Το ειπα εγω, το επικαμπυλιο ολοκληρωμα ειναι ευκολοτερο, και πεσατε να με φατε...
Burn baby, burn
Συνεχίζοντας γύρω από τη μέση τιμή της kWh να πω ότι σήμερα ανακακάλυψα στον λογαριασμό κι άλλα φασούλια τα οποία δεν αναφέρονται καν στο site της ΔΕΗ στο παράδειγμα που έχει για τον τρόπο κοστολόγησης.
Είναι ένα ειδικό τέλος (ΔΕΤΕ) ειδικό 0,3% επί του συνόλου που δεν υπόκειται σε ΦΠΑ
και είναι ένα τέλος «φόρος κατανάλωσης» που είναι 5 €/MWh
Τα συμπεριέλαβα και ας προσέξουν καλά όσοι προσπαθούν να βρουν την μέση τιμή της kWh που χρεώνει η ΔΕΗ και ειδικά όσοι έχουν κολλήσει στα 12 λεπτά του €. Στις περιπτώσεις αυτές όταν η τιμή της ενέργειας διαμορφώνεται από 1002 παράγοντες και αμέτρητα τέλη ποιος εγγυάται τη σταθερότητα της κατάστασης; Προτιμώ μια συσκευή αερίου ή πετρελαίου κι ας ξέρω ότι αυτό κοστίζει 1,50 € το λίτρο. Θα προσπαθήσω να εξοικονομήσω χρήματα ρυθμίζοντας την εγκατάστασή μου αλλά θέλω να ξέρω πόσο ακριβώς κοστίζει η τιμή της kWh δίχως να ανατρέχω σε ειδικά προγράμματα ή να χρειάζομαι ένα πάγκο χαρτιά για να βρω πόσο μου κοστίζουν 1000 kWh ενέργειας.
Νεώτερη έκδοση
Στίγμα Μαστροκαπετάνιου
Το ειπα εγω, το επικαμπυλιο ολοκληρωμα ειναι ευκολοτερο, και πεσατε να με φατε...
Burn baby, burn
Για το 2010 ο ΕΦΚ ήταν 5€ /Mwhquote:Originally posted by Pirate
και είναι ένα τέλος «φόρος κατανάλωσης» που είναι 5 €/MWh
Τα συμπεριέλαβα και ας προσέξουν καλά όσοι προσπαθούν να βρουν την μέση τιμή της kWh που χρεώνει η ΔΕΗ και ειδικά όσοι έχουν κολλήσει στα 12 λεπτά του €. Στις περιπτώσεις αυτές όταν η τιμή της ενέργειας διαμορφώνεται από 1002 παράγοντες και αμέτρητα τέλη ποιος εγγυάται τη σταθερότητα της κατάστασης; Προτιμώ μια συσκευή αερίου ή πετρελαίου κι ας ξέρω ότι αυτό κοστίζει 1,50 € το λίτρο. Θα προσπαθήσω να εξοικονομήσω χρήματα ρυθμίζοντας την εγκατάστασή μου αλλά θέλω να ξέρω πόσο ακριβώς κοστίζει η τιμή της kWh δίχως να ανατρέχω σε ειδικά προγράμματα ή να χρειάζομαι ένα πάγκο χαρτιά για να βρω πόσο μου κοστίζουν 1000 kWh ενέργειας.
Νεώτερη έκδοση
Στίγμα Μαστροκαπετάνιου
Για το 2011 και μετά ο ΕΦΚ είναι 2,2€ /Mwh
Περιμένω να το δεις σύντομα και να το διορθώσεις. Επίκειται ανάλυση και τεκμηρίωση γιατί έχω διαφορετική άποψη για τα σχόλια σου.
Πειρατή άρχισε να βάζεις Ver. στο πρόγραμμα για να παρακολουθούμε τις αναβαθμίσεις!!!!!
Υ.Σ.
Με την σειρά μου να υποθέσω ότι ΙΠΜΤ σημαίνει Ιπτάμενες Παντόφλες Μετα Τραύματος και ΙΠΧΤ Ιπτάμενες Παντόφλες Χωρίς Τραυματισμό;
Ενδιαφέρον έχει να παρατηρήσει κανείς ότι το τέλος ΑΠΕ σημείωσε αύξηση από το τέλος του 2011 εως σήμερα, άνω του 300%!
Ειδικό Τέλος ΑΠΕ 2011 4,63€ /MWhquote:Originally posted by nikmmech
Ενδιαφέρον έχει να παρατηρήσει κανείς ότι το τέλος ΑΠΕ σημείωσε αύξηση από το τέλος του 2011 εως σήμερα, άνω του 300%!
Ειδικό Τέλος ΑΠΕ 2012 5,99€ /MWh
Επομένος 5,99 / 4,63 = 1,294 (Αύξηση 29,4%)
Οντως είναι μεγάλη αύξηση.
Πως νομίζεται ότι πληρώνει η ΔΕΗ την παραγωγή ρεύματος από τα φωτοβολταικά;[}][}
]
Το Νοέμβριο του 2011 το τέλος ΑΠΕ ήταν 0,00195 Ευρώ/kWh και το 2012 ανήλθε στο 0,00599 Ευρώ/kWh. +307% άνοδος
http://www.kathemera.gr/2011/11/%CF%...-%CE%BD%CE%B1/
nikmmech έχεις δίκιο.
Κοίταξα τον αναλυτικό λογαριασμό μου από 21-11-2011 μέχρι 22-03-2012 και η τιμή των ΑΠΕ ήταν 4,63€ /MWh.
Σήμερα και για πόσο χρονικό διάστημα δεν ξέρουμε ή τιμή είναι 5,99€ /MWh
Κάνοντας την διαίρεση έβγαλα περίπου 30 % και κακώς υπέθεσα ότι σου ξέφυγε ένα μηδενικό παραπάνω και έγραψες εσύ 300% (Καμία φορά ο διάολος …. . ). Είδα και ότι ο λογαριασμός είναι από 21 Νοεμβρίου του 2011 και θεώρησα ότι από τότε ισχύει αυτή η τιμή. Μετά το τελευταίο ποστ σου βρήκα το προηγούμενο αναλυτικό τετράμηνο 22-07-2011 έως 21-11-2011 και όντως η τιμή των ΑΠΕ ήταν 1,95€ /MWh .
Σωστά λοιπόν 5,99/1.95 = +307 % .
Σε κάθε αναλυτικό λογαριασμό της ΔΕΗ θα πληρώνουμε αυξημένο τέλος ΑΠΕ.
Όσο πιο πολλά φωτοβολταϊκά μπαίνουν στο σύστημα τόσο πιο πολλά θα πληρώνουμε. Αυτό που με εξοργίζει περισσότερο είναι ότι δεν φτάνει που όλοι μας πληρώνουμε τις μίζες τους , θα έρθει και η κυρία Μέρκελ για να κάνει επενδύσεις στα φωτοβολταϊκά , θα τις πληρώσουμε εμείς όλοι αυτές τις επενδύσεις και στο τέλος αυτοί θα θησαυρίζουν ΚΑΙ από τον ΗΛΙΟ ΜΑΣ.
Ω πόσο δίκιο είχες...quote:Το ειπα εγω, το επικαμπυλιο ολοκληρωμα ειναι ευκολοτερο, και πεσατε να με φατε...
Παίρνεις το μισό δώρο! ΙΠΜΤ & ΙΠΧΤ σημαίνει:quote:Με την σειρά μου να υποθέσω ότι ΙΠΜΤ σημαίνει Ιπτάμενες Παντόφλες Μετα Τραύματος και ΙΠΧΤ Ιπτάμενες Παντόφλες Χωρίς Τραυματισμό;
Ιπτάμενες παντόφλες με τακούνι & Ιπτάμενες παντόφλες χωρίς τακούνι!
Ε μα μωρέ! Το εκανα ήδη!quote:Πειρατή άρχισε να βάζεις Ver. στο πρόγραμμα για να παρακολουθούμε τις αναβαθμίσεις!!!!!
Υ.Σ.
Ε λοιπόν πριν 12 χρόνια (επί Σημίτη) έλεγα βάλτε τώρα ηλιακά που είναι φθηνά διότι αργότερα θα μας φορολογήσουν τον ήλιο που απορροφάμε και θα πληρώνουμε στο κράτος. Το έλεγα αλλά κι εγώ δεν το πίστευα! Να που άρχισαν τα όργανα...quote:θα τις πληρώσουμε εμείς όλοι αυτές τις επενδύσεις και στο τέλος αυτοί θα θησαυρίζουν ΚΑΙ από τον ΗΛΙΟ ΜΑΣ.
Στίγμα Μαστροκαπετάνιου
Το πόστ είναι παλιό διαβάζοντας όμως το τόπικ θα θελα να καταθέσω κάποιες σκέψεις για να το συμπληρώσουμε λίγο.quote:Originally posted by Pirate
Αυτή ήταν -Η- λύση την δεκαετία του 1980. Και πρώτος ο Φυρογένης έφτιαξε στην Ελλάδα (γιατί η πατέντα αυτή είναι ελληνική) τον ηλιακό θερμοσίφωνα τριπλής ενέγειας όπου με 150 λίτρα ηλιακό και μηδαμινή κατανάλωση πετρελαίου ξεφύγαμε μίλια μακριά από τον θερμοσίφωνα τον 80αρη του παταριού ο οποίος πλέον είχε αρχίσει να γίνεται ενεργοβόρος. Τα χρόνια πέρασαν και τα αυτοκινητάκια των 1000 cc ή 1100 cc άρχισαν να γίνονται 1400 cc και 1600 cc. Αυτή η «άνοδος» συμπαρέσυρε τα πάντα και άλλαξε τις ανάγκες μιας καθημερινής οικογένειας. Η ανακυκλοφορία δεν επήλθε τόσο για την ανάγκη εξοικονόμησης ενέργειας για περιβαντολλογικούς λόγους όσο γιατί και ο χρόνος αναμονής του να έλθει το ζεστό νερό στη βρύση άρχισε να γίνεται δισβάσταχτος, αλλά και το ίδιο το νερό άρχισε να ακριβαίνει με μεγάλη φόρα μάλιστα.quote:Originally posted by gregori
Ρε παιδιά μήπως ένας απλός ηλιακός με τζάμια και δοχείο απο πανω είναι η πιο συμφέρον επιλογή για μικρά σπίτια και τα υπόλοιπα είναι φούμαρα και μεταξωτές κορδέλες?
Η ανάγκη της ανακυκλοφορίας ήταν η πρώτη «σφαλιάρα» στο πετυχημένο τριπλό θερμοσιφωνικό σύστημα. Οι πατέντες μερικών με ταυ στο κρύο δεν έκαναν και πολλά πράγματα ούτε μπορούσες να μαϊμουδέψεις τόσο πολύ έναν ηλιακό με πρόσθετα κυκλοφορητάκια και αισθητήρια.
Η δεύτερη και τελειωτική σφαλιάρα ήταν ο ερχομός των μπεκ και των υδρομασάζ. Για να χωθεί ένα ανθρώπινο κορμί μέσα σε νερό ώστε να χαλαρώσει χρειάζονται τουλάχιστον 120 λιτ. νερό θερμοκρασίας 39° στατικά. Βάλε και το νερό που θα πετάξουν τα μπεκ. Βάλε που θα λουσθεί και θα κάνει και το μπάνιο του. Ένας 200αρης ηλιακός εκεί που τον δίναμε για 5 άτομα ζήτημα τώρα με τις νέες ανάγκες να εξυπηρετεί 2 άτομα και αν! Τι κάναμε; Αφήσαμε τις ταράτσες και μεταφερθήκαμε στα υπόγεια με boilers άνω των 200 λίτρων που να εκμεταλλεύονται την ηλιακή ενέργεια όπως και τα απλά ηλιακά 200αρια αλλά να έχουν τον λέβητα δίπλα και να συμπληρώνονται ενεργειακά. Τώρα το μεγάλο παιχνίδι παίζεται στο πώς θα συμπληρώνονται εξού και τα LOGO, τα πανελάκια κ.ο.κ. Μη ξεχνάμε ότι το παλιό ηλιακό τριπλής ενέργειας συμπλήρωνε από τον λέβητα εάν και εφόσον λειτουργούσε αυτός για τις ανάγκες θέρμανσης. Κανένα ηλιακό τριπλής δεν ξεκίναγε ποτέ τον λέβητα για να συμπληρώσει.
Εμείς πήγαμε εξ' ανάγκης προς τα χωράφια των βορειο-ευρωπαίων. Διότι το θερμοσιφωνικό σύστημα (απλός ηλιακός θερμοσίφωνας) με τη φυσική κυκλοφορία δεν το γνωρίζουν ούτε καν οι Ιταλοί. Είναι μεσογειακού χαρακτήρα και το χρησιμοποιήσαμε πολύ εμείς, οι Κύπριοι και το Ισραήλ. Το χρησιμοποιούμε ακόμα αλλά η γνώμη μου είναι ότι δεν έχει και πολύ ζωή. Διότι έχει κι αυτό τα μειονεκτήματά του.
Υ.Σ.
Κι εγώ στο σπίτι μου (4μελής οικογένεια), 170αρι τριπλής ενέργειας έχω. Αλλά μπεκ και αποδέλοιπα δεν υπάρχουν. Ούτε επιτρέπω (όσο ακόμα μου περνάει φυσικά) υδροχαλαρώματα!
Ανακυκλοφορία. Σαφώς η πρώτη σφαλιάρα στο θερμοσυφωνικό σύστημα . Ευτυχώς που δεν υπάρχει σε πολλές κατοικίες και εάν την συναντήσουμε την βουτάμε από τον λαιμό και την στραγγαλίζουμε με πειρατοεξισορροπητική βαλβίδα. Εάν δεν μπορούμε να την ελέγξουμε είναι προτιμότερο να την καταργήσουμε.
Μπέκ και υδρομασάζ. Μεγάλη σπατάλη σε ΖΝΧ και η μόνη ένσταση που έχω είναι ότι τα 200lit φτάνουν για ένα μόνο άτομο γένους θηλυκού. Α ρε πειρατή εσύ την γλύτωσες εγώ όμως όχι. Ύστερα όμως από δώδεκα χρόνια συμβίωσης με αυτά τα <<αποδέλοιπα>> που λες και εσύ, έχω να σου πω δύο πράγματα. Πρώτον εδώ ισχύει το : ότι δεν έχουμε το θέλουμε και ότι έχουμε δεν το χρησιμοποιούμε. Για ρωτήστε φίλους σας που έχουν υδρομασάζ πόσο συχνά το χρησιμοποιούν οι γυναίκες τους. Αν σας πουν 10 φορές τον χρόνο αυτοί έχουν κάνει και απόσβεση. Δεύτερον ουδέν κακόν αμιγές καλού. Οι μπανιέρες με μπέκ πώς να το κάνουμε είναι και πιο ευρύχωρες!!!!
Πιεστικό .Εδώ ο υπαίτιος είναι ένας , ο Γρηγόρης . Πάει και μου βάζει πλαστική Φ18 μετά τον υδρομετρητή , χάνω εγώ 2 ATM και μετά οι βρύσες μου κατουράνε… Τι κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα ; Πιεστικό λοιπόν . Όταν έκανα την ανακαίνιση στο σπίτι μου πριν 12 χρόνια είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου μερικά πράγματα δύο εκ των οποίων ήταν οι βρύσες να έχουν καλή ροή και ένα καζανάκι NIL. To πρώτο ήταν απωθημένο από την παιδική μου ηλικία (είχαμε ντεπόζιτο νερού στην ταράτσα γιατί γίνονταν συχνές διακοπές τα καλοκαίρια) και το δεύτερο βίτσιο. Δεν μπορούσα να ακούω τον ήχο που κάνει το καζανάκι μέχρι να γεμίσει και ούτε να το περιμένω να ξαναγεμίσει όταν δεν καθάριζε καλά η λεκάνη. Καζανάκι NIL λοιπόν για να καθαρίσουμε. Τι κάνουμε για να ικανοποιηθούν οι δύο παραπάνω απαιτήσεις ; Βάζουμε πιεστικό και όλα είναι ΟΚ. Όλα; Ε όχι και όλα. Την σφαλιάρα την έφαγα ο δύσμοιρος από εκεί που δεν το περίμενα . Η αμαζόνα (γυναίκα για όσους έχουν χάσει επεισόδια) μου καταναλώνει 4,0 kWh κάθε φορά που κάνει μπάνιο. Εγώ κάνω μπάνιο με μία ροή 7 lit/min και σε 7-10 λεπτά έχω τελειώσει καταναλώνοντας 1,3 – 1,9 kWh . Η αμαζόνα κάνει μπάνιο σε 15 min με ροή 10 lit/min (πάλι καλά γιατί η παροχή μπορεί να φτάσει και τα 13 lit/min). θα μου πείτε γιατί δεν ρίχνω την πίεση από το πιεστικό; Μα γιατί δεν θα μου δουλεύει το NIL, ας πρόσεχα. Εδώ να με συγχωρήσουν οι μηχανικοί του φόρουμ που σίγουρα τα ξέρουν αυτά και πάμε να δούμε πώς βγαίνει αυτό το 4,0 kWh.
Μπάνιο κάνουμε με θερμοκρασία μείξης 38ο C. O ηλιακός έχει 50 ο C και το κρύο νερό 15 ο C
Όγκος νερού κατανάλωσης (Αμαζόνας) : 10*15 = 150 lit
Τώρα πρέπει να ισχύει : 150 = Χ * (50-15)/(38-15) => X= 98.55 lit
Έχουμε καταναλώσει 98,55 lit των 50 ο C
Για να βρούμε την ενέργεια Ε= 98,55*(50-15)*1,163 = 4,011 kWh.
Εδώ Πειρατή οφείλω να πω για άλλη μία φορά επιβεβαιώνεσαι... Την φύση δεν μπορείς να την υποκλέψεις …. Λέει λοιπόν στην αμαζόνα ότι είναι ενεργειακά πολύ σπάταλη (4,0 kWh) και της στέλνει κάποιον (1,9 kWh) για να έρθουν τα πράγματα στα ίσια τους.
Αναμεικτικές βρύσες. Ο ύπουλος εχθρός που οι περισσότεροι έχουμε σπίτια μας. Για να λειτουργήσουν θέλουν περισσότερη πίεση και έχουν και την κακή συνήθεια …. να μένουν πάντα στην μέση(ζεστό-κρύο) της διαδρομής τους. Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να λέω ότι όταν δεν θέλουμε ζεστό νερό να τις γυρνάμε στο κρύο. Εγώ τα λέω εγώ τα ακούω. Κάθε φορά που ανοίγουμε την βάνα και είναι αυτή στην μέση, βγαίνει και μία μικρή ποσότητα ζεστού νερού στις σωληνώσεις που συνήθως δεν φτάνει ποτέ σε εμάς όταν πλύνουμε τα χέρια μας. Το φαινόμενο αυτό επαναλαμβάνεται πολλές φορές την ήμερα σε μία τετραμελή οικογένεια και η συνολική ΑΣΚΟΠΗ κατανάλωση ΖΝΧ μόνο αμελητέα δεν είναι. Λίγη προσοχή λοιπόν δεν βλάπτει και πιστέψτε με δεν συμβαίνει μόνο σε εμένα , το έχω παρατηρήσει και σε άλλες κατοικίες. Μία μικρή δημοσκόπηση(όχι για το αν θα έχουμε κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές)) από τα μέλη του φόρουμ πιστεύω θα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα.
ΥΣ
Πειρατή μπορεί εσύ να την γλύτωσες με τα υδροχαλαρώματα και εγώ επίσης γιατί σπάνια χρησιμοποιείται (2-3 φορές τον χρόνο) όμως και οι δύο μας δεν γλυτώσαμε από τα ατμοχαλαρώματα . Ανοίγεις την πόρτα του μπάνιου , η αμαζόνα εξαφανισμένη, δεν βλέπεις ούτε την μύτη σου…. και το μόνο που προδίδει την ύπαρξη της είναι μία φωνή: κλείσε την πόρτα κρυώνω…….
Παραγματικά στοιχεία: 10-15 φορές στα 12 χρόνια. Απόσβεση [?]quote:Originally posted by Basilhat
Μπέκ και υδρομασάζ... Πρώτον εδώ ισχύει το : ότι δεν έχουμε το θέλουμε και ότι έχουμε δεν το χρησιμοποιούμε. Για ρωτήστε φίλους σας που έχουν υδρομασάζ πόσο συχνά το χρησιμοποιούν οι γυναίκες τους. Αν σας πουν 10 φορές τον χρόνο αυτοί έχουν κάνει και απόσβεση.
Αισθάνομαι λιγότερο μόνος πλέονquote:Αναμεικτικές βρύσες. Ο ύπουλος εχθρός που οι περισσότεροι έχουμε σπίτια μας... έχουν και την κακή συνήθεια να μένουν πάντα στην μέση(ζεστό-κρύο) της διαδρομής τους. Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να λέω ότι όταν δεν θέλουμε ζεστό νερό να τις γυρνάμε στο κρύο. Εγώ τα λέω εγώ τα ακούω.
Νίκος