Σελίδα 21 από 23 ΠρώτοΠρώτο ... 111920212223 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 201 μέχρι 210 από 229

Θέμα: ΤΙ ΚΑΙΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑΣ Η ΜΠΟΙΛΕΡ?

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2010
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    1,621

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Ωραια ολα αυτα, ομως το προβλημα λυθηκε απο μονο του οταν η εφαρμογη εγινε compile σε 64bit μηχανη, και μεγαλωσετ το exe κατα 250kb.

Τι εχουν τα ερμα και ψοφανε αραγε...

Burn baby, burn

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    Ευχαριστώ pfys για το ενδιαφέρον σου. Το Depender δεν το ήξερα και πολύ μου άρεσε! Έλυσα επιτέλους και παλιά προβλήματα που είχα π.χ. ποιος μου κόλλησε κάποιο dll και από πού το σέρνω κοκ. Το λεγάμενο είναι από τις wide Strings. Ελληνες καθώς είμαστε με τα ελληνικά μας που άντε να δούμε πόσο καιρό θα ακόμα θα τα βλέπουν σαν «Κινέζικα» οι φίλοι μας οι Δυτικοί επειδή ο Σεξπήρος τους κάποτε είπε μία μ@λ@κ1@ και έκτοτε έχουν μείνει κολλημένοι! Wide Strings ή ANSI Strings όπως π.χ. η AnsiSameStr συνάρτηση που κάνει σύγκριση δύο Strings με ελληνικό κείμενο και Case Sensitive. Έχω χρησιμοποιήσει αρκετές σε ένα unit που φτιάχνω εδώ και 20 χρόνια και το μόνο που δεν κάνει είναι να τηγανίσει κεφτέδες. Όταν κάνω uses το unit αυτό γκρινιάζουν τα 7.0! Όλο και κάτι ζητάνε. Βέβαια σιγά μη κλάψω, ο ίδιος διότι τα ρίχνω μέσα στο system32 ότι λείπει και ούτε γάτος ούτε ζημιά. Για κάποιον ξένο όμως που θα του δώσω μία εφαρμογούλα, ορίστε τι παθαίνουμε.

Με τα Ελληνικά που ήταν καραγκιοζάκια τα πράγματα μπαίνουν στη σφαίρα των εξωγήινων όμως. Δώσε προσοχή στο story που λένε κι οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι...
    Έχω κάνει ότι μπορείς να φαντασθείς στον κώδικα αλλά ο Σωτήρης είναι ψυχρός εκτελεστής: «τίποτα! Πάμε παρακάτω!»
    Το τρέχω σε δικά μου μηχανάκια 64 bit που έχουν Vista, τα βλέπω κανονικά!
    Το τρέχω σε 64 bit που τρέχουν 7, τα βλέπω κανονικά!
    Ο Σωτήρης με τα 7 του, βλέπει καραγκιοζάκια. Στην παρότρυνσή μου να το πάρει και να το πετάξει στην ανακύκλωση δεν συγκινήθηκε καθόλου μα καθόλου!
    Παίρνω τον κώδικα αυτούσιο και τον κάνω compilation σε 64ρι Vista. Για λόγους που θα τους μάθω όταν φθάσω κάποτε στον αστερισμό του κύκνου βγαίνει το exe 50% μεγαλύτερο σε μέγεθος. Ο Σωτήρης το κατεβάζει και επιτέλους αναφωνεί: «τώρα μάλιστα»! Είδε την γλώσσα των προγόνων του να ξεδιπλώνεται μπρος τα μάτια του κατασυγκινημένος!
    Όταν τον ρώτησα: τώρα πε μου! Μου απάντησε με το βουκολικό και τα ζα που ψουφάν!
    Τι να πω κι εγώ! Να η ταινία με τον Αυλωνίτη:
    «Καλημέρα σας, απ' εδώ πάτε κι εσείς;»
    «Ω! γεια σας-γεια σας. Ναι απ' εδώ»
    «Δηλαδή πάμε μαζί»
    «Μα και βέβαια πάμε μαζί!»
    Φεύγει ο ένας προς τη Δύση κι ο άλλος προς την Ανατολή!

Του διαόλου μηχανές! Που τις ελέγχουν άλλοι!

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2012
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    99

Επειδή τίποτα δεν λύνεται μόνο ή δια μαγείας

Το πρόβλημα των Ελληνικών στα Win7 λύνεται ως ακολούθως.

http://windows.microsoft.com/en-GB/w...-system-locale

Παράμετροι γλώσσας και regional settings

Για Non unicode προγράμματα άλλαξέ το σε Αγγλικά (ακόμα και αν λέει ελληνικά)
    reboot
    ξανα άλλαξε το σε Ελληνικά

Η 32 bit εφαρμογή ήταν non Unicode σε unicode OS και εμφάνισε το πρόβλημα.
    Η 64 bit εφαρμογή είναι Unicode και εμφάνισε το πρόβλημα.
    quote:
    Του διαόλου μηχανές! Που τις ελέγχουν άλλοι!
    Το ίδιο ισχυρίζομαι και εγώ για τους λέβητες + καυστήρες + κυκλοφορητές κτλ.
    Μην ξεχάσω και το ηλιακά και τον πιεσοστάτη.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    quote:Η 32 bit εφαρμογή ήταν non Unicode σε unicode OS και εμφάνισε το πρόβλημα.
    Η 64 bit εφαρμογή είναι Unicode και εμφάνισε το πρόβλημα.
    Αμ δεν θα με ξωπετάξεις έτσι εύκολα.
    Αν ήταν έτσι τότε πώς εξηγείται που έτρεχε σε μηχανάκια 64 bit της οικογένειας;
    Ειδικά του μικρού γιου μου δεν έχει καμία σχέση με μένα για να πεις ότι είχα αλλάξει τα regional settings.
    Και γιατί το έβγαλε 50% μεγαλύτερο;
    Αυτό πώς εξηγείται;

Υ.Σ.
    Σιγά μη βάλω αυτόματο πιλότο να μου αλλάξει τα regional. Τι μας πέρασες μοσιού pfys;
    Παιδιά του DOS να δεις με τα nlsfunc και Mode CON..... τι τραβήξαμε για να δούμε την ιστορική μας γλώσσα στην μαύρη (άντε μπλεδίζουσα οθόνη)....

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2012
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    99
    Καπετάνιε,

Το πρόβλημα της μη εμφάνισης Ελληνικών είναι bug στα 64bit Win7 και η επίλυσή του απαιτεί πείραγμα των regional settings. Εσύ δικαίως το αρνείσαι μια και δεν αντιμετωπίζεις το πρόβλημα.
    Θα βοηθούσε ο stom να δοκίμαζε την λύση στην 32 bit εφαρμογή και να μας πει το αποτέλεσμα.

Ερώτηση.
    Πως διαχωρίζει η Microsoft το λειτουργικό σύστημα, το msΟffice, τα άπειρα .Net patches, τον SQLServer και τον τελευταίο Internet Explorer με την HTML5. ?

Απάντηση
    ΔΕΝ τα διαχωρίζει. Κάθε μία από τις παραπάνω εφαρμογές ενημερώνει και το core OS.

Και για να καταλήξω. Τα 64bit Vista έχουν τα δικά τους bugs και δεν συγκρίνονται με τα Win7. Αλλά και στα Win7 δεν μπορείς να βρεις 2 όμοιες εγκαταστάσεις γιατί απλά κάτι τέτοιο δεν ορίζεται.

Πιστεύω ότι η αύξηση του μεγέθους του εκτελέσιμου οφείλεται στο οτι όλο το code & resource segment και initilialized data segment έχουν γίνει πλέον align στα 64 bits και όχι στα 32 όπως πριν.
    Άρα κάτι που πριν απαιτούσε πολλαπλάσιο των 32 bits τώρα απαιτεί πολλαπλάσιο των 64 bits.

Just my 2 cents

ΥΓ. Παιδί του DOS όσο δεν φαντάζεσαι.

Να φορτώσεις το IPX για το novell πάνω απο τα 640kb και να αφήσεις αρκετό χώρο για να ξεκινήσει η real mode TP εφαρμογή με 128 Kb buffer για το overlay.

και δώστου mem /c και δοκιμές με DEVICEHIGH & LOADHIGH

Αλλά και να προγραμματίζεις και το $1C timer interrupt που σε καλούσε κάθε ~5 msec για να υλοποιήσεις threads στο DOS.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    quote:
    Πιστεύω ότι η αύξηση του μεγέθους του εκτελέσιμου οφείλεται στο οτι όλο το code & resource segment και initilialized data segment έχουν γίνει πλέον align στα 64 bits και όχι στα 32 όπως πριν.
    Άρα κάτι που πριν απαιτούσε πολλαπλάσιο των 32 bits τώρα απαιτεί πολλαπλάσιο των 64 bits.
    Σωστή εξήγηση! Έχεις δίκιο.

Φίλε μου Πάνο τι να σου πω! Εμείς έπρεπε να είχαμε γνωρισθεί πριν 20 χρόνια. Όταν ακόμα ήσουν φοιτητής στους Ηλεκτρολόγους. Τώρα θα είχαμε φτιάξει ένα Πανευρωπαϊκό πρόγραμμα Ψύξης-Θέρμανσης-Ηλιακής ενέργειας-Γεωθερμίας με συστήματα νερού/αέρα. Νομίζεις ότι δεν θα βρίσκαμε αγοραστές; Στην Ευρώπη σίγουρα, να μη σου πω ακόμα και στην Αμερική! Βλέπω πώς αναπτύσεις το topic δίπλα και (θα στο πω) σ' έχω θαυμάσει!

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2010
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    1,621
    Με μονη παρατηρηση οτι αν εχει γινει align σε 64 τοτε θα μιλαγαμε για 64bit εφαρμογη που δεν θα ετρεχε σε 32bit.

Ομως αν τρεχει, τοτε μαλλον εχει βαλει και τους 2 κωδικες στο ιδιο αρχειο και το τρεχει αναλογα.
    Ισως και αυτο να εξηγει το διπλασιο μεγεθος.

Burn baby, burn

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    Σωτήρη τα 64μπιτα έχουν back compatibility και τρέχουν στα 32μπιτα. Αν ήταν έτσι τότε ο κόσμος έπρεπε να πετάξει τα λειτουργικά από XP και πίσω! Μία εφαρμογή που «μεταφράσθηκε» σε 64αρα μηχανή ΄δεν πρέπει να τρέχει π.χ. στα XP; Θα την λυντσάρανε την μικρομαλακή τότε!
    Όσον αφορά το μέγεθος τώρα του executable έχω να πω ότι από παλιά είχαμε 64 bit data και αναφέρω μερικά:
    1. Double ==> Real type
    2. Int64 ==> Integer type
    Στις περιπτώσεις αυτές που δεν ήταν και τόσο πολλές προφανώς ο επεξεργαστής έκλεινε δύο συνεχόμενες «σειρές» και ούτε γάτα ούτε ζημιά.
    Στα 64μπιτα όμως όταν πάει σε μια διεύθυνση μνήμης και κλείσει έναν π.χ. απλό LongInt που απαιτεί 32 μπιτ ή ένα Word type που απαιτεί 16 μπιτ, τα υπόλοιπα μπιτς έστω και αχρησιμοποίητα χάνονται.
    Στο τέλος τον ρωτάς: «τι ξόδεψες;» και φυσικά θα είναι πολύ πιο σπάταλος από τον 32μπιτο.

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2010
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    1,621
    Οχι ακριβως. (επειδη μιλησαμε για 64bit alignment)
    Μια 64 bit εφαρμογη τρεχει ΜΟΝΟ σε 64bit λειτουργικο.
    Για να τρεξει 32bit σε 64bit συστημα τοτε το τρεχει μεσω WoW emulation
    (32bit windows on windows emulation).

Για να τρεχει το ιδιο exe σε ολα τα συστηματα υπαρχουν δυο τροποι.
    Ειτε να ειναι 32bit ΜΟΝΟ, ειτε να περιεχει και τους δυο κωδικες.

Το θεμα με τα ελληνικα/unicode ειναι παραλληλο αλλα οχι ακριβως σχετικο.

Burn baby, burn

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Εγώ εργάζομαι κάποιες ώρες σε 32 μπιτ και κάποιες άλλες σε 64 μπιτ. Παράγω κώδικα τόσο στο μεν (ένα είναι) τόσο και στα δεν (είναι δύο). Δεν αντιμετώπισα καμιά δυσκολία του να τρέξει το exe μου είτε εδώ είτε εκεί. Ούτε έκανα πουθενά ο ίδιος back compatibility.
    Τώρα τι γίνεται εκ των όπισθεν ποσώς μ' ενδιαφέρει...

Με τον Πάνο συμφώνησα στο διόγκωμα των data alignment στα 64 μπιτς και το περιέγραψα πιο πάνω το γιατί.

Δεν κάνω και τον πολύξερο στον τρόπο που σκέφτονται τα λειτουργικά διότι ποτέ δεν εντρύφησα, γιατί ποτέ δεν μ' ενδιέφερε ο τομέας αυτός. Ήδη έχω αφιερώσει για τα λειτουργικά DOS, Windows ...... αρκετό χρόνο από την ζωή μου για να μπορώ να τα κάνω ζάφτι στα μύρια όσα προβλήματα εμφανιζόντουσαν. Δεν ξετρελενόμουνα όμως για τον χρόνο που έχανα!

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα απάντησης