Εμφάνιση αποτελεσμάτων 1 μέχρι 7 από 7

Θέμα: μελετη πυρασφαλειας με καταστημα κι οροφους

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2006
    Θέση
    piraeus, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    31

μελετη πυρασφαλειας με καταστημα κι οροφους

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

γεια χαρα!
    χρειαζομαι την πολυτιμη βοηθεια σας!
    Υπαρχει ενα καταστημα σε ισογειο το οποιο εχει εσωτερικη σκαλα που οδηγει σε υπογειο με τουαλετα κι ενα δωματιο γυρω στα 15 τ.μ.Πανω απο το καταστημα υπαρχουν διαμερισματα στον α και β οροφο.
    εχω τις κατωθι αποριες
    1. η εσωτερικη σκαλα του καταστηματοσ που βρισκεται στο υπογειο βρισκετε σ ενα μικρο δωματιο που επικοινωνει με πορτες τοσο με το αλλο δωματιο των 15 τ.μ οσο και με την τουαλετα.αυτο λοιπον το μικρο δωματιο που περικλειει την εσωτερικη σκαλα θα το παρω ως πυροδιαμερισμα με δεικτη πυραντιστασης 90 λεπτων?(το υπογειο εινε μικροτερο απο 250 τ.μ)
    2.η αποσταση απο το μιο απομακρυσμενο σημειο του δωματιου των 15 τ.μ στο υπογειο μεχρι την εξοδο του καταστηματοσ στο ισογειο θα πρεπει να ειναι μικροτερη απο 45 μετρα?
    3. τι ισχυει για την αποσταση απο το πιο απομακρυσμενο σημειο του ισογειου καταστηματοσ μεχρι την εξοδο κινδυνου?
    2.

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Nov 2005
    Θέση
    , , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    26
    Πες μας ποσες πορτες εχει το καταστημα, εμβαδόν και αν η σκαλα ειναι απλή ή πυροπροστατευόμενη

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2006
    Θέση
    piraeus, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    31
    στο ισογειο του καταστηματος εχουμε 1 πορτα πλατουσ 1,6 μ, μια πλατουσ 0,9 μ που οδηγει στο κλιμακοστασιο οπου υπαρχει η εισοδος του κτιριου, και μια τριτη πλατουσ 0,9μ που οδηγει σε αυλη.
    το ισογειο του καταστηματοσ εχει εμβαδον 40 τ.μ οπωσ και το υπογειο του.
    Οσον αφορα την σκαλα, στο υπογειο την δειχνει να περικλειεται απο δωματιο ενω στο ισογειο την δειχνει απλη.

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Nov 2005
    Θέση
    , , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    26
    Πραγματικη Αποσταση οδευσης <=45μ και για το υπογειο και για το ισογειο.
    (για το υπογειο θυμισου αναπτυγμα σκαλας *1,5).
    Βαλε απο δυο πυροσβεστηρες σε καθε οροφο και σηματα ΕΧΙΤ

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2007
    Θέση
    Vasilika, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    5
    Γεια σας,

Είναι η πρωτη φορά που γράφω στο forum. Είναι νέος μηχαν. μηχ/κος. Χρειάζομαι την βοήθεια σας! Έχω αναλάβει τη μελέτη ενεργητική πυροπροστασίας για ένα κτίριο που αποτελείται, από όροφο γραφείων, ισόγειο καταστημάτων και υπόγειο αόθήκη. Ο κάθε όροφος είναι 320τ.μ.. Η μελέτη από οσο ξέρω, γίνεται σύμφωνα με το Π.Δ 71/88 (άρθρα 8&9). Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:
    1. Θα πρέπει να κατατεθούν δύο διαφορετικές μελέτες πυροπροστασίας, δηλαδή μία για κάθε χρήση (γραφεία,καταστήματα), ή μόνο μία;
    2. Το υπόγειο που θεωρείατι αποθήκη είναι320τ.μ.. Η νομοθεσία αναφέρει ότι για αποθήκες άνω των 250τ.μ απαιτούνται sprinkler.. Η αποθήκη όμως χωρίζεται σε 4 μέρη. Χρειάζονται sprinklers;
    3. Ποιό έντυπο ενεργητικής πυροπροστασίας πρέπει να συμπληρώσω και που μπορώ να το βρω;

Το κτίριο είναι καινούριο.

Ευχαριστώ

IRAKLIS G-10

Super Moderator DDD's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    1,695
    Φίλε μου υπάρχει στο site της πυροσβεστικής στο παρακάτω link

http://www.fireservice.gr/pyr/site/h...39112-1998.csp

διευκρινήσεις για το ΠΔ71/88. Αν δεν το γνωρίζεις θα πρέπει να το μελετήσει γιατί απαντά στο 2 ερώτημά σου. Συγκεκριμένα λέει πως αν συντρέχουν κάποιοι όροι δεν απαιτούνται sprinklers και εφόσον θεωρούνται αποθήκες που ανήκουν στα καταστήματα.

Για το ερώτημα 1 μπορείς να συντάξεις ένα τεύχος που όμως θα εξετάζει ξεχωριστά τη κάθε χρήση.
    Για το 3 νομίζω πως θα το βρεις στο site της πυροσβεστικής.

Ελπίζω να σε κάλυψα.

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2007
    Θέση
    Vasilika, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    5

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
    Την απάντηση στο 2 ερωτημά μου την βρήκα. Όσο για το τρίτο μου ερώτημα, δεν βρήκα κάτι από το fireservice.gr απο χθες που ψάχνω. Έχω βρει μόνο για υφιστάμενα κτίρια.

IRAKLIS G-10

Δικαιώματα απάντησης