας.
=================================================
Η εξίσωση είναι σωστή γιατί είναι όμορφη. - Dirac
-
Νέο μέλος
Όσον αφορά το αρδευτικό σύστημα πρέπει να σκεφτείς το εξής: Πόσο συχνά έχει παγετό στην περιοχή; Πόσο εκτεταμάνο είναι το σύστημα: άν το σύστημα είναι με ψεκαστήρες δεν χρειάζεται καν μόνωση γιατί η πίεση του πάγου εκτονώνεται από εκεί. ’ν δε θάψεις και τους σωλήνες γύρω στους 30 πόντους δεν θα πρέπει να έχεις κανένα πρόβλημα. Έχω έργο με μερικά στρέμματα αρδευόμενο κήπο στη Θεσσαλονίκη που οι σωλήνες στο τελικό στάδιο είναι στην επιφάνεια και αυτό το χειμώνα με τρεις φορές χιονόπτωση δεν έπαθαν το παραμικρό.
Ευχαριστώ,
Γιώργος
-
Εξέχον μέλος
Κρύο ζεστό οπωσδήποτε με μόνωση και ιδίως άμα έχουμε ενδοδαπέδια και ανακυκλοφορία και οι σωλήνες προχωρούν παράλληλα στο δάπεδο. ...Αλλιώς θα ανοίγει την βρύση τού κρύο και θα περιμένει αρκετή ώρα για να βγάλει κρύο κρύο νερό.... Σας μιλάω εκ΄πείρας την έχω πατήσει... Σχετικά με την σωλήνα wicu-flex που έχει απευθείας μόνωση...να μην σχολιάσω γιατί θα αρχίσω τα μπινελίκια...για παροχή νερού και έξω απο το σπίτι καλή είναι.... αλλά για μέσα στο σπίτι πού θέλει κουρμπαρίσματα....άστα να πάνε.....έχω και άλλα πολλά σχόλια σχετικά με την φλεξ και γιατί οι συνάδερφοι την προτιμάνε αλλά τέλος παντον ....... επενδεδυμένος χαλκός και ΑΡΜΑΦΛΕΞ ΚΥΡΙΟΙ. Ο υδραυλικός πολύ καλά πρότεινε σωλήνα με μόνωση και στο κρύο...μην τον κατηγορείτε αδίκως.
www.udravlikos.gr
Δικαιώματα απάντησης