Εμφάνιση αποτελεσμάτων 1 μέχρι 4 από 4

Θέμα: Καμινάδα για τζάκι

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2006
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    10

Καμινάδα για τζάκι

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Είμαι σε 5ο όροφο και θέλω να φτιάξω τζάκι. Έχω πρόβλημα με την καμινάδα, επειδή πρόκειται να περάσει από τον τοίχο δίπλα από το μπαλκόνι μου (και δίπλα από του γείτονα), θα ανέβει και θα ξεπεράσει τον 6ο όροφο για να βγει στην ταράτσα. Ξέρω ότι για την εργασία αυτή δεν χρειάζεται έδεια από την πολεοδομία , αλλά απλή έγκριση, ο τοίχος όμως θεωρείται κοινόχρηστος; Το ρωτάω αυτό γιατί τότε θα μου ζητήσουν την έγκριση και από τους συνιδιοκτήτες. Αν υποθέσουμε ότι προχωρήσω στην κατασκευή της καμινάδας χωρίς έγκριση και με "καρφώσουν", τότε την ξηλώνουν ή πληρώνω κάποιο πρόστιμο και πόσο περίπου;

Διαχειριστής dimis's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2002
    Θέση
    Δήμος Βόλβης Ν. Θεσσαλονίκης
    Ιδιότητα:
    Υδραυλικός
    Απαντήσεις
    1,200
    Το να την ξηλώσουν μόνοι τους λίγο χλωμό το βλέπω Αν είναι να την ξηλώσουν εσένα θα βάλουν να την ξηλώσεις.
    Η γνώμη μου είναι να το συζητήσεις με τους γειτόνους και αν σου πουν "εντάξει μωρέ δεν μας πειράζει" τότε προχώρα παίρνοντας και την έγκριση της πολεοδομίας.
    http://levitostasia.com

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2006
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    10
    Θα πάω για έγκριση στην Πολεοδομία. Άραγε θα τους αρκούσε το Ok από τον ιδιοκτήτη του 6ου ορόφου (το οποίο το έχω!) για να μου εγκρίνουν την εργασία, ή θέλουν και των υπολοίπων ιδιοκτητών; ( έχω κανα δυο στραβόξυλα στον 1ο όροφο!)

Super Moderator
    Ημερομηνία εγγραφής
    Nov 2003
    Θέση
    Αθήνα
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    328

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

και να' ταν μόνο αυτοί..
    Βασικά,
    α) πρέπει να έχεις έγκριση [u]από όλους στους συνιδιοκτήτες εφόσον η όψη του κτιρίου είναι κοινόχρηστη
    β) έχε υπόψη σου πως μπορεί να σου κάνουν "μανούρα" ακόμη και οι γείτονες εφόσον εάν σε οριζόντια απόσταση μικρότερη των 10 m από την καμινάδα σου, υπάρχουν όμορα κτίρια με ανοίγματα που βρίσκονται ψηλότερα από την απόληξη της μπορεί να σου επιβληθεί ανύψωσή της εφόσον διαπιστωθεί ενόχληση από την εκπομπή καυσαερίων!
    Τι να λέει..

Δικαιώματα απάντησης