Σελίδα 16 από 23 ΠρώτοΠρώτο ... 61415161718 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 151 μέχρι 160 από 229

Θέμα: ΤΙ ΚΑΙΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑΣ Η ΜΠΟΙΛΕΡ?

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    Nikea, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2,979

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

E οχι και μόνος!

I believe we should all pay our tax with a smile. I tried - but they wanted cash...

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2011
    Θέση
    ΧΑΝΙΑ, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    163
    quote:
    Παραγματικά στοιχεία: 10-15 φορές στα 12 χρόνια. Απόσβεση [?]
    Ποτέ δεν κάνουμε απόσβεση φίλε nyannako στα υδροχαλαρώματα.....
    Απλώς η απόλαυση πολλές φορές βρίσκεται στα περιττά [}][}]

quote:
    Αισθάνομαι λιγότερο μόνος πλέον
    Κάτσε και σε λίγο θα τραγουδάμε μαζί:
    Είμαστε δυό , είμαστε τρείς , είμαστε χίλιοι δεκατρείς…..

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2011
    Θέση
    ΧΑΝΙΑ, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    163
    quote:Originally posted by dipoli

E οχι και μόνος!

I believe we should all pay our tax with a smile. I tried - but they wanted cash...
    dipoli δεν το πιστεύω αυτό που συμβαίνει
    τηλεπάθεια έχουμε.....

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2011
    Θέση
    ΧΑΝΙΑ, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    163
    Διαβάζω τι μου γράφει ο nyanako σκέπτομαι να ποστάρω , ποστάρω , πάω να ελέγξω το πόστ και πέφτω πάνω στο δικός σου πόστ. Πατάω στον σύνδεσμο και μένω κάγκελο. Μπορείς σε παρακαλώ να μου υπολογίσεις την πιθανότητα να δώσουμε την ίδια απάντηση με το ιδιο τραγούδι;

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    Nikea, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2,979
    quote:Μπορείς σε παρακαλώ να μου υπολογίσεις την πιθανότητα να δώσουμε την ίδια απάντηση με το ιδιο τραγούδι;
    Η πιθανότητα να συμβεί αυτό και μετά αμέσως να πέσει το φόρουμ ;;;;

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2010
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    1,621
    Παιχτε και κανα ΛΟΤΤΟ, να χουμε να πληρωνουμε το hosting

Burn baby, burn

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    quote:
    Αναμεικτικές βρύσες. Ο ύπουλος εχθρός που οι περισσότεροι έχουμε σπίτια μας. Για να λειτουργήσουν θέλουν περισσότερη πίεση και έχουν και την κακή συνήθεια …. να μένουν πάντα στην μέση(ζεστό-κρύο) της διαδρομής τους. Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να λέω ότι όταν δεν θέλουμε ζεστό νερό να τις γυρνάμε στο κρύο. Εγώ τα λέω εγώ τα ακούω. Κάθε φορά που ανοίγουμε την βάνα και είναι αυτή στην μέση, βγαίνει και μία μικρή ποσότητα ζεστού νερού στις σωληνώσεις που συνήθως δεν φτάνει ποτέ σε εμάς όταν πλύνουμε τα χέρια μας
    Το θέμα με τις αναμικτικές μπαταρίες έχει θιχθεί και εδώ.
    Το παραθέτω διότι είναι ενδιαφέρον θέμα και ειπώθηκαν αρκετά χρήσιμα πράγματα.

quote:όμως και οι δύο μας δεν γλυτώσαμε από τα ατμοχαλαρώματα
    Κι εδώ ισχύει το πασίγνωστο πλέον «την Φύση δεν μπορείς να την κλέψεις κλπ, κλπ.»
    Την ώρα που ο άνθρωπος διατηρεί τον αέρα που τον περιβάλλει στους 25° (συνθήκη μπάνιου) αλλά το νερό που ρίχνει επάνω του το θέλει 38° τότε είναι πλέον θέμα πινάκων να διαπιστώσει ότι:
    Οι τάσεις των ατμών του νερού των 38° είναι Pw = 6600 Pa
    Οι τάσεις των ακόρεστων ατμών του αέρα των 25° (με RH~60%) είναι: 1880 Pa
    Οπότε από τη μια 6600 από την άλλη 1880 φαντάσου τι γίνεται: ξεχύνονται οι ατμοί προς τον ακόρεστο αέρα τον οποίο αμέσως τον κάνουν κορεσμένο με τάσεις 3130 Pa. Ο κορεσμένος αέρας είναι αυτός που φτιάχνει την ατμοκατάσταση μέσα στο μπάνιο. Εκεί ποτέ δεν κάνουμε το λάθος να ανοίγουμε την πόρτα του μπάνιου και να την αφήνουμε ανοιχτή. Αμέσως οι ατμοί ξεχύνονται μέσα στον ανυποψίαστο αέρα του υπόλοιπου σπιτιού και γίνονται εστίες μήκυτα στις κρύες επιφάνειες των δωματίων.
    Δεν κάνουμε λοιπόν το παραπάνω λάθος αλλά ανοίγουμε το παράθυρο του λουτρού οπότε οι ατμοί θα ξεχυθούν προς τον ατμοσφαιρικό αέρα και κανείς δεν θα καταλάβει τίποτα! Θα χαθούν οσονούπω! Είναι σαν να κατουρήσουμε στη θάλασσα. Πρόκειται να αντιληφθεί η υφή του νερού τίποτα; Ή μήπως πρόκειται να ανασηκωθεί η στάθμη της θάλασσας;

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2010
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    1,621
    Αυτο λεει ειναι ολο το νερο του πλανητη.

Μαζι με τους υδρατμους.
    Υποθετω χωρις τις θαλασσες.

Και γιατι τοχουν μονο οι αμερικανοι στο χαρτη? Τι υπονοει ο ποιητης οεο?

http://www.tovima.gr/science/technol...le/?aid=456799

Burn baby, burn

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    Καταπληκτικό τρικ!!!
    Ό,τι πρέπει για να τρομοκρατηθεί ο πάσα ένας.
    ............................
    Μόνο που οι παππούδες μας οι Έλληνες διδάξανε στο κόσμο την αναλυτική σκέψη και δεν πρέπει εμείς τα εγγόνια τους να αμερικανίζουμε. Διότι αν κάτσεις και υπολογίσεις το νερό της δροσοσταλίδας που τη θεωρούμε σφαίρα με διάμετρο 1384 χλμ. θα βρεις ένα τεράστιο νούμερο σε κυβικά χιλιόμετρα κάπου (μισό δις). Αλλά επειδή τα κυβικά χιλιόμετρα δεν μας λένε τίποτα θα αποπειραθούμε να το μετατρέψουμε σε κυβικά μέτρα, μέγεθος που είναι κατανοητό σε όλους. Βγαίνει πάλι ένα νούμερο κάπου μισό πεντάκις εκατομύρια κυβικά αλλά πάλι δεν είναι κατανοητό. Τέλος πάντων ας το δούμε ανηγμένο σε απόσταση μέτρων το νούμερο αυτό. Είναι από Γλυφάδα έως τον 5° γαλαξία έξω αριστερά.... δηλαδή κάπου 50 χρονάκια φωτός ή κάπου 85.000 φορές η απόσταση Ηλίου-Πλούτωνα ή έστω η κάλυψη του 70% της επιφάνειας του πλανήτη με ένα μέσο βάθος κάπου 2700 μέτρα.

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2011
    Θέση
    ΧΑΝΙΑ, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    163

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

stom είναι και οι θάλασσες μαζί.

quote:
    Μόνο που οι παππούδες μας οι Έλληνες διδάξανε στο κόσμο την αναλυτική σκέψη και δεν πρέπει εμείς τα εγγόνια τους να αμερικανίζουμε. Διότι αν κάτσεις και υπολογίσεις το νερό της δροσοσταλίδας που τη θεωρούμε σφαίρα με διάμετρο 1384 χλμ. θα βρεις ένα τεράστιο νούμερο σε κυβικά χιλιόμετρα κάπου (μισό δις).
    Διαβάζοντας το παραπάνω ποστ ένοιωσα περήφανος για τους προπροπρο……παππούδες μας. Η κληρονομία τους μοιάζει με φωτεινό φάρο στην νύχτα που απλώσανε όλοι οι ακατανόμαστοι στην χώρα τους. Μέσα σε αυτήν τη μικρή ευφορία αρχίζω να κάνω υπολογισμούς με το μυαλό μου.
    Σφαίρα με διάμετρο 1384 χλμ => ακτίνα περίπου 700 χλμ
    Όγκος σφαίρας = 4/3 Χ π Χ r^3 = περίπου 4 Χ r^3 = 4 Χ 7^3 Χ 1000000= 4Χ49Χ7Χ1000000= περίπου 4Χ50Χ7Χ1000000= 1400000000 = 1,4 δις

Ωπα. Βρε λές να του χάλασε ο λογαριθμικός κανόνας από την πολύ χρήση και μου έφαγε κάπου ένα δίς;[}]
    Λές να τον άφησε η γυναίκα του νηστικό το βράδυ και τον τσάκωσε εύκολα το ποτό;[}]

Επαλήθευση με το κομπιουτεράκι: V= 1,388 δις κυβικά χιλιόμετρα.

quote:
    Αλλά επειδή τα κυβικά χιλιόμετρα δεν μας λένε τίποτα θα αποπειραθούμε να το μετατρέψουμε σε κυβικά μέτρα, μέγεθος που είναι κατανοητό σε όλους. Βγαίνει πάλι ένα νούμερο κάπου μισό πεντάκις εκατομύρια κυβικά αλλά πάλι δεν είναι κατανοητό.
    Τώρα άμα κάνεις ένα λάθος μμύρια έπονται…

Το σωστό είναι περίπου 1,4 πεντάκις εκατομμύρια κυβικά μέτρα.

quote:
    Τέλος πάντων ας το δούμε ανηγμένο σε απόσταση μέτρων το νούμερο αυτό. Είναι από Γλυφάδα έως τον 5° γαλαξία έξω αριστερά.... δηλαδή κάπου 50 χρονάκια φωτός
    Έτος φωτός= 300000*1000*3600*24*365=9,5 τετρακις μέτρα (περίπου).
    Κρήτη έως 5ο γαλαξία έξω αριστερά = 1,4 πεντάκις εκατομμύρια /9,5 τετρακις μέτρα = περίπου 147 χρονάκια φωτός

Επομένως απόσταση Κρήτης Γλυφάδας = 97 χρονάκια φωτός……..

quote:
    ή κάπου 85.000 φορές η απόσταση Ηλίου-Πλούτωνα
    Ήλιος – Πλούτωνας = 5,9 τρις μέτρα

Κρήτη έως 5ο γαλαξία έξω αριστερά = 1,4 πεντάκις / 5,9 τρις = περίπου 237000 φορές η απόσταση Ηλίου-Πλούτωνα.

Να που ξανά επαληθεύεται :

απόσταση Κρήτης Γλυφάδας = 152000 φορές η απόσταση Ηλίου-Πλούτωνα….

quote:
    ή έστω η κάλυψη του 70% της επιφάνειας του πλανήτη με ένα μέσο βάθος κάπου 2700 μέτρα.
    Επιφάνεια Γης = 510 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα. =>
    70% Επιφάνεια Γης = 357 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα.
    Μέσο βάθος = 1388 εκατομμύρια κυβικά χιλιόμετρα / 357 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα = περίπου 3900 μέτρα.

Δράττομαι της ευκαιρίας να πω ότι οι ένδοξοι πρόγονοι μας ήξεραν ότι η Γή είναι στρογγυλή γιατί ήταν πολύ καλοί παρατηρητές και γεωμέτρες. Πρώτα έβλεπαν το κατάρτι ενός πλοίου και μετά το πλοίο στον ορίζοντα. Το αποτύπωμα της έκλειψης της Γής στην σελήνη ήταν κυκλικό. Ο πολικός αστέρας χαμήλωνε σε ύψος καθώς ταξίδευαν από τον βορά προς τον νότο. Όλα αυτά υποδήλωναν ότι η Γή δεν μπορούσε να είναι επίπεδη…. Το 230 πχ όχι μόνον ήξεραν ότι είναι στρογγυλή αλλά μέτρησαν και την ακτίνα της με μεγάλη ακρίβεια. Αυτό το σπουδαίο επίτευγμα για την εποχή του το πραγματοποίησε ο Ερατοσθένης ο Κυρηναίος πού ήταν και κολλητός του άλλου σπουδαίου προπάππου μας του Αρχιμήδη. Η ιστορία είναι καταπληκτική. Αξίζει να την διαβάσουν όσοι δεν την ξέρουν . Εγώ δευτεροετής ήμουν όταν έπεσε στα χέρια μου το καλοκαίρι ένα βιβλίο με τις μετρήσεις των αρχαίων προγόνων μας. Όταν έφτασα στην ιστορία του Ερατοσθένη αισθάνθηκα δέος για το σπουδαίο κατόρθωμα και την απλότητα της σύλληψης. Τώρα θα μου πείτε δεν είναι και εύκολο πράγμα να περπατάς με σταθερά βήματα και να τα μετράς. Αγγαρεία είναι.
    Την εποχή εκείνη αυτό ήταν σπουδαίο επάγγελμα και μάλιστα ήταν και κληρονομικό…..(Σας θυμίζει τίποτα αυτό την σημερινή εποχή.Εγώ πάντως γλίτωσα το γράψιμο γιατί η ιστορία υπάρχει στο παρακάτω λινκ.

http://dapontes.gr/index.php?option=...d=63&Itemid=46

Ο αθεόφοβος δεν μέτρησε μόνο την ακτίνα της Γής αλλά και της Σελήνης, την απόσταση Γής Σελήνης και την απόσταση Γής Ηλίου…..
    Sorry εάν είμαι οφ τοπικ αλλά με παρέσυρε ο stom και ο Πειρατής. Αντε τώρα να βρώ τον δρόμο να γυρίσω πίσω.
    ΥΣ
    Πειρατή μην μου πεις ότι έχεις και μπάρμπα αστροφυσικό για να σου βγάλει κανένα άσσο από το μανίκι με καμιά περίεργη παράμετρο και βγουν οι υπολογισμοί off γιατί θα πάω να πηδηχτώ από το παράθυρο……
    Εάν μου βρεις από πού προέρχεται η λέξη ΟΠΤΙΚΗ σε παραδέχομαι βρε μπαγάσα. Μπορείς να ρωτήσεις και την αγαπημένη σου συμβία.

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα απάντησης