100 χρόνια πίσω είμαστε φίλε μου σ αυτά τα θέματα και τελικά την πληρώνουμε όλοι μας με πρώτο τον ιδιοκτήτη που δεν μπορεί να καταλάβει ότι άλλο αυτό που πληρώνει στην πολεοδομία για να πάρει την άδεια (που είναι τις πλάκας και για γέλια) και άλλο αυτό που πρέπει να κάνει) Από την άλλη πρέπει επιτέλους να καταλάβουν οι αρχιτέκτονες ότι δεν είναι ούτε μηχανολόγοι ούτε υδραυλικοί και να απαιτήσουν οι τελευταίοι (υδραυλικοί) την υπεύθυνη δήλωση για την καλή λειτουργία της εγκατάστασης να την κάνουν οι αρχιτέκτονες στην προκειμένη περίπτωση αφού θέλουν να παίρνουν τα φράγκα. Και εξηγώ. Όταν εγώ έχω μια μελέτη της πλάκας της οποία θα πρέπει να εφαρμόσω γιατί να υπογράψω για την καλή λειτουργία της εγκατάστασης? Πρόσφατο παράδειγμα: σε μελέτη μου λένε να τοποθετήσω σε μπάνιο σώμα απόδοσης 90 θερμίδων Που να το βρώ αυτό βρε άσχετε μελετητή? και άντε να πείσω τον ιδιοκτήτη τώρα ότι δεν υπάρχει σώμα 90 kcal/h και πως θα γίνει η κατανομή δαπανών αν βάλω μεγαλύτερο?quote:Originally posted by maragkosa
Παιδία πολύ σωστά όλα αυτά που λέτε αλλά πέστε μου ποιος πελάτης (ιδιώτης ή Αρχιτέκτονας, Πολ. Μηχανικός κλπ) θα σε πληρώσει για την επίβλεψη που θα κάνεις και τον χρόνο που θα σπαταλήσεις.??? Εγώ σε όποιον έχω ζητήσει χρήματα για την επίβλεψη έχω λάβει ένα ΟΧΙ!! Ένας Αρχιτέκτονας σε μελέτη εφαρμογής μου είχε πει «μεγάλε επιβλέπων της οικοδομής είμαι εγώ δεν μπορούμε να τα παίρνουμε και οι δύο».
Αντώνης
Ε θα πρέπει να υπογράφω και εγώ με το : τι να λέει
http://levitostasia.com

Απάντηση σε αυτήν την απάντηση