Σελίδα 11 από 23 ΠρώτοΠρώτο ... 91011121321 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 101 μέχρι 110 από 229

Θέμα: ΤΙ ΚΑΙΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑΣ Η ΜΠΟΙΛΕΡ?

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2010
    Θέση
    Salonica, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    20

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Ε μα δεν βγαίνει αυτό το ποσό. Τι σημασία αν είναι σταθερές ή μεταβλητές χρεώσεις? Η τελική τιμή επηρεάζεται από αυτές.

Αν διαιρέσει κάποιος το σύνολο που υπολογίζεται από την ΔΕΗ με το 1100 και προσθέσει τον ΦΠΑ, προκύπτει αυτό που αναφέρεω πιο πάνω.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2010
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    1,621
    Ετσι ειναι οπως το λεει ο nichmech..
    Και γω το ιδιο νουμερο βγαζω με το παραδειγμα της ΔΕΗ.

Ομολογω παντως οτι η ΔΕΗ εχει καταφερει να ξεπερασει τον ΟΤΕ σε στριφνοτητα λογαριασμου.
    Αν στον οτε δεν βγαινει ακρη μια φορα στη ΔΕΗ για να βγει, πρεπει να λυσουμε επικαμπυλιο ολοκληρωμα...

Τυχαιο? Δεν νομιζω...

Burn baby, burn

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Παιδιά με την ευκαιρία θέλω να καλωσορίσω τον Νικόλα και στο δικό μας φόρουμ.

http://udravlikos.gr

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Sep 2009
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    104
    quote:Originally posted by nikmmech

Ε μα δεν βγαίνει αυτό το ποσό. Τι σημασία αν είναι σταθερές ή μεταβλητές χρεώσεις? Η τελική τιμή επηρεάζεται από αυτές.
    Δεν με κατάλαβες.
    Εννοείται ότι η τελική τιμή του ρεύματος επηρεάζεται από τις πάγιες χρεώσεις.
    Αυτό που λέω είναι ότι δεν μπορείς να υπολογίζεις την τιμή της kWh λαμβάνοντας υπόψη τις πάγιες χρεώσεις.
    Να το πω διαφορετικά.
    Έστω ότι έχεις τη δεδομένη κατανάλωση των 1.100 kWh με την οποία πληρώνεις 156,45 €.
    Θέλεις να βρεις πόσο παραπάνω θα πληρώσεις αν καταναλώσεις πχ 100 kWh επιπλέον. Αν λοιπόν στο παράδειγμα της ΔΕΗ βάλεις 1.200 kWh, τότε θα βγάλεις τελικό λογαριασμό (με ΦΠΑ) 170,31 €, δηλ. 13,86 € παραπάνω.
    Το ίδιο υπολογίζω κι εγώ όταν λέω ότι η τιμή της kWh στην κατηγορία 1.001-1.600 kWh είναι 0,1386 €.
    Σύμφωνα όμως με το δικό σου υπολογισμό, οι επιπλέον 100 kWh θα κόστιζαν 100 x 0,1422 = 14,22 €, το οποίο είναι λάθος.

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2010
    Θέση
    Salonica, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    20
    Γεια σου Γρηγόρη. Κι εγώ χαίρομαι που βρίσκομαι ανάμεσά σας.

Φίλε Scrooge, κατάλαβα από την αρχή τι εννοείς.

Να αναδιατυπώσω αυτό που εννοώ εγώ. Έστω ότι είχες κάποιο άλλο πάροχο εκτός ΔΕΗ, από αυτούς που πουλάνε πακέτα κατανάλωσης. Πχ 1500 kWh με κόστος 180 Ευρώ. Σε αυτούς πληρώνεις αυτό το ποσό πάγια, για κατανάλωση 1500 kWh και αν την υπερβείς τότε διαφοροποιείται η χρέωση.

Με το σκεπτικό εξαίρεσης των πάγιων χρεώσεων που κάνεις, σε αυτή την περίπτωση, αν είχες κατανάλωση 1500 kWh, το κόστος τους θα ήταν 0 Ευρώ/kWh, γιατί δεν θα λάμβανες υπόψη το πάγιο που πληρώνεις για αυτές.

Στη ΔΕΗ, αφού οι χρεώσεις είναι κλιμακωτές, ακόμα και να μην υπήρχαν καθόλου πάγιες χρεώσεις, δεν υπάρχει εννιαίος τρόπος να υπολογίζεις άμεσα το κόστος για επιπλέον kWh, εφόσον αλλάζει κάποιος κλιμάκιο.

Σε αυτό το ύψος κατανάλωσης που δείχνεται στο παράδειγμα, το κόστος είναι 0,142 Ευρώ/kWh. Αν αυτό το ποσό πολλαπλασιαστεί με το 1100 θα δώσει το τελικό ποσό που θα λάβει ο καταναλωτής στο λογαριασμό. Και όχι το 0,13864 €/kWh. Αν έλεγε κάποιος στον καταναλωτή ότι θα έπρεπε να πολλαπλασιάσει αυτό το ποσό με το 1100 για να βρει το ποσό που θα πλήρωνε, θα ήταν λάθος.

Το ότι πρόκειται για ανηγμένο κόστος, δεν αλλάζει σε τπτ απολύτως το γεγονός ότι προκύπτει από σταθερές και μεταβλητές χρεώσεις. Θεώρησέ το σαν το κόστος παράδοσης που μπορεί να χρεώσει ξεχωριστά, ο προμηθευτής πετρελαίου στην κατοικία σου. Τι θα πει κάποιος τότε? Το πετρέλαιο μου σστοίχισε Α-κόστος παράδοσης? Δεν έχει νόημα..

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2010
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    1,621
    Να φτιαχναμε ενα εργαλειο σε javascript να του βαζαμε kwh και να εβγαζε κοστος ηλεκτρικης ενεργειας ανα KWh.

Θα ηταν χρησιμο.

Burn baby, burn

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Sep 2009
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    104
    quote:Originally posted by stom

Να φτιαχναμε ενα εργαλειο σε javascript να του βαζαμε kwh και να εβγαζε κοστος ηλεκτρικης ενεργειας ανα KWh.
    Έχω φτιάξει ένα excel όπου εισάγεις τις kWh, τις ημέρες κατανάλωσης και τη συμφωνημένη ισχύ και σου βγάζει το λογαριασμό ρεύματος. Υπάρχει τρόπος να το επισυνάψω ;

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Οχι άμεσα. Το ανεβάζεις κάπου στο net (Rapidshare ή κάτι ανάλογο) και ποστάρεις link.

Νίκος

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Sep 2009
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    104
    quote:Originally posted by nikmmech

Σε αυτό το ύψος κατανάλωσης που δείχνεται στο παράδειγμα, το κόστος είναι 0,142 Ευρώ/kWh. Αν αυτό το ποσό πολλαπλασιαστεί με το 1100 θα δώσει το τελικό ποσό που θα λάβει ο καταναλωτής στο λογαριασμό. Και όχι το 0,13864 €/kWh. Αν έλεγε κάποιος στον καταναλωτή ότι θα έπρεπε να πολλαπλασιάσει αυτό το ποσό με το 1100 για να βρει το ποσό που θα πλήρωνε, θα ήταν λάθος.

Το ότι πρόκειται για ανηγμένο κόστος, δεν αλλάζει σε τπτ απολύτως το γεγονός ότι προκύπτει από σταθερές και μεταβλητές χρεώσεις. Θεώρησέ το σαν το κόστος παράδοσης που μπορεί να χρεώσει ξεχωριστά, ο προμηθευτής πετρελαίου στην κατοικία σου. Τι θα πει κάποιος τότε? Το πετρέλαιο μου στοίχισε Α-κόστος παράδοσης? Δεν έχει νόημα..
    ΟΚ, δεκτό το σκεπτικό σου.
    Απλώς αυτό που είπα είναι ότι εμένα δεν θα με ενδιέφερε να γνωρίζω το ανηγμένο κόστος (στο παράδειγμά μας 0,142 €/kWh) γιατί θα μου ήταν χρήσιμο μόνο για τη συγκεκριμένη κατανάλωση των 1.100 kWh.
    Αν το επόμενο 4μηνο είχα κατανάλωση 1.101 kWh δεν θα μπορούσα να τις πολλαπλασιάσω με το 0,142 για να βρω πόσο θα πληρώσω, γιατί το ανηγμένο κόστος kWh θα είναι πλέον διαφορετικό, έστω και (απειρο)ελάχιστα.
    Αν όμως πολλαπλασίαζα το 1.101 επί 0,13864 και μετά πρόσθετα το 3,49 θα έβρισκα ακριβώς το ποσό.
    Ουσιαστικά λέμε το ίδιο πράγμα εξετάζοντάς το από διαφορετική σκοπιά, οπότε νομίζω ότι το θέμα έχει λυθεί.

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Sep 2009
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    104

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Επανέρχομαι στη σύγκριση ρεύματος-πετρελαίου, αφού πλέον έχω λάβει υπόψη τη σωστή χρέωση του ρεύματος. Το συνολικό κόστος kWh (με ανταγωνιστικές και ρυθμιζόμενες χρεώσεις, ΥΚΩ & ΑΠΕ, χωρίς να ληφθούν υπόψη οι πάγιες χρεώσεις) έχει ως εξής (με ΦΠΑ 13%):

kWh/4μηνο………€/kWh
    0-800………………0,11011
    801-1.000………0,13525
    1.001-1.600……0,13864
    1.601-2.000……0,14848
    2.001-3.000……0,18715
    > 3.000……………0,19281

Λαμβάνοντας υπόψη ότι, όπως υπολόγισα σε προηγούμενο post, το κόστος της παραγόμενης από την καύση πετρελαίου ενέργειας είναι περίπου 0,13 €/kWh (θεωρώντας έναν μάλλον αισιόδοξο συνολικό βαθμό απόδοσης 0,80), τότε βλέπουμε ότι η θέρμανση νερού χρήσης από ηλεκτρικό θερμοσίφωνα συμφέρει μόνο όταν η 4μηνη κατανάλωση είναι κάτω από 800 kWh. Μία κατανάλωση η οποία (δεν θα διαφωνήσω με τον stom) δεν είναι συνήθης, τουλάχιστον για μια οικογένεια (αν και στη δική μου περίπτωση όπως προανέφερα -3μελής οικογένεια- δεν απέχει πολύ).
    Από την άλλη πλευρά, μέχρι τις 2.000 kWh η διαφορά μεταξύ ρεύματος-πετρελαίου ουσιαστικά δεν είναι μεγάλη και μπορεί να είναι υπέρ του ρεύματος αν μιλάμε για παλιά και μη προσεγμένη εγκατάσταση θέρμανσης.
    Το συμπέρασμά μου είναι ότι με τις ισχύουσες τιμές και για συνήθεις περιπτώσεις που δεν υπερβαίνουν τις 2.000 kWh/4μηνο, έχουμε περίπου ισοπαλία μεταξύ ρεύματος-πετρελαίου όσον αφορά το ζεστό νερό χρήσης (πετρέλαιο: 0,13 €/kWh, ρεύμα: 0,11-0,15 €/kWh).
    Σε περίπτωση αλλαγών στις τιμές ρεύματος και πετρελαίου (που προφανώς θα είναι προς τα πάνω) θα χρειαστεί να επανέλθουμε.

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα απάντησης