Η αποδοση των κλιματιστικων πεφτει δραματικα στις μειον θερμοκρασιες και το χειροτερο τους σημειο ειναι οταν ξεπαγωνουν την εξωτερικη μοναδα οποτε βγαζουν κρυο μεσα.quote:Originally posted by stom
Μιας και τα κλιματιστικα ειναι (ενεργειακα τουλαχιστον) ενας αποδοτικος τροπος θερμανσης, το μονο που θα μπορουσε να κανει κανεις ειναι να αυξανει τη θερμοκρασια κατα τις ωρες της φτηνης ενεργειας και να την ελαττωνει ελαφρα τις αλλες.
Βεβαια για κατι τετοιο τρελη σημασια παιζουν οι μονωσεις,(αλλα και οι συνηθειες εξαερισμου της νοικοκυρας) οι οποιες αν δεν ειναι της προκοπης μπορει να οδηγησουν σε ακομη μεγαλυτερες απωλειες.
Burn baby, burn
Γι'αυτο πρεπει να εχεις αρκετες μοναδες ωστε να ανταπεξελθουν στα δυσκολα,να ειναι καλης κατασκευης(συμπιεστης ποιοτητας Α).
Υπαρχουν τα δαπεδου και τοιχου.
Για θερμανση ειναι καλυτερα τα δαπεδου τα οποια ειναι και πιο ακριβα.
Ο αερας τους για κανεναν λογο δεν πρεπει να πηγαινει πανω σε ανθρωπο,στα δαπεδου μπορεις να ρυθμισεις τις περσιδες να φυσαν πανω.
Πρεπει να δουλευουν σε χαμηλη ταχυτητα για δυο λογους:πρωτον γιατι κανουν θορυβο και δευτερον γιατι βγαζουν αερα,οσο περισοτερος τοσο πιο ενοχλητικος.
Αλλο ειναι να τοποθετηθουν σε μαγαζι και αλλο σε σπιτι.
Στο σπιτι πας να ηρεμησεις οχι να αρρωστησεις.
Τον χειμωνα δεν ξηρενουν την ατμοσφαιρα περισοτερο απο τις αλλες συσκευες θερμανσης,λειτουργουν και σαν φιλτρα αερα αρκει να καθαριζονται τακτικα.
Δεν προσφερουν την θαλπωρη της σομπας,δηλαδη δεν μπορεις να κατσεις μπροστα τους και να νειωσεις μια ευχαρηστη ζεστη.
Μετα απο πεντε χρονια συμβιωσεις με αυτα προσαρμοστικα.
Ειναι μια ακριβη επενδυση που εχει πολλα μυστικα ως προς την σωστη λειτουργια τους ωστε να μην σου κανουν τη ζωη δυσκολη(ειδικα αυτη που υποφερουν απο ρευματικα οπως εγω).
Οι θερμοπομποι και οτιδηποτε αλλο θερμαινει με αντισταση καταναλωνει πολυ περισοτερο ρευμα απο τα κλιματιστικα π.χ. στο σπιτι μου 125τ.μ. εγω με 2.5kw/h και θερμοκρασιες απο 3 εως 10 βαθμους κελσιου μπορω να το ζεστανω με οτιδηποτε αλλο που καιει ρευμα θα ηθελα τουλαχιστον 10kw/h.
Μπηκα στον πειρασμο περυσι και αγορασα θερμοπομπους πεντε κοματια 1000 ευρω,πιστεψα οτι εχουν καλυτερη αποδοση απο το κοινο ηλεκτρικο σωμα αλλα την πατησα.
Οι σομπες πελετ με αερα ειναι και αυτη μια πονεμενη ιστορια, κανουν θορυβο,την πρωτη μερα που αγορασα την δικια μου περασα μεγαλη στεναχωρια,ευτυχως υπηρχε τροπος να μειωθει ο θορυβος.Στη τελευταια σκαλα ειδικα που εποδιδει 10kw επρεπε να φωναζεις για να σε ακουν οι αλλοι.Αναρωτιεμαι αν αυτος που την κατασκευασε την εβαλε μια μερα στο σπιτι του να την ακουσει.
Μειωνοντας ομως τις στροφες του ανεμηστηρα πλεον η σομπα δε αποδιδει το ιδιο.
Στα εντυπα τους δεν αναφερουν πουθενα ποσο θορυβο κανουν.
Το δευτερο σκελος ειναι το πελετ στο οποιο δυστυχως γινετε νοθευση και μερικες φορες σε υψηλο βαθμο.
Εγω την αγορασα για βοηθητικη θερμανση,λυπαμαι οσους την αγορασαν για κύρια πηγη θερμανσης θα κουφαθουν.
Σιγουρα και εδω υπαρχουν ποιοτητες κατασκευης και δεν ειναι ολες ιδιες,αλλα δεν νομιζω να απεχουν πολυ οι υπολοιπες οταν απο στομια μικροτερης συνολικης διατομης και απο ενα κλιματιστικο να θελεις να βγαλεις 10kw.
θα προτεινα αυτες που προοριζονται για καλοριφερ σαν καλυτερη επιλογη.
Τελικα μηπως το φθηνο πετρελαιο ηταν η καλυτερη λυση στη θερμανση;

Απάντηση σε αυτήν την απάντηση
Αβίαστο συμπέρασμα από ψαχνόμενο χρήστη)