Για κατεβάστε αυτό και πείτε μου:
ΔΕΗ_Calculator
Θα σας ζητήσει πιστοποιητικά και αποδέλοιπα αλλά μη κάνετε πίσω. Είναι πεντακάθαρο από ιούς.
Στίγμα Μαστροκαπετάνιου
Τον φετινό χειμώνα θερμάνθηκα αποκλειστικά με χρήση ηλεκτρικής ενέργειας. Α/C και σώματα λαδιού. Τα Α/C όχι inverter, 10ετίας οπότε στις πολύ συχνά χαμηλές φετινές θερμοκρασίες στην Θεσσαλονίκη, έπαυαν να αποδίδουν και από άποψη ισχύος και από άποψη COP.
Tα πολύ σύντομα συμπεράσματά μου (αλλά και από ορισμένους γνωστούς, που κατέφυγαν αναγκαστικά και αυτοί όπως εγώ στην ίδια λύση), είναι :
- σε μέτρια μονωμένο σπίτι, η διαχείριση του νυχτερινού μειωμένου τιμολογίου, μπορεί να επικουρήσει την κατάσταση το ΠΟΛΥ μέχρι το 1/3 της συνολικής θερμικής απαίτησης του χώρου. Και αυτό το ποσοστό τραβηγμένο από τα μαλλιά. Τα υπόλοιπα 2/3 της κατανάλωσης θα είναι με ημερήσιο τιμολόγιο. Όσο παλαιότερη η κατασκευή με χαμηλή θερμοχωρητικότητα λόγω λεπτότερου κελύφους και με ανύπαρκτη μόνωση τα νούμερα φυσικά χειροτερεύουν.
- Οι τυχεροί κάτοχοι boiler (στην Β. Ελλάδα γενικά δεν προκρίνεται σαν λύση-το ρόλο του έχει ο κλασσικός θερμοσίφωνας), μπορούν να έχουν πολύ οικονομικά ΖΝΧ με χρήση του νυχτερινού στην διάρκεια του χειμώνα, με πολύ απλό αυτοματισμό. Ακόμα και αυτοί με τον κλασσικό θερμοσίφωνα θα πετύχουν σοβαρή εξοικονόμηση.
- Με τις σημερινές τιμές της ΔΕΗ και με χρήση νυχτερινού τιμολογίου στα ποσοστά που ανέφερα πριν, για θέρμανση ενός μέσου διαμερίσματος 80 τ.μ., το μεσοσταθμικό κόστος κυμαίνεται στα 0,15-0,16 Ε/kWh, λαμβάνοντας υπόψη και ένα βαθμό απόδοσης 95%, λόγω απωλειών στους αγωγούς τροφοδοσίας, κτλ.
Θα συμφωνήσω με τον Γρηγόρη, που θυμάμαι από τις αρχές του χειμώνα να αναφέρει, ότι με τόσο ρευστές τιμές σε όλο το φάσμα των ενεργειακών πόρων, καλύτερη τακτική είναι η αναμονή για επένδυση σε νέες εγκαταστάσεις. Είναι πολύ συμφερότερο να υπάρξει μια στοιχειώδης προσπάθεια βελτίωσης υπαρχόντων συστημάτων πετρελαίου για παράδειγμα, από το να τοποθετήσει ένα ηλεκτρικό λέβητα.
Γιατί ακόμα και να θεωρηθεί κόστος πετρελαίου 1,50 Ευρώ/lt και ότι το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας θα παραμείνει σταθερό για τον ερχόμενο χειμώνα(που δηλωμένα κάτι τέτοιο δεν θα γίνει-τουναντίον), η απόσβεση που θα γίνει στον ηλεκτρικό λέβητα θα διαρκέσει πάνω από μια δεκαετία.
ΔΕΗ_Calculator
Θα σας ζητήσει πιστοποιητικά και αποδέλοιπα αλλά μη κάνετε πίσω. Είναι πεντακάθαρο από ιούς.
Στίγμα Μαστροκαπετάνιου
Χε χε, αυτο θα πει αμεση εξυπηρετηση.
Καπτεν αυτη η χρεωση για δικτυα κοινης ωφελειας πως υπολογιζεται, γιατι μου ηρθε 80 ευρωπουλα στον τελευταιο λογαριασμο και δε βρισκω τον τυπο. [B)]
I believe we should all pay our tax with a smile. I tried - but they wanted cash...
Μου αρέσει πολύ η δυνατότητα επιλογής του ποσοστού του ΦΠΑ
Σε αυτή την χώρα όλα για την πατρίδα [], προ και μετά εκλογών..
εδιτ] dipoli στα παραπάνω link που έβαλα, φαίνεται πώς γίνεται ο υπολογισμός για τις ΥΚΩ
Το ειδα thanx.
Ειναι απιστευτη η αυξηση, απο 1601 και πανω πληρωνεις με συντελεστη πανω απο τον διπλασιο και σε ολες τις κιλοβατωρες και απο 2001 και πανω 5.7 φορές...
Ηρθε η ωρα να βαλω δικο μου ρολοι μου φαινεται...
[B)]
I believe we should all pay our tax with a smile. I tried - but they wanted cash...
Πολύ καλό!quote:Originally posted by Pirate
ΔΕΗ_Calculator
Στίγμα Μαστροκαπετάνιου
Με την ευκαιρία το σύγκρινα και με το δικό μου υπολογιστήρι (σε excel) και βγάζουμε τα ίδια αποτελέσματα.
Μόνο που το δικό σου είναι πολύ πιο εντυπωσιακό!
Μου άρεσε η επικεφαλίδα "υπέρ πίστεως και πατρίδας" για τις ΥΚΩ και το τέλος ΑΠΕ.
Μια ερώτηση: Γιατί έχεις επιλογή του καλωδίου τροφοδοσίας και όχι τη συμφωνημένη ισχύ που αναφέρει και η ΔΕΗ στο τιμολόγιό της;
Εχεις κάνει την αντιστοιχία;
Πάρτε και την τελευταία version
--Δεν χαλάει η φόρμα με το maximized
--Υπολογίζει βάσει ελαχίστων κοστολογήσεων
--κάνει SelectAll on click στα EditBoxes
και άλλες προγραμματιστικές ευκολίες
Αν χρειάζεται κάποιο πεδίο ακόμα πέστε μου να το βάλουμε.
Παρατηρήσεις:
1. Δείτε το ΑΠΕ κονδύλι. Μήπως πληρώνουμε, πληρώνει ο μέσος καταναλωτής τα φωτοβολταϊκά των άλλων;
2. Υπέρ της Βασιλίσσης ημών ...... (sorry υπέρ κοινής ωφέλειας....) τι είναι τούτο;;;
Για παίξτε και βγάλτε ποσοστά... εδώ
Υ.Σ.
Δημήτρητο κονδύλι περί κοινής ωφέλειας είναι 0,00699Ευρώ / kWh
Πουθενά δεν αναγράφεται στους τιμοκαταλόγους. Μόνο εφαρμόζεται
Λάθος! Διορθώνεται στο παρακάτω post.
Scrooge Ξέρω την αντιστοιχία γενικών ασφαλειών και παροχής. Το σωστότερο είναι να ξέρεις τι λέει το συμβόλαιο. Πόσοι ξέρουν όμως τι λέει; Και μάλιστα σε kVA. Για λόγους πρακτικούς προτίμησα το πρώτο. Το περνάμε και σε τρίτο combo αν το θέλουμε...
nickmmech Σ' αυτή τη χώρα όλα για την πατρίδα..... Αφιέρωση:
Αχ Ελλάδα θα στο πω
πριν λαλήσεις πετεινό
δεκατρείς φορές μ' αρνιέσαι
μ' εκβιάζεις μου κολλάς
σαν το νόθο με πετάς
μα κι απάνω μου κρεμιέσαι
(Του μεγάλου μας στιχουργού Μανώλη Ρασούλη...)
Στίγμα Μαστροκαπετάνιου
quote:Originally posted by Pirate
Πάρτε και την τελευταία version
Δημήτρη το κονδύλι περί κοινής ωφέλειας είναι 0,00699 Ευρώ / kWh
Πουθενά δεν αναγράφεται στους τιμοκαταλόγους. Μόνο εφαρμόζεται
Στίγμα Μαστροκαπετάνιου
Συμφωνα με το λινκ του Νικου ειναι:
0 - 1600______0,00699
1601 -2000____0,01570
2001-3000_____0,03987
0- > 3000_____0,04488
και απότι κατάλαβα αν ξεπεράσεις ενα κατώφλι πληρώνεις με την αυξημένη τιμή για όλες τις kWh [B)]
Ναι όντως αυτή είναι η κλίμακα.
Κι εδώ θα κάνω μια διόρθωση για το ότι δεν αναγράφεται πουθενά. Την μπέρδεψα με εκείνο το κοντύλι των ΑΠΕ. Αυτό είναι που δεν αναφέρεται στους πίνακες με τα κοστολόγια της ΔΕΗ. Στο μεταξύ το κοντύλι αυτό εφαρμόζεται και στις νυχτερινές kWh. Σημειωτέον ότι οι νυχτερινές απαλάσσονται από τα δίκτυα διανομής & μεταφοράς και εφαρμόζονται μόνο δυο μικρά κονδύλια 0,00046+0,00889=9,35 ευρώ για κάθε 1000 kWh. Εκτός των παραπάνω εφαρμόζεται και το ΑΠΕ που είναι 5,99 ευρώ για κάθε 1000 kWh.
Όσο για τη λογική της κλίμακας δεν μετράει έτσι. Ανάλογα το ύψος της κατανάλωσης είναι και η χρέωση. Συνεπώς είναι πολύ δύσκολο να βρει κανείς πόσο παραπάνω θα πληρώσει στη ΔΕΗ αν βάλει το ηλεκτρικό του θερμοσίφωνο. Διότι αν ξεπεράσει π.χ. τις 800 kWh τότε πληρώνει ακριβότερα και την συμβατική του κατανάλωση.
Το προγραμματάκι προσφέρεται για σενάρια και στατιστικές.
Δεν ξέρω μόνο αυτές οι ΑΠΕ αν πάνε κι αυτές με κλίμακα ή έχουν σταθερή τιμή ανά kWh. Αν μάθετε κάτι στείλτε το να διορθωθεί. Εγώ πήρα τη χρέωση ακλιμάκωτη και σταθερή.
Στίγμα Μαστροκαπετάνιου
Η απάντηση της ΔΕΗ (εντός μίας ημέρας!) σε mail που της έστειλα:quote:Originally posted by Pirate
Δεν ξέρω μόνο αυτές οι ΑΠΕ αν πάνε κι αυτές με κλίμακα ή έχουν σταθερή τιμή ανά kWh. Αν μάθετε κάτι στείλτε το να διορθωθεί. Εγώ πήρα τη χρέωση ακλιμάκωτη και σταθερή.
"Σε απάντηση της ηλεκτρονικής επιστολής σας, σας ενημερώνουμε ότι το οικιακό τιμολόγιο επιβαρύνεται με το ειδικό Τέλος ΑΠΕ και ο σχετικός συντελεστής για το έτος 2012 είναι 0,00599€/kWh. Η συγκεκριμένη χρέωση είναι σταθερή ανεξαρτήτως του ύψους της κατανάλωσης".