Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 1 μέχρι 10 από 17

Θέμα: Μελετη Θερμανσης

Μελετη Θερμανσης

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Καταρχην καλως σας βρηκα.Συγχαρητηρια για το forum .
    Σημερα ανακαλυψα το συγκεκριμενο forum και πραγματικα συγχαρητηρια στους δημιουργους τους.
    Για να παμε στο παρασυνθημα.
    Εχω μια οικοδομη νεοκτιστη και μολις μου περασε ο υδραυλικος τα μονοσωληνια για την θερμανση.Το σπιτι ειναι δυοροφο με σαλονι βορινο -κουζινα-wc κατω, 55μ2 ,και πανω 2 παιδικα δωματια παιδικα βορινα και το κυριος δωματιο και μπανιο πανω, στα 50μ2.Ο υδραυλικος μου εχει βγαλει ενα
    σωμα στο καθε δωματιο απο μια πετστετοκρεμαστα στα μπανια,και τρια σωματα στο σαλονι κουζινα εκ των οποιων το ενα θα ειναι αναγκαστικα λογω χωρου 60cm μηκος λογω χωρου.
    Υστερα απο συτα που διάβασα στο forum σας,αρχισα να αμφιβαλω στο αν θα πρεπει να αφησω ετσι την εγκατασταση χωρις να γινει καποια μελετη θερμανσης,για αυτο ζηταω την συμβουλη σας,και εαν εχετε καποιον γνωστο στην Αθηνα που να κανει μελετες.
    Υ.Γ ο υδραυλικος μου ειπε οτι στο σαλονι+κουζινα θα χρειαστουν περιπου
    8500 θερμιδες για να καλυψουν τον χωρο ,απλα δεν ξερω εαν η θερμιδες
    βγηκαν απο καποια μελετη που εκανε αυτος η πηγε εμπειρικα και δευτερων
    εαν παιζει ρολο στο σημειο που βγαλαμε τα σωματα ,γιατι με ρωτησε εαν συμφωνο και εγω να τα βαλουμε εκει ,εαν η θεση τους σωστη.
    ι
    Ευχαριστω εκ'των προτερων.

Super Moderator
    Ημερομηνία εγγραφής
    Nov 2003
    Θέση
    Αθήνα
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    328
    Φίλε vagelisp0 για κάνε μια πράξη..
    55 τ.μ x 3,00 μ. x 50 kcal/ κ.μ. = ........ kcal (θερμίδες)
    Γελάω εκ' των προτέρων
    Σοβαρά τώρα, το αν απαιτείται ή όχι μελέτη έχει συζητηθεί εκτενώς στο forum και καλό θα είναι να μην ξύνουμε παλιές πληγές . Εάν διάβασες καλά κάποια πράγματα στο forum, θα κατάλαβες (ελπίζω) πως το πρόβλημα είναι ο επαγγελματισμός και η συνείδηση αυτού που καλούμε να μας κάνει μία δουλειά. Τί να την κάνεις την μελέτη αμά την πάρει ο υδραυλικός και την κοιτάει ανάποδα (άν την κοιτάζει σωστά βεβαιώσου ότι ξέρει να διαβάζει!). Όχι δεν είμαι τόσο αυστηρός αλλά ρε γαμώτο με αυτά που έχουν δεί τα μάτια μου την προηγούμενη εβδομάδα δεν ξέρω τί να πώ πιά! Λοιπόν για να τελειώνουμε! Δυστυχώς το πρόβλημα τελικά δεν είναι τόσο η μελέτη όσο η εγκατάσταση. Το να υπολογίσεις κουτσά στραβά τις απώλειες δεν είναι πιά και τόσο σημαντικό όσο οι τροποποιήσεις και παρεκκλίσεις που γίνονται στην κατασκευή (και τινάζουν θέλοντας και μή την μελέτη), όπου εκεί τελικά είναι η "μαγκιά" του μάστορα και του μελετητή μηχανολόγου (στο να έχει επαφή και να τις προβλέψει!). Για' μένα όλοι φταίνε γι' αυτή την κατάντια..
    Φίλε μου, είμαι μηχανολόγος, σου κάνω μια μελέτη, γυρνάω την πλάτη μου και στο καπάκι "συνομωτείς" μαζί με τον υδραυλικό για το πού θα βάλετε τελικά τα σώματα και στο τέλος τρώω και μούτζα! Κι έστω σωστά να μπούν τα σώματα, άν όμως πάρεις μπαχατέλες γιατί είναι του μπατζανάκη του υδραυλικού σε καλή τίμη κι εσύ θέλεις λεφτά για τζακούζι; Επιτέλους λίγη σοβαρότητα απ' όλους!
    Ξέρεις πιά είναι η μαγκιά; Θέλεις υδραυλικό; Μάλιστα! Έλα εδώ κύριε, δείξε μου την άδειά σου! Εσύ θα μου υπογράψεις μετά για ότι κωλόχαρτο χρειαστώ κι όχι κάποιος συνεργάτης (παλιός μάστορας)! Τί δουλειές έχεις κάνει; Για πάμε να δούμε; Συνεργάζεσαι με κάποιο Μηχανολόγο; Όχι; Τι να τον κάνουμε; Επόμενος!!! Εσύ συνεργάζεσαι; Για δώσε μου και το τηλέφωνό του γιατί έχω κάποια πράγματα στο μυαλό που θέλω να τον ρωτήσω; Ναι; Ο μηχανολόγος; Μπλα μπλα ..θέλετε κάτι για την μελέτη; Μόνο τα σχέδια να δώσω στον υδραυλικό; Επόμενος!!! Αφού ρε μάγκα έχει αλλάξει το σπίτι! Ξέρεις από τα σχέδια που έχει πρίζες ή πως θέλει να βάλει η κυρά τα έπιπλα; Ποιός είσαι, ο Μαϊκ Λαμάρ; Και μην διανοηθείς και δεν πατήσεις όταν θα "στρώνει" ο υδραυλικός σου ή θα "ανάβει" ο καυστηρατζής σου! Φράγκο δεν έχει!
    ΤΑ' ΧΩ ΠΑΡΕΙ!!! [}][}][}]
    (sorry ρε φιλαράκι αλλά πλάκα - πλάκα σκέψου τα παραπάνω.. έγινε κάτι απ' όλα αυτά; )
    Τι να λέει..

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    Nikea, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2,979
    Για πές τι έιδες , για να μαθαίνουμε κι εμείς του γραφείου....
    Και καμμιά φωτογραφιά εαν είναι δυνατόν για να προλάβω και τον andro

Δεν ξερω ρε γαμωτο μου τη να πω με τοση ασχετοσυνη που υπαρχει και τοσος αντι επαγγελματισμος εχω χασει την μπαλα και απογοητευτει τελειως.Εχει στρωσει οπως ειπα τους σωληνες για τα σωματα αλλα επειδη θα καθυστερησω λιγο να κανω τα γεμισματα για τα πλακακια πιστευω να βρω εναν σωστο μηχανολογο να συνεργαστω μαζι του ωστε να γινει σωστα η δουλεια και να βρουμε μια λυση για σωστη θερμανση.
    A.S.Diamond μπορεις να μου κανεις εσυ μελετη; εισαι απο Αθηνα;
    Α εκανα την πραξη και βγαινει σχεδον τα ιδια 8250kcal αλλα απο οτι καταλαβα παιζει ρολο και η θεσει που θα πανε ,ετσι;

Super Moderator
    Ημερομηνία εγγραφής
    Nov 2003
    Θέση
    Αθήνα
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    328
    Φίλε vagelis, Αθηναίος είμαι, αλλά ειλικρινά για τους επόμενους δύο μήνες (τουλάχιστον) δεν μπορώ να κάνω ΤΙΠΟΤΑ!!! Δεν υπάρχει χρόνος ούτε για "κιχ" (που λένε!)
    Το να σου κάνω μια μελέτη και να ξοδέψω 4 - 5 ώρες δεν είναι τίποτα.. Το να σου επιβλέψω και να σου παρέχω υποστήριξη μέσα σε αυτή την περίοδο είναι ΑΠΙΘΑΝΟ! (παρατήρησε μόνο τα posts και replies μου τον τελευταίο μήνα και θα δείς πώς όλα είναι μεταμεσονύχτια!!!) Κι όπως σου ανέφερα στο προηγούμενο reply, το πρόβλημα στην κατασκευή είναι η σωστή επίβλεψη.
    Είμαι σίγουρος πως υπάρχουν πολλοί και ικανότατοι συνάδελφοι κι επαγγελματίες του χώρου που θα σε βοηθήσουν, το θέμα είναι να τους ξεκαθαρίσεις από την αρχή κάποια πράγματα, και καλό θα είναι, μιας και φτιάχνεις νέο σπίτι, να υιοθετήσεις κάποια από τα παρακάτω και για όλα τα συνεργεία που θα περάσουν (πλακάδες, μπογιατζίδες κ.λ.π.).
    Να ξεκαθαρίσεις ([u]πρώτα στον εαυτό σου και μετά στους άλλους),
    α) Τί ακριβώς θέλεις να κάνεις και γιατί;
    β) Πόσα χρήματα έχεις σκοπό να διαθέσεις, πού και γιατί;
    γ) Να ζητάς προσφορές για [u]συγκεκριμένα πράγματα.
    δ) Να ψάχνεις την αγορά και ΜΗΝ αποφασίσεις για κάτι εάν δεν το διασταυρώσεις πρώτα.
    ε) Να έχεις στο νού σου πώς κάποια πράγματα καλό είναι να γίνονται ΜΙΑ φορά.
    στ) Μην τσιγγουνευτείς εκεί που πρέπει! Προσδιόρισε τί είναι πολυτέλεια και τί όχι! (π.χ. λέβητας Α μάρκα ή μάρμαρα Νάξου; boiler τριπλής ή μπαταρίες Grohe). Δε λέω.. μακάρι να τα "φυσάς" και να μην προβληματιστείς πουθενά!
    ζ) Όσο "μάγκας" και να ήταν ο αρχιτέκτονας που σου σχεδίασε το σπίτι, άμα δεν μπορείς να το ζεστάνεις ή να τρέχουν οι βρύσες και να βρωμάει η αποχέτευση.. τι να το κάνεις!
    "Οι αρχιτέκτονες είναι για το ζην και οι μηχανολόγοι για το ευ ζην"
    Υ.Σ. Και μην ξεχνάς το σπουδαιότερο.. ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ!!! (τουλάχιστον εμένα, μετά τις 24:00 ξέρεις που θα με βρείς )
    Τι να λέει..

Super Moderator
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2006
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    528
    quote:Originally posted by A.S.Diamond

"Οι αρχιτέκτονες είναι για το ζην και οι μηχανολόγοι για το ευ ζην"
    Τι να λέει..
    Χωρίς σχόλια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Don't try to bribe me.You can't afford my rates!

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Apr 2006
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    46
    Ο A.S. Diamond τα λέει πολύ σωστά. Έχω κάνει μελέτες στο γραφείο οι οποίες δεν είχαν καμία σχέση με το τι έγινε στην πράξη. Αν ο μηχανικός δεν είναι πάνω από το κεφάλι των συνεργείων...άστα να πάνε!

Πρόσφατα παρέδωσα μελέτη θέρμανσης με αναλυτικά σχέδια, είχα και ένα ραντεβού με τον υδραυλικό, είπαμε κάποια πράγματα, δόθηκαν διευκρινίσεις και η κατάληξη ήταν τραγική! Ούτε οι ηλεκτροβάννες δεν μπήκαν σωστά! Άσε που ο ιδιοκτήτης πλήρωσε για λέβητα μάρκας κάψε με, όσο για έναν Buderus, γιατί ο "μάστορας" ξέρει καλύτερα από μία γυναίκα μηχανικό! (Ναι, εγώ έχω και αυτό το πρόβλημα!)
    Στην δική σου φάση, το κακό δεν έχει γίνει-ακόμα-, γιατί μπορεί να προσαρμοστεί η εγκατάσταση στις σωληνώσεις που έχουν ήδη γίνει.
    Καλό κουράγιο, και μην ξεχνάς πως όποιος δεν χτίσει και δεν παντρέψει...

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Sep 2004
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    820
    Πόσο λάθος μπορεί κάποιος να βάλει τις ηλεκτροβάνες; Δεν μας στέλνεις καμιά φωτογραφία να δούμε κι εμείς;
    =================================================
    Η εξίσωση είναι σωστή γιατί είναι όμορφη. - Dirac

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Apr 2006
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    46

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Δυστυχώς δεν έχω φωτογραφίες! Δεν αυτονομήθηκαν σωστά οι όροφοι και τώρα θα γίνεται του κουτρούλη ο γάμος! Είχαμε και το boiler χωριστά με την βανούλα του για να υπάρχει ζεστό νερό και το καλοκαίρι, και τώρα αμφιβάλλω αν θα έχουν γενικότερα!
    Ο ιδιοκτήτης δεν ήταν διατεθειμένος να πληρώσει επίβλεψη και έχασε τελικά αυτά τα λεφτά στο πολλαπλάσιο...

Δικαιώματα απάντησης