-
Νέο μέλος
Προβλήματα σε πολυκατοικία με αυτόνομη θέρμανση
Καλησπέρα σας και καλώς σας βρήκα...
Είμαι νέος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός.
Ζω εδώ και χρόνια σε μία πολυκατοικία η οποία έχει πρόβλημα με τις ηλεκτροβάνες (κολλάνε ανοιχτές ή τις κολλάνε ανοιχτές).
Αυτό που συμβαίνει είναι οι ηλεκτροβάνες να παραμένουν ανοιχτές ενώ δεν γράφονται ώρες στον πίνακα. Αποτέλεσμα είναι η ώρα να κόστιζε πριν από χρόνια 500-800δρχ/ώρα.
Περιττό να πω ότι πράκτικά ζούμε πλέον σε διαμέρισμα χωρίς θέρμανση διότι απλά δεν συμφέρει οικονομικοτεχνικά.
Έχουν αλλαχτεί βάνες αρκετές φορές αλλά ξαναχαλάνε. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι είναι πρόβλημα στις βάνες.
Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής: Πρόκειται για κάποιο κοινό πρόβλημα στην συνδεσμολογία? Που θα μπορούσα να βρω σχετικές πληροφορίες και διαγράμματα συνδεσμολογίας για τις εγκαταστάσεις αυτές? Ποια είναι μία μέση τιμή (κανονικοποιημένη) κόστους/ώρα?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
-
Εξέχον μέλος
Δώσε μας κι άλλα στοιχεία, πόσα διαμερίσματα, πόσο παλιά η πολυκατοικία, ποιές ηλεκτροβάνες φαίνονται να κολάνε, κτλ, κτλ...
Και αν μπορείς στείλε και φωτογραφίες.
=================================================
Η εξίσωση είναι σωστή γιατί είναι όμορφη. - Dirac
-
Διαχειριστής
abdronoglou μιά είναι η λύση
Κυκλοφορητές
http://levitostasia.com
-
Νέο μέλος
έγραψες:
Ζω εδώ και χρόνια σε μία πολυκατοικία η οποία έχει πρόβλημα με τις ηλεκτροβάνες (κολλάνε ανοιχτές ή τις κολλάνε ανοιχτές).
ρωτάω: υπονοείς κάτι με το "τις κολλάνε ανοιχτές";
υπάρχει δηλαδή περίπτωση κάποιοι να μας κλέβουνε; στην περίπτωσή μας ο διαχειριστής, που έχε κλειδί πρόσβασης;
ρωτάω γιατί ξέρω πως με κλέβουν σίγουρα, αλλά δεν μπορώ πώς να το αποδείξω...
-
Διαχειριστής
Ανάλογα με την ηλεκτρική συνδεσμολογία του συστήματος, ναί μπορούνε μία χαρά να "κολάνε" τις βάνες ανοικτές ή κλειστές ή ενδιάμεσες ή ότι θέλουν.
Αρκεί να αποσυνδέσεις το καλώδιο σταθερού ρεύματος της ηλεκτροβάνας, και η ηλεκτροβάνα δέν μπορεί να κλείσει. Με μία μικρή "πατέντα", μπορείς να μήν γράφεις ώρες κιόλας.
Η λύση:
ΘΕΡΜΙΔΟΜΕΤΡΗΤΕΣ !!!!!
Εχει μαλιάσει η γλώσσα μου πιά....
w w w . m o n a c h o s . g r
-
Super Moderator
Δικαιώματα απάντησης