Μια κοινοποίηση και στο tzisis papaki gmail.com αν έχετε την καλοσύνη...
Λοιπόν... Σχεδόν τελικός απολογισμός.
Το 4Μ υπολογίζει σωστά:
-αν το υψόμετρο της εγκατάστασης είναι 0
-αν κάποια δεδομένα που τα παίρνει αυθαίρετα τύχει να συμπέσουν με τα πραγματικά (όπως η θερμοκρασία εξόδου των καυσαερίων από το λέβητα, η διάμετρος του καπναγωγού και του περιστομίου του λέβητα).
Τα τελικά απότελέσματα είναι αυτά για έλλειψη ισορροπίας. Δηλαδή θερμοκρασία εισόδου στην καπνδοδόχο παίρνει αυτή που αντιστοιχεί σε έλλειψη θερμοκρασιακής ισορροπίας στην καπναγωγό. Το excel παίρνει αυτή που αντιστοιχεί σε ισορροπία. Αυτό φαίνεται λάθος διότι τα μπλέκει τα πράματα. Ή υπολογίζω για ισορροπία ή για έλλειψη ισορροπίας. Σωστά;
Το excel παίρνει σαν θερμοκρασία τοιχώματος στο στόμιο της καπνοδόχου (tiob) τη θερμοκρασία των καυσαερίων στην έξοδο της καπνοδόχου για έλλειψη ισορροπίας (εθι), δηλαδή την to. Το 4Μ υπολογίζει μια θερμοκρασία μεγαλύτερη από την to, στη σειρά 76. Ο τύπος υπολογισμού δε φαίνεται. Θα ψάξω τον 13384 στα Γερμανικά μήπως μπορέσω να βγάλω άκρη. Ίσως το αποτέλεσμα να είναι σωστό αν αναφέρεται σε θερμοκρασιακή ισορροπία. (Η παραπάνω θερμοκρασία tiob συγκρίνεται με το σημείο δρόσου για να δούμε αν έχουμε υγροποιήσεις)
Excel και 4Μ μάλον δεν χρησιμοποιούν σωστά τις σχέσεις που δίνουν τη μεταβολή της πίεσης λόγω μεταβολής ταχύτητας (που ωφείλεται σε αλλαγή της διατομής και στη σταδιακή ψύξη των καυσαερίων). Και τα δυο παίρνουν 0 την μεταβολή αυτή για την καπνοδόχο. Μάλον μικρό το κακό.
Το στανταρ υπολογιστικό λάθος που κάνει το 4Μ είναι ότι δε λαμβάνει υπόψιν το υψόμετρο στο οποίο βρίσκεται η εγκατάσταση. Και όπως είπα και στην αρχή, δε σου δίνει τη δυνατότητα να εισάγεις κάποια δεδομένα όπως τη θερμοκρασία εξόδου των καυσαερίων από το λέβητα, τη διάμετρο του καπναγωγού και του περιστομίου του λέβητα. Κατά τα άλλα μόνο πολύ πολύ μικρές αποκλίσεις έχω βρει, που μπορεί να είναι δικά μου λάθη, και που στην τελική δεν επηρεάζουν ούτε ελάχιστα το τελικό αποτέλεσμα, από ότι φαίνεται
Τέλος υπάρχουν λάθη στην εκτύπωση του υπολογισμού, όπου φαίνεται να χρησιμοποιούνται για το πετρέλαιο τύποι που ισχύουν για το αέριο.
Αυτά προς το παρών, και παντα σχετικά με τη δική μου έκδοση (adapt 14, αλλά όχι αναβαθμισμένη εδώ και καιρό). Ότι παρατηρήσεις έχετε πάνω στα προηγούμενα, αν έχετε δει αλλαγές στις αναβαθμίσεις του προγράμματος και ότιδήποτε άλλο, θα με ενδιέφερε να τις ακούσω.
Ευχαριστώ πολύ.
Είναι μήπως πιο εύκολο τα αρχεία να στέλνονται σε rapidshare.com ώστε να είναι προσιτά για κατέβασμα από όλους όσους θέλουνε και όχι να τα ζητάει ο καθένας και να δίνει public το email του;
Ανδρέα γράψε το maιl σου ή στείλε στο δικό μου που φαίνεται παραπάνω να στο στείλω να το κάνεις rapidshare αν μπορείς. Εγώ δεν το χω ξανακάνει.
Προς το παρών στέλνω στον jop
Μ' αρέσουν οι παρατηρήσεις... Διορθώνομαι![/size=1]
Στείλε να δω τι μπορώ να κάνω.
Λοιπον εδώ είμαστε http://rapidshare.com/files/81429612...13384.zip.html
Πάντως είναι πολύ εύκολο να κάνει οποισδήποτε upload στο rapidshare.com!
Μιλτο ρίξε μια ματιά στο site, στην πρώτη σελίδα απλά δίνεισ το path του αρχείου που θέλεις και το κάνει upload o browser σου και μετά σου δίνει τη διεύθυνση.
θα μπορούσα να έχω και γω το πρότυπο?
Το email μου είναι
pnikopoulos.m@gmail.com
Ευχαριστώ[/QUOTE]