Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 11 μέχρι 17 από 17

Θέμα: Μελετη Θερμανσης

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Παιδία πολύ σωστά όλα αυτά που λέτε αλλά πέστε μου ποιος πελάτης (ιδιώτης ή Αρχιτέκτονας, Πολ. Μηχανικός κλπ) θα σε πληρώσει για την επίβλεψη που θα κάνεις και τον χρόνο που θα σπαταλήσεις.??? Εγώ σε όποιον έχω ζητήσει χρήματα για την επίβλεψη έχω λάβει ένα ΟΧΙ!! Ένας Αρχιτέκτονας σε μελέτη εφαρμογής μου είχε πει «μεγάλε επιβλέπων της οικοδομής είμαι εγώ δεν μπορούμε να τα παίρνουμε και οι δύο».
    Αντώνης

Διαχειριστής dimis's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2002
    Θέση
    Δήμος Βόλβης Ν. Θεσσαλονίκης
    Ιδιότητα:
    Υδραυλικός
    Απαντήσεις
    1,200
    quote:Originally posted by maragkosa

Παιδία πολύ σωστά όλα αυτά που λέτε αλλά πέστε μου ποιος πελάτης (ιδιώτης ή Αρχιτέκτονας, Πολ. Μηχανικός κλπ) θα σε πληρώσει για την επίβλεψη που θα κάνεις και τον χρόνο που θα σπαταλήσεις.??? Εγώ σε όποιον έχω ζητήσει χρήματα για την επίβλεψη έχω λάβει ένα ΟΧΙ!! Ένας Αρχιτέκτονας σε μελέτη εφαρμογής μου είχε πει «μεγάλε επιβλέπων της οικοδομής είμαι εγώ δεν μπορούμε να τα παίρνουμε και οι δύο».
    Αντώνης
    100 χρόνια πίσω είμαστε φίλε μου σ αυτά τα θέματα και τελικά την πληρώνουμε όλοι μας με πρώτο τον ιδιοκτήτη που δεν μπορεί να καταλάβει ότι άλλο αυτό που πληρώνει στην πολεοδομία για να πάρει την άδεια (που είναι τις πλάκας και για γέλια) και άλλο αυτό που πρέπει να κάνει) Από την άλλη πρέπει επιτέλους να καταλάβουν οι αρχιτέκτονες ότι δεν είναι ούτε μηχανολόγοι ούτε υδραυλικοί και να απαιτήσουν οι τελευταίοι (υδραυλικοί) την υπεύθυνη δήλωση για την καλή λειτουργία της εγκατάστασης να την κάνουν οι αρχιτέκτονες στην προκειμένη περίπτωση αφού θέλουν να παίρνουν τα φράγκα. Και εξηγώ. Όταν εγώ έχω μια μελέτη της πλάκας της οποία θα πρέπει να εφαρμόσω γιατί να υπογράψω για την καλή λειτουργία της εγκατάστασης? Πρόσφατο παράδειγμα: σε μελέτη μου λένε να τοποθετήσω σε μπάνιο σώμα απόδοσης 90 θερμίδων Που να το βρώ αυτό βρε άσχετε μελετητή? και άντε να πείσω τον ιδιοκτήτη τώρα ότι δεν υπάρχει σώμα 90 kcal/h και πως θα γίνει η κατανομή δαπανών αν βάλω μεγαλύτερο?
    Ε θα πρέπει να υπογράφω και εγώ με το : τι να λέει
    http://levitostasia.com

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Apr 2005
    Θέση
    , , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    44
    ... όπως πολλές φορές έχω πει στο παρελθόν[:I][:I], χτίζουμε οικογενειακά μια πολυκατοικία στη Νέα Ιωνία και (αισίως) φτάνουμε στο σημείο όπου θα πρέπει να εγκαταστήσουμε σωληνώσεις θέρμανσης. Οι μελέτες λοιπόν που έχουμε από το μηχανικό είναι "τυπικές" για την άδεια! Ως εκ τούτου, από όλες τις συζητήσεις εδώ μέσα συλλέγω τα εξής στοιχεία που θα ήταν καλό να γίνουν στο σπίτι μου κι αν μπορεί κανείς ας με διορθώσει όπου αρμενίζω στραβά:
    - αυτονομία ανά όροφο (δεδομένο)
    - θερμιδομέτρηση, αντί για ωρομέτρηση που μου προτείνουν όλοι, αλλά κανένας με επιχειρήματα. Με την απλή μου λογική μου φαίνεται πιο δίκαιο για όλα τα διαμερίσματα.
    - συμπληρωματική λύση (πέραν του αισθητήρα του θερμοστάτη) στο θέμα της σύλληψης της θερμοκρασίας του χώρου. Μια λύση θα ήταν η αντιστάθμιση; Επίσης, η λύση της αντιστάθμισης είναι κάτι που λειτουργεί συνολικά σε όλο το κτίσμα ή και επιμέρους ανά σπίτι;
    - χρήση ηλιακών τριπλής ενέργειας αντί για θερμοσίφωνες.
    - λέβητα από τον ΚΑΖΗ, καυστήρα από RIELLO ή BERTONE
    Να πω εδώ ότι το λεβητοστάσιο θα είναι σε κλεισμένο χώρο στην ταράτσα (ελλείψει άλλου χώρου), η καύσιμη ύλη θα είναι πετρέλαιο (ελλείψει για την ώρα αερίου). Τα σπίτια που θα θερμανθούν είναι 1ος (122τμ), 2ος (129τμ), 3ος (100τμ), 4ος (50τμ) και βλέπουν ανατολικά. Τι άλλο θα πρέπει να ζητήσω από τον άνθρωπο που θα μου κάνει τη μελέτη;
    Θα πρότεινα στον A.S. Diamond αλλά πνίγεται στη δουλειά!

Οποιον βρείς να απαιτήσεις να έρθει να δεί τον χώρο....

Super Moderator
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2006
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    528
    quote:Originally posted by kviglas

Να πω εδώ ότι το λεβητοστάσιο θα είναι σε κλεισμένο χώρο στην ταράτσα (ελλείψει άλλου χώρου), η καύσιμη ύλη θα είναι πετρέλαιο (ελλείψει για την ώρα αερίου). Τα σπίτια που θα θερμανθούν είναι 1ος (122τμ), 2ος (129τμ), 3ος (100τμ), 4ος (50τμ) και βλέπουν ανατολικά. Τι άλλο θα πρέπει να ζητήσω από τον άνθρωπο που θα μου κάνει τη μελέτη;
    Αυτό το διάβασες ;Είναι απο το 2002,αλλά δεν έχει αλάξει τίποτα.....
    http://www.monachos.gr/forum/topic.a...EB%E1%DF%EF%F5
    :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: :::
    Don't try to bribe me.You can't afford my rates!

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Apr 2005
    Θέση
    , , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    44
    Ουφ!!!
    Προβλήματα έχω, δε θέλω άλλα. Λύσεις ψάχνω ...[8)]

Super Moderator
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2006
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    528

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:Originally posted by kviglas

Τι άλλο θα πρέπει να ζητήσω από τον άνθρωπο που θα μου κάνει τη μελέτη;
    Αν δεν αναφερφεί σε αυτά όποιος σου κάνει την μελέτη,τότε ψάχνεις κάποιον τις λογικής να τα πάρουμε και να την κάνουμε.
    Δεν είναι έτσι όμως.Οι σωστές δουλειές και οι σωστές εξηγήσεις κάνουν τους επαγγελματίες να ξεχωρίζουν απο τους κατσικοκλέφτες................
    :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: :::
    Don't try to bribe me.You can't afford my rates!

Δικαιώματα απάντησης